AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Sudenkorennon toukka?

Sudenkorennon toukka?

5 Vastausta 1 314 Lukukertaa
Olin eilen saunomassa mökillä, ja yllättäen vastaan kömpi valtava toukan ja hyönteisen välimuoto. Se mönki kovaa vauhtia käyttäen sekä jalkojaan, että kömpelösti toukkamaista takaruumistaan. Se on noin 4-5 cm pitkä ja sillä on kokoonnähden suuret pihtimäiset leuat.

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä kyseessä on sudenkorennon toukka, sillä muistelisin nähneeni tuollaisen otuksen jossain dokumentissa. Ihmetystä herättää erityisesti se, että se oli matkallaan kaukana seisovasta vedestä jossa oletan sen asustavan. En millään löytänyt laajaa valikoimaa sudenkorennon toukista, mutta ne mitä löysin eivät kunnolla vastanneet tuntomerkkejä.

Onko sudenkorennon toukkia luvallista elättää akvaariossa? Luin vasta myöhemmin että sudenkorennot ovat suojeltuja otuksia. Mitä ne tarkalleen ottaen syövät, ja tulevatko ne toimeen sadevedessä? Olisi mielenkiintoista nähdä miten tuollaisesta oliosta kehittyy kaunis sudenkorento.

Kertakaikkiaan omituinen otus.

syövät

ainakin hyönteisiä, siis korennot.

ompas outo otus, lienee jostain avaruudesta tullut?

Toukan ravintona

Toukat ovat saalistajia. Ravinnoksi käyvät vesihyönteiset ja sammakon sekä kalojenkin sopivan kokoiset poikaset.
Olen varma ettei toukalle ole helppoa järjestää akvaarioon sopivia oloja. ravinnon saanti on se kynnyskysymys.
Jos akvaariossa sattuu olemaan useampia sudenkorennon toukkia,ne ajautuvat lopuksi kannibalismiin. Vahvin tai onnekkain jää jäljelle kuolemaan lopuksi sekin nälkään.

Jos se oli kuivalla

niin se oli noussut vedestä kuoriutuakseen toukkanahasta lentäväksi sudenkorennoksi. Jos olisit ottanut sen kiinni ja laittanut terraarioon, niin todennäköisesti jo seuraavana yönä siitä olisi kuoriutunut sudenkorento. Sudenkorennoilla ei ole mitään viikkoja tai jopa monia vuosia kestävää kotelovaihetta kuten perhosilla.

Voi niitä toukkia akvaariossa kasvattaa, mutta kokoajan pitää olla elävää ravintoa tarjolla. Ja sitä menee paljon. Toukkavaihe voi kestää jopa kolme vuotta.

Mielenkiintoista

Eli täytyypä kokeilla laittaa se johonkin terraarioon jos se vaikka kuoriutuisi. Se on kyllä ulkoisesti kaukana sudenkorennosta... Käsittääkseni ne muuttavat muotoaan vaiheittain täysikasvuiseksi sudenkorennoksi luomalla "nahkaansa".
En tiedä tuosta otuksesta
 /   /  /  / Sudenkorennon toukka?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta