Siwa - kallein ostospaikka?

vertaile hintoja

Siwa on Suomen yleisin lähikauppa - näin mainostetaan. Ehkä. Varmaa on ainakin, että Siwa on Suomen kallein kauppaketju!

Vertaappa mitä tahansa tuotetta, niin kallein hinta löytyy Siwasta!

Esim. Grandi-mehu 2 dl, maksoi Prismassa 19 senttiä, sama tuote Siwassa 36 senttiä!

28

4598

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kauppakatsastaja

      Yksityisiä lähikauppoja ei juuri enää ole. Niissähän oli aina korkeammat hinnat kuin suurissa ostoshelveteissä. Siwa on nyt ottanut lähikauppamandaatin itselleen ja hinnoitellut tavarat sen mukaan. No, onhan niitä Wihurin Tarmo-kauppiaita vielä jossain.

    • supermarket

      Kyllä Siwa kokoonsa nähden myy eniten kaljaa. Ja Siwaan palautetaan (muista kaupoista ostetut) tyhjät kaljapullot. Useissa Siwoissa myös illasta myydään reilulla alennuksella vanhentuvia tuotteita, tosi suosittua vähävaraisten piirissä.

      • - - -

        Ei kukaan Siwasta kaljaa osta, koska halvin mäyrä on noin 11 euroa tarjouksessa! Ja siksbäkki maksaa lähelle 7 euroa!


      • ostaa toki
        - - - kirjoitti:

        Ei kukaan Siwasta kaljaa osta, koska halvin mäyrä on noin 11 euroa tarjouksessa! Ja siksbäkki maksaa lähelle 7 euroa!

        Ei hinnan takia, vaan siksi kun illalla saunan päälle napsautettuaan huomaa, ettei kotona ole kaljaa. Ei silloin marketeille lähdetä. Tai opiskelija aikoo lukea tenttiin, mutta kaveri houkuttelee luokseen ja viihteelle. Matkalla opiskelija ottaa Siwasta virvoketta mukaan..


    • talousihminen

      Hehheh. Aika "reilua" verrata Prismaa ja Siwaa keskenään... Tuotteiden sisäänostomäärät (ja tämän johdosta myöskin hinnat) on hieman eri luokkaa näillä kahdella ketjulla :D

      Kuvitellaan, että Prisma on sinulla esim. 5 km:n päässä, ja Siwa parin korttelin päässä. Kumpaa pidät edullisempana jos lähdet hakemaan Grandi-mehua?
      Muista laskea polttoainekulut ja käytetty aika... :)

      • ...

        > Aika "reilua" verrata Prismaa ja Siwaa keskenään... Tuotteiden sisäänostomäärät (ja tämän johdosta myöskin hinnat) on hieman eri luokkaa näillä kahdella ketjulla :D

        Mitenkä niin?

        Prismat omistaa S-ryhmä, ja Siwat taas Tradeka. S-ryhmältä löytyy Prismojen lisäksi esimerkiksi Alepoita, ja Tradekalta taas Euromarketteja. Oletko todellakin niin naiivi, että uskot kauppaketjujen neuvottelevan ostohinnat jokaiselle syrjäkylän Siwalle erikseen?

        Kyllä ne hinnat neuvotellaan koko konsernin tasolla. Kustannuserot muodostuvat sitten tavaroiden kuljetuskustannuksista, palkkakuluista, tilavuokrista ja niin edelleen. Siwa ei taatusti ole mikään huono bisnes Tradekalle.

        Tuskinpa kukaan sinne Prismaan lähtee ostamaan yhtä Grandi-mehua. Sen näkee jo siitä, kun vertaa näiden paikkojen ostoskärryjen keskinäisiä kokoja.

        No, eipä siellä Siwassakaan asiointi voi niin törkeän kalliiksi tulla. Pelastuksena nimittäin on se, ettei sieltä yleensä löydy puoltakaan siitä valikoimasta, mitä pitäisi ostaa.


    • neille kyllä

      Esim. Grandi-mehu 2 dl, maksoi
      Prismassa 19 senttiä, sama tuote Siwassa 36 senttiä!
      -------------------------------------
      Pruisma ei ole saman tason lähikauppa,
      Jos vertaat Sivan tasoisiin s-lähikauppaan,
      Grandi-mehu 2 dl, maksoi siellä,22 senttiä

      Eiköhän Pruisma ole kallein kauppaketju, Stokmannin jälkeen,
      mutta siellä onkin laatua ja palvelua.

      • kaaleppik

        niinkauan ku sitä ruokaa rahalla saa se on halpaa, sitten ku sitä rahallakan saa niin sitten se vasta kallista on. yleensäkin muuten kaikki tavaroitten hinnat vaihtelee kaupassa ku kaupassa, prismassaki on monia tuotteita jotka kalliimpia ku pienemissä kaupoissa.


    • Tarmo

      Kai se nyt jotain maksaa niiden tuotteiden kuljetus sinne lähikauppaan. Uutta tavaraa pitää tuoda joka päivä, aivan kuin isoihinkin kauppoihin. Ihme, ettet vertaile Prisman ja Siwan tuotevalikoimaakin!

      Lähdet dorka maailman ääriin, jotta saat Grandi-mehusi pari senttiä halvemmalla. Kannattaisi tukea paikallisia palveluita, tai kohta niitä ei enää ole.

    • Että mitä mutiset?

      Siwan idea on olla lähikauppa - se on pointti; et tarvitse autoa taikka bussia saadaksesi leipää ja maitoa. Hinnat ovat korkeammat juu, koska jonkun ne kamat on sinne kuitenkin roudattava. Sen sijaan että sinä lähtisit autolla markettimaailmaan niin jakeluauto täyttää Siwan hyllyjä.

      Itse voit siiten laskea paljonko tulee Grandille säästöä kun käyt autolla isossa marketissa.

      • siwan kautta konkurssiin

        Mistä tämäkin on peräisin, että aina Prismaan (tai yleensä isompiin kauppoihin) mennään autolla ja Siwaan (siis pienempiin kauppoihin) voidaan sitten kävellä/korkeintaan pyöräillä ? Monet voi kuitenkin pyöräillä myös isoon kauppaan kun ei ne monestikaan kovin kaukana ole, voivat olla jopa lähempänä kuin nämä ns. lähikaupat. Ja en puhu nyt vain kaupungeista, vaan nämä jättimarketithan monesti rakennetaan nimenomaan kaupunkien ulkopuolelle nykyään.


    • lähikaupan ystävä

      Kuinka monelle on lähin kauppa Prisma ja kuinka monelle Siwa? Siwa on auki joka päivä..

      Lähikauppa ja automarket on eri asia. Siwassa on samat hinnat kaikkialla Suomessa. Prismassa ei. Siwan hintoja on siis helpompi verrata kuin Prisman.

    • JW

      Patapäät. Itselläni löytyy viekerräin K-kauppa ja Siwa. K-kaupasta saan kaiken lähes puolet halvemmalla kun Siwasta, ja K-kaupasta löytyy paljon suurempi valikoima. Ainoa syy käydä Siwassa on Postipalvelut.

    • siwakallis,hyi

      Siwa on tosiaan kallein. Silti jotkut käyttävät sitä. Itse käytän Lidliä, joka taas on halvin.

    • RonjaRyövärinTytär

      Sama on huomattu, jos todella haluaa tulla ryövätyksi Niin Siwa on hyvä vaihtoehto. ;)

    • miten sen nyt ottaa.

      Kuis tuon laskee.

      Jos ei oo autoo ja marketit kaukana, mutta Siwa lähellä, niin ei se sen kalliinpi ole ihmisen tarpeeseen.
      Jos ostan auton, että pääsen markettiin, niin sekin maksaa hunajaa, varsinkin tänään ja toisaalta aikaa ei kulu turhaan.

      Eli loppusumma on monesta kiinni ja laskijoitakin on monta.

      • JW

        Eli Siwojen riistohinat on oikeutettu sinun kauppamatkasi takia?


      • abc ja ö
        JW kirjoitti:

        Eli Siwojen riistohinat on oikeutettu sinun kauppamatkasi takia?

        Oletko miettinyt että kun tavaraa ostetaan niin yleensä maksetaan matkan/kuljetusmuodon ja määrän perusteella -> josta syntyy sitten sisäänosto hinta ...siihen kun lisästään kate (jos et tiiä niin kauppiaan tulo - liiketila vuokrat, työntekijä kulut yms yms ysm.) niin syntyy kuluttajalle tarjottava hinta.



        käy muualla kaupassa, jos siwa hinnat ei mielytä.

        btw siwa toimii erittäin hyvin niinsanottuna lähikauppana (ihan keskittämis ajatuksenakin ...mikäli kulutus menee vuositasolla sinne 1k e).


    • hoikka vielä........

      SIWA ja Sale on meille edullisemmat, kun silloin esim. jää perheelle ja lapsille enemmän aikaa ja lisäksi sielä on rauhallisempi asioida, saan jopa rauhallisemman unen.

      Kun olen talousmies ja on mahdollisuus tehdä ylitöitäkin, olen laskenut että ylitöistä tulee puhtaana 20-30 € tunti, niin kyllä minun kannattaa kellottaa kaupassakäyntiaika ja laskea kauppa-ajallekin ainakin 5 € tuntipalkka.

      Lisäksi kannataa laskea auton ajolle, jokainen ylimääräinen startti maksaa kesällä 0,50 € ja talvella 1 € ja kilometrin ajo n. 0,3 €.
      Lisäksi, sen kaksi kertaa kun autoani on parkkipaikalla kolhittu on tapahtunut suuren marketin parkilla.

      - en ole rakastunut mihinkään, vain fajtat puhuttavat.
      mikään ostosten keskittäminen ei kannata, mihinkään ryhmään,
      siwassa on laatu hieman heikompaa, mutta suuri tosiasia, siihen tottuu ja vaikka hinat ovat 5-20 %kalliimpia, niin varmasti meille tulee säästö.

      kaiken lisäksi, syntyy hurjasti säästöjä kun ei osta mitään edulista turhaa heräteostoja, minulle käy usein suuressa kaupassa että ostan "patukan" ja siitä seuraa makeanhimoja ja lihomisia.

      ( 2 km etäisyydellä on myös s-market, Prisma ja Citymarket, tiedoksi vaan, jossain niistä käydään kerran viikossa)

      • peteee

        ehkä sun kannattais vaihtaa se hummeri johonkin tavalliseen autoon :D Ite oon laskenut että ajaminen maksaa noin 0,12 e/kilometri, ja ihan kunnon perheautolla ajelen . auto täytyy muutenkin olla niin bensat vaan täytyy siihen laskea. ja käynnistyshän ei polttoaineen lisäksi muuten mitään maksa sen lisäksi


    • Siwalletuin Hinnoin

      Alkaa oleen mieletömissä hinnoisa lähi Siwani hinnat tänä päivänä, ja valikoimat todella surkeat. Onneksi on K-Market noin puolen kilometrin päässä.

    • heka-84

      Sentti sinne, euro tänne...
      Missään en ole niin hyvää ja ystävällistä palvelua saanut kuin Oulun kaukovainion siwassa. Vieressä on S-märket. Harvoin tulee käytyä kun myyjät luovat toisiinsa merkitseviä katseita jo jos hakee kopan kaljaa perjantaina töiden jälkeen.

    • lähikauppa kunniaan

      aijai, kyllä Siwaa nyt haukutaan...mut jos sitä ei enää olisikaan, varmaan ketuttaisi lähteä hakemaan sitä unohtunutta hiivapalaa sieltä Prismasta..

      • entinen.OTK.Jäsen

        Totuus on kuitenkin, että Siwan hinnat ovat korkeempia.
        Pelkääkö ne että tulee liikaa ostajia jos hinnat olisivat halvempia????

        Nytkin porkkanat tarjouksessa 2 kertainen hinta, muihin kauppoihin verrattuna, Missä järki??


    • Yee

      Vihaan suomalaisia tuotteita

    • Yee

      Vihaan ulkomaalaisia

    • kkkkkkk.
    • kot, kot

      K-marketissa maksaa reissumies eväsleipä (esim. chilikana) 3 euroa, läheisessä siwassa sama tuote 4 euroa. Näin Etelä-Haagassa Helsingissä. Aikamoinen hintaero.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe