AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / koirapassi?

koirapassi?

3 Vastausta 718 Lukukertaa
Tarviiko Saksaan mennessä olla karanteenissa? Kuulin kaverilta, että koirapassi olisi oltava, mistä näkyy et rokotukset on voimassa. Mistä saa koirapassin ja saako koneen matkustamoon ottaa koiraa?
Olisin matkustamassa pidennetyksi viikonlopuksi Saksaan ja haluaisin pikku koirani mukaan, jos vaikka en palaisikaan..

Saksaa mennessä

tai sieltä tullessa ei tarvitse olla missään karnateenissa. Tai mihinkään/mistään muustakaan EU maasta. Eikä taida muutenkaan olla koivn montaa maata, mistä olisi joku karnateeni tänne Suomeen päin.
Passin saat eläinläkäriltä. Siellä siihen merkitään kaikki koirasi voimassa olevat rokotukset. Koira pitää olla ennen passin saamista tunnistusmerkitty (sirutettu/tatuointi) ja rabies rokotuksen pitää olla voimassa.
Eurooppaan mennessä lisäksi suosittelen Eginokokkoosi lääkitystä näiden muiden normaalien rokotusten lisäksi. Kannataa kysy eläinlääkäriltä, onko mahdollisesti muita huomioon otettavia asioita.

Linkki

Täältä löytyvät säädökset:

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/koirat__kissat_ja_fretit/

Koira siis tarvitsee voimassa olevat rokotukset, mikrosirun tai luettavissa olevan tatuoinnin ja passin. Suomeen palatessa on oltava matolääkitty ekinokokkoosia vastaan ja siitä pitää olla merkintä passissa. Voit antaa matolääkityksen jo Suomessa eläinlääkärissä, jos olet korkeintaan 30 päivää poissa Suomesta.

Hyvää

Täältä löytyvät säädökset:

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/koirat__kissat_ja_fretit/

Koira tarvitsee voimassa olevat rokotukset, mikrosirun tai luettavissa olevan tatuoinnin ja passin. Suomeen palatessa koiran on oltava matolääkitty ekinokokkoosia vastaan ja siitä pitää olla merkintä passissa. Voit käydä ottamassa koirallesi matolääkityksen jo Suomessa eläinlääkärissä, jos olet korkeintaan 30 päivää poissa Suomesta.

Alle 8 kg:n (muistaakseni) koiran saa ottaa matkustamoon kuljetuskassissa useimpien lentoyhtiöiden lentokoneissa. Koiran pitää siis mahtua kuljetuskassiin eikä sitä saa ottaa lennon aikana kassista pois. Koiralle vettä ja puruluu tai siankorva mukaan lennolle, niin koiran korvat eivät mene lukkoon, jos se vaan pystyy pureskelemaan niitä koneessa. Lentopaikka pitää varata etukäteen koiralle (koneeseen otetaan vain muutama koira). Koirapaikka maksetaan lentokentällä ennen lentoa, joten lentokentälle on mentävä ajoissa. Liian aikaista lentoa ei kannata ottaa, sillä se paikka, johon koiran lento maksetaan, ei aukea varhain aamulla.

Hyvää matkaa koiran kanssa! Saksa on erittäin koiraystävällinen maa, koiran saa ottaa lähes joka paikkaan mukaan, esim. moniin ravintoloihin.
 /   /  /  / koirapassi?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta