AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Työhaastattelun kysymykset?

Työhaastattelun kysymykset?

11 Vastausta 6 585 Lukukertaa
Hain vuosi sitten uuteen markettiin töihin ja pääsin haastatteluunkin, mutta mitä ihmeen kysymyksiä haastattelija kysyikään? Tässä pari esimerkkiä.
1. Mitä asioita pidät elämässäsi tärkeinä?
2. Miksi olet edelleen sinkku?
3. Miten markkinoisit kotikaupunkiasi?

Ja myyjän paikkaa olin hakemassa. Mielestäni nämä haastattelijat pitäis olla niitä itte korkeempaa johtoporrasta, heidän pitäisi tietää keitä haluavat töihin. Tämäkin oli parinkympin luokkaa oleva nuori mies eikä ehkä tiennyt mitä kysellä..

joo noi on älyttömiä haastattelu kysymyksiä!!

Mä oon ollu kahdessa haastattelussa, toimistoapulaiseksi hakemassa. Toisessa ne kysyi mikä erityisesti kiinnostaa (ja kun siinä hommassa oli jotain laskujen käsittelyä yms) niin sanoin että talouspuoli enempi. Sitten haastattelija kysyi että "muutaman vuoden kuluttua, kuvitteletko olevasi esim talouspäällikkö?"
-siis haloo! En tosiaankaan! Halusin rahaa - siis hain duunii, kahvinkeittäjänä ja kopioitten ottajana. Ei mulla o papereitakaan mistään koulusta.
Sitten kysyivät "Millä tavoin lähestyt analyyttisia ongelmia?" - en ees tajunnu koko kysymystä saati sen pointtia mun työn kannalta. vittu, pitääkö nykyään olla joku analyytikko että saa aulaemännän duunin!!
Kassallekin vaaditaan jotain vitun kansainvälistä kokemusta vaikka se olis vaan piip-piip-elintarvikkeitten vemputtamista sen koneen läpi. Ja ruotsii pitää siivojan duunia hakiessa osata. Mihin tää maailma on menossa? Tai maa.

No sanos muuta!

Ei ennen vanhaan mitään ihmeen koulutuksia edes tarvittu mihkää tehdas hommaankaan, siivoojasta puhumattakaan! Nykyään tehdastyöläisillä ois hyvä olla joku insinööri tai sähkötyömiehen koulutus. Ja siivoojilla ainaki ennestään kokemusta.. kuka nyt ei kotona siivois??

Nk. mielipidehaastattelu

Oleellisen kaivaminen esiin hakijasta on aika vaikeaa. Tuota mielipidehaastattelua on käytetty toimihenkilöihin.

>2. Miksi olet edelleen sinkku?

Aika paha moka haastattelijalta. Tai jos se oli ovela ja kysyi vain toisin sanoin, että aiotko tulla kohta puolin raskaaksi.

Kysymykset

Haastattelussa yritys antaa itsestään selkeän kuvan siinä missä sinä vastauksillasi kuvan itsestäsi.

Kysymyksiä:
1. Mitä asioita pidät elämässäsi tärkeinä?
2. Miksi olet edelleen sinkku?
3. Miten markkinoisit kotikaupunkiasi?

Mahdollisia vastauksia:

1. Yksityisyyttä sekä rauhallisuutta
2. Henkilökohtaisista syistä enkjä halua yksityisyyttäni siitä sinulle kertoa
3. En katso kotikaupungin markkinoinnin kuluvan minun tehtäviin.

Olen aikaisemmin ollut erittäin maineekkaassa yrityksessä töissä ja kyllästyttyäni työhöni menin työnhakuun jossa heti kättelyssä haastatteluvaiheessa työnantaja pyrki saamaan entisen työnantajan salaisuuksia esille. Enhän minä nyt haastattelussa mitään salaisuuksia kerro varsinkaan kun ei ole mitään takeita sopimuksesta. Työnantaja oli myös kiinostunut yksityiselämästäni sekä henkilökohtaisista asioistani. En ollut mieltynyt työnantajaan eikä hän myöskään minuun.

Työpaikalla

Lisään vielä se, että eräällä työpaikalla johtaja oli kiinostunut yksityiselämästäni ja kysyessäni hänen varakkuuttaan johtaja totesi ettei asia kuulu minulle. Mitä helkuttia sitten minun yksityiset asiat johtajalle kuuluu?

Aivan niin

Toki ymmärrän työnantajankin kannalta sen, että tulenko mahdollisesti pian raskaaksi. Mutta eihän se saisi vaikuttaa työnhakuun mitenkään. Muistaakseni jostain olen lukenut ettei sitä saisi edes kysyä. Täytyypä muistaa pitää puolensa tulevissa haastatteluissa. Ja pitää omat asiat omana tietona vain! Pääsiäistä kaikille!! =)

ei epäkohtaa

Haastattelijahan nimenomaan siinä tilanteessa "testaa" sinua ja halua selvittää millainen olet ihmisenä. Jos et osaa mihinkään yllättäväään kysymykseen mitään fiksua vastata, niin siitä voi jo vetää johtopäätöksen että et ole tehtävään sopiva.

1. Mitä asioita pidät elämässäsi tärkeinä?
- onks sillä sulle jotain välii? häh?!

2. Miksi olet edelleen sinkku?
- no vittuakos se sulle kuuluu saatanan homo!

3. Miten markkinoisit kotikaupunkiasi?
- mitäs vitun kysymyksii nää on..?

joo - mutta kovin alkeellisesti

Mielipidehaastattelu ennustaa vain 20% työmenestyksestä ja sen perusteella voi hylätä vain aika harvan. Suomessa hurahdettiin haastatteluissa horoskooppilinjalle, kun horoskooppien laatijoista on ollut niin paljon tarjontaa.

>1. Mitä asioita pidät elämässäsi tärkeinä?
>- onks sillä sulle jotain välii? häh?!

En oikein jaksa uskoa, että kukaan joka hakee kaupan alan tehtäviin lähtee tuolle vastauslinjalle. Mielipidehaastattelu toimii hyvin jossain keksityssä maailmassa :-;

ihan normaalia nykyään

Itse olin just työhaastattelussa ja se ensimmäinen haastattelu kesti yli tunnin, ja se oli vasta ensimmäinen. Kaksi haastattelijaa pommitti kysymyksillä koko ajan ja yksi istui nurkassa ilmeettömänä. Nuo tuon tyyppiset kysymykset olivat hyvin yleisiä. Eilen sain tiedon, että pääsin "seuraavalle kierrokselle". Ihan todella hirvittää, että mitähän siellä pitää tehdä. Että ei näköjään ihan helpolla työpaikat irtoa nykypäivänä.

Entäs tämä:

Itse hain myös erääseen elintarvikekauppaan töihin jonne pääsinkin (tosin työn olisi pitänyt alkaa jo 1,5 kk sitten, eikä ole alkanut. No, onneksi olen saanut muita töitä).

Tapasin työnajtajan eräässä turkisliikkeessä kun kauppa ei ollut vielä valmis. Alhaalta kuului venäläisten naisten rupattelua - epäilyttävää.

Työnantaja kysyi minulta:
1. Tupakoitko? (En : plussaa)
2. Juotko silloin tällöin siideriä? (Joskus: kertoi, että ei merkitse papereihin mitään, ok.)
3. Ja kysymyksen omaisesti tokaisi, että sinullahan on tätä myyntikokemusta. (Tämäkin plussaa)

Ja siinä se.

Ei kovin vaikeaa, vai mitä?

niin erilaisia haastattelijoita.

pienehköt itse rekrytoivat firmat on haastateltaville yleensä helpoimmat yleensä vaan perus kysymykset.
-kerro itsestäsi lyhyesti.
-tulevaisuuden suunnitelmat.
-miksi juuri sinä.
-joitain ammattikohtaisia asioita.

sitten on noita ammattihaastattelijoita jotka saattavat tiedustella kaiken kengän koosta alusvaatteiden väriin asti.

tosiaan kannattaa ottaa yrityksestä selvää ja sen perusteella vastata kaikkiin kysymyksiin. ei monissa tapauksissa kannata tuoda esiin että et halua vastata henk kohtaisiin kysymyksiin mielummin vastaa jotain ympäripyöreää josta ei ilmene mitään oleellista.
 /   /  /  / Työhaastattelun kysymykset?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta