AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / maku- ja hajuaistin katoaminen

maku- ja hajuaistin katoaminen

8 Vastausta 2 948 Lukukertaa
Menetin maku- ja hajuaistin 4 viikkoa sitten ja kaikki haisee ja maistuu aivan kamalalle. Mikä voisi olla aiheuttaja? Onko jollain samanlainen ongelma ja mistä on saanut helpotusta pirulliseen vaivaan?

Menepä

lääkäriin, vaivan takana voi olla vaikka mitä esim. Parkinsonin tauti.

johan se lensi

mulla on ollut jo kadoksissa 15 v että ei taida pakata allerginen nuha vei sen mites ittelläs kaatusitko vai allergia?

vastaus

Minulla on myös monia allergioita ja paljon ollut hengitystietulehduksia ja poskiontelotulehduksia. Sen lisäksi kaaduin talvella jäisessä mäessä ja löin takaraivoni. Millaisia tutkimuksia sinulle on tehty, voisitko vielä vastata minulle.
kiittäen tarsis

vastaus

Vastasin sinulle, mutta laitoin väärällä nimimerkillä "jatkuvasti", joten toivon, että lukisit vastaukseni,
sorry, tarsis

Ei kai makuaisti

Oletko varma, että makuaistikin on mennyt? Eli et huomaa, onko ruoka suolaista vai makeaa? Maku- ja hajuaistimukset menevät täysin eri reittejä.

olisko sittenkin

Minulta nimittäin katosi tyystin hajuaisti, kun sairastin poskiontelotulehdusta. Hajun mukana tuntuu menevän sitten makukin, sillä useat maut ovat itseasiassa hajuja. Maistoin kyllä perusmaut suolaisen, makean, happaman ja karvaan, mutta kun hakuja en tuntenut, aromit jäivät siis aistimatta. eli eivät ne haju- ja makuaisti ihan riippumattomia toisistaan ole, hajuaistin avulla saadaan makuihin se vivahteikkuus tuolla nenänieluonteloissa....

Käypä tutkituttamassa vielä poskiontelosi.

Haju-ja maku aisti

Olisiko joku jolla olisi mennyt haju ja maku aisti yskän ja nuhan seurauksena. Olen huolissani sillä itse menetin molemmat ja näyttää etteivät ne palaa.Kauanko menee?Odotanko vielä vai joko pitäisi lähteä lääkäriin? Sairastin kolme viikkoa sekä yskää, että nuhaa ja lopulta sain keuhkoputken tulehduksen ja kuumeen.Kovan antibiottikuurin sekä pistoksina , että suun kautta.
Kaiken tämän seurauksena sain tällaisen sivusairauden!

Haju- ja makuaistit mennyttä??

Olen kärsinyt mauttomasta ja hajuttomasta olosta jo kohta 3 vuotta. Nenä on tukossa koko ajan ja varsinkin aamulla riittää tyhjennettävää! Päivällä on helpompi olla. Asiaa on yritetty hoitaa terv. kesk.lääkärin avulla, mutta turhaan. Hänen mielestään tilanne johtui nenästä. Nenä on operoitu, korvapoliklinikalla juostu useasti ja astma löytynyt, josta nyt jatkuva lääkitys, mutta maku ja haju pysyvät poissa. Kun kortisonitabletti- hoito on päällä, maku ja haju palaavat, mutta häviävät taas parin viikon päästä lääkekuurin loputtua. Tähän asti ei lääkäri ole suostunut allergia- tai muihinkaan tutkimuksiin. Ehkäpä yksityisellä puolella saa palvelua ja asia vihdoin selviää. Edes ruoan mausta ei pysty nauttimaan, kaikesta muusta puhumattakaan!
 /   /  / maku- ja hajuaistin katoaminen
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta