AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Paineilmakompressori

6 Vastausta 11 446 Lukukertaa
Osaako joku sanoa paljonko kompressorissa pitää olla ulostuotto jos ilmapistoolia käyttää jatkuvasti, eli kompura tuottaa niin paljon että paine ei laske jatkuvassakaan käytössä. Missä työssä tarvittais vielä isompaa tuottoa? ei viittis taas ostaa liian pientä konetta.

jotain

Litramäärää en osaa sanoa, mutta ihan pikkukompura ei riitä ilmapistoolin jatkuvaan käyttöön. Isoa tuottoa tarvitaan mm. ruiskumaalauksessa ja vaikkapa paineilmalla toimivaa hiomakonetta käytettäessä. Näihinkään hommiin ei satasen kompura riitä, eikä edes kahden..

Ilmapistoolia

Kysyt...paljonko kompressorissa pitää olla ulostuotto jos ilmapistoolia....
Tarkoitatko sitä liipaisemesta puristettavaa suutinta, josta tihkuu ilmaa ulos.

Tuollainen on maaliruiskuakin suurempi ilman tuhlari.

Mutta jos tarkoitat naulapyssyä, niin useat rakentajat käyttää noin 200 litran kompuroita.

Maalarit suosii 400 litraisia ja sitä isompia.

Kuten yllä

käytöstäsi ei selvinnyt mihin kompuraa käytät. Kaveri osti aikanaan hiekkapuhallushommiin perävaunukompuran jossa Fordin kutoskone pyöritti kompuraa päivän puhallustarpeisiin. Itselleni riittää viimeistelynaulaimeen ja työkalujen puhdistukseen satasen kompura jossa on 24l säiliö. Lisäksi sillä paineilmapilliä suhuttaa niin että riittää, toki silloin mylly jauhaa jatkuvasti. Mutta ei hyydy ilmantulo. Ja autonrenkaat täyttyy mukavasti, kuten polkupyöränkin ja kaikki muukin ilmatäytteinen.
Eli mihin sitä ilmapilliä käytät?

Harrastelijamaalaukseen

En ole alkuperäinen kysyjä, mutta millaisella ilmamäärällä harrastelijamaalari pärjää tavallisella yläsäiliöllä varustetulla maaliruiskulla. Ei siis mitään auton maalausta vaan pieniä huonekaluja ym. Miten suuri säiliä pitää olla ja minkälainen litramäärä riittää?

Myös kokemukset kohtuuhintaisista maaliruiskuista olisivat tervetulleita. Bauhausissa oli joku alta viidenkympin setti paineilmatilpehööriä jossa on mukana maaliruiskukin. Onko mistään kotoisin?

Muaaalaamaa

Pikkumaalauksiin riittää kompura jossa 24L säiliö. 2hp kone. tuotto n.200 litraa.Hinta 70-90e merkki:gern, horsepower, deuzer, prootools tms. halpis... ostopaikka Hongong, motonet yms.
Ja biltemasta käy hakemassa "Pro" maaliruiskun ylä- tai alapuolisella säiliöllä hinta 29,90e. on aika hyvä hintaisekseen...

Itsellä Biltema "pro"-maaliruisku yläpuolisella säiliöllä, Deuzer kompura 24L-200L-8Bar-2hp ja Gern kompura50L-310L-8Bar 3hp. Hyvin noilla maalailee, kunhan ei autoa rupee maalaamaan. Jos rupee, niin yhdistää kaks kompuraa, ja muistaa hommata vedenerottimen...

autonmaalaukseen

oman kokemuksen perusteella pätee isompi>parempi, alle 3hp vehkeillä ei täytellä kuin renkaita ja maalata pystyy tuollasia postilaatikon kokosia kappaleita(metallihohtomaalit vielä asia erikseen jotka vaatii hieman isomman ilman tuoton), 4hp>alkaa olemaan jo kelvollinen peli, hiekkapuhalluksessa minimi.
itse laitoin 2x2,5hp kompuraa yhteen, ei tarvinnut edes voimavirta johtoja vetää talliin koska siellä ei aikaisemminkaan 3-vaiherasiaa löytynyt ja yleensähän tämän kokosia kompuroita saa vaan "isolla" pistotulpalla.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta