AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / ZIP- Code?

ZIP- Code?

9 Vastausta 49 354 Lukukertaa
Joo-o... Englannin kielessä käytetään aika paljon sanaa ZIP-code ja minulla ei ole harvainta aavistusta siitä,että mitä tällä tarkoitetaan ja en tiedä mikä on suomen ZIP-code. Voisiko joku hieman selventää ajatuksiani. Kiitos jo etukäteen!

ZIP-code

Zip-code on vain USA:ssa käytössä oleva suomalaista postinumeroa vastaava numero. ns. Suomen ZIP-codea ei ole olemassakaan, vaan ne viittaavat vain jenkkiläisiin paikkakuntiin.

se on

Jos sinun osoitteen zip codea jossain ulkomaisessa jutussa kysytään, niin lykkäät siihen vain postinumerosi. Sitä ne on vailla.
kun yritin kirjautua maplen sivuille siin yhessä palkissa luki zip code ja laitoinki oman posti numeron mutta ei toiminu
Sillä sivulla on luultavasti ollut postinumeron tarkistus, eli se hyväksyy vain jenkkiläiset numerot. Jotkin suomalaiset sivustot on samanlaisia, ei kelpaa ulkolainen postinumero, mutta kuitenkin siihen kenttään olisi pakko jotain laittaa... Kannattaa tutustua sivuston ohjeisiin, jotkut ovat rajanneet rekisteröitymisen vain omassa maassa (jenkeissä usein USA+Kanada) asuville.
Tuttu juttu. Joskus joutuu kirjoittamaan osoitteensa vähän hassulla tavalla jotta se heidän ohjelmassaan tunnistetaan täydelliseksi. Esim voit joutua antamaan sen postikoodin kahdesti. Aina on eri paikoista tulleet tavarat jämptisti perille.
Jos ohjelma ei millään nielaise postikoodiasi tarkista ettet ole yrittämässä kirjaamassa USAlaista tai kanadalaista osoitetta - voi olla että sivustolta löytyy overseas-osasto minne saat oman osoitteesi tyrkättyä. Ja vaikka siellä lukisi että maksu pitää suorittaa shekillä niin aina se onnistuu luottokortilla kuitenkin. Jos asia ei onnistu niin olen soittanut USAan ja aina on ollut erittäin ystävällinen, nopea ja asiantunteva palvelu. Ja ovat puhuneet selkeää kieltä.
Oman postinumeron alkuun on laitettava Suomen maatunnus FI. Esim. FI-00130.
Ja sinä pelle voisit tutustua postin antamiin ohjeisiin:

http://www.posti.fi/hinnatjaohjeet/osoitejakuorimerkinnat/osoitemerkinnat.html

Mr. Postman oli aivan oikeassa ja antoi oikean ohjeen. Sinä taas käytökselläsi osoitit olevasi itse sitä, millaiseksi toista nimittelit. Kasva aikuiseksi!
Kansainvälisessä postiliikenteessä suomalaisten postinumeroiden eteen joskus laitetaan tai ainakin laitettiin maatunnus FI (aikaisemmin FIN ja SF).

Maailman postiliitto UPU ei kuitenkaan suosittele maatunnusten käyttöä. Maatunnusten käyttö on tai oli käytössä vain Euroopan maissa, mutta monet niistäkin (esim. Saksa ja Itävalta) ovat luopuneet käytöstä tai jopa kieltäneet sen molempiin suuntiin, myös Suomeen lähtevässä postissa.

Syy on että maatunnukset ovat ai­heut­ta­neet se­kaan­nuk­sia.
kiitos شكرا
 /   /  /  / ZIP- Code?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta