AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / minkä näköinen on ampumajälki?

minkä näköinen on ampumajälki?

12 Vastausta 831 Lukukertaa
Leikattu poikakissani on ollut nyt jonkin aikaa ulkokissana ja yksi päivä se tuli sisälle vasenta kankkuaan arastellen. Pihallamme on häärinyt agressiivisen oloinen vieras kissa ja arvelin että se on höykyttänyt kissaamme. Nyt päiviä myöhemmin kankusta lähti yhtäkkiä karvat n. 2 cm alueelta (liekö kissani itse nyhtänyt ne pois) ja havaitsin arastelun syyn: ihossa on n. 2-4mm syvä soikea siistin näköinen reikä. Iho sen ympäriltä on normaalin värinen, eikä reikä näytä tulehtuneelta tms. Myös reiän reunat on siistit. Ihossa on vain aukko, ja tokihan se kipeä on. Kissamme kävelee normaalisti ja muutenkin käyttäytyy normaalisti, ainoastaan alue on kosketusarka. Olen nyt ruiskuttanut siihen desinfiointiainetta (septidiniä). Antaa laittaa eikä kirvele tai satu (nuolee vain heti pois mutta ehkä aine myös auttaa?) En ole vielä ottanut eläinlääkäriin yhteyttä koska reikä näyttää puhtaalta eikä ole vielä ainakaan tulehtunut. Mietiskelin vain voiko kyseessä olla jonkin sortin ampumahaava? Vai voiko toinen kissa tehdä niin siistin näköisen aukon hampaillaan? Vertakaan en ole huomannut sen vuotavan. Tällä alueella on tosin muitakin kissoja vapaana enkä ole kuullut että ketään kissavihaajia lähellä asuisi.

Ilmakko?

Vaikka kuulostaa karulle, niin. Jos tuontyyppinen jälki, niin viittaisi ilmakivääriin, siinähän luodin halkaisija n. 5mm. Eli jos noin, niin se luoti sisällä. Kannattaisi varmaankin mennä eläinlääkäriin kuvauttamaan. Varsinkin, tuo siisti, viittaa muuhun kuin taisteluun.

mjau..

Moi! Saitpa juntteja vastauksia! ; heh, mutta onneks koira ei oo kissa & on näköjään rotikan omistajilla rotikan aivot. No, meitähän on moneen.. Mutta asiaan, mun kissalla on ollut vastaavia siistejä reikiä, kuvaamallasi tavalla just ruven lähdön ja karva tupon lähtemisen jälkeen, ja kissatappelun jäljiltä siis. Älä laita enään septidiniä, jos ei ole tulehtunut. Aika nopeesti paranevat. Jos isompia ongelmia tappeluiden jäljistä niin soitto/ käynti lääkärillä toki.
Leppoisia kesäpäiviä sinne!

imppari

voisi olla impaarilla parautettu.
järjestyssääntöjen mukaan kissa on nykyään pidettävä kiinni tai ulkoiluhäkissä.
Meillä on kissa opeteetu valjaisiin ja pihallamme on pari juoksuvaijeria. En suosittele kissan vapaanapitämistä, koska jos vapaana oleva kissa tai koira ajautuu naapurin tontille voi eläimelle käydä köpelösti kun on muuttunut vapaaksi riistaksi. Kaikki eivät todellakaan ole niin ystävällisiä tai eläinrakkaita että ilmoittaisivat löydödtä esim.poliisille tai eläinsuojaan. Jos eläin liikkuu vapaana on mahdollista että mukava elämä päättyy auto alle, kulkutauteihin, loisiin, tappeluihin, rotanmyrkkyyn, tai luotiin/kutiin.
Kun on lemmikin hankkinut on siitä myös pidettävä huolta.

No jos kissan

on rikos, niin ampuminen se vasta rikos onkin. Yksi rikos ei oikeuta tekemään toista, sorry.

no..

eihän kukaan ole niin väittänytkään! sorry!

eikä se ole mikään jos.

Impukalla

Käyppä nyt näyttämässä lääkärille ettei sinne haavaan ole jäänyt mitään sisälle. Voi tulehtua myöhemmin rajusti ja siinä on sitten leikki kaukana.

Tee ihmeessä

...kissallesi ulkotarha tai kuljeta valjaissa! Kissaa ei saa eikä pidä pitää irti ulkona!
Liikenne, eläinrääkkääjät, metsästäjät, nuoret kersat imppuineen, koirat, metsän elävät todellisina vaaroina.

Ei tulisi eläinrakkaana ihmisenä mieleenikään päästää omia kissojani ulos etteivät olisi valvonnassa, eli tarhassa.

Kissat itse ovat myös nyt kesällä vaaraksi linnunpoikasille ja jänisten, oravien jne..poikasille.

-Ja jos ei ole halua tai rahaa viedä eläinlääkärille näyttämään lemmikkiään, joka on sairas, ei tulisi lemmikkiä hankkiakkaan, minkäänmoista.

Niin no sen puoleen

...en ole vielä eläinlääkäriin ottanut yhteyttä kun kissani ei näytä olevan moksiskaan kolosta, toki alue on kosketusarka tietysti mutta kävelee normaalisti, ruoka maistuu yms., joten en miellä sitä sairaaksi. Kissani ovat ulkona vain kun olen/olemme mieheni kanssa kotona, työpäivät ja yöt ne pysyy visusti sisällä. Pihapiirissä ne on tähän asti pyörinyt, ja aina itsestään pölähtävät illalla ulko-ovelle norkoilemaan. Eihän se tietenkään mitään kerro, tekee ne kissat pitkiäkin reissuja vaikka kuinka omistajaväki on kotona ja on sitä vaaroja aina liikenteessä. Olen vain sitä väestöä jonka mielestä kissa on onnellisimmillaan ulkona vapaana. Oli niin tai näin, en jaksa siitä iänikuisesta aiheesta ruveta riitelemään. Kiitos vastauksista!
Aiheesta muuten toiseen, onko kenenkään kissalla kaulapantaa missä on sellainen nimikyltti mikä sis. omistajan puh.numeron? Onkohan ne kovin tyyriitä? Omilla kissoillani on vain tavalliset kaulapannat mutta olen ajatellut että kyltti olisi hyvä olla olemassa ulkona olevilla kissoilla.

samaa mieltä

Onhan kissanne leikattuja? Muuten reviirit venyy ym. Oon samaa mieltä että kissat onnellisia kun saa ulkoilla VAPAANA, ja asumme böndellä, että turha kenenkään rutista joistain lakipykälistä joita ei oikeesti edes ole!!!
Sitä paitsi ei kissat hyökkäile ihmisten kimppuun vapaana ollessaan, turha vertailla koiriin, meille tuli kerran taloon sisälle muriseva rotikka meidän kissan perässä ja kerran vapaana oleva seferi puri palan jalasta.Että näin.
-Mutta pantoja saa lemmikkieläinkaupoista, käytän keväisin varsinkin kollilla joka tykkää seikkailla, maksoi se laatta muistaakseni 6e, postittivat kotiin kun valmis.
Ei ole kyllä kissat koskaan eksyneet ja on ihana katsoa miten onnellisia ne on kun saavat kirmata ja metsästää ulkona;)

Laki on olemassa

että semmosta...

Kiitos vastauksesta

Kissamme on leikattuja, molemmat poikia. Rokotettu ja madotettu ym. ja noista asioista en tingi jatkossakaan. Seurailen miten haava rupeaa paranemaan ja jos näyttää huononevan/kissa kärsii vien heti lääkäriin. :)

kuulumisia

Löysin tämän vanhan ketjun ja ajattelin vain kertoa kissani kuulumiset nyt kun aikaa on kulunut. Kolo meni umpeen itsestään, ikinä ei tullut pahemmaksi ja kissa on terve ja voinut hyvin koko ajan. Ei ollut tarvetta lääkäriin tälläkertaan.
 /   /  /  / minkä näköinen on ampumajälki?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta