Scanpanin pinnoite alkoi...

irtoamaan?!?!?

Scanpanilta löytyy wokki, paistokasari ja kattila/kasari. Olin jo valmis vannomaan ikuisesti scanpanin nimeen.

Mutta nyt pilviä alkoi kerääntymään. Kattila/kasarin pohjaan on ilmestynyt pieniä kuplatyylisiä kohoumia pohjan reunoile. Ihan kuin yhdestä olisi lähtenyt pinnoitekin?? Välinettä on käytetty 3 vuotta, ei edes kovin aktiivisesti. "ylikuumennusta" ei ole tapahtunut.

Onko samoja kokemuksia? Olenko saanut sen kuuluisan "maanantaikappaleen"? Oletteko olleet yhteydessä Scanpaniin? Minkälainen korvauskäytäntö ja ennenkaikkea asenne?

50

30136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hackmania?

      En oikein tunne scanpania, mutta jos se jotenkin liittyy Hackmaniin, niin ei tänä päivänä huonompaa voisi valita ja kaiken lisäksi Hackmanin takuuhan ei vastaan mistään mitään. On täytttä petosta koko puulaaki nykyään.

      • irtoamaan!!

        Ei ole Hackmanin kanssa missään tekemisissä.
        Tanskalainen merkki.
        www.scanpan.fi

        Toivoisin tosiaan että kyseessä oleva viallinen on harvinaisuus, koska muuten ylistän scanpania maasta taivaaseen.


      • takuut

        Laatu on mitä on, mutta mulla on takuuvaihdot toimineet kitkattomasti. Toisaalta hatuttaa tuo jatkuva vaihtaminenkin.


      • on hyvä
        irtoamaan!! kirjoitti:

        Ei ole Hackmanin kanssa missään tekemisissä.
        Tanskalainen merkki.
        www.scanpan.fi

        Toivoisin tosiaan että kyseessä oleva viallinen on harvinaisuus, koska muuten ylistän scanpania maasta taivaaseen.

        Otappa äkkiä puhelua scanpannin edustajalle, ainakin
        paistokasareilla tais olla 10 vuoden takuu. Tietty maksukuitti pitää olla. nimim. 2 vuoden käytön jälkeen tuli vika että TARTTUU ...ja sain uuden pannun tilalle.


    • ihan ok.

      Meillä on ollut vuoden käytössä scanpan ja olen ollut tyytyväinen. Luin käyttöohjeet ja huomasin, että esim. että vain mietoa pesuaineliuosta saa käyttää eikä ollenkaan hangata pestessä. Lisäksi pannu pitää kuumentaa ennen kuin panee ruuan siihen kypsymään. Eri merkkisen pannun ohjeissa oli taas että ruoka pannan kylmälle pannulle. Näin ne vaihtelee eri merkkisissä pannuissa nämä ohjeet. Meillä ei ole irronnut pinnoite scan pannussa ja pannu on nyt vuoden käytön jälkeen edelleen kuin uusi. Voisithan kokeilla ottaa yhteyttä maahantuojaan jos sieltä voitaisiin kertoa, mikä sinun pannussa on vikana? Itse olen ollut tosi tyytyväinen meidän pannuun. Olen ymmärtänyt että tuotteet ovat ihan ammattikäyttöön ja siksi olen niitä uskaltanut ostaa ja meille on kyllä ihan hyviä tuotteita tullut ja käytössä ovat hyvin kestäneet.

    • on sitten

      taas ihan susi ja vielä kolmas sellainen. Vaihtoon on mennyt jokainen vajaan vuoden käytön jälkeen. Enää en jaksa vaihtaa koska en varmaankaan saa rahoja takaisin enkä huoli enää uutta pannua. Siskolla on useita Scanpanin kattiloita ja paistinpannuja joista useimmat on vaihdettu kertaalleen tai useammin. Isälläni myös... Tuskin olemme kaikki niin tolloja että puhdistamme kattilat kaikki väärin. Meilläpäin on siis huonot kokemukset.

      • katliisa

        Meillä alkoi kanssa kuplimaan. Veimme sen takaisin kauppaan, josta lähettivät sen takaisin ja saatiin uusi pannu tilalle. Myyjä sanoi, että niitä ei saa kuumentaa täysille ja tyhjänä, vaan pitäisi laittaa siksi aikaa pannuun vettä, kun kuumentaa.


      • on pannusta
        katliisa kirjoitti:

        Meillä alkoi kanssa kuplimaan. Veimme sen takaisin kauppaan, josta lähettivät sen takaisin ja saatiin uusi pannu tilalle. Myyjä sanoi, että niitä ei saa kuumentaa täysille ja tyhjänä, vaan pitäisi laittaa siksi aikaa pannuun vettä, kun kuumentaa.

        jossa joutuu kuumentamaan vettä sen ollessa tyhjä? Ei vissiin voi pihviä paistaa näillä vehkeillä.


      • Ritva Orvokki

        Luimme ohjeen ennen käyttöä ja scanpan- pannumme on palvellut erinomaisesti 15 v.Tefloneita on kulunut lukemattomia.Pihvin paistoon käytän valurautapannua.


    • Kesti vain puoli vuotta

      Meillä Scanpan kesti vain puoli vuotta, jonka jälkeen kaikki mitä koitin paistaa tarttui pannuun kiinni. Tuotteella oli/on 10v takuu. Soitin Scanpan edustajan numeroon, jätin viestin vastaajaan, kun kukaan ei vastannut ja kyseinen hemmo sitten soitteli minulle. Hän lupasi, että voin matkahuollon kautta lähettää pannun veloituksetta heille tutkittavaksi, ja jos siinä todetaan valmistusvikaa, niin saan uuden pannun. Vikaa löytyi ja sain uuden pannun pahoittelukirjeen kanssa postissa. Onhan sulla kuitti tallella? Mukaan piti liittää kopio kuitista ja omat yhteystiedot tietenkin. Tässä postiosoite ja puhelinnumerot.
      Scanpan Sammonkatu 5, 70500 KUOPIO
      Puh. (017)2632255 Fax (017)2623155

      • Kesti vain puoli vuotta

        Mainitsin naapurille paistinpannuongelmasta, kerroin palauttaneeni pannun, johon kaikki tarttuu kiinni. Ennenkuin edes ehdin kertomaan pannun merkkiä, hän suorastaan kiljaisi: Scanpan! Hänkin oli palauttanut oman pannunsa ja saanut tilalle uuden, mutta ei huoli kyseistä pannua enää edes käyttöön, vaan pitää sitä avaamattomassa paketissa.


      • mummeli vm -46

        Kiitos kun olit laittanut osoitteen? Hain sitä vimmatusti, kun olin jo omani hukannut? Olen vaihtanut näitä kattiloita ainakin 3 - 4 kertaa. Ovat kyllä aina llaittaneet uuden. Vaikka kuinka hoidan ohjeiden mukaan, niin jossain vaiheessa alkaa kuplimaan pohja, valkoista mönää näkyy, enkä sitten enää uskalla käyttää, mitä lie se on??
        60 -luvulla ostin ensimmäisen, sitä myytiin silloin vain kotikutsuilla! Aion kyllä palauttaa joka kerta kun alkaa kuplimaan.


    • FEHC

      Minulla on myös kyseinen Scanpanin kasari ja aivan samat ongelmat, tosin kasari ei kestänyt vuottakaan kun kasarin pohjalle alkoi ilmestyä pinnoitteeseen kuplia.Nyt kasari on pois käytöstä ja tarkoituksena lähettää se valmistajalle kunhan löydän osoitteen.Tämä ongelma on selvä valmistevika joka valmistajan on korvattava.

    • tyytyväinen scanpan asiakas

      Kannattaisi lukea käyttöohjeet ja toimi niiden mukaan, joillekin se on nähtävästi ylivoimaista.

      Missään tuotteissa ei ole 100% takuuta siitä ettei siihen tule mitään. Koska näitäkin pannuja myydään runsaasti niin virheitäkin tulee, mutta juuri sen takia saatte sen 5 vuoden takuun ja kuittia ei tarvitse esittää erikseen, vaan jokaisessa pannussa on sarjan valmistustunniste.

      Minulla ei ole ollut yhtään ongelmia pannun kanssa kun on ollut useamman vuoden käytössä ja olen toiminut ohjeiden mukaan.

      • ei tyytyväinen

        Ei ohjeiden lukeminen ja niiden noudattaminen ole ylivoimaista. Vaikka kuin olen ohjeiden mukaan toiminut, pannu polttaa KAIKEN kiinni - puhdistanutkin olen ohjeiden mukaan eikä sekään toimi.

        Kyseessähän voi kohdallani olla just se epäonnistunut tuote - kas kummaa vaan kun niitä epäonnistuneita on kuulemani mukaan enemmän kuin onnistuneita. Valmistetaankohan kaikki scanpannut maanantaisin ja siks niistä suurinosa on maanantaikappaleita...

        Mutta kiitos tästä keskustelusta, täältä löysin osoitteen johon voin oman maanantaipannuni palauttaa. Uutta tuskin enää käyttööni huolin.


      • myöskin tyytymätön
        ei tyytyväinen kirjoitti:

        Ei ohjeiden lukeminen ja niiden noudattaminen ole ylivoimaista. Vaikka kuin olen ohjeiden mukaan toiminut, pannu polttaa KAIKEN kiinni - puhdistanutkin olen ohjeiden mukaan eikä sekään toimi.

        Kyseessähän voi kohdallani olla just se epäonnistunut tuote - kas kummaa vaan kun niitä epäonnistuneita on kuulemani mukaan enemmän kuin onnistuneita. Valmistetaankohan kaikki scanpannut maanantaisin ja siks niistä suurinosa on maanantaikappaleita...

        Mutta kiitos tästä keskustelusta, täältä löysin osoitteen johon voin oman maanantaipannuni palauttaa. Uutta tuskin enää käyttööni huolin.

        Juu vuoden kesti tuo Scanpan-kasari meillä ja aivan ohjeiden mukaan sitä käytettiin ja huollettin!
        Ihan sutta ja sekundaa...muka laadukas, mutta en minä ainakaan tuon yhden jälkeen toista saman merkin paistinpannua osta. Kalliita ja luvataan ummet sekä lammet, mutta paremmin ovat toimineen ns. halpis-paistinpannut.

        Mun mielestä tuon takuun pitäisi toimia niin, että kun sen viallisen pannun vie takaisin kauppaan, niin sieltä saisi uuden suoraan tilalle! Me ostimme pannun Citymarketista ja sieltä se lähetettiin eteenpäin...nyt kuukausi odoteltu uutta tilalle, vaikka viikossa luvattiin!
        Sanoivat Citymarketissa, että kamalasti on ollut palautuksia Scanpan-tuotteissa...ei ole niin laadukas kuin luvataan...ei lähellekkään!


    • kokkikokikokinkokinkokki

      Scanpan on ihan tavallinen teflon pannu.
      Ainoa hyvä puoli siinä on että se on paksumpaa materiaalia mitä halvemmat pannut (ei siis väänny) ja siinä on parempi takuu. Takuu ajatkin on tosin lähteneet laskemaan kuin lehmän häntä, alkuun se oli "elinikäinen" sitten 10v ja taitaa olla jo nykyään 5v.

      Kuteen mikään muukaan teflon pannu tämäkään ei kestä "oikeaa" paistamista vaan on lähinnä lämmittämistä/keittämistä varten. Hyvä munakkaille tai kastikkeille.

      Mutta jos lihan paistamisesta tai oikeasta wokkaamisesta on kyse tarvitaan aina valurautaa...

      Ongelma on siinä että teflon on muovia ja se muovi ei yksinkertaisesti pysy siinä alumiinissa korkeammissa lämpötiloissa vaan alkaa "kuplimaan" irti.

      Eli scanpan ihan ok pannu tefloniksi, hinta/laatu suhde asettuu kohdalleen siinä kolmannen takuuvaihdon jälkeen. Olen kuullut että näitä on vaihdettu jopa ilman kuittia...

      • jatkuu..

        Kiitoksia hyvistä kirjoituksista. Itse olen pettynyt Hackmannin pannuihin, joista on pinoite irronnut viimeistään reilun vuoden käytön jälkeen. Kerran pannu on jo takuuseen vaihdettu, ja nyt päätin vaihtaa merkkiä, petyttyäni viimiesen kerran.

        Scanpan olisi ollut valintani uudeksi paistinpannuksi ilman tätä viestiketjua! :)

        Etsintä jatkuu...


      • Kanga59
        jatkuu.. kirjoitti:

        Kiitoksia hyvistä kirjoituksista. Itse olen pettynyt Hackmannin pannuihin, joista on pinoite irronnut viimeistään reilun vuoden käytön jälkeen. Kerran pannu on jo takuuseen vaihdettu, ja nyt päätin vaihtaa merkkiä, petyttyäni viimiesen kerran.

        Scanpan olisi ollut valintani uudeksi paistinpannuksi ilman tätä viestiketjua! :)

        Etsintä jatkuu...

        Ystävättäreni osti minulle Oulun Citymarketista Scanpannun lasikannella pari vuotta sitten. Oli vielä tarjouksessa. Komialta näyttävällä pannulla olen vääntänyt ainoastaan liha (broileri) kastikkeita enintään 10 kertaa. Mielestäni olen hoitanut ja käyttänyt pannua ohjeiden mukaan. Tänään viikonloppulomalta kotiin palattuani tyhjensin jääkaapissa olleen pannun lopusta kastikkeesta ja kas: pinnoite irtoaa reunoista, pohja kuplii koko alaltaan ja 5 kraateria (kuoppaa?) on ilmestynyt pohjaan!! Onko kyseessä Spannukakku vai mikä...?
        Kiitos Sinulle "palauta se pannu" yhteystiedoista, lähetän pannun varmasti Kuopioon!


      • Puikelo
        Kanga59 kirjoitti:

        Ystävättäreni osti minulle Oulun Citymarketista Scanpannun lasikannella pari vuotta sitten. Oli vielä tarjouksessa. Komialta näyttävällä pannulla olen vääntänyt ainoastaan liha (broileri) kastikkeita enintään 10 kertaa. Mielestäni olen hoitanut ja käyttänyt pannua ohjeiden mukaan. Tänään viikonloppulomalta kotiin palattuani tyhjensin jääkaapissa olleen pannun lopusta kastikkeesta ja kas: pinnoite irtoaa reunoista, pohja kuplii koko alaltaan ja 5 kraateria (kuoppaa?) on ilmestynyt pohjaan!! Onko kyseessä Spannukakku vai mikä...?
        Kiitos Sinulle "palauta se pannu" yhteystiedoista, lähetän pannun varmasti Kuopioon!

        Minulla kolmas paistinpannu menossa. Kaksi tullut takuuseen kun pinta kuplinut. Huomasitko, että ohjeissa lukee "pestävä heti käytön jälkeen". Eli pannua ei ole tarkoitettu kastikkeiden säilytykseen jääkaapissa. Luulen, että nämä kuplimiset johtuu ennemminkin paistinpannun pesemättömyydestä käytön jälkeen, kuin liiasta kuumuudesta. Minä en ole kovin kuumaksi päästänyt pannua, mutta joskus on jäänyt pesemättä ja vähitellen kuplat syntyvät pintaan.

        Scanpanilta kyllä vaihdetaan pannut ilman kuittiakin kun on sinne etukäteen yhteydessä vaikka sähköpostilla. Matkahuoltoon vaan pannu ohjeiden mukaan ja viikossa uusi tilalle.


      • Jorse1

        Scanpan ei ole Teflon-pannu, vaan titaanikeraamilla (Titaaninitridi) päällystetty alumiinituote.
        Ko aine sulaa 2930 °C lämpötilassa, joten pinnoite ei taatusti kupli liedellä.


      • Anonyymi

        Niin, näissähän on keraaminen pinnoite....


    • Pauli T, Lahti

      Ostin vajaa vuosi sitten ScanPan paistinpannun marketista ruokaostosten yhteydessä, enkä tietenkään säilyttänyt kuittia. Pinnoite irtosi aika pian. Soitin ScanPaniin ja kerroin tapahtuneesta. Sovimme että lähetän pannun ScanPanille asikaspalautuksena. Sain juuri uuden pannun tilalle. Takuuasia hoitui ihan niinkuin pitääkin.

      • Reeba

        Lohdullista huomata, että meitä on näin paljon. Itselläni menossa toinen Scanpan kasari, jonka takuuvaihtoon vientiä olen vatvonut jo vuoden päivät. Ensimmäinen kesti ihan ohjeiden mukaan käytettynä vajaan vuoden, toinen saman verran. Pinnoitteet kuplivat irti pohjasta, vaikka kuinka tarkkana olen ollut. Ajattelin jo, etten viitsi enää edes viedä takaisin kauppaan tätä toista kappaletta, mutta tämän keskustelun luettuani taidan kuitenkin viedä. Ensimmäisen pannun takuuvaihto hoitui liikkeessä ihan mutkattomasti kyllä. Tosin, jos olisin keskustelun löytänyt aikanaan pannua ostaessani, olisin jättänyt ensimmäisenkin kasarin kauppaan.


    • parempi myöhään...

      Ei kestänyt meilläkään titaniumpinnoitteinen Scanpan. Ollaan käytetty vain puisia ja muovisia lastoja vaikka ohjeen mukaan metallisetkin olisivat olleet sallittuja. Noin viisi vuotta toimi hyvin sitten alkoi paistettava tarttua vaikka kuinka yritti erilaisilla öljyillä, ja jopa voilla, asiaa auttaa. Ei ylikuumentamista eikä liian nopeaa.

      En ole ollut yhteydessä valmistajaan enkä tuotteen myyneeseen liikkeeseen. Jos löydän kuitin otan em:n yhteyttä.

      • Puikelo

        Ilman kuittiakin selviät tilanteesta kun otat suoraan yhteyttä Scanpaniin. Kuten toisessa viestissä jo kirjoitin, kupliminen mielestäni johtuu pannun pesemättömyydestä. Jos jätät pariksi päiväksi pannun pesemättä, niin kuplia alkaa syntymään. Moni ei huomaa ohjeita lukiessa tätä asiaa. On silti aika heikkolaatuinen pannu kun pitää heti käytön jälkeen pestä lämpimänä puhtaaksi. Vaan niinhän se on valurautaisessakin..


      • lsapfr
        Puikelo kirjoitti:

        Ilman kuittiakin selviät tilanteesta kun otat suoraan yhteyttä Scanpaniin. Kuten toisessa viestissä jo kirjoitin, kupliminen mielestäni johtuu pannun pesemättömyydestä. Jos jätät pariksi päiväksi pannun pesemättä, niin kuplia alkaa syntymään. Moni ei huomaa ohjeita lukiessa tätä asiaa. On silti aika heikkolaatuinen pannu kun pitää heti käytön jälkeen pestä lämpimänä puhtaaksi. Vaan niinhän se on valurautaisessakin..

        Meillä kerran vaihdettu kuplimisen vuoksi ja samat ohjeet saimme, eka vettä pannuun. Nyt kuplii jo korvaava kappalekin. Pitänee ruveta ostamaan samoja pannuja mitä ammattilaiset käyttävät....


      • paistinpannux
        lsapfr kirjoitti:

        Meillä kerran vaihdettu kuplimisen vuoksi ja samat ohjeet saimme, eka vettä pannuun. Nyt kuplii jo korvaava kappalekin. Pitänee ruveta ostamaan samoja pannuja mitä ammattilaiset käyttävät....

        Tiedoks vaan sinulle joka haikailet ammattilaisten käyttämien pannujen perään nii kyllä ne ammattilaiset käyttävät muiden pannujen ohella myös noita pinnoitettuja, heillä vaan ei ole väliä vaikka joka kuukausi vaihtais pannua. Kotikäyttäjälle se ei välttämättä ole vaihtoehto.

        Jos haluaa kestävän pannun vaihtoehtoja kyllä löytyy, valurauta, hiiliteräs, ruostumaton teräs ja kupari pannu ruostumattomalla sisustalla. Valurauta ja hiiliteräs pannut ihan kohtuu hintaisia mutta ruostumaton ja kupari aiks kalliita.


    • B-A

      Meillä ollut kyseisiä pannuja käytössä jo kymmenisen vuotta (3 kpl) eikä yhdenkään kanssa ole ollut "kupla-ongelmaa". Yksi pannu on kesät-talvet mökillä ja pari erilaista kotikäytössä.
      En käytä ruokaa tehdessäni metallikapustoja vaan puisia. Pannuun en ennen ruoantekohetkeä laita vettä, vaan hivenen öljyä tai voita. Kun ruoka on jäähtynyt, niin siirrän ruoan toiseen astaan ja tiskaan heti. Ylennsä ruoan pH on hapan , joka syövyttää pinnoitteita. Tästä ruoan siirrosta on tietenkin oma vaivansa.
      Siskoni käyttää myös Scanpania, samoin työkaverini ja heilläkään ei kyselyni mukaan ole ollut "kuplimis"-ongelmaa.
      Itse ruoanlaittoa harrastavana vannon kyseisen pannun nimeen.

      • höpöh.

        Scanpanit eivät kestä lämpöä. Pikkasenkin jos koittaa laittaa kuumempaa lämpöä, pinta alkaa kuplimaan. Kaasuliedellä pinnoite alkaa hilseilemään kuin kasteltu tapetti.

        Laitoin pannut tehtaalle kelvottomina. Kun saan uudet, myyn ne kirpputorilla ja ostan tilalle laatukamaa.


      • B-A
        höpöh. kirjoitti:

        Scanpanit eivät kestä lämpöä. Pikkasenkin jos koittaa laittaa kuumempaa lämpöä, pinta alkaa kuplimaan. Kaasuliedellä pinnoite alkaa hilseilemään kuin kasteltu tapetti.

        Laitoin pannut tehtaalle kelvottomina. Kun saan uudet, myyn ne kirpputorilla ja ostan tilalle laatukamaa.

        Mökillä on kaasukeitin ja hyvin on pannu kestänyt kovaakin lämpöä.


      • zs
        B-A kirjoitti:

        Mökillä on kaasukeitin ja hyvin on pannu kestänyt kovaakin lämpöä.

        Ostin ensimmäisen Scanpan paistokasarini erämessuilta. Tuolloin ne olivat ikuisen takuun tuotteita
        ja valmistusvuosikin oli pohjassa. Ei kestänyt, kun pari vuotta ja pohja alkoi kuplimaan. Lähetin maahantuojalle ja sain uuden tilalle. Uudessa kasarissa ei ollut valmistusaikaa pohjassa ja takkun kesto jäi epäselväksi.
        Ohjeiden mukaisesta käytöstä huolimassa pannun pohja alkoi kuplia voimakkasti. Lisäksi pohja naarmuttui
        Scanpan tuotteisiin tarkoitetulla "tesäavillalla". Nyt pannu on ollut kolme vuotta kaapissa käyttämättömänä ja odottamassa, josko keksisin sille jonkun muun käyttötarkoituksen.


      • eevatyytyväinen
        zs kirjoitti:

        Ostin ensimmäisen Scanpan paistokasarini erämessuilta. Tuolloin ne olivat ikuisen takuun tuotteita
        ja valmistusvuosikin oli pohjassa. Ei kestänyt, kun pari vuotta ja pohja alkoi kuplimaan. Lähetin maahantuojalle ja sain uuden tilalle. Uudessa kasarissa ei ollut valmistusaikaa pohjassa ja takkun kesto jäi epäselväksi.
        Ohjeiden mukaisesta käytöstä huolimassa pannun pohja alkoi kuplia voimakkasti. Lisäksi pohja naarmuttui
        Scanpan tuotteisiin tarkoitetulla "tesäavillalla". Nyt pannu on ollut kolme vuotta kaapissa käyttämättömänä ja odottamassa, josko keksisin sille jonkun muun käyttötarkoituksen.

        Minulla on yksi wok scanpan ja yksi iso paistinpannu. Ostin ne noin 15v sitten ja olen hangannut pata-patalla ja käyttänyt teräslastoja, ja yhä ovat hyvässä kunnossa. Jos ei välillä puhdista pata-patalla, niin silloin kyllä ruoka ottaa pohjaan kiinni. Olikohan laatu eri 15v sitten? Silloin luvattiin jopa elinikäinen takuukin. Epäselvää on kyllä edelleen, että kenen eliniästä on kysymys... Joka tapauksessa olen ollut tyytyväinen.


      • Tyytyväinen omistaja
        höpöh. kirjoitti:

        Scanpanit eivät kestä lämpöä. Pikkasenkin jos koittaa laittaa kuumempaa lämpöä, pinta alkaa kuplimaan. Kaasuliedellä pinnoite alkaa hilseilemään kuin kasteltu tapetti.

        Laitoin pannut tehtaalle kelvottomina. Kun saan uudet, myyn ne kirpputorilla ja ostan tilalle laatukamaa.

        En ymmärrä näitä "kuplimisjuttuja" ym. valituksia. Minulla on ollut Scanpan-pannuja kaksi käytössä, toinen 15 vuotta sitten ostettu ja toisen perin nykyisen asuntoni mukana 6 vuotta sitten. Se 15 vuotta vanha kaipaisi ehkä uuden pinnoitteen, mutta ei se siltikään hilseile tai kupli.

        Koska minulla on vain Skanpan- ja valurautapannuja, voin käyttää niiden kanssa teräslastaa. Välillä hankaan pohjan puhtaaksi pinttymistä sellaisella syheröllä, millainen tuli pakkauksenkin mukana. En tietenkään jätä tyhjää pannua yksikseen liedelle, vaan heti sen kuumennuttua riittävästi, laitan ruuan paistumaan. Letuilla ja lihalla pitää olla kuuma pannu ja sellaisetkin ruuat pannut ovat kestäneet nämä vuodet. Jäljelle jäänyttä ruokaa en tietenkään säilytä pannussa, vaan siirrän pienessä rasiassa jääkaappiin. Puhdistan pannun yleensä heti käytön jälkeen vain kaatamalla kiehuvaa vettä pannulle ja harjaamalla tiskiharjalla puhtaaksi. Kasvissyöjätuttuja varten minulla on vielä yksi erillinen lasinen paistinpannu, jotteivat vahingossakaan saa lihaproteiineja suolistoonsa.


    • BV

      Scanpan kasari alkoi pohjastaan hilseilemään liki 10 vuoden käyttämisen jälkeen. Soitin maahantuojalle ja tällöin takuuaikaa oli 2 päivää vaille 10 vuotta. Postiennakkona lähetin maahantuojalle ja sain vastaavan kattilan tilalle viikossa.
      Kiitän takuuajan pitämisestä ja joustavasta asiakaspalvelusta.
      Terveisiä Naantalista

    • scanpan

      hei,olen minäkin vannonut sen nimiin.minulla on wokki ja paistinpannu, käytössä kolmisen vuotta, kummatkin näyttävät kuplivan, ylikuumenemista ei ole tapahtunut, mikä neuvoksi

      • Näin on.

        Pakkaa laatikkoon, yhteystiedot mukaan ja tehtaalle. Jos eivät laita uusia, se siitä. Mutta kuulemani mukaan ainakin muutamilla ihmisillä on toiminut niin. Ota ekaks yhteyttä viralliseen maahantuojaan. Ja ole tiukkana, paska tuote, normaali kotkäyttö, uudet tilalle.

        Jos sitten joskus satut saamaan uudet, myy ne kirpputorilla ja osta valurautapannut tilalle.


    • Käyttöohjeet!

      Itse muistan, kun talouteen ostimme 8 -vuotta sitten scanpan titanium pannu.
      Hintana tais olla lähempänä 500 markasta ylöspäin.

      Mitään ongelmia pannussa vieläkään ollut, vaikka olemmekin käyttäneet lukuisia kertoja väärinkin.

      Itse suosittelen kaikille joilla on ollut pannujen kanssa ongelmia itse käyttöohjeiden lukemista hyvin.
      Esim. Ruokaa pannulla ei saa säilyttää, jne. Jos ylikuumenemista tapahtuu ja astiaan jää palanutta ruokaa. Tuotteen voi puhdistaa ohjeen kyllä löytyivät vaivattomasti suomenkielisiltä nettisivuilta.

      Varsinkaan lukemani perusteella joko käytön suhteen ongelmia.
      Yleisesti ongelmista avaudutaan vasta kun ongelmia ilmenee.
      Jolloin tulee kysymykseeni. Onko mahdollista, että näiden huonojen kokemuksien keskeltä löytyy suurempi osa tyytyväisiä scanpan käyttäjiä.

      Mitäs tällä palstalla parisen tusinaa käyttäjää ei ole tyytyväinen tuotteeseen.

    • Minna81

      Me saimme viisi vuotta sitten miehen siskolta lahjana Scanpan:n kasarin ja olen ollut todella tyytyväinen siihen. Se oli silloin jossain tarjouksessa Citymarketissa. Nyt vain on aika vaihtaa toiseen pannuun, koska reunoille on ilmestynyt kupruja ja vähän on lähtenyt pinnoitekin. En viitsi edes alkaa tuon takia tuosta valittamaan, koska se kesti kuitenkin noin kauan, vaikkei hoidettukaan sitä ohjeiden mukaan eli emme esim. pesseet heti käytön jälkeen. Jos olisi varaa ostaisin toisen samanlaisen pannun, mutta pitää nyt tyytyä Ikeasta ostettuun metalliseeen kasariin. Tekee ihan pahaa heittää se pois, koska se on ollut lemppari pannu, muita ei ole tullut pahemmin käytettyä.

      • Igur

        Tefalin pannua suositten. Ei se turhaan ole maailman eniten myyvä pannuyritys ja samalla ainut merkki jonka Jamie Oliver on kelpuuttanut omiin tuotteisiinsa. Hintakin on erittäin kohdillaan.


    • Harsu67

      Meillä on ollut käytössä 6-7 vuotta Scanpanin paistokasari. Aikanaan oli hyvä tarjous K-Citymarketissa. Pannun kesto on ollut lähinnä surkea, olemme vaihtaneet sen takuuseen neljä kertaa. En ostaisi uudestaan, vaikka takuuvaihto onkin pelannut ilman ongelmia.

      Nyttemmin olen käyttänyt paistamiseen hiiliteräksistä paistinpannua. Tarttumaton se ei tietenkään ole, mutta eipä tarvi pelätä, että lämpö tai metalliset työvälineet pilaisivat sen.

    • Kuumaa kestää

      En tiedä onko hinta ja laatu enää suhteessa noissa pannuissa.
      Mulla meni monta merkkipannua takuuvaihtoon kun pinta irtoili normikäytössä.
      Nyt on ollut 4 vuotta halpa Lidlin paistokasari käytössä, eikä siinä ole mitään ongelmia ollut.

    • Amatööri kokki

      Tilasin tänään Scanpan CTX paistinpannun. Hinta melkein 100€ Palaan tälle palstalle kertomaan miten meni!

    • sitkeä vaihtaja

      Kaikin puolin mainio pannu, lemppari käteen ja koko on sopiva, muttta samoja ongelmia kuin muillakin. Toinen pannu lähtee vaihtoo tänään.

    • KM:n apulainen

      Paistokasari on ollut huushollissa jo toistakymmentä vuotta, viimeiset vuodet lähinnä käyttämättä. Tarkasti ohjeiden mukaan käytetty ja puhdistettu ja silti jo pelkkä lihanpalan näkyminen on aiheuttanut lihan kiinni tarttumisen pannun pohjaan. Pitkästä aikaa otin pannun käyttöön poikkeuksellisen isokokoisten pihvien takia ja kirosin hartaasti pihviä irti repiessäni, ei auttanut vaikka pannussa oli todella reippaasti öljyä kuumennusvaiheessa, koko pohja reilusti peitossa. Nyt tein epätoivoisen (viimeisen) puhdistusyrityksen, liotin pannua kloriitissa (ei kuulu ohjeisiin mutta mikään muu ei enää karstaa pohjasta irroittanut) ja nyt huolellisen huuhtelun ja saippuapesun jälkeen näyttää puhtaalta. Pinnoite pannussa on pysynyt ehjänä, kattilassa sen sijaan ei mutta yksi vaihtokerta riitti, vaihto toimi ilman ongelmia ja uusi kattila tuli kotiin asti. Pinta siitäkin hajosi, pitäköön tuotteensa. Enää en osta scanpania. Puhdistuksen vaikutus testataan parin päivän päästä, kun paisti on ensin tarpeeksi marinoitunut, katsotaan tarttuuko ruskistettaessa pannuun vai ei.
      Ostin n. kuukausi sitten uuden vokin joka on valmistettu kierrätysalumiinista ja pinnoitettu niin, että metallisiakin työvälineitä voi käyttää. Kuumennan (asteikolla 1-12 käytän 10 kuumentamiseen) vokin aina pohja veden peitossa niin, että vesi kiehuu. Kaadan kiehuvan veden pois ja lisään öljyn ja kypsytettävän ruoka-aineen ja hyvin toimii. Pannu on hyvin tasapainoitettu ja hyvä käyttää. Puhdistan tämänkin pannun ohjeiden mukaan ja kuivaan, vielä ei ole karstaa kiinnijäänyt ja puhdistus on helppoa, toivottavasti lähes päivittäinen yhteistyömme pannun kanssa jatkuu pitkään...

    • KM:n apulainen

      Jatkoa. Paisti ruskistettu kloriitti-puhdistetussa pannussa. Liha ei tarttunut läheskään yhtä pahasti pannuun paistettaessa kuin aiemmin ja puhdistus oli melko helppoa. Ensin pesu harjalla ja lämpimällä vedellä, lähes kaikki kiinnitarttunut lähti irti. Pannuun lämmintä vettä ja jälkilämpöön liedelle n. kymmeneksi minuutiksi ja loputkin lähtivät helposti, loppupesu pesuaineella. Katsotaan jatkossa pääseekö pannu 'pannasta' edes osittain.
      Kloriitista on muistettava, että se on myrkky. Erittäin huolellinen pesu ja huuhtelu sen käytön jälkeen on tärkeää. Muistettava myös, että se ei kuulu pannun hoito-ohjeisiin joten ei kuulu myöskään takuuseen jos omalle pannulle tapahtuukin jotain kloriitti-käsittelyssä. Itse otin tuon riskin koska pannu oli sitä ennen käytännössä käyttökelvoton.

      • Jorse1

        Liekö nuo kaikki "pinnoitteen kuplimiset" silkkaa ruokakarstaa. ? Oma pannuni on toiminut hienosti, kun muistaa puhdistaa kunnolla varsinkin valmismarinoitujen mössöjen jälkeen. Parhaiten puhdistuu kuumalla vedellä ja tiskiharjalla heti paistamisen jälkeen.
        Teräsvillakuuraus silloin tällöin siten, että alkuperäinen metallinhohtoinen pohja näkyy.
        Hoito-ohjeissa neuvotaan kokeilemaan pinttyneeseen likaan konetiskiainetta ja kiehuvaa vettä.


      • Paras paistinpannu
        Jorse1 kirjoitti:

        Liekö nuo kaikki "pinnoitteen kuplimiset" silkkaa ruokakarstaa. ? Oma pannuni on toiminut hienosti, kun muistaa puhdistaa kunnolla varsinkin valmismarinoitujen mössöjen jälkeen. Parhaiten puhdistuu kuumalla vedellä ja tiskiharjalla heti paistamisen jälkeen.
        Teräsvillakuuraus silloin tällöin siten, että alkuperäinen metallinhohtoinen pohja näkyy.
        Hoito-ohjeissa neuvotaan kokeilemaan pinttyneeseen likaan konetiskiainetta ja kiehuvaa vettä.

        Itsellä ollut scanpan haudutuspannu jo yli 10vuotta käytössä talouden ainoana pannuna.Aina olen käyttänyt paistaessa rasvaa ja pessyt pannun melkein aina heti käytön jälkeen pelkästään kuumalla vedellä tiskiharjaa käyttäen.Toisinaan ruoka tarjoiltu pannulta ja vasta sen jälkeen jäähtynyt pannu pesty mutta silloinkin vain kuumaa vettä käyttäen.Sain lahjaksi enkä olisi alkuun osannut kuvitellakkaan että samaa pannua käytän 10vuoden päästäkin!Lähes päivittäisessä käytössä ollut ja olen aina käyttänyt puisia tai muovisia kapustoja.Pannu on edelleenkin kuin pakasta vedetty, uskomattoman hyvä paistinpannu, suosittelen!


    • Anonyymi

      Ollut scanpanin patoja käytössä kahta eri kokoa jo toistakymmentä vuotta ja riisipataa tehty vieraille useinkin, pesty kyllä kun loppuruoka siirretty pienempiin astioihin tai jääkaappiin. Isompi vaihdettu toistakymmentä vuotta sitten Kouvolan prismassa, hyvin toiminut. Vain puulasta käytössä, ja pata pöytään muovikauhalla annosteltu. Joskus niinkuin tänään ruoka padassa n.6 tuntia ja pestynä siirretty odottamaan seuraavia vieraita. Nimim.kotikokki

    • Anonyymi

      Minulla ollut Scanpan titanium kohta 20 vuotta ja hyvin pelaa, ajan kanssa oikeastaan vaan paremmin. Alussa siihen tahtoi tarttua kananmunakin kiinni, mutta se meni pian ohi, senjälken toiminut hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe