AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / betonilaatan kosteus ennen laatoitusta

betonilaatan kosteus ennen laatoitusta

5 Vastausta 2 619 Lukukertaa
keväällä kylppäriin valettiin uusi betonilaatta, joka on kuivunut nyt noin 7 viikkoa. pitääkö/kannattaako laatan kosteus mitata, vai tuurilla jatkaa kosteussulkua/vedeneristysmassalla?

riippuu

Riippuu tuhannesta asianhaarasta. Yleisesti ottaen jos käytit tavallista betonia kuivumisaika on nyrkkisäännöllä cmxvko. normaaliolosuhteissa. Yleensä kannattaa ottaa vähän varoja.
Eli jos valoit sen yleisen 50mm laatan niin edellytyksiä aloittamiseen on. Jos käytit kiihdytettujä tasoite massoja niin edellytykset on ollut jo aikoja sitten.
Jos valu on pintalaatta kelluvana rytoksin päällä niin voi olla syytä selvittää käytetyn massan laatu. Paskabetonit voi vetää itsensä kaarelle ja oikaista takaisin myöhemmin. Eläminen voi rikkoa vesieristeet ja kaakelit ja sitten ihmetellään kuis näin?
Kosteuden voi selvittää vanhalla muovikelmu tai kumimatto tempulla.

No ei tietenkään

Saahan niitä uusia laattoja kaupasta jos sattuu entiset kuprahtamaan ja pysyy markkinatalouden rattaat liikkeessä. Puhumattakaan millainen vaiva tuo mittaus on.

Märkä on

Mittaus on edullisempaa kuin kaapia parin vuoden päästä laatat pois. Jokainen tietenkin taaplaa tavallaan...

Niin jos

nyt vesieristät ja ei ole kuivunut,niin kosteus ei pääse betonista enää poistumaan,kuinka paksu se laatta onkin,laita nyt se muovi,niinkuin tossa aikasemminkin mainittiin,n.50x50cm,ja teippaa tiiviisti betoniin,jos vuorokauden kuluttua näkyy muovissa kosteutta,niin anna kuivua vielä reilusti!

laatta

paksuus on 4-10 cm riippuen kaadoista. laatta on valettu korjauskohteessa eli tuplalaatta rakenteeseen, alla on styroksi. betoni vastaa k30, mutta on lujuusluokittelematon muistaakseni.

tarkoitus on, että laatta kuivuu jonkun aikaa ennen kuin jatkan (mahdollisesti juhannuksen jälkeen pitää palata asiaan)... mietiskelin vain, että jos on joku varma keino todeta riittävä kuivuminen. joka tapauksessa kiitokset vastauksista.
 /   /  /  / betonilaatan kosteus ennen laatoitusta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta