Partahöylä

vaihtoon

Noin kuukausi sitten olin kaupassa ostamassa partahöylän teriä, kun huomasin tarjolla olevan myös vanhanaikaisia "ranteet auki" partahöylän teriä. Itse käytin vielä Sensor Excel -konetta, koska terät siihen ovat halvempia kuin esim. Mach3:een tai Fusioniin. Hmm..joka tapauksessa huomasin terien maksavan vain euron kipale, mikä sai minut kiinnostumaan - teriin sopivaa konetta ei vain löytynyt mistään.

Ostin jälleen kerran sensorit ja unohdin koko jutun, kunnes koneella ollessani tv:stä tuli joku partakonemainos. Tein parit googletukset ja loppuilta menikin lukiessa erilaisia artikkeleita ja videoita aiheesta.

Youtube-äijän videot (englanniksi) olivat varsin informatiivisia:

http://www.youtube.com/profile?user=mantic59

Kuten aiemmin kerroin, kaupassa myytävät safety razor -terät maksavat noin 1€/kpl (,netistä voi ostaa laadukkaampia teriä 0,50€/kpl). Luettuani kymmeniä artikkeleita ja kuluttajien arvosteluja päätin ostaa Merkur Heavy Duty -partahöylän ja teriä, sekä samalla edullisen parranajoharjan ja cremen osoitteesta:

http://www.miehenkauppa.fi

...joka on ilmeiseti ainoa pulju, joka näitä myy Suomessa.


En halua mainostaa, mutta jos tämä ei ole säästövinkki, niin ei sitten mikään. Vaikka kone maksoi aika paljon (32€ postitus), se on jo alle vuodessa maksettu. 'Jos konetta ei hävitä, se voi kestää loppuelämän. Aika hienoltakin se näyttää.

Vastoin ennakkoluulojani höylä leikkaa tarkemmin ja ärsyttää vähemmän kuin Sensor Excel tai Mach3. (muita en ole kokeillut). Ajo kestää hieman pitempään kuin ennen, mutta lähinnä siksi, että nautin siitä toisin kuin ennen. Terätkin näyttävät kestävän pidempään.

Olisi mukava kuulla muiden kokemuksia "vanhanaikaisista" partakoneista tai 3-5:n terän ihmehöylien suorityskyvystä ja hinnoittelupolitiikasta.

23

12701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vasta...

      onkin kiinnostanut lukijoita. :( Ihan hyvä säästövinkki meni ihan hukkaan.

      • siloposki

        Mulla tulee niistä gilleten partahöylien terien päällä olevasta allergiatyynystä pahoja iho-oireita. kävin siitä tuskastuneena ostaan parturikampaamosta partaveitsen. siellä sellainen kampaajasetä kertoi että miten parta pitäis ajaa ilman että valtimot suihkuaa pitkin kaakeleita. oon ollut tosi tyytyväinen.veitsi makso 52 euroo ja teriä sain 40 kappaletta mukaan ja terien kuulemma pitäisi olla puoli-ilmaisia. jälki on parempaa ja ei tarvi ostaa allergiatyynyillä varustettuja gilleten sikakalliita fuusio-mach-sensor-formula-power höyliä.


      • jaagor

        No mulla on samanlainen höylä ku se future blade mikä lienikään, mutta siinä ei lue ku solinger ja germany ja nekin irroitettevan teräsuojan alla, mutta muotoilultaan näyttäis olevan sama vehje. On muuten aika tuju laite. Oon aatellu, että sen vois pistää eteenpäin jos tulee lapsia ja lasten lapsia. On sen verran lujaa tekoa.


    • käyttäjä

      mieheni käyttää kans noita vanhoja teriä eikä meinaa löytyä enää mistään,varsinkaan niitä "vaaleansinisiä". No hintavia nekin kyllä olivat. Ehkä täytyy näyttää hänelle tämä :)

    • MIES1

      Perinteisellä höylällä ajaminen vaatii hieman totuttelua, mutta sen jälkeen sitä ei voita mitään. Erinomaiset aloittelijan ohjeet löytyvät esim. suomalaiselta maahantuojalta www.dovo.fi Itselle ainakin osoittautui tärkeäksi tuo että muistaa kaulankin kohdalla höylätä myötäkarvaan. Muuten tulee pientä ärsytystä.

    • parataparta

      mitä järkeä ajaa partaa ollenkaan? säästyy rahaa ku antaa vaan kasvaa

    • era1

      Tänään sattui vastaan Turussa liike nimeltä Herrainpukimo jossa myydään perinteisiä partahöyliä, teriä sekä muita "perinteiseen" parranajoon liittyvää tavaraa kauppiaskadulla.

      http://herrainpukimo.fi/c24-parranajo/

      Itse ostin tuollaisen Mühle R 89 Granden ja ajoin sillä tänään ekaa kertaa enkä markettihöyliin enää takaisin vaihda.

      • Razorblade

        Mulla on kaapissa 50-vuotta vanha gilletten höylä. Käytin sitä monta vuotta mut iho meni liian araksi. Täytyypä varmaan kaivella esiin se ja kokeilla kestääkö naama paremmin. Tulis meinaan aikas isot säästöt.


    • höyläs
    • naamaristi

      Itse löysin koneen ja terät täältä

      http://www.vapaaherra.eu

      Näköjään partaveitsiäkin pitäisi olla mutta nyt ei ainakaan löytynyt.

    • Hogbert
    • Karik9

      Kokeilkaapa tätä: http://www.vikingshaveclub.fi Vaikka ottaisikin tuon kalleimman (10€) siihen kuuluu 4 peräti lisäterää ja yhellä ajaa helposti (ainakin itse) sen 5-7 kertaa. Jos valkkaa toimitusväliksi 3 kuukautta niin silloin höylätarpeet tulee tyydytettyä 3,3€/kk ja ei tarvitse koskaan huolehtia muistaa ostaa teriä kun toimitetaan suoraan postiluukusta sisään.

    • biconebladeoneeuro

      15-25 minuuttia per parranajo, sisältäen kasvojen valmistelun, vaahdon "luomisen" (termit suoraan alan sivuilta), vaahdon levitys, ja vihdoin parranajo joka tehdään kolmeen kertaan...

      Klassisen parranajon puolustajat, selittelevät sen olevan todella halpaa, vaikka koko "harrastukseen" on heidän itsensä sisäänkirjoitettuna selkeä viesti, että he ovat tällaista city slicker tyyppi min.6000e/kk porukkaa.
      Vaahdolla ei voi ajaa vaikka sattuisi olemaan perinteinen partahöylä, ei voi ei, on ehdottomasti etsittävä itselleen sopiva cream tai vaahto, ja eikun tilailemaan netistä eri vaahtoja kokeiltaviksi.
      Myöskin koneita on hyvä olla useampia, koska aluksi on hankittava ei niin agressiivinen höylä, ja siitä asteittan hieman jyrkempää.
      Partasuteja on täysin totaalisen toisensa poissulkevia ainakin kolmea eri tyyppiä, eli siitä vaan kolmet eri sudit tilaukseen, jotta varmasti löytyy omalle nassulle varmasti oikea kombinaatio.
      Ja siis eri vaahdot käyvät eri tyypeille, eli niitäkin vaan kunnon määrät samantien tilaukseen.
      Väärien, tai vaillinaisten välineiden käyttö on täysin nono, se on noloa, välineitä on oltava, ja reilusti.

      Tyypillistä rikkaiden puhetta, sanotaan "että juu, edullista on", kun oma käsitys edullisuudesta tosiaan on se, että kun nyt on tilattu muutamalla satasella näitä erilaisia vaahtoja, suteja, kuppeja, höyliä, ja sitten löydetty niistä se oma, HUOM, "luova"setti, niin sitten voi kantaa ne ylijäämät, jotka eivät omalle, printterin ja kokousnojatuolien pölyn likaamille kasvoille sovi, niin suoraan taloyhtiön roskiin.

      Tyypillistä nykyaikaa.
      Muka halpaa puuhaa, "kun olet luonut" oman innovatiivisen parranajo settisi, kustannusarvio noin 150e - ylärajaa näillä city slickereillä ei luonnolisestikaan ole, niin siinäpä oli edullinen parranajo.
      Mutta ai niin, parranajosta tulee kuulemma tämän myötä "kokemus" johon voi antautua nautiskelemaan, uusi harrastus.
      Onko typerämpää kuultu, parranajosta harrastus, nautinto.
      No, niin kai se on jos elämässä ei ole muuta tavoitetta kuin omien tunteiden ja tilanteiden hehkutus, niin siitä vaan narsisti hedonisti suuntaa seuraavan kesälomansa keskieuroopan partavoide ja hajuste tehtaille, tietysti traditionaalisille sellaisille.

      • Minäkokeilin

        Kokeile joskus....


    • partaneuvoja

      jos haluaa säästää parranajossa niin saksilla voi siistiä partaa halvalla

      • Perustapa

        Tai sitten ihan vaan tavallisella sähköparranajokoneella.


    • JoopatiJooJoo

      On tainnut viestiketjun aloittaja jo kompastua partaansa.

    • GilletteAristo

      De höylä n.10-300€(itselläni perintökaluja ja 2kpl n.30€/kpl ostettuja),terät 0,2-0,5 € kpl, suti 10-200€(n.30€ saa ihan hyvän),saippua 3-40€ ,laadukas saippua riittää noin vuoden itselläni ja hinta n.10-20€
      Alunakivi 7-10€(kestää vuosia)
      Höylä on ikuinen,hyvä suti myös kestää todella kauan,terä itselläni noin 5 ajoa - 3 ajoa.
      Kerta kulut oikeilla valinnoilla n.100€ ja siitä alkaen vuosittain n.20-30€
      Käytän kotimaisia nettikauppoja,halvemmallakin saisi ulkoa tilattua.
      Itselläni kokeilunhalu/vaihtelu lisää kuluja mm.erilaiset pre/after shavet lisää hintaa.
      Etuina kuitenkin hyvä olo ja kokemuksen myötä tuleva ihoystävällisyys.
      Jos parranajo ei aiheuta ärsytystä iholla tai aikaa on rajatusti,kannattaa se hoitaa sähköllä/marketin moniterähöylällä,mutta jos haluaa tai tarvitsee vaihtelua on perinteinen märkäajo hyvä vaihtoehto.

    • Viiksekäsmummu

      Söin viime viikolla yhden Gilletten partahöylän ja sain kurkkukipua ja vatsanväänteitä.
      Pakkauksessa ei ollut minkäänlaisia ohjeita, miten partahöylää käytetään. Oli pakko haastaa valmistaja ja kauppias tästä törkeästä käyttöohjeen laiminlyönnistä käräjille ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen sekä tehdä avunpyynnöt myös YK:n ihmisoikeuskomission,oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle ja pääministerille.

      Koska laajakaistan meni tukkoon monien valitusteni kirjoittamisen vuoksi, pyysin myös YK:n laajakaistaministeri Lindeniltä lainaksi konekivääriä, koska epäilen Putinilla ja CIA:lla olevan sormensa pelissä ja ehkä joku agentti on S-marketissa ottanut taskuunsa partahöylään mahdollisesti teilatun 100-sivuisen käyttöohjeen ja sen liitteenä olleen 100-sivuisen ja kahdeksankielisen vastuunrajoituslausekevihkosen.

      Pyysin asiassa myös lausuntoa Jere Karalahdelle sukulaisilta ja Matti Nykäseltä.

    • Takaluukunvirtanen

      Väyrynen vika

    • Tikkuaski

      Halvempi polttaa karvat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe