Hyvä juristi Rovaniemeltä

Tietääkö joku?

Kuka osaisi neuvoa hyvän juristin
perintöasioissa Rovaniemeltä?

22

6208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeillut

      Kaikki ne kehuu osaavansa parhaiten asiasi olkoon perintö tai joku muu asia, mutta tulet huomaamaan etteivät he ajattele kuin omaa palkkiotaan. Olen tullut huomaamaan miten olet ensin oikeassa heidän mielestä että saadaan riitaa aikaiseksi, mutta kun asiat eteneekin väärään suuntaan kantiltasi he voivat todeta "tämmöistä tämä on". edm. koskee riita-asioita, joista kokemuksia.Kokemusteni perusteella kaikki aa ja varatuomarit tietävät miten perintöasiat lain mukaan menevät mikäli esität asiat rehellisesti mitään salaamatta. Muista mitä parempi aa niin sitä helpompi hänen on pyörittää sinua riidan suuntaan halutessaan, jotta oma palkkio mahdollisimman suuri. Muista he tekevät vain työtänsä, eikä elä tunteella. Vaikka häviäisit koko perintösi heidän vääriin odotuksiin nojaten ei se heidän yö unia pilaa.
      Siis aa toimisto x varmaan tietää samat asiat perinnöstä kuin aa toimisto y:kin. Perintöasioissa riitaa aiheuttaa usein pelkkä tietämättömyys oikeuksista, kun luullaan esim. lesken oikeuksia muuksi kuin mitä ne todellisuudessa ovat ja perilliset samalla viivalla kaikki (rintaperilliset). Meillä oli riidassa melkeinpä kaikki aa Rovaniemeltä eri osapuolten aa:na ja pelastuksen tarjosi riitakumppaneiden keskinäinen sopu eikä siihen uskonut yksikään eriosapuolten aa:sta.

      • uiuiiu78877888888888

        Jos lakimies sekoitetaan mukaan asiaa käsittelemään, niin missä paikoissa säilytetään prosessin papereita jälkikäteen?
        Maksaako niiden pyytäminen saaminen luettavaksi ja onko se edes mahdollista?


      • 11+11
        uiuiiu78877888888888 kirjoitti:

        Jos lakimies sekoitetaan mukaan asiaa käsittelemään, niin missä paikoissa säilytetään prosessin papereita jälkikäteen?
        Maksaako niiden pyytäminen saaminen luettavaksi ja onko se edes mahdollista?

        Jokainen osakas säilyttää paperit itsellään.


    • osapuolet

      sekoittavat lakimiehen asiaa mutkistamaan, voi olla, ettei pienestä perinnöstä jää mitään käteen perijöille. Lakimieslauma ottaa kyllä omansa pois päältä ensin.

      On aina parempi neuvotella perijöiden kesken. Usein on yksi hankala osakas (hassua, aina yksi), mutta hänet voi varmaan panna ruotuun toisten ollessa yksimielisiä.

      Lakimiehet riitauttavat joka asian, ja hidastuttavat prosessia, koska voivat sitten veloittaa enemmän. Jos kyseessä on isoja yrityksiä, maatiloja ja rakennuksia, ja omaisuutta ulkomailla tms, niin ehkä lakimies tarvitaan. Toisaalta, jos kyseessä on parin kymppitonnin mökki, ja monta perijää, olisi typerää alkaa siitä vielä maksella lakimiesten palkkioita, verojen ja hautauskulujen lisäksi. Mitä iloa siitä on, jos lopussa kukin saa tasaosuuden, mutta se osuus on vain pari euroa? Anna ahneen rohmuta isompi osa ja jätä hänet Karman haltuun.

      • lakimiesten

        palkkiot kuolinpesästä ennen jakoa, vai sen osakkaan osuudesta, joka kunkin lakimiehen palkkasi? Tuntuisi reilummalta, jos kukin maksaisi omasta osuudestaan.


      • palkitsija
        lakimiesten kirjoitti:

        palkkiot kuolinpesästä ennen jakoa, vai sen osakkaan osuudesta, joka kunkin lakimiehen palkkasi? Tuntuisi reilummalta, jos kukin maksaisi omasta osuudestaan.

        palkkion maksaa asianajan hankkinut. Pesänjakajan kulut otetaan pesästä.


      • Hyvin vihainen

        Millä perusteilla väität että aina yksi olisi hankala osakas käännä se asia niin päin että ne muut on niitä hankalia osapuolia ,minuakin sisarukset luulee että olen se vastustaja kun en haluaa enää sopujakoa ennemmin olisin halunnut mutta tullut sellaisia asioita tietooni paljon että jo sen perusteella sopujakoa en enää mieti,sisareni olisi halunnut tilan parhaan osan ottaa (muut saanut huonoja jällelle jääviä osia)minä olisin samasta maksanut se ei heille käynyt miksi minun yksin olisi heidän pyyntöönsä tarvinnut suostua?


    • Positiivinen kokemus

      Käyttäkää pankkien juristeja.

    • uusi tilanne

      Kuinka on sopiiko lain pirtaan, että pesänjakajaksi otettiin juristi, joka on yhden perillisen lapsen koulukaveri. Tämän lapsen äiti on sisareni, mutta hänen miehensä haki pesänjakajaa (testamentissa taas isäni tahto oli etteivät rintaperillisten puolisot ole oikeutettuja perintöön) ja hoitaa hommaa täysillä, koska sisareni ei kykene. Juristi nyt selvästi soittelee tälle sisareni lapselle, he tietävät missä mennään ja miiloin mikäkin kirje tulee?
      Tiesin tämän kyllä heti, mutta kun riitaa jo on ajattelin etten ala melskaamaan. Jos tulee tiukka paikka, ainon heittää asian juristin silmille, eikö hän ole jäävi?

      • 11+11

        Eiväthän perillisten puolisot ole oikeutettuja perintöön muutenkaan niin kauan kuin perillinen elää ja avioliitto jatkuu. Avio-oikeuden poissuljennalla on merkitystä vasta kun heidän avioliittonsa päättyy.

        Tietosi siitä, että mies olisi hakenut pesänjakajan ei voi olla oikea, sillä mies ei ole kuolinpesän osakas. Ilmeisesti et puhukaan käräjäoikeuden määräämästä pesänjakajasta, vaan siitä, että toimeksianto jakokirjan laatimisesta on annettu jollekin lakimiehelle.

        Ja tottakai perinnönjakosopimuksen laatijaksi voi ottaa kenet tahansa tuttavan. Eikä tuo että kyseinen lakimies on joskus ollut osakkaan lapsen kanssa samalla luokalla koulussa vielä tee hänestä esteellistä pesänjakajankaan tehtävään.


    • Lapinleukku

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016010520911088_uu.shtml
      Tiistai 5.1.2016 klo 11.25
      Asianajaja sai huomautuksen - kiroili oikeudessa ja uhkaili turpaan vetämisellä

      Valvontalautakunta muistutti, että asianajajan tulee käyttäytyä asiallisesti ja moitteettomasti.
      Asianajaja myönsi lautakunnalle käyttäneensä asiattomia ilmaisuja käräjäoikeuden istunnossa, mutta niille oli hänen mukaansa syynsä.

      Asianajaja myönsi lautakunnalle käyttäneensä asiattomia ilmaisuja käräjäoikeuden istunnossa, mutta niille oli hänen mukaansa syynsä.

      Lappilainen asianajaja oli todennut käräjäoikeudessa toiselle asianajajalle "pidäpä nyt turpas kiinni" ja "mie tuun kohta törkeästi vetään sua turpaan jos et sie lopeta".

      Toisessa istunnossa miesasianajaja oli kommentoinut vastapuolen edustajalle, että "paskaa" ja "onneksi tuollaisia ei tarvitse täällä katsoa kovin usein, sinutkin saisi suohon polkea". Lisäksi asianajaja oli poistunut istuntosalista käytävään kesken käsittelyn rauhoittumaan. Tämän hän oli tehnyt kysymättä lupaa istunnon puheenjohtajalta.

      Tiedot selviävät Asianajajaliiton Valvontalautakunnan asiasta antamasta julkisesta ratkaisuselosteesta.

      Asianajaja myönsi lautakunnalle käyttäneensä asiattomia ilmaisuja, mutta niille oli hänen mukaansa syynsä. Hän sanoi kokeneensa toisen asianajajan menettelyn "epäkollegiaaliseksi". Puolustuksekseen hän sanoi, että suohon polkeminen oli vanha sanonta. Hän sanoi puheiden olleen huumoria. Valvontalautakunnan mukaan väkivallalla uhkailu ei voida pitää hyväksyttävänä, vaikka se tapahtui huumorin varjolla.

      Salista asianajaja myönsi poistuneensa jäähdyttelemään eteiseen. Hän sanoi ymmärtäneensä, että se olisi tarpeen myös puheenjohtajan mielestä. Muuten hän kielsi toimineensa epäasiallisesti.

      Epäasiallista käytöstä
      Asianajajan kanneltiin syyllistyneen myös muunlaiseen epäasialliseen käytökseen. Hänen kerrottiin keskeyttäneen muiden puhetta, hermostuneen omalle päämiehelleen ja komentaneen tätä puhumaan hitaammin sekä istumaan paikallaan.

      Asianajaja myönsi ohjeistaneensa päämiestään puhumaan hitaammin, jotta kaikki pysyisivät hänen ajatustensa perässä. Tämän hän oli tehnyt omasta mielestään asiallisesti.

      Valvontalautakunnan mukaan asianajaja oli kuitenkin käyttäytynyt asiattomasti. Lautakunta muistutti marraskuussa antamassaan ratkaisussa, että asianajajan tulee kaikissa tilanteissa käyttäytyä asiallisesti ja moitteettomasti. Lautakunnan mukaan asianajajan on kaikessa toiminnassaan osoitettava tuomioistuimelle tuomivallan käyttäjänä kuuluvaa arvonantoa.

      Huomautuksen saaneen asianajajan katsottiin menetelleen hyvää asianajotapaa koskevien ohjeiden vastaisesti.

      Valvontalautakunnan huomautuksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

      • Junni

        Onkohan mallia otettu taivaantulista?


      • Turpaanveto

        Oikeudenkäynnin yhteydessä vastapuolen asianajajan uhkaaminen pitäisi rinnastaa todistajan uhkaamiseen vakavuudeltaan. Nyt uhkaaja pääsi todella kuin rakki aidanraosta.


    • Huiputettu

      Varo Junturan toimistoa. Epäpätevä muuhun kuin asiakkaan laskuttamiseen.

    • Viimeinen_juttu

      Käyttää samaa tapaa asiakkaan painostamiseen tai jopa peitettyyn uhkailuun. Erittäin hyvä puhuja, joka viivyttelemällä juttua saa aikaan jutun venymisen varmaan samaan tarkoitukseen.

    • Saellae

      Pätevä ja nopeasti olisi haussa!

    • Viiskytviis

      Jurmun Taija olisi huippu. Oli minun jutussa asianajajana Fraunbergin toimiston aikaan. Asiantunteva ja ihmisläheinen. Voitettiin vaikea juttu Taijan asiosta. En tiedä tekeekö enää suoria toimeksiantoja, mutta netin mukaan sillä on joku lakiasiaintoimisto.

    • kokemusta11

      Laki-forum Esa Luomajoki on halpa a hyvä

      • Maiju111

        Minäkin suosittelen Taija Jurmua. Siirtynyt takaisin asianajajaksi omaan toimistoon. Erittäin hyvä esiintymiskyky hänellä eri tilanteissa.


    • oikeuseiainavoita

      Varoitan Niina Kaisanlahdesta. 1. Tuntitaksa korkein, mitä kellään 2. On vahvemman osapuolen vietävissä = ei ole puolueeton 4. Ei ole kovin kiinnostunut työstään puhumattakaan lopputuloksesta. Valtava pettymys kokonaisuudessaan,

    • Tollopelotonn

      Omat kokemukset on hyviä Tuomo Liikasesta, kun kuolinpesään kuului myös aika paljon mettiä. On sekä asianajaja ja metsätalousinsinööri.

    • Anonyymi

      Mie suositan asianajaja Sallilaa. Hoiti sutjakasti minun perinnönjakoon liittyvät asiat.ei oo moitten sijaa mulla.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe