AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Kannattaako mehustus?

Kannattaako mehustus?

15 Vastausta 8 024 Lukukertaa
Äitini kehotti keittämään puutarhamme viinimarjat mehumaijalla. Käsittääkseni keittäminen tuhoaa marjoista kaikki vitamiinit ja keittomehu on pahaksi lapsille happamuutensa ja lisätyn sokerin takia. Olenko oikeassa? Kertokaa vielä säilyttääkö kylmäpuristus paremmin ravinteet ja mistä saisi kohtuuhintaisia puristimia?

re: Kannattaako ...

Käsittääkseni olet paljolti oikeassa. Itse en keittäisi marjoja ja täten pilaisi. Sokerointi myös pilaa.

Kypsä tuore marja on emästämuodostava. Mutta sokeroitu marja on ikävä kyllä happoamuodostava elimistössä. Samoin keitetty & sokeroitu marja.

Kylmäpuristetun mehun säilyvyydestä en osaa sanoa. Epäilen ettei kovin kauan säily, koska C vitamiini on lämmölle ja valolle herkkä vitamiini. Ehkä voisi umpipakastaa. Sitten kun sulattaa pitäisi käyttää aika nopeasti ettei vitamiinit ehdi mennä hukkaan.
En osaa sanoa ikävä kyllä mistä puristimia saa ostaa.

Jos rupeat puristaa niin kannattaa myös syödä tai pakastaa se mikä jää, ts. kuoret ja siemenet. Niissäkin on paljon hyviä aineita.

Mielestäni on pitkälti itsensä kusetusta se että keittää marjat mehuksi ja sitten sokeroi. Sellaisen mehun juomisesta voi jopa olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kannattaa mehustaa

Mitäs sinä sitten pidät parempana mehuna? Näitä kaupan sokerivesimehuja kenties, joihin on lisätty monenlaisia lisäaineita? Taidat olla jonkun firman markkinatyyppi. Luonnontuotteet ovat terveellisiä, niitä ihmiset ovat käyttäneet iät ja ajat ennen nykyaikaa ja voineet hyvin. Viimeisen sadan vuoden aikana on elintarviketeollisuus tuonut kaikenmaailman roskaruoan kemiallisine lisäaineineen ja siten edistää terveyden luhistumista.
Mikähän keittämisessä on niin vaarallista. Teollisuus pastoröi (=keittää) myös mehut ja mm. kaikki maitotuotteet. Useat tuotteet kuumennetaan, jotta bakteeritoiminta lakkaa. Sokeri taas on puhdas luonnontuote ja sokerissakin on vaihtoehtoja, mikäli ei valkoista sokeria halua käyttää.
Minähän kerään marjoja ja mehustan ihan takuulla. Mehustaminen on vain ainoa tapa pakastamisen ja kuivaamisen lisäksi marjojen säilyvyydeksi. Tosin viiniäkin teen, siinä ei keitetä niin kauan marjoja mutta kuumentaa silloinkin täytyy, jottei mm. homeitiöt pääse kasvuun.
En ymmärrä mitä syöt jos kärsit marjamehun jälkeen happovaivoista?Itse juon itsetehtyjä mehuja, eikä takuulla ole happovaivoja, vatsa toimii erinomaisesti. Olen vain huomannut, että olen paljon virkeämpi ja toimeliaampi vitamiinien ansiosta eritoten marjakausina. Mies juuri huomautti, kuinka on paljon virkeämpi töissä, epäili onkohan se tuon sun mustikkamehun ansiota.
Lopuksi, olen sen verran ahkera poimija jotta marjoja kyllä riittää niin mehuun, pakastimeen, viiniin kuin leivontaankin. Suosittelen muillekin.

Tämä on hihhulihuutaa

Ihan täydellistä potaskaa:
"Kypsä tuore marja on emästämuodostava. Mutta sokeroitu marja on ikävä kyllä happoamuodostava elimistössä".

Nämä emäksen/hapon muodostukset kuuluvat johonkin näistä nykyajan ruokauskonnoista, eikä niillä ole vähäisintäkään yhteyyttä todellisuuteen tai elimistön fysiologiseen toimintaan. Elimistö säätelee hyvin tehokkaasti ph-tasapainoaan, ja syödyllä ravinnolla on tähän olematon vaikutus.

Mehumaijalla

Mehumaijalla mehustat, ja sit mehuun sokeria, kiehautus ja pullotus. Varmasti on terveellisempää kuin mitkään kaupan mehut.

En ymmärrä miks nykyään kammoksutaan sokeria?

Jos sokeri keksittäisiin vasta nyt niin se kiellettäisiin välittömästi

Jos sokeri keksittäisiin vasta nyt niin se kiellettäisiin välittömästi niin sanoin eräs huippututkija kerran radiossa.

Lisäksi siitä mehustamisesta niin mehun muodossa ihmiset juovat aivan älyttömästi sokeroitua mehua.

Pakastettuja marjoja voi syödä monella tavalla ilman mehustamista jolloin saa kaikkein eniten niistä niitä marjojen hyviä aineita elimistön käyttöön.

MEHUT

ja makua hunajasta on muuten hyväää !!!!!!!!!!!!!!

Kiva aihe näin syksylle.

Paljonko sitä sokeria nyt laitettiinkaan punaiseen viinimarjamehuun, jota paraillaan mehustan maijallani!

Miksi ihmeessä ihmiset mehustavat marjoja keittiöissään

Miksi ihmeessä ihmiset mehustavat marjoja keittiöissään kun sen asian voi tehdä ulkona puutarhassa tai autotallissa jolloin siivoaminen on huomattavasti helpompaa.

mahtavuutta

mehustetaan tottakai autotallssa tai puutarhassa, tuliko koskaan mieleen, et se ei välttämättä ole kaikille ihmisille mahdeollista... kannattaa ryhtyä politiikkaan!

hunajaisin huulin sua tavoittelin

Hammaslääkärin sanoi että hunajaa ei kannata syödä sillä hunaja tuhoaa hampaat.

Joten se siitä hunajan syömisestä.

Ethän usko kaikkea..

Eihän karkkiakaan saa syödä, eikä kahvia juoda....
Makeannälkään hunaja on paras vaihtoehto kaikista. Hyvää, makeaa, ravitsevaa...
Hunajassa on sokereita, mitkä ovat hampaille haitallista.. ja kaikki syöminen aiheuttaa happohyökkäyksen oli se sitten porkkanaa tms terveellistä.
Hunajassa on myös aineita mitkä edistävät suun ja hampaiden hyvinvointia ja vähentävät esimerkiksi tulehduksia.
Joten syö toki ja nauti. Ja pese hampaat aamuin illoin niin on hammaslääkärikin tyytyväinen. ;)

MARJOJA EI KANNATA MEHUSTAA VAAN PANNA MARJAT KOKONAISINA PAKKASEEN

MARJOJA EI KANNATA MEHUSTAA VAAN PANNA MARJAT KOKONAISINA PAKKASEEN NIIN SÄILYVÄT MARJOJEN KAIKKI TÄRKEÄT AINESOSAT JOTKA AUTTAVAT IHMISTÄ PYSYMÄÄN TERVEENÄ.

Mehustaminen vie marjoista suurimman osan marjojen tärkeistä ainesosista.

Marjoissa on siinä kuoren pinnassa ne tärkeimmät ainesosatet ja mehustaminen vie ne aineet sakan mukana kaatopaikalle.
Näin on. Mahdollisimman luonnollisena ja käsittelemättömänä on kaikki ravinto ihmiselle parasta. Minäkin pakastan marjat keittämättömänä, joko kokonaisena tai sitten survottuina ilman mitään muita aineita ja annosteltuna, niin että menee parin päivän sisään se määrä minkä otan käyttöön pakasteesta.
Monitoimikone on kätevin soseuttamisessa. Laitat vaan heti pakkaseen soseuttamisen jälkeen.
Niin, teet aina mehua siitä soseutetusta marjasta kun otat sen annospussin/rasian pakastimesta. Siis siivilöit kannuun sen juoksevan nesteen jonka voit makeuttaa hunajalla tai sekoittaa jonkun sokerisen hedelmän kanssa(ananas tai makeasta omenasta puristettu/soseutettu mehu) ja lopusta teet sitten hunajalla tai luonnonsokerilla makeutettua hilloa, joko lettuihin tai piirakkaan.
Moi!
Aloitetaan nyt siitä , että se mehuhan ei mehumaijassa kiehu , vaan se vesi jolla mehu marjoista höyrytetään.
Lisää sokeri mehumaijaan marjojen joukkoon , jotta sun ei tarvii keittää mehua enää erikseen kattilassa , muista kuitenkin valuttaa ekat pari litraa kannuun ja kaada takaisin marjojen päälle , jotta sokeri menee tasaisemmin.
Muista pestä pullot ja pistä 100 asteiseen uuniin puoleksitunniksi ja kiehauta kumikorkit.
Pullota mehu suoraan maijasta ja ota kannuun hieman mehua jolla täytät pullon piripintaan ja pyyhi vaahdot pois tarkkaan vaikka tulitikulla ja laita tikku pullonkaulan ja korkin väliin ja paina korkki kiinni ja vedä tikku pois , näin sinne ei jää ilmaa.
Itsellä säilynyt kylmäkellarissa (ei konetta) yli kolmekin vuotta.
Eikä ole omatekosessa "inneholleria" vaan se marjamehu nja sokeri - kaikki luonnosta , mikä sen parempaa.
 /   /  / Kannattaako mehustus?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta