AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Metsäkoneenkuljettajan työ

Metsäkoneenkuljettajan työ

22 Vastausta 8 840 Lukukertaa
Kertokaa metsäkoneenkuljettajat, Paljonko palkka, ja maksetaanko ylitöistä. Yleensäkin koko työstä voi kertoa: Huonot puolet ja hyvät puolet jne.
EN HALUA TÄNNE AMMATINVALINTA OHJEITA TMS. VALITTAJIA KYSEISESTÄ AMMATISTA! VAIN TIETOA PALKOISTA JA KOKO TYÖSTÄ!! Ja mielellään kertokaa suoraan KUUKAUSI palkkanne, en jaksa laske tuntipalkkoja. =)

JA EI MITÄÄN VALITUKSIA ETTÄ ÄLÄ TEE SITÄ JA TÄTÄ!! VAIN TIETOA AMMATISTA!!

Sovit

alalle jos et viitsi(vai etkö osaa tai kykene)laskea!
Ja luku taidossakin taitaa olla puutteita jos ei kerran näitä sivustoja lukemalla, sinulle valkene mikä tämä ala on(vai etkö käsitä)
Joten olet todella lämpimästi terve tullut alalle!

Juuri tälläisiä

Tarkoitin... Halusin vain tietoa ammatista enkä mitään valitusta.. Ja olen toki käynyt läpi keskusteluja, mutta eipä kovin hyvin selvää ole kaikista saanut kun keskustelu muuttuukin väittelyksi että mikä ammatti on hyvä ja mikä ei jne. Eli ammattimiesten vastauksia kiitos!

Ei ammattimiehet

Ei ammttimiehiä (työssä olevia) jouda täällä selailemaan! He ovat metsässä ja kun eivät ole, he nukkuvat tai riitelevät mahdollisesti vielä olevan puolisonsa kanssa.. rahaa pitäisi olla, mutta kotonakin pitäisi olla vaimon ja lasten kanssa, mutta mistä sitä rahaa normaalipäivää tehdessä 9,5 euron tuntipalkalla on?? Senverran se tuntiliksa on, kun on työtään 25 vuotta tehnyt

Miksi kyselet

jos vastaukset eivät sinua miellytä,pitää olla jo varsinainen puupää jos ei sivustoja lukemalla pääse hajulle alasta ja palkkatasosta tai paremminkin sen surkeudesta!

Todellakin ihmeellistä !

Miksi nuoret eivät tajua kouluun hakiessaan, ensin selvittää kunnolla että minkälainen toimintakulttuuri on alalla, johon hakeutuvat ?
Eipä tarvitse olla järjen jättiläinen huomatakseen metsäalan surkean tilan. Työpaikat on pilkottu muutaman henkilön keskenään riiteleviksi "yrityksiksi", joita ei voi oikeastaan yrityksiksi sanoa. Metsäkonealan työpaikat ovat oikeastaan vain alistusjärjestelmän etäpesäkkeitä, joissa tauti muhii ja haju on kauhea.

9euroa

palkka.Säästäen varallisuus kertyy.

Sanoi kiinalainen

Tosiaan köyhälle kiinalaiselle 9 euroa tunnissa on loistopalkka. Suomessa kuitenkin kiinalaisillekin täytyy maksaa TES:in mukaan.

tosiasiaa

hyvä kysymys on (taas) pilattu itseäänsurkuttelevilla kommenteilla. itse alalla reilun 10 v. olleena voinen kertoa olevani pirun tyytyväinen joskus valitsemaani alaan. voi osaltaan johtua, että pidän työntekemisestä ja en kavahda haasteita( pitkät työpäivät/hankalat asiakkaat yms.). palkat ammatissa vaihtelevat turhankin paljon, riippuen työnantajasta ja omasta työmotivaatiosta (tekevälle kyllä maksetaan), mutta ei kannatta välttämättä ottaa ensiksi tarjottua paikkaa vastaan ennen muiden vastaavien selvittämistä. omalle kohdalle sattunut omasta mielestäni hyvä työpaikka, jossa kuukausiansio n.netto 3000+/kk + auto+ puhelin + muuta pienempää sälää(esim. omaan autoon ei ole tarvinnut itse renkaita ostella). huonompia puolia ammatissa on töiden kausiluonteisuus, tahtovat paljon keskittyä talviajalle, tosin tämmösellä 6 vk:n kesälomalla on mukava vaikka maistella hieman irlantilaisia viskejä ;)

Näin

valehtelee ,niin kuin tossa edellä!
Anna heti tuon talon osoite, eivät tarvitse taatusti pitkään kärsiä kuski pulasta ,vois ihan hyvin käyttää sanontaa "tulijoita olisi"!
Täältä ensimmäisenä 28vuotta alalla ollut jonkun lainen tekijä olisi tulossa!

Yleistilanne heikko

Tosiasia on kuitenkin, että koko metsäkonealan työolot ovat jatkuvasti vain huonontuneet. Tilaan näkyy siinä, ettei edes luottamusmiestä löydy monestakaan firmasta. Siitä sen jo huomaa, että alalla menee tosi surkeasti.
Seuraavaksi joku saa tietenkin päähäsä sanoa, ettei tarvita, kun "alalla menee niin hyvin". Vastaan siihen jo etukäteen, ettei koko riippumatonta AY- liikettä tarvittu Neuvostoliitossa, kun siellä oli asiat niin "hyvin".

No kiitos

Nyt edes noista parista JÄRKEVÄSTÄ vastauksesta. =)

Olisiko

niin että,kiitokset noista parista sinua miellyttävästä vastauksesta!Vaikuttaa nääs siltä että haluat kuulla vaan sinulle sopivia vastauksia!

No tarkoitinkin

että väliin taas tuli valittajia, eli halusin vain vastauksia, oli ne sitten ammatin huonoista tai hyvistä puolista.

kuten jo

kirjavuutta palkkauksessa on mielestäni aivan liikaa. äläkä tule väittämään valehteliaksi kun tietääkseni emme tunne toisiamme. eikä meillä ole kuljettajapulaa sillä työnantaja on tiedostanut jo hyvissä ajoin, että kalliimmaksi tulee seisottaa koneita kun pitää tekeviä kuljettajia talossa kohtuullisilla eduilla

Luonnekysymys

pärjääkö metsässä vai ei. Jos on suht. tunnollinen ja muutenkin hyvän työn tekijä eikä pelkää pimeää ja yksinoloa niin ei se hommaa kummempaa ole. Huonoja puolia riittää varmasti siinä missä muillakin aloilla mutta mikäpä se täydellinen työpaikka sitten olisi. Palkoista kyllä aina riittää valittamista eikä se palkka kyllä vastaakaan työn vaativuutta.
Itse olen alalla ja on siinä hyvätkin puolensa vaan niitä ei kannata tässä mainita kun tulee tähän tähän perään heti pitkä liuta kommentteja ettet tiedä mistä puhut. Olen jo reilu nelikymppinen ja mielestäni jo jotakin alasta tiedän. Itselleni on kyllä sattunut työkaveritkin sellaisia joiden kanssa on mukava olla samalla työmaalla, juttua riittää muustakin kuin metsästä.
Siitä vaan kokeilemaan tuntuuko ala sopivalta. Kaikki työ ei sovi kaikille vaan senhän näkee kun kokeilee itse eikä usko kaikkia alan haukkumisia eikä kehumisiakaan.

jaksatko

Jos voimasi ovat noin vähissä , älä lähde alalle. Työ vaatii kuitenkin hieman viitseliäisyyttä.

kannattaa

kannattaa ennemmin ostaa oma kone millä ajaa,kuin mennä kuskiksi

Missä olit ?

Missä olit silloin, kun laskemaan opetettiin ?

13 e /h

mä ajelen motoa ja eipä työnantajaa paljoa nää kun teen kaiken itse ja leimikotkin tulee sähköpostilla koneelle ja siirrän kuormurilla uuteen paikkaan ja sit välissä ain ajokonettakin ja sellasta 8-10 h päivii oon koittanut tehä 5 päivää viikossa ja ei moitteen sanaa oo tullu, koneille kuskaan yrittäjän lasskuun tarvittavat polttoaineet ja varaosat jos joku rikkuu.
huoltomiehen voin soittaa tarvittaessa ja väliin tehdään määräaikainen huoltokin tehtaalla ja homma toimii.
kylläkään tämäkin homma tarvii itsenäistä työskentelyy varsinkin ku ei oo ketään perässä kyttäämässä kuin joissain tehtaissa syynää kaikki toisiaan et saa valittaa pomolle..
nyt kyllä oon noin 3 kk kesälomalla ja kesälomarahakkin juoksee ja kone seisoo kun ei kukaan osaa hommii ku pitäs ni halvempi seisottaa konetta ku ottaa jotain harjoittelijaa loman ajaksi.

Varmaan lomautettuna

Varmaan tämäkin sälli lomautettuna pari kuukautta. Tietenkin myös sopimus, että ylityöt kuuluvat tuohon 13 euroon. Eli tunti, kuin tunti.
Jos niin on, niin pidä oma työaikakirjanpito ja ota jälkitili myöhemmin. Niin fiksut tekee.

heh jihuu

vastasi .
no tavallaan joo seisakkia on nyt kun sahatkin on seisakissa , eihän talvella pidetä kun viikko lomaa ja silloin lasketellaan perheen kanssa lapissa mäkiä urakalla ja taas lomaraha juoksee.
kyllä ylityötunnit juoksee sen 8 h työpöivän ajan ylimenevältä osalta kuin muillakin aloilla ja 10 h päivältä saa 2 kertaa ruokarahanki ihan verovapaasti.

Tosi on

Tosiaan näin on että monet on alkanu hakeen sitte jonku ajan kuluttua omasa pois. Pitää vaan olla oma työaikakirjanpito. Turha jättää rahojaan toiselle. Itehän nuo on tullu tienatuks.
 /   /  /  / Metsäkoneenkuljettajan työ

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta