AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Paikallaan lentävä lintu

Paikallaan lentävä lintu

8 Vastausta 1 062 Lukukertaa
Näin äsken pihalla linnun, joka lensi hetken paikallan kuin kolibri. En ole sellaiseen aiemmin Suomessa törmännyt. Mikähän se mahtoi olla?

Se oli

sudenkorento

linnut

Tuliskohan paremmin vastauksia tuolta luonnonelikkopuolelta, tämä on lemmikkilintuosio.

Mutta onhan paikallaan lekuttavia lintuja kyllä Suomessakin, tuulihaukka ehkä tunnetuin mutta sitä tuskin tarkoitat. Pikkulinnuistakin varmasti moni voi pienen hetken pörrätä paikoillaan ruokaa haeskellessaan, vähän enemmän kaipaisi tuntomerkkejä kyllä että voisi mitään tarkempaa edes ehdottaa. Joku on kyllä kuulemma joskus isoa kiitäjäperhostakin erehtynyt kolibriksi luulemaan...

Hämärää

Ulkona oli sen verran hämärää, että en osaa tuntomerkkejä antaa, paitsi, että pikkuinen se oli ... ja ehkä näin harhoja, mutta aika pitkä nokka sillä tuntui olevan. Lintu liikkui sitä paitsi todella kovalla vauhdilla, ensin kohti aitaa, jossa se siis hetkeksi pysähtyi ilmaan noin kahden metrin päähän minusta. Sitten se salamanopeasti häippäsi.

No, kiitos vain vastauksesta. Muistin juuri, että sukulaisiin kuuluu lintubongari.

Nähnyt

Itse olen nähnyt suomessa iltasella n. 5cm pitkän otuksen, joka lensi paikallaan kuin kolibri. Myös samanlainen pitkä nokka sillä oli. Se muistutti paljon lintua, mutta jonkun oppaan mukaan oli kuitenkin joku perhonen :o)
Kyseessä joku kiitäjä. Esim. horsmakiitäjä siis perhonen.
Sama juttu. vaalean ruskea vatsa, ruskeat siivet ja ruskea terävä nokka. n. västäräkin kokoinen ja lensi 3...5 sek paikallaan kukan päällä josta nokki jotain. Pois lentäessä väisti taitavasti pääskystä.
Etteköhän te perhosia ole nähneet... Kuulostaa jo niin kolibrifanaattiselta että huhhuh. Kolibri tai mikään vastaava lintu ei pysty missään olosuhteissa pärjäämään suomessa.
Lähes kaikki pikkulinnut pystyvät lentämään hetken tuohon tapaan.
Harmaasieppo on varmaan normaalein minkä tuota näkee tekevän hyönteisiä metsästäessään.
 /   /  /  / Paikallaan lentävä lintu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta