poliisikoulu

ev.

olen hyvin kiinnostunut hakemaan poliisikouluun, mutta jotenkin nyt on kynnys hakea.. olen naispuolinen henkilö ja haluaisin nyt kuulla kokemuksia poliisikoulusta ja sinne hakemisesta erityisesti naisilta mutta mielellään myös miehiltäkin.

elikkäs onko muilla ollut kynnystä hakea? Minkä ikäisinä olette hakeneet? Millaisia kokemuksia poliisilaitoksen haastattelusta? mitä kysytään jen.. Onko monia jotka eivät ole päässet poliisilaitoksen haastattelusta eteenpäin valintakokeisiin? Mitkä asiat vaikuttavat eniten tässä vaiheessa, jotta pääsee pääsykokeisiin?

Millainen itse valintakoe on ollut? Millainen kirjallinen? Entä psykologinen? onko monella jäännyt sisään pääsy kiinni kirjallisiin/psykologosiin testeihin?

Erityisesti mua kiinnostaa se kuntotesti. Onko todella rankka? voiko normaalikuntoinen päästä poliisikouluun vai tarviiko olla todella atleettinen? Kuinka tarkkoja kuntotestissä ollaan? Onko kiinni siitä ettei jos ei jostain aivan rajojen mukaan suoriudu vai katsotaanko kokonaisuutta? Millainen kuntotesti kokemuksena on? Olletteko jännittäneet paljon? seisovatko kaikki kokelaat vieressä kun asioita tehdään vai saako rauhassa tehdä juttuja? Kuinka rankka kuntotesti todellisuudessa on? Onko monella hakijalla jäänyt pääsy sisälle kiinni kuntotestiin?

Millaista itse opiskelu poliisikoulussa on? Onko vastannut odotuksia? Millainen asuntola on? Onko opiskelijoiden välillä hyvät välit..jne... Millaisia itse olette luonteeltanne? Löytyykö poliiskoulun opiskelioiden väliltä joitain yhteisä luonteenpiirteitä/ominaisuuksia? millaista porukka siellä on?

Kun vaaditaan väh. vuoden työkokemus, onko väliä minkälaisesta työstä on kyse? onko eri työpaikat ns. eri arvoisia?

Minua kiinnostaa nyt vapaasti kaikki kommentit koskien poliisikoulua. Odotan innolla kuulla kokemuksistanne olette sitten päässet kuinka pitkälle tahansa..

Ehkä itsekkin rohkaistusin ja saisin varattua ajan poliisilaitoksen haastatteluun :)

6

4525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • llehik

      Jos itse hakeminen herättää noin valtavasti tuonkaltaisia kysymyksiä ja pelkoa, niin lienee se poliisin ammatti pikkaisen väärä valinta.

      Tässä nyt kuitenkin tietoa, jonka eräs poliisikoulussa opiskellut on ystävällisesti koonnut kaikille kiinnostuneille:

      http://www.ilmasuojassa.org/poliisikoulutus/

    • Ei se hakeminen niin vaikea...

      Poliisikoulun nettisivuilta löydät kaikki tarvittavat tiedot liittyen pääsykokeisiin. Mutta suosittelen harkitsemaan jotain ihan muuta alaa, jos itse hakeminen tuottaa noin paljon päänvaivaa.

    • muualta

      Lukuvinkkinä pakkotoiston Poliisikoulu-aiheinen threadi: siellä on puitu kouluun hakemista lähes puolentoistatuhannen viestin verran kolmen viime vuoden aikana. Löydät varmaan ihan jokaiseen kysymääsi asiaan valaistusta ko. sivulta, kun vaan jaksat kahlata.

      http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=25820

    • hakija.

      Olin juuri viime kertaisissa pääsykokeissa.
      Esitit niin monta kysymystä, että en kaikkiin kerkeä vastaamaan.

      Aloitetaan hausta. Hakijoiden keski-ikä on ollut 24-26 vuotta, mutta nuorempaa ja vanhempaa porukkaa on myös paljon. Se haastattelu oman kihlakunnan poliisilaitoksella ei ole mikään vaikee. Ne komisariot ketkä haastattelee, ovat yleensä ihan rentoa porukkaa, ja se kestää about tunnin. Muista vaan kaikki tarvittavat liitteet!

      Sitten se valinta koe. Meillä se alkoi psykologisilla kokeilla. Kysymyksiä on yhteensä kolmatta sataa, ja aikaa pari tuntia, riittää kyllä. Osa kysymyksistä oli helppoja, osa vaikeita ja osa siltä väliltä. Omalla kohdallani ne meni hieman keskitason yläpuolelle.

      Kuntokoe on yllättävän rankka, eli kannattaa varmistaa, että kaikki testit menevät läpi, ja paremminkin kuin minimiraja! Meikäläisellä meni kaikki läpi, ja noista voimaosioista (esim; nuken kanto, leuanvedot ja penkki) tuli täydet, muut keskitasoisesti, tosin vauhditon pituus nippa nappa eli 225, koska tällainen 92 kilon keijukainen olen. Testi alkoi juoksulla, juostiin nelkä kierrosta asfaltti polkua. Oli kuuma päivä, yksi keskeytti jo siinä, loput pääsivät kyllä läpi. Siitä jatkettiin siis muihin testeihin, tais olla seinämän ylitys, vauhditon pituus, nuken kanto, leuanvedot, penkki ja uinti. Yllättävän monella tuli hylättyjä jo noistakin. Yksi hylätty suoritushan saa olla (tosin ei uinnissa!), mutta se kyl pudottaa jo jonkun verran mahiksia jatkoon. Näiden jälkeen oli ruokailu.

      Sit kirjallinen osuus, erillaisia kysymyksiä, rasti ruutuun ja essee tyyliin. Sit oli tiivistelmä, ja sen jälkeen aine. Aikaa ei ollut sit kauheesti, ja osalla se ei riittänyt, eli jäi just joko tiivistelmä tai aine tai jopa molemmat kesken. Omalla kohdallani onneksi riitti aika, tosin kirjoitus virheitä sit saattaa olla, mut sen näkee.

      Onnea testeihin!

      • jorma-82

        Sit "valintakoe" on muuten yhdyssana ;)

        Voi perkele, herra siunaa näitä maamme tulevia lainvartijoita.


      • jorma-81
        jorma-82 kirjoitti:

        Sit "valintakoe" on muuten yhdyssana ;)

        Voi perkele, herra siunaa näitä maamme tulevia lainvartijoita.

        Onko tapana viilailla sen viilan kanssa pilkkuja vieläkin enemmän?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe