AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / SYYSHORTENSIA

SYYSHORTENSIA

4 Vastausta 6 253 Lukukertaa
Istutin kolme vuotta sitten syyshortensiapensaita, ja heti ekana talvena paleltuivat ja jouduin leikkaamaan ne melko juuresta poikki.... Nyt ovat pari vuotta olleet sen jälkeen ja ovat edelleen pieniä noin 60cm korkeita kukkivat kyllä. Missä voisi olla vika kun eivät kasva????? Maa on hapanta ja lannoitus on ollut syksyllä syyslannoitus ja keväällä olen antanut havu/rodolannoitusta. Harmittaa kun eivät kasva korkeutta kun on istutettu kadunpuoleista puuaitaa vasten, tarkoituksena että antaisivat näkösuojaa kun kasvavat korkeammalle kuin aita, mutta...... Tuuheita kyllä ovat, mutta eivät kasva.....Kertokaa mikä neuvoksi....

Ovatko

pensaasi liian aurinkoisessa? Hortensia kun on puolivarjon kasvi.
Omat mustilanhortensiani sinnittelivät täysin samanlaisina pari vuotta paikallaan, kunnes vaihdoin niiden paikkaa.
Myös joka keväinen leikkaus edistää kasvua. Ja kasvi kuin kasvi tarvitsee kasvurauhan; kotiuduttuaan oikeaan tai edes siedettävään kasvupaikkaan taimi kyllä alkaa kasvaa kokoa.

etelään

olevalla aidanvierustalla, kysyin silloin kun ostin käyvätkö sellaiseen paikkaan (on kyllä aika kuuma paikka, mutta aita varjostaa) ja puutarhuri sanoin niiden siihen sopivan, voi hittolainen onko niiden paikkaa vaihdettava, ja mikä niiden tilalle sitten???? Pitäisi kasvaa kuitenkin pari-kolme metriä korkeaksi pensaaksi että antaa näkösuojaa ja kauniskin pitäisi olla....

.....

syyshortensia juroo pari vuotta ennenkuin alkaa kasvamaan, jos paikka on aurinkoinen laita katetta juurelle. eihän lähellä ole koivuja viemässä maasta voimaa.

katetta

laitettu eikä isoja puita ole lähimainkaan. Pitää kait odotella vielä jospa ne siitä alkaisivat kasvamaan. Kiitos teille vastauksista:)
 /   /  /  / SYYSHORTENSIA

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta