AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  /  / Flekti jää päälle

Flekti jää päälle

3 Vastausta 3 363 Lukukertaa
Huomasin yks päivä,että 02-mallisen Ka:n jäähdyttäjän flekti pyörii kokoajan.Heti käynnistyksen jälkeen se ei ole päällä,mutta kun moottori lämpiää se käynnistyy ja kun pysähtyy se jää pyörimään.Vettä on ok määrä,eikä moottori käy kuumana.Oisko anturi sökö?Missä anturi ylipäätään on?Syylärissä,kannessa vai esim.termostaattikotelossa?On niin ahdas moottoritila,etten anturia pimeässä löytänyt.

usein termostaattikotelon päällä

Ka:sta en tiedä, mutta siitähän lähtee johdot flektiin.
Eihän se sitten päälle jää, jos ennen käynnistystä ei pyöri.
Useimmissa Suomen autoissa, virta menee virtalukon ja anturin kautta flektille eli katkeaa, kun virta pois.
Joissakin autoissa Suomessa ja Etelä-euroopassa yleensä menee suoraan akulta anturin kautta flektille eli jää kuumalla pyörimään. Tämä siksi, että jäähdyttä moottorin metalliin sitoutunutta jälkilämpöä. Jos oot kokeillut kuumalla ajettuasi sammuttaa auton ja sitten kääntää virran päälle, muttei käynnistää, moottorin lämpömittari lähtee nousuun, kun ei enää jäähdytä, mutta lämpöä on.

Juu,tiedän kyllä

Joo tiedän kyllä ton flektin toiminnan ja periaatteen,mutta jonkun ajan päästä kun olen lähtenyt ajamaan,lähtee flekti pyörimään ja pyörii kokoajan.Kyllähän sen kuuluu pyöriä hiljaa ajettaessa esim.kaupungissa kun ajoviima ei moottoria jäähdytä,mutta normaalissa maantieajossa ei flektin kuulu pyöriä.Ka'ssa ei ole lämpömittaria,mutta lämmön varoitusvalokaan ei pala eli moottorin ei pitäisi ainakaan "kuumana" käydä.Siksi epäilisin anturia ja sen paikka kyllä löytyy johtoja seuraamalla.On vaan niin kovin ahdas tuo moottoritila,että ajattelin josko joku osaisi heti kertoa sen anturin paikan : )

Pitäisi löytyä

imusarjan oikesta päästä.
 /   /  /  /  /  / Flekti jää päälle

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta