Jaloviina....

Susiraja

Tietääkö kukaan millä konjakilla Jaloviina
on "leikattu" ??? Eli lantrattu ?? Eli minkä merkkistä konjakkia tavalliseen Jaloviinaan käytetään? Vai lieneekö jokin tuote salaisuus???

53

27550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kun eivät kerro

      Altia ei kerro suhdetta eikä sitä mitä konjakkia tai brändyä on sekoitukseen käytetty.
      Veikkaisin, että kyseessä on joku edullinen VS-konjakki ja suhde on suunnilleen 50/50.
      Nimitys on nykyään - maustettu ja värjätty viina.
      Ei tämä tee juomasta sen parempaa tai huonompaa, parasta sekoituksissa. Hieman liian viinamaista sellaisenaan.

      • ole mikään

        ihmeellinen juoma. Konjakkia tai brändiä on sekoitettu keskenään.

        Sillä ei ole mitään merkitystä onko konjakkiin lisätty viinaa vai viinaan lisätty konjakkia, loppu tulos on aivan sama.
        Värillinen, maustettu viina, ei sen ihmeellisempää.


      • Herra Y.
        ole mikään kirjoitti:

        ihmeellinen juoma. Konjakkia tai brändiä on sekoitettu keskenään.

        Sillä ei ole mitään merkitystä onko konjakkiin lisätty viinaa vai viinaan lisätty konjakkia, loppu tulos on aivan sama.
        Värillinen, maustettu viina, ei sen ihmeellisempää.

        Omituinen höpöttäjä, epäloogista. Konjakki tai brändi sekoitettu keskenään. Hienoa!


    • leikkaus

      Hommahan on "leikattu" juuri toisinpäin, eli se konjakki tai brandy on "leikattu" ilmeisesti tavallisella väkiviinalla, eikä toisinpäin, että se väkiviina olisi leikattu konjakilla. Kyllä sitä konjakkia/brandyä on selvästi yli puolet.

      • Susiraja

        Tuota se Jaloviina on "keksitty" sodan aikaa 1932, eli sotilaat on leikannu pontikkaa Saksalaisilta saamalla Konjakilla! Ensimmäinen oli 0 tähden Jallua eli laitettiin vain väriksi Konjamiinia, eli "Vääpeli" oli sen nimi!!!¨
        Nykyään on 1 ja 3 tähden Jallua.. 1 tähti meinaa
        että on 1/4 konjakkia ja Kolemn tähden on 3/4 osaa konjakkia!!! neljän tähden jallua ei ole koska se olisi pelkkää konjakkia!!! Mutta sitä vain ihmettelen että mikähän on se konjakki merkki millä ne sitä Viljaviinaa leikkaa?????


    • rankasti

      Kyseessä on halvan konjakin ja kirkkaan viinan sekoitus ei sen ihmeellisempää.

      * tähden jallussa on 25% konjakkia ja 75% kirkasta viinaa.
      ** tähden jallussa ( jota ei käsittääkseni enään myydä ) oli 50% konjakkia ja 50% kirkasta viinaa.
      *** tähden jallussa on 75% konjakkia ja 25% viinaa.

      Konjakki ei ymmärettävistä syistä ole aivan parasta laatua, jotain halpaa perus VS-konjakkia lienee. Altia ei kerro laatua eikä sekoitus " virallisesti".

      Tehtiin aikoinaan kun haluttiin myydä omaa tuotetta - Jaloviinaa, kun perus kirkas ei ollut tarpeeksi juhlallista ja konjakki oli liian kallista sekä vielä tuontitavaraa.

      Jallun merkitys on vähentynyt ja sivistyneet ihmiset juovat konjakin konjakkina ja kirkaan ruokaryyppynä, mutta eivät sentään sotke niitä keskenään.

      Pula-ajan tuote joka tulee häviämään pikku hiljaa, voi olla, että tähden poistuvat ja tilalle tulee yksi tähdetön tuote. Ei ole mikään myyntivaltti tällä hetkellä, lisäksi aika kallista *** 0.7l pullo reilut 16€.
      Kun laittaa muutaman euron lisää saa halvan konjakkipullon, joka on kuitenkin paremman makuista kuin Jallu.

      • joooo9

        Tai sitten ei ole yhtä hyvän makuista kuin ***-tähden Jallu. varsinkaan mökillä kivenkolosta kaivettuna.


      • ei meillä
        joooo9 kirjoitti:

        Tai sitten ei ole yhtä hyvän makuista kuin ***-tähden Jallu. varsinkaan mökillä kivenkolosta kaivettuna.

        sentään niin kova kuri ole. Viinat löytyy kaapista, joka ei ole lukossa ja viinat on ostettu juotavaksi, ei piilotettavaksi.


      • Baarimikko

        Jallu on itseasiassa tällä hetkellä yksi ostetuimmista viinoista mitä ravintoloista saa. Jallu on kokenut uuden tulemisen viimeisten vuosien aikana mistä saa kiittää aika pitkälti rokkibändejä. Jallukola esimerkiksi monessa paikassa korvannut lähes täysin rommikolan.


      • Salainen_Agentti
        joooo9 kirjoitti:

        Tai sitten ei ole yhtä hyvän makuista kuin ***-tähden Jallu. varsinkaan mökillä kivenkolosta kaivettuna.

        Pöh, ei yhden tähden voittanutta. Kolmen tähden jallu on hifistelyä.


      • no jaa

        mutta jallusahan ei ole kyse (mielestäni) konjakista vaan viinasta jota on pehmennetty konjamiinilla


      • Moro sano poro

        Tämä nyt on yksi tyhmimmistä kommentistä aikoihin mitä tulee tuohon, että tuote tulee pikku hiljaa häviämään. Ei muuten tule. Jallulla on vankka kannattajakunta ja monissa sokkokonkutesteissä Jallu on valittu parhaaksi konkuksi, vaikka ei edes sitä ole! Sinä olet juuri yksi näistä junteista jotka eivät ymmärrä muun kun merkkien ja hinnan perään ja olet olevinaan jotakin kun ett juo Jallua, sinun mielestäsi epäsivistyneiden juomaa. Katso peiliin niin näet sen epäsivistyneen ihmisen.


      • kukvbkjhv
        Salainen_Agentti kirjoitti:

        Pöh, ei yhden tähden voittanutta. Kolmen tähden jallu on hifistelyä.

        Minä suosin nollan tähden Jallua. Eli kirkasta viinaa.


      • Salainen_Agentti
        kukvbkjhv kirjoitti:

        Minä suosin nollan tähden Jallua. Eli kirkasta viinaa.

        Ei "vääpeli" suinkaan kirkasta viinaa ole.


      • kukvbkjhv
        Salainen_Agentti kirjoitti:

        Ei "vääpeli" suinkaan kirkasta viinaa ole.

        Tiedä mistään 'vääpelistä', vaan kun

        "Kyseessä on halvan konjakin ja kirkkaan viinan sekoitus ei sen ihmeellisempää.

        * tähden jallussa on 25% konjakkia ja 75% kirkasta viinaa.
        ** tähden jallussa ( jota ei käsittääkseni enään myydä ) oli 50% konjakkia ja 50% kirkasta viinaa.
        *** tähden jallussa on 75% konjakkia ja 25% viinaa."

        niin nollan tähden jallussa on 0% konjakkia ja 100% kirkasta viinaa.


      • Paljonko Vääpelissä on
        Salainen_Agentti kirjoitti:

        Ei "vääpeli" suinkaan kirkasta viinaa ole.

        Paljonko Vääpelissä on muuten alkoholia?


      • minkälaista on tämä
        Moro sano poro kirjoitti:

        Tämä nyt on yksi tyhmimmistä kommentistä aikoihin mitä tulee tuohon, että tuote tulee pikku hiljaa häviämään. Ei muuten tule. Jallulla on vankka kannattajakunta ja monissa sokkokonkutesteissä Jallu on valittu parhaaksi konkuksi, vaikka ei edes sitä ole! Sinä olet juuri yksi näistä junteista jotka eivät ymmärrä muun kun merkkien ja hinnan perään ja olet olevinaan jotakin kun ett juo Jallua, sinun mielestäsi epäsivistyneiden juomaa. Katso peiliin niin näet sen epäsivistyneen ihmisen.

        Minkälaista Redbull Jaloviinapullo Cola sekoitus.


      • Minkälaista on Jaloviina
        minkälaista on tämä kirjoitti:

        Minkälaista Redbull Jaloviinapullo Cola sekoitus.

        minkälaista on Redbull Jaloviina Cola sekoitus on maultaan.Onko se raikas vai pehmeä.Vai täyteläinen Coktail sekoitus.


      • Anonyymi
        Baarimikko kirjoitti:

        Jallu on itseasiassa tällä hetkellä yksi ostetuimmista viinoista mitä ravintoloista saa. Jallu on kokenut uuden tulemisen viimeisten vuosien aikana mistä saa kiittää aika pitkälti rokkibändejä. Jallukola esimerkiksi monessa paikassa korvannut lähes täysin rommikolan.

        Jos jotain saa jaloviinasta kiittää, niin Ruotsalaisia. Sieltä on koko juoma lähtöisin. Suomalaiset ovat kopioineet Ruostsalaisia. Noloa.


    • kusta

      en oo kusta maistanu mutta ne jotka on, sanoo että se maistuu ihan viikon vanhalta kuselta, meinaan jaloviina. Eli kai siihen jotain w.s.o.p:tä on käytetty.

      • savossa

        Viime talvena,savonliänin piäkaupunnissa vieraillessa,taksijonossa tarjoilimme tätä kultaista juomaa samaan jonoon eksyneille irlantilais-turisteille.
        Heidän ensikommenttinsa olivat että,onpa hyvää viskiä.
        Eli aivan turhasta juomasta ei nähtävästi ole kyse.


      • Kerran kävin, ja menen uud...
        savossa kirjoitti:

        Viime talvena,savonliänin piäkaupunnissa vieraillessa,taksijonossa tarjoilimme tätä kultaista juomaa samaan jonoon eksyneille irlantilais-turisteille.
        Heidän ensikommenttinsa olivat että,onpa hyvää viskiä.
        Eli aivan turhasta juomasta ei nähtävästi ole kyse.

        ..palataan tähän historiaan, niin pakkihan kertoo oikeat suhteet. Jos historiaan palataan niin, pakin kansi täytettiin Konjakkilla (Cognac) (oliko se alkuperäinen sitten brandyä, niin vaikea sanoa), se kaadettiin pakkiin ja loput täytettiin perus kenttäjuomalla (metsäpolttonen) mitä oli tarjolla. Eli ponua ja pariin kertaan tislalltua viiniä sekaisin (brandy/cognac). Ei silloin tavailtu mitä se maustettu litku oli..Saatiin uusi "hienostunut" maku ja taas jaksettiin seuraavaan nousuun.

        9.K/JR 37 / Muistelmat


      • Heikki Harju
        Kerran kävin, ja menen uud... kirjoitti:

        ..palataan tähän historiaan, niin pakkihan kertoo oikeat suhteet. Jos historiaan palataan niin, pakin kansi täytettiin Konjakkilla (Cognac) (oliko se alkuperäinen sitten brandyä, niin vaikea sanoa), se kaadettiin pakkiin ja loput täytettiin perus kenttäjuomalla (metsäpolttonen) mitä oli tarjolla. Eli ponua ja pariin kertaan tislalltua viiniä sekaisin (brandy/cognac). Ei silloin tavailtu mitä se maustettu litku oli..Saatiin uusi "hienostunut" maku ja taas jaksettiin seuraavaan nousuun.

        9.K/JR 37 / Muistelmat

        Täällähän puhutaan ihan puuta ja heinää. Jaloviina on kuulunut Alkon tuotevalikoimaan alusta alkaen ja jalon kansanperinteen mukaan sen valmistus aloitettiin välittömästi kieltolain kumoutuessa 5.4. 1932 klo 10. Eräälle historioitsijalle huomauttaisin, ettei Suomi sotinut missään tuohon aikaan. Nimi juomalle saatiin Altian henkilökunnan nimikilpailusta. Valmistusaineina olivat tuolloin halpa konjakki, jota leikattiin pöytäviinalla. Alkuperäisessä reseptissä oli tähtien määrän osoittama osuus konjakkia ja loput pöykkyä eli siis:
        * 1/4 konjakkia, 3/4 pöytäviinaa
        ** 2/4 konjakkia, 2/4 pöytäviinaa
        *** 3/4 konjakkia, 1/4 pöytviinaa

        Sodan aikana (1939-1944) säännösteltiin myös konjakkia, joten tarjonnassa oli ns. Vääpeliä eli nollan tähden Jaloviinaa, jossa konjakkia oli vain väriksi. Kahden tähden Jaloviinan myynti ja valmistus on sittemmin lopetettu, eikä Altia enää paljasta Jaloviinan tarkkaa reseptiä. Tiedetään kuitenkin, että konjakin ja pöykyn lisäksi Jaloviina sisältää myös vähän lisättyä sokeria ja karamelliväriä.

        Akateemisen Jaloviinaseuran laaduntarkkailija 2008


      • sukis

        sanoo tyyppi joka ei ole koskaan jallua maistanut eikä mitään muutakaan... parempi olisi olla hiljaa asioista joista ei mitään ymmärrä...


      • sakke1976
        Heikki Harju kirjoitti:

        Täällähän puhutaan ihan puuta ja heinää. Jaloviina on kuulunut Alkon tuotevalikoimaan alusta alkaen ja jalon kansanperinteen mukaan sen valmistus aloitettiin välittömästi kieltolain kumoutuessa 5.4. 1932 klo 10. Eräälle historioitsijalle huomauttaisin, ettei Suomi sotinut missään tuohon aikaan. Nimi juomalle saatiin Altian henkilökunnan nimikilpailusta. Valmistusaineina olivat tuolloin halpa konjakki, jota leikattiin pöytäviinalla. Alkuperäisessä reseptissä oli tähtien määrän osoittama osuus konjakkia ja loput pöykkyä eli siis:
        * 1/4 konjakkia, 3/4 pöytäviinaa
        ** 2/4 konjakkia, 2/4 pöytäviinaa
        *** 3/4 konjakkia, 1/4 pöytviinaa

        Sodan aikana (1939-1944) säännösteltiin myös konjakkia, joten tarjonnassa oli ns. Vääpeliä eli nollan tähden Jaloviinaa, jossa konjakkia oli vain väriksi. Kahden tähden Jaloviinan myynti ja valmistus on sittemmin lopetettu, eikä Altia enää paljasta Jaloviinan tarkkaa reseptiä. Tiedetään kuitenkin, että konjakin ja pöykyn lisäksi Jaloviina sisältää myös vähän lisättyä sokeria ja karamelliväriä.

        Akateemisen Jaloviinaseuran laaduntarkkailija 2008

        kerrankin asiantuntevaa kommenttia eikä moista skeidaa jota kustavi edustaa.... (kaveri joka kommentoi tuotetta jota myöntää ettei ole koskaan maistanut...) ko. tyyppien kannattaisi olla aivan hiljaa tai mielummin vielä tutustua tuotteeseen ennen kommentteja..


      • sukis
        sukis kirjoitti:

        sanoo tyyppi joka ei ole koskaan jallua maistanut eikä mitään muutakaan... parempi olisi olla hiljaa asioista joista ei mitään ymmärrä...

        eli ko. kommentti on tarkoitettu kustavin kirjoittelulle


      • Heikki Harju kirjoitti:

        Täällähän puhutaan ihan puuta ja heinää. Jaloviina on kuulunut Alkon tuotevalikoimaan alusta alkaen ja jalon kansanperinteen mukaan sen valmistus aloitettiin välittömästi kieltolain kumoutuessa 5.4. 1932 klo 10. Eräälle historioitsijalle huomauttaisin, ettei Suomi sotinut missään tuohon aikaan. Nimi juomalle saatiin Altian henkilökunnan nimikilpailusta. Valmistusaineina olivat tuolloin halpa konjakki, jota leikattiin pöytäviinalla. Alkuperäisessä reseptissä oli tähtien määrän osoittama osuus konjakkia ja loput pöykkyä eli siis:
        * 1/4 konjakkia, 3/4 pöytäviinaa
        ** 2/4 konjakkia, 2/4 pöytäviinaa
        *** 3/4 konjakkia, 1/4 pöytviinaa

        Sodan aikana (1939-1944) säännösteltiin myös konjakkia, joten tarjonnassa oli ns. Vääpeliä eli nollan tähden Jaloviinaa, jossa konjakkia oli vain väriksi. Kahden tähden Jaloviinan myynti ja valmistus on sittemmin lopetettu, eikä Altia enää paljasta Jaloviinan tarkkaa reseptiä. Tiedetään kuitenkin, että konjakin ja pöykyn lisäksi Jaloviina sisältää myös vähän lisättyä sokeria ja karamelliväriä.

        Akateemisen Jaloviinaseuran laaduntarkkailija 2008

        Nämä Jallu- ja Mannerheimin viina-asiat tuntuvat olevan Suomen kansan omaa urbaanilegendaa, josta löytyy joka essonbaarissa oma asiantuntijansa.

        Yllä oleva Jaloviinan syntyä kuvaava juttu on varmaan aivan oikea ja liittyy nimenomaan Jaloviinaan, joka on aivan oma, pitkäaikainen tuotteensa ja asia sinänsä. Ei siis liity sanottavammin sotaan vaan pikemminkin alkoholin tuotekehitykseen ja suomalaiseen alkoholinvalmistuksen historiaan.

        Sitävastoin Gustun 75-vuotisjuhlilla jatkosodan aikana tarjottu "leikattu konjakki" oli jotain mitä oli - ei siis Jallua. Väsyneen ja leipääntyneen sotilaan suussa maistui tietysti hyvältä vaikka pullon joutuikin jakamaan viiden muun miehen kanssa. Koska pullossa luki etiketissä "Laikattua konjakkia" tai sinne päin, jäi nimi elämään korpisoturin suussa. Ja koska tällaisesta rintaman vapaapäivästä jäi muutenkin hyvät muistot, kultasi aika muistot ja juomasta tuli jaloakin jalompaa. Jopa niin, että sitä nykyään näppärä markkinamies tuotekehittää uudelleen väittäen kopioivansa mennyttä panemalla sen pröystäilevään ja historiaa vääristelevään pulloon.

        No, markkinaväelle sallittakoon kansan ketkutus.

        Mannerheimin tempaus tarjota armeijalle paukku kesken sotatoimien on tietysti suomalaiseen mytologiaan hyvin istuva asia. Vaikka närästyksen ja mielihyvän raja lienee kulkenut tässäkin varsin lähellä toisiaan: humalahakuinen suomalainen mies ei pienestä tujusta tullut edes kiukkuiseksi ja monet porukat arpoivatkin joukosta ne pari, jotka saivat juoda koko pullon kahteen pekkaan.

        Muut tekivät sitten itselleen kiljua kuten Tuntemattomassa näytetään.

        Muuten - ne jotka sanovat Jallun olevan maultaan hienointa konjakkia tai kuten tuolla yllä: "olipa hyvää viskiä" eivät tee Jaloviinalle oikeutta. Legendanlykkääjät eivät ilmeisesti tunne konjakkia semminkään viskiäkään: Jallu on jallua, konjakit konjakkeja ja eritoten viski aivan jotain muuta.


      • kröhömm
        Heikki Harju kirjoitti:

        Täällähän puhutaan ihan puuta ja heinää. Jaloviina on kuulunut Alkon tuotevalikoimaan alusta alkaen ja jalon kansanperinteen mukaan sen valmistus aloitettiin välittömästi kieltolain kumoutuessa 5.4. 1932 klo 10. Eräälle historioitsijalle huomauttaisin, ettei Suomi sotinut missään tuohon aikaan. Nimi juomalle saatiin Altian henkilökunnan nimikilpailusta. Valmistusaineina olivat tuolloin halpa konjakki, jota leikattiin pöytäviinalla. Alkuperäisessä reseptissä oli tähtien määrän osoittama osuus konjakkia ja loput pöykkyä eli siis:
        * 1/4 konjakkia, 3/4 pöytäviinaa
        ** 2/4 konjakkia, 2/4 pöytäviinaa
        *** 3/4 konjakkia, 1/4 pöytviinaa

        Sodan aikana (1939-1944) säännösteltiin myös konjakkia, joten tarjonnassa oli ns. Vääpeliä eli nollan tähden Jaloviinaa, jossa konjakkia oli vain väriksi. Kahden tähden Jaloviinan myynti ja valmistus on sittemmin lopetettu, eikä Altia enää paljasta Jaloviinan tarkkaa reseptiä. Tiedetään kuitenkin, että konjakin ja pöykyn lisäksi Jaloviina sisältää myös vähän lisättyä sokeria ja karamelliväriä.

        Akateemisen Jaloviinaseuran laaduntarkkailija 2008

        Altiaa ei vielä 1932 ollut olemassa, joten lienee ollut kysymys OY Alkoholiliike AB:n henkilökunnasta...?


      • Gunnar1
        crudo kirjoitti:

        Nämä Jallu- ja Mannerheimin viina-asiat tuntuvat olevan Suomen kansan omaa urbaanilegendaa, josta löytyy joka essonbaarissa oma asiantuntijansa.

        Yllä oleva Jaloviinan syntyä kuvaava juttu on varmaan aivan oikea ja liittyy nimenomaan Jaloviinaan, joka on aivan oma, pitkäaikainen tuotteensa ja asia sinänsä. Ei siis liity sanottavammin sotaan vaan pikemminkin alkoholin tuotekehitykseen ja suomalaiseen alkoholinvalmistuksen historiaan.

        Sitävastoin Gustun 75-vuotisjuhlilla jatkosodan aikana tarjottu "leikattu konjakki" oli jotain mitä oli - ei siis Jallua. Väsyneen ja leipääntyneen sotilaan suussa maistui tietysti hyvältä vaikka pullon joutuikin jakamaan viiden muun miehen kanssa. Koska pullossa luki etiketissä "Laikattua konjakkia" tai sinne päin, jäi nimi elämään korpisoturin suussa. Ja koska tällaisesta rintaman vapaapäivästä jäi muutenkin hyvät muistot, kultasi aika muistot ja juomasta tuli jaloakin jalompaa. Jopa niin, että sitä nykyään näppärä markkinamies tuotekehittää uudelleen väittäen kopioivansa mennyttä panemalla sen pröystäilevään ja historiaa vääristelevään pulloon.

        No, markkinaväelle sallittakoon kansan ketkutus.

        Mannerheimin tempaus tarjota armeijalle paukku kesken sotatoimien on tietysti suomalaiseen mytologiaan hyvin istuva asia. Vaikka närästyksen ja mielihyvän raja lienee kulkenut tässäkin varsin lähellä toisiaan: humalahakuinen suomalainen mies ei pienestä tujusta tullut edes kiukkuiseksi ja monet porukat arpoivatkin joukosta ne pari, jotka saivat juoda koko pullon kahteen pekkaan.

        Muut tekivät sitten itselleen kiljua kuten Tuntemattomassa näytetään.

        Muuten - ne jotka sanovat Jallun olevan maultaan hienointa konjakkia tai kuten tuolla yllä: "olipa hyvää viskiä" eivät tee Jaloviinalle oikeutta. Legendanlykkääjät eivät ilmeisesti tunne konjakkia semminkään viskiäkään: Jallu on jallua, konjakit konjakkeja ja eritoten viski aivan jotain muuta.

        Viski on vitun pahha


      • rhä
        crudo kirjoitti:

        Nämä Jallu- ja Mannerheimin viina-asiat tuntuvat olevan Suomen kansan omaa urbaanilegendaa, josta löytyy joka essonbaarissa oma asiantuntijansa.

        Yllä oleva Jaloviinan syntyä kuvaava juttu on varmaan aivan oikea ja liittyy nimenomaan Jaloviinaan, joka on aivan oma, pitkäaikainen tuotteensa ja asia sinänsä. Ei siis liity sanottavammin sotaan vaan pikemminkin alkoholin tuotekehitykseen ja suomalaiseen alkoholinvalmistuksen historiaan.

        Sitävastoin Gustun 75-vuotisjuhlilla jatkosodan aikana tarjottu "leikattu konjakki" oli jotain mitä oli - ei siis Jallua. Väsyneen ja leipääntyneen sotilaan suussa maistui tietysti hyvältä vaikka pullon joutuikin jakamaan viiden muun miehen kanssa. Koska pullossa luki etiketissä "Laikattua konjakkia" tai sinne päin, jäi nimi elämään korpisoturin suussa. Ja koska tällaisesta rintaman vapaapäivästä jäi muutenkin hyvät muistot, kultasi aika muistot ja juomasta tuli jaloakin jalompaa. Jopa niin, että sitä nykyään näppärä markkinamies tuotekehittää uudelleen väittäen kopioivansa mennyttä panemalla sen pröystäilevään ja historiaa vääristelevään pulloon.

        No, markkinaväelle sallittakoon kansan ketkutus.

        Mannerheimin tempaus tarjota armeijalle paukku kesken sotatoimien on tietysti suomalaiseen mytologiaan hyvin istuva asia. Vaikka närästyksen ja mielihyvän raja lienee kulkenut tässäkin varsin lähellä toisiaan: humalahakuinen suomalainen mies ei pienestä tujusta tullut edes kiukkuiseksi ja monet porukat arpoivatkin joukosta ne pari, jotka saivat juoda koko pullon kahteen pekkaan.

        Muut tekivät sitten itselleen kiljua kuten Tuntemattomassa näytetään.

        Muuten - ne jotka sanovat Jallun olevan maultaan hienointa konjakkia tai kuten tuolla yllä: "olipa hyvää viskiä" eivät tee Jaloviinalle oikeutta. Legendanlykkääjät eivät ilmeisesti tunne konjakkia semminkään viskiäkään: Jallu on jallua, konjakit konjakkeja ja eritoten viski aivan jotain muuta.

        > No, markkinaväelle sallittakoon kansan ketkutus.

        Miksi pitäisi sallia?


      • anojel

        -kyllä ennemmin juon jaloviinaa kun kusta ...en minäkään kusta ole juonut ...mutta maalais järkeä voi käyttää tässäkin asiassa ...


      • Konukin värjätään
        Heikki Harju kirjoitti:

        Täällähän puhutaan ihan puuta ja heinää. Jaloviina on kuulunut Alkon tuotevalikoimaan alusta alkaen ja jalon kansanperinteen mukaan sen valmistus aloitettiin välittömästi kieltolain kumoutuessa 5.4. 1932 klo 10. Eräälle historioitsijalle huomauttaisin, ettei Suomi sotinut missään tuohon aikaan. Nimi juomalle saatiin Altian henkilökunnan nimikilpailusta. Valmistusaineina olivat tuolloin halpa konjakki, jota leikattiin pöytäviinalla. Alkuperäisessä reseptissä oli tähtien määrän osoittama osuus konjakkia ja loput pöykkyä eli siis:
        * 1/4 konjakkia, 3/4 pöytäviinaa
        ** 2/4 konjakkia, 2/4 pöytäviinaa
        *** 3/4 konjakkia, 1/4 pöytviinaa

        Sodan aikana (1939-1944) säännösteltiin myös konjakkia, joten tarjonnassa oli ns. Vääpeliä eli nollan tähden Jaloviinaa, jossa konjakkia oli vain väriksi. Kahden tähden Jaloviinan myynti ja valmistus on sittemmin lopetettu, eikä Altia enää paljasta Jaloviinan tarkkaa reseptiä. Tiedetään kuitenkin, että konjakin ja pöykyn lisäksi Jaloviina sisältää myös vähän lisättyä sokeria ja karamelliväriä.

        Akateemisen Jaloviinaseuran laaduntarkkailija 2008

        Radio Rockilla justiin joku höpisi saaneensa reseptin käsiinsä, ja kertoi varsinkin kolmosjallussa olevan hyvä hintalaatusuhde. Joten liekö sitten jotain ihan hyvää konjamiinia käytetty...

        Ja se Pöytäviinahan on sitä ihan samaa perusviinatislettä kuin Kossu, Finlandia ja luultavasti myös monen liköörin pohja, jota tarvittaessa maustetaan esim. sokerilla (Kossu) jne.


      • usko ahti mäntylä

        Isäs opettanna akkansa juommaa kustako. Tulevans mielee 67 vihtajärven peltoon jalovääpelin klopit jetkä vei kehtilän piispa kettulan tähti varastolliesen vankkureilla omalle navetalle ja viettihä sielä aikansa kunnes piispa tullo ja san perkeleen hölömölääset nyt se oo et tynnyrit takas piispalaa ja ruvetaa keitto puuhii tai tulloo häätö venjälle ja sehä klopit usko ja ei enää tähtijuomoo koskennu pikemminki kartto


    • AAAAALLLLLTTTTTTIIII

      kröhommille - Altia ainakin mainostaa olevansa peräisin jo vuodelta 1889...

    • Lahdentakaa

      Muistaako kukaan koska ** myynti lopetettiin?

    • Vanhin serkku

      APUA,apua,apua,onko Jaloviinan myynti Alkossa lopetettu?
      Maanantaina piti mennä ostaan 3 tähden juomaa mukaan kotiseutumatkalle serkkujen kanssa Venäjän puolelle esiisiemme talo raunioille.
      Isoisämme tarjosi aina Jallua napsit aikuisille heillä kyläiltäessä,hänen kunniakseen ottaisimme kivijaloilla napsit kultaista juomaa.

      Kertokaa jos tiedätte kiitos.
      Kyselee vanhin serkku Leena

    • kustavin puolesta

      Opetelkaa hyvät ihmiset lukemaan. Kustavi sanoi, ettei ole maistanut kusta, joten ei voi sitä Jalluun verrata.

      Ja Leenakin varmaan jo huomannut, että kyllä sitä Jallua vielä Alkosta saa.

    • talonmiehenvapaapäiv

      Joo ja yksi juttu,jos luulet olevasi autiolla saarella ja juot kolmentähden jallua niin eikös vaan seläntakaa kuuluu, yhdentähden jallu olisi parempaa.Aina siis aina joku väittää yhdentähden jallua paremmaksi...

      • jdshbfjkhsbf

        Jos ei jallupullon jälkeen nukuta, on hermoissa vikaa.


    • Minkä tähden juot

      Yhden tähden : )

      • muuutttoritu

        jallupullon korkki otsassa kiilti, pullo huulille vielsi, jalo viina röyhtäsyn päästin , tyhjä on jalupullo, ryypystä kyykyssä, silmät ne pyörivät , mittaillen putellia, se kanveesiin vie,


      • tuima napsu

        En juo alkoholia uskonnollisista syistä. Vaan ihan muista syistä.


    • ja viron pottuja

      jallua piloillaan!

    • jalomielinen21

      kyllä jallu lämmittää työmiehen perjantai-iltaa. suosittelen jokaiselle skeptikolle!

    • jalomieli

      Ja nyt on 2 tähden jallua Alkossa, mutta vain erikoiserä. Nopeet syö hitaat.

    • alkotar

      Itse asiassa ei taida olla 2 tähden jallua vielä alkossa. Tulee myyntiin 5.4 kieltolain poistumisen vuosipäivän myötä.

      • ljy

        Ainakin Jyväskylässä näytti kahta tähteä jo olevan. Pitihän sitä pari pulloa hakea.


    • Ostin juu

      Tampereella kans jo Alkon hyllyssä.

    • Se tavallinen tarina

      Viinanjuonti on paras aloittaa nuorella iällä, jolloin elimistö on vielä kunnossa. Konjakki on sivistyneen aloittelijan juoma. Juomatta jäänyt konjakki kannattaa aina terästää ja täydentää jämäpullo pöytäviinalla, jolloin saadaan leikattua konjakkia. Sama toistetaan, jolloin saadaan leikattua jaloviinaa. Lopulta juodaan puhdasta pöytäviinaa. Pöytäviinaa ruvetaan sitten leikkaamaan punaviinillä. Lopulta juodaan pelkkää punaviiniä. Kun kolmekymmentä vuotta on kulunut, aletaan leikata elimistöä ja valmista alkaa tulla...

    • Huulio

      Ei jaloviinaa oo leikattu millää konjakilla.. VAAN se on viljaviinalla, leikattua konjakkia !

    • tiituliitu1

      Konjakkitalolla voi olla montaa eri etikettiä, mitä se pulloihinsa liimaa. Altia tilaa vain "konjakkia" joka on siis jonkun valmistamaa toki, mutta tuskin minkään "merkkistä". Halvinta ja nuorinta, jos ei sitten peräti brandyä, eli vielä halvempaa. Ei kukaan sitä lopullisesta Jallusta erota.

      Tämä rypäletisle X on sitten leikattu etanolilla. Eli ei minkään "merkkisellä" viinalla, vaan puhtaalla etanolilla.

    • Tähdetöntä

      Yhden tähden Jallu on hyvää viinaa, kolmen tähden Jallu on huonoa konjakkia. Siinä se ero

    • Nuoremmat_parempaa

      VS-konjakit on mun makuun paljon parempaa kamaa kun ne vanhemmat koska vanhemmissa konjakeissa se puunmaku peittää hedelmällisyyden maun mitä näissä nuoremmissa VS-konjakeissa on.
      Nuoremmat konjakit kunniaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3325
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      161
      1345
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1055
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      114
      733
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe