AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / kauppakirjan laatiminen

kauppakirjan laatiminen

7 Vastausta 8 815 Lukukertaa
tarviiko muuten asuntokaupoissa tehdä virallista kauppakirjaa pankissa jonkun välitysfirman kautta vai voiko sen tehdä itse? Myyn itse asuntoni ilman välittäjää ja välitysfirmathan tekee kans kauppakirjoja jos pankki ei tee (tekeekö nykyään enää ilmaiseksi) mutta peritän muutama sata euroa palkkaa.......

Toki

itse, kunhan olet varma että kaikki tarvittava tulee kauppakirjassa mainittua.

Katso mallia

siitä kauppakirjasta, jolla asuntosi aikanaan ostit. Ei sen sisältämiin asioihin ole muutosta tullut.

ööööööööööööö3

pitääkö asunnon kauppakirja vahvistaa jossain ja maksaako vai riittääkö todistajat?

Tarkkaan ottaen

Siis asunto-osakekaupassa ei lain mukaan välttämättä tarvita kirjallista kauppakirjaa ylipäänsä. Omistusoikeus siirtyy kun osakekirjaan tehdään siirtomerkintä. Kopio siirretystä osakekirjasta ja kuitti maksetusta varainsiirtoverosta riittää isännöitsijälle. Toinen asia on että tuskin kukaan on niin hullu että tekee niinkin arvokkaan kaupan suullisen sopimuksen pohjalta.

Kiinteistökauppa on eri asia koska Maakaari edellyttää määrämuotoisuutta, eli kirjallista kauppakirjaa, jonka julkisen kaupanvahvistajan tulee vahvistaa.

Tuo ohje

pätee käteiskauppoihin ja he eivät opastusta tarvitse.

Jos välittäjä ei osaa tehdä kauppakirjaa, niin ihmetyttää moinen ammatinvalinta.

Jos taas osa kauppasummasta maksetaan pankkilainalla, niin osakekirja jää silloin yleensä pankkiin ja siellä taas tiedetään millainen kauppakirjan pitää olla ja sellainen myös vaaditaan.

Eli kysypppäs siltä pankin tädiltä. AmmattiVälittäjästä ei näyttänyt olevan apua.

Kai nyt ammattilainen osaa

En vain tiedä että onko tällaiset kysymykset jotain provokaatioita, osakekirja muka hukassa jne...

Osaan kyllä tehdä kauppakirjan asuntoon (tai kiinteistöön) oli kuinka vaativa tahansa. Lähinnä halusin tuoda esille tuon varsin mielenkiintoisen epäkohdan laissa.

Ja kyllähän käteiskauppoja tehdään lainarahallakin, meillä ammattilaisilla on lisäksi velvollisuus tunnistaa (= tarkistaa henkilöllisyys) sekä toimeksiantaja(t), että ostaja(t). Ja mikäli rahat tuodaan muovikassissa kaupantekotilaisuuteen tulee meidän ilmoittaa siitä poliisille. Emme tosin saa kertoa ostajalle, tai jos epäiltynä on myyjä, kyseisestä ilmoituksesta. Kauppa voidaan tehdä viranomaisten luvalla (vaikka se myöhemmin purettaisiinkin), tai voimme joutua selittelemään kaupanteon viivästymistä. Edellä mainittu perustuu Rikoslakiin, eli lakiin rahanpesun estämisestä ja selvittämisestä (30.1.1998/68).

Larsson

Ei tarvita lain mukaan minkäänlaista kauppakirjaa ASUNTO-OSAKEKAUPASSA.Kiinteistökauppa on eri juttu. Eikä pankintädillä ole mitään oikeutta vaatia minkäänvaltakunnan kauppakirjoja.Pankintäti vaan kiltisti tekee tilisiirron ja hänen työnsä on siinä.

Käteiskauppa on tapahtuma missä ostettava tuote maksetaan heti. On aivan sama, maksetaanko velkarahalla vai nostetaanko raha tililtä. Molemmat ovat käteiskauppoja. Se ottaako ostaja lainaa, on hänen propleemansa, pankki on kyllä huolehtinut takuistaan ja mahdollisesti ottaa oskekirjan vakuudeksi. Mutta ei tarvita siihenkään kauppakirjaa.....tsorge!!!

Kauppakirja on normaalisti täynnä kaikkea muuta sopimusta..... kaupantekopäiviä,huoneiston luovutuksesta,vastikkeiden maksusta. Itse kauppa ei vaadi minkäänlaista kirjallista dokumenttia jota joku instanssi vaatisi.

Kun myyjä on saanut rahansa, hän tekee osakesiirron ja homma on siinä.
 /   /  /  / kauppakirjan laatiminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta