nuoren hiihtäjän kesätreeni

nuori hiihtäjä

mitä kannattaa treenata kesällä mutakin ko rullahiihtoa ja juoksulenkkiä? ja kuinka pitkiä lenkkejä kannattaa tehdä? jos kilpailu matka on 5 km vapaa

9

3084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvo

      Lähimmältä urheiluseuralta olisiko heillä asiantuntevaa valmentajaa ,siltä pohjalta.

    • ex-hiihtäjä

      moro!
      sun kannattaa harjotella eli paremminkin sanottuna pelailla esim kavereiden kanssa jalka- ja salibandya. sit pyöräilyä, uintia, sauvakävelyä, juoksua, rullahiihtoa... mitä vaan ikinä keksitkään. siten kuitenkin ettei kilometrejä kannata laskea ollenkaan vaan aikaa mitä käytät kaikkeen näihin. esim. salibandy 1 1/2 h, juoksu 1h ja näin poispäin. muista myös harjotuksista palautuminen ja monipuolinen ravinto. kaikki nämä kehittäää kestävyyttä ja näitä harjotteita tarvitaan peruskestävyyskauden harjoitteissa. kun saat noin 10-12h viikossa täyteen se on hyvä. muista myös lepopäivä. kun esim rullaluistelet, pyöräilet, uit, juokset, pelaat jalkapalloa.MUISTA pitää syke alhaalla jotta jaksat tehdä ko juttua juuri sen pitemmän ajan ja harjotus pysyy ns aerobisenaharjoituksena, mikä kehittää peruskestävyyttä.itseään ei saa rehkiä hapoille heti harjoituksen alussa!!

    • nuori puurtaja

      Miten kannttaa treenata, jos ei ihan juoksu kiinnosta, mutta rullahiihtoa ja kuntosalia kesällä.. Onko se hyvä kesä treeni ps. antakaa vinkkejä kesätreeneihin.

      • loleeriksi

        oikeesti oot veteraani ikänen kuntoilija!!


      • kilpakuntoillija 60v
        loleeriksi kirjoitti:

        oikeesti oot veteraani ikänen kuntoilija!!

        Osta tai lainaa toni roposen ja seppo anttilan kirja: kaikki hiihdosta, erittäin seikkaperäinen opus, löytyy treenit kesään, syksyyn, talveen ja kevääseen.
        Kaikki metodit testattu Suomen maajaoukkueella, esim. toni r. itse valmentaa riitta-liisa roposta ja matti heikkistä.

        Lue myös mika myllylän kirja: riisuttu mestari, kertoo paljon harjoittelustaan, toki jos olet nuori hiihtäjä, niin määrät kohdalleen, kymmenen h/vko mielestäni maksimi oikeeseen harjoitteluun sinun kohdalla.

        Jos osaat suunnistaa, käy iltarasteilla, tulee mukavaa vaihtelua ja pientä kilpailun tuntua, saa sykkeet vk alueelle. Pehmeä alusta, ei rasita niveliä.
        Suolla kävely sauvojen kanssa ajaa saman asian.


    • wannabehiihtäjä

      Treeneissä tärkeää malttaa pitää sykkeet riittävän alhaalla. Nuorilla urheilijoilla peruskestävyyslenkeillä sykkeet maksimissaan 140. Juoksu on tärkeä lajinomainen harjoitusmuoto, mitä kannattaa tehdä kesäisin. Viikkoon olisi hyvä saada mahtumaan yksi pitkä lenkki tosi matalilla sykkeillä. Esimerkiksi 2-4 tuntia sauvakävelyä. Pitkän lenkin lisäksi yksi tehoharjoitus viikko-ohjelmaan. Esimerkkinä sauvarinne tai intervalleina 3-5x5min kovaa muutaman minuutin palautksilla. Loput treenit viikossa peruskestävyys sykealueella. Lisäksi voi tehdä loikkaharjoituksia, kuntopiirejä, erilaisia tasapainoharjoituksia, ketteryysharjoitteita yms. Riittävä lepo täytyy muistaa malttaa myös pitää. Sykemittari olisi hyvä olla olemassa kaverina lenkillä. Sen avulla saat määritettyä itselle maksimisykkeen, josta määritellään sopivat sykealueet erilaisiin treeneihin.

    • hiihtojannu

      Jos olet 14 v poika jolla kisamatka 5km niin menisin tällä

      Vuosituntimäärä 450-480h

      PK harjoittelua 85%
      Tehoja 5%
      Voimaa 10%



      Monipuolisuus on tärkeää. Jos tarkoituksesi on hiihtää ainoastaan pari vuotta niin nostaisin tehojen ja voiman suhdetta ja vähentäisin PK:n osuutta koska parin vuoden päästä et sitä enään tarvitse. Jos tarkoituksesi on hiihtää vielä pitkään tuntimäärä on syytä pitää korkealla sillä 18-20 v ikäisenä määrät pitää olla jo sen verran korkealla ja kropan pitää kestää kovaakin harjoittelua.

      • Anonyymi

        Tällaisella jakaumalla kyllä suksi jää talvella kulkematta. 14v ikäiselle tärkein harjoitettava osa alue on maksimikestävyys ja maksimihapenotto. PK ja VK harjoittelu vasta sitten kun hapotukset hankaloittavat harjoittelua.

        Tekisin ite PK 70%, VK 8%, MK 4% Voima 8%, tekniikka/taito/pelit 7% ja kokonaistuntimäärä joku 400h + muu arkiliikunta (koulumatkat, Koululiikunta, pihapelit jne.) jos harjoitustaustaa on olemassa esim 1 vuosi.

        18-20v ikäisenä PK osuutta sitten enemmän.


    • Anonyymi

      Tuossa iässä juoksua paljon, kehittää hapenottoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe