AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kaunis pensasaita

Kaunis pensasaita

12 Vastausta 1 086 Lukukertaa
Ehdotuxia mitä aitaa istuttaisimme takapihalle.
Tällä hetkellä meillä on norjanangervo pensaita (ed.asukkaan istuttamia), jotka ovat saaneet kasvaa aika vapaasti, mutta tarkemmin katsottuna ne ovat aika ruman näköisiä, kukinta-aikaan ihan nätit, mutta sen lyhyen ajan jälkeen enää ei.
Eli jtn sellaista pensasaitaa pitäisi saada, mikä kasvaa korkeaxi ja vielä suht nopeasti. Orapihlaja-aita on nätti, mutta kestää kasvaa liian kauan, ennenkuin siitä on näkösuojaa.

Minulla on

yhdellä tontinrajalla rusopajuangervoa pätkä,uskomattoman kestävä täällä viitosvyöhykkeelläkin.
Kasvaa nopeasti,on kukinnan jälkeenkin kaunis vihreine lehtineen,kukkii pitkään ja sietää rankkaa käsittelyä.

http://www.saarioinen.fi/modules/image/images/7CD10F80970B41D5B3F2EB29E5CA5350.JPG

http://www.saarioinen.fi/index.asp?id=1BF162E0F0D14E6AB254C5D706DF653D&data=1,00308B787886459385F296A5AFD4FA74,407D24D338DF410692E8D86E1A3D0022&laytmp=STOY&target=data_1&spinningid=4DB21E49A0E04789A5B7F211D0A325DC

Kiitos :)

Jstn syystä nuo angervot ei vaan oikein innosta, mutta kiitos kuitenkin linkeistä, löysin sieltä Kiiltotuhkapensaan, joka ehkä olisi sopivampi meille, ainakin tuon kuvan perusteella.

Juu..

Makuasioita on monenlaisia ja siinä se hauskuus onkin ettei kaikki voida tykätä samanlaisista istutuksista,voisi olla aika ykstoikkoisia pihat jos kaikkien maku olisi sama.

Sain hiljattain elämäni ensimmäisen kiiltotuhkapensaan ja nyt kokeilen tuleeko siitä suosikki vai inhokki puutarhaani.

Aivan...

....onneksi valikoima on laaja mistä jokainen voi valita omansa :) luin äsken tuosta kiiltotuhkapensaasta, taimet ovat kuulema aika arat ja voivat paleltua talvella, tiedä sit...

ehdotan silti ..

Vaikka et tykkää angervoista,laitan silti ehdotukseni ;)
Mites olis heisiangervot ja varsinkin punalehtinen purppuraheisiangervo, siinä on kauniit lehdet koko kesän ja kukkiikin.

Kasvaa parimetriseksi,sopii leikattavaksikin,eikä ole piikkejä ,eikä ainakaan meillä, ole ollut koskaan mitään tuholaisia.
Heisiangervo on aivan vihreälehtinen ja sopii myös aidaksi.

http://icrea.tourupojat.com/ahonen/ht/images.php?mode=display_image&image_id=192

Hei

Sinuna laittaisin jotain tuomipihlajaa. Esim. isotuomipihlaja kasvaa nopeasti, kukkii valkoisin kukin ja saa komean syysvärin. Voi pitää leikattuna tai vapaasti kasvavana. Ja on vaatimaton maaperän suhteen.
Että ihannetapaus :)

Jos ei sekään miellytä niin tuolla sivulla on lisää vaihtoehtoja..
http://www.puutarhameritahti.com/tuotteet_pensaat.html

norjalaisparka

Voi norjalaisparkaa kun sitä mollitaan,että kukinta on niin mahdottoman upea ja muuten ei o mittään.
Harva koristepensas tuossa kokoluokassa on niin säntillisen ja omaleimaisen mallinen kuin norjanangervo.Kaunis kaareva säännöllinen kasvutapa,alas asti tuuhea kasvu,kauniit pienet lehdet ja ihan kaunis syysvärikin.
Norjanangervosta saa juuri sakean kasvutapansa ja tuuhean pienen lehdistön takia myös todella ryhdikkään leikatun pensasaidan.Sillon kukintaa ei tosin juuri ole mutta muoto onkin sitten koko vuoden juuri niin kaunis kun itse saksii...
Suomessa ei koristepensaista löydy jatkuvakukintaista kasvia,joten mielestäni muutkin syyt kun lyhehköaikainen kukinta on merkittäviä seikkoja pensaita valitessa.
ja kuten sanottua,kasveja on maailma täynnä.
Tuhkapensaatkin ovat onnistuessaan upeita,kaarevia kasvutavaltaan.Oikukkaita ja konstikkaitakin jos sen pään ottavat.

Niin...

....juttelin tuossa aamusella naapurin kanssa, ja hän kertoi että meillä jokaisella jotka ollaan samassa rivarinpätkässä (eli kolmella), täytyy olla samanlaiset pensasaidat, ja nämä kaksi muuta naapuria ei halua luopua nykyisistä aidoista.
Eli alasleikkaus nykyisessä aidassa on sitten varmaan ainoa vaihtoehto, jospa siitä kasvaisi sitten ihan nätti, hope so! :)

Mikään

Mikään aita ei näytä kauniilta jollei sitä hoida. Meillä on jo 15 v vanha norjan angervoaita ja kyllä se on kaunis.
Se on melkein kaksimetriä korkea ja paljon leveämpi. Joka vuosi poistan jonkun oksan en milloinkaan ole täysin sitä leikannut.
Juurelle syksyllä kaikki varisevat lehdet ja syyslannoitus keväällä kerros kompostia juuristo pysyykin rikkaruohottomana

norjalaisen leikkaus

Jos kasvi sitä vaatii,niin ensi syksynä kun lehdet ovat pensaista jo pudonneet tai vaihtoehtoisesti keväällä ennenkuin lehdet ovat puhjenneet,voit leikata kaikki oksat n.15-20 cm.korkeiksi.
Sitten voisit miettiä miksi pensaat olivat niin rumia.Oliko niiden elinympäristössä vikaa?Ensin vapauta kasvit mahd.rikkaruohoista. n.50 cm leveä yhtenäinen rikkaruohoton alue,peitetään esim.kuorikatteella.Jos pensaat ovat kovin etäällä toisistaan niin riittää n.50 cm.halkaisijaltaan oleva rikkaruohoton vyöhyke kasvin ympärillä,päälle kuorikate tai jatkuva kitkentä.Jos rikkaruhoja on kertynyt kovin paljon ja ne juurineen kunnolla vetää pois,voi mullan lisäyskin tulla kyseeseen.Sitten säännöllinen lannoitus kerran keväällä,kesällä ja syksyllä.Aina oikea lannoite.Samoin säännöllinen kalkitus maan happamoitumisen ehkäisyksi.
Sitten vaan pakon sanelemana(vrt.naapureiden toiveet)nauttimaan ainakin hyväkuntoisista pensaista.
Norjanangervo kasvaa oletettavasti n.60-80 cm.ekanan vuonna leikkuksen jälkeen,joten saat pian näkösuojaakin.

ennen tai

Norjanangervo leikataan keväällä tai kukinnan jälkeen,eikä jätetä pitkiä tappeja,korkeintaan 10 senttisiä tai alle.

Jep

Syksyllä, talkoitten aikaan, ajattelin jos 'alasleikkaisi' ne meidän pensaat, koska syksyllä ja talvella meillä tulee vähempi takapihalla oltua.
En usko että noita meidän pensaita on koskaan kunnolla leikattu, joten mielenkiinnolla odotan minkälainen siitä kasvaa perusteellisen leikkauksen jälkeen.
 /   /  /  / Kaunis pensasaita

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta