AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Huumekuolemat

Huumekuolemat

14 Vastausta 599 Lukukertaa
Huumekuolemat kasvoivat Suomessa selvästi viime vuoden aikana.


--------------------------------------------------------------------------------

Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitoksen ennakkotilastojen mukaan viime vuonna koko maassa kuoli välillisesti tai välittömästi huumausaineiden käytön takia 140 ihmistä. Vuonna 1998 huumekuolemia oli 112.

- Alustavien tietojen mukaan huumekuolemat ovat kasvaneet sekä heroiinin että amfetamiinin osalta. Heroiiniin kuolleet ovat lisäksi aiempaa nuorempia, jopa alle kaksikymppisiä löytyy, sanoo apulaisprofessori Erkki Vuori.

Kun edellisvuonna heroiinikuolemia oli 27, viime vuonna heroiinin takia kuoli yli 40 ihmistä. Vielä vuosikymmenen alussa heroiinikuolemia oli vuositasolla keskimäärin 2-3.

Myös kannabiskuolemat nousivat viime vuonna yli vuonna 1998 lasketun 50 kuolemantapauksen.

Valtaosassa kannabiskuolemia kuolinsyy liittyy huumausaineen aiheuttamaan uhkarohkeuteen ja varomattomuuteen esimerkiksi liikenteessä, kun taas heroiinikuolemat ovat useimmiten yliannostuksesta johtuvia myrkytyskuolemia.STT-MH

Re.....

Kannabiskuolemaksi tässä maassa riittää, että on polttanut kaksi viikkoa sitten jointin ja kuolee jostain syystä. Syyllä ei ole mitään väliä.

Minä poltin viimeksi viikko sitten yhden jointin. Jos nyt kuolisin, se raportoitaisiin myös kannabiskuolemaksi, vaikka päihtymystilasta on siis noin viikko.

Näin Suomessa. Suomi onkin ilmeisesti ainoa maa maailmassa, jossa raportoidaan tällä tavalla. Jonkinlaista propagandaahan se on, pelottelua. Koko tarinaa ei kerrota, ainoastaan osa siitä.

Re...

Näinhän se valitettavasti taitaa olla... eli vaikka viimeisestä pössyttely kerrasta olisi jo about viikko, mutta silti ruumiista löytyy thc:tä niin tapaus pistetään kannabiksen syyksi.

kyllä

" Minä poltin viimeksi viikko sitten yhden jointin. Jos nyt kuolisin, se raportoitaisiin myös kannabiskuolemaksi, vaikka päihtymystilasta on siis noin viikko. "

Mikä olisi ihan oikea tulkintapa ainakin siinä tapauksessa että kuolisit tapaturmaisesti, koska tällöin elimistössäsi oleva kannabis on todennäköisesti haitannut arviointikykyjäsi ja reaktikykyjäsi mikä on johtanut onnettomuuteen!

Kannabishan voi säilyä elimistössä kaksi kuukautta ja kannabista nauttinut henkilö voi tulla pilveen (pilvi=kannabiksen aiheuttama päihtymistila) tuona aikana ihan koska vain, koska kannabis varastoituu elimistössä aivojen rasvakudoksiin!

Eli koitahan mikke nyt olla varovainen tulevat 7 viikkoa, emme todellakaan halua että päädyt tilastojen jatkoksi.

_nope_

"kannabista nauttinut henkilö voi tulla pilveen (pilvi=kannabiksen aiheuttama päihtymistila) tuona aikana ihan koska vain, koska kannabis varastoituu elimistössä aivojen rasvakudoksiin!"

Kannabiksen METABOLIITIT varastoituvat, mutta eivät noin pitkäksi ajaksi. Metaboliitit eivät ole psykoaktiivisia eivätkä kykene aiheuttamaan päihtymystä.

hah

Tiedetään tapauksia joissa on yli kuukauden kuluttua käytöstä ilmennyt samanlaisia huumaustiloja kuin itse käytön aikana, joskus nämä ovat johtaneet myös onnettomuuksiin.

Miksi muuten esim. poliisit etsisivät juurikin näitä metaboliitteja päihde-epäillyn syljestä, suorittaesaan liikenneratsioita, jos ne eivät vaikuttaisi esimerkiksi ajokykyyn?

Kannabiksen aineenvaihduntatuotteet

aiheuttavat yhtä vähän päihtymystä kuin alkoholin tai tupakan aineenvaihduntatuotteet, joten kannabiksesta voi saada flashbackin yhtä helposti kuin alkoholi- tai tupakkahuumeesta.

Ja poliisinkin olisi syytä tutkia THC pitoisuutta veressä, aivan samoin kuin alkoholia veressä, jos he arvioisivat kannabista käyttävän henkilön ajokelpoisuutta oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti. Yleinen mielipideharha kuitenkin antaa poliisille mahdollisuuden toimia nykyisellä tavalla.

musta

musta on kyllä hieman hölmöä todellakin puhua "kannabiskuolemista". Siitä jää väkisin päähän mielikuva ruumiista, joka istuu kylppärissään marisätkän jämä kädessä...

-Kukaan ei ole kuollut kannabiksen yliannostukseen.

cannabiskuolemat?

mitenhän ihmeessä cannabikseen voisi kuolla?,tappava annos on : 3 kg.neljännestä kerroksesta päähän pudotettuna!

sama homma on esim.kärpässienien kohdalla,"tappavan myrkyllinen",,ja siltikään historia ei tunne yhtään kuolemantapausta kärpässienistä..

Pelottelua

"sama homma on esim.kärpässienien kohdalla,"tappavan myrkyllinen",,ja siltikään historia ei tunne yhtään kuolemantapausta kärpässienistä.."

Kyllähän tuo kärpässieni tappavan myrkyllinen voi olla sen hetkiselle maailmankatsomukselle ;)
Lasten pelottelua etteivät vain mene mutustelemaan vanhaa suomalaista shamaanisientä.

Kärpässienistä!!!!

Pakko korjata tuota. Kärpässieni jota tarkoitat on punakärpässieni (Amanita muscaria). Sen ei tiedetä kuolemia aiheuttaneen. Kärpässienten sukuun sen sijaan kuuluu mm. maailman tappavin sieni kavalakärpässieni (Amanita phalloides). Se aiheuttaa joka vuosi satoja kuolemantapauksi ympäri maailmaa.

Muitakin tappavia lajeja löytyy esim. valkokärpässieni (Amanita virosa), joka on myös Suomessa melko yleinen.

Näitä ei onneksi punakärpässieneen kukaan tervesilmäinen ja järkinen voi sekoittaa!

kiitos,korjaus

kyllä punakärpässieneä tarkoitin...ja kyllähän ne voi joku sekoittaakkin jos tyhmyyttään ilman tarvittavaa tietoa lähtee sienestämään,mutta onneksi kukaan ei taida niin tyhmä olla..luulisin ainakin

kärpässieniä

Lisäksi ovat myös ruskokärpässieni sekä harvinainen pantterikärpässieni, joiden "myrkyt" ovat psykoaktiivisia ja rasittavat maksaa, mutta eivät ole tappavia.

Joopajoo

Valtaosassa kannabiskuolemia kuolinsyy liittyy huumausaineen aiheuttamaan uhkarohkeuteen...
tota sä et voinu kirjoittaa tosissas, hyvä heitto muuten, mutta tosissaan tota ei voi ottaa.

enpä usko

Tuskin kukaan on mitään yöltiöpäistä ruvennut pelkässä pilvessä tekemään: eiköhän mukana kombossa ole ollut joko alkoholi tai amfetamiini.

"Kannabiskuolemista" puhutaan helposti, jos vainajan elimistöstä löytyy kannabiksen hajoamistuotteita, vaikka koko aineella ei loppujen lopuksi olisi kuoleman kanssa tekemistä :(
 /   /  /  / Huumekuolemat

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta