Työvuorojen peruminen?

soooo tired!

Onko jossain laissa/sopimuksessa määriteltynä se, että miten pienellä varoitusajalla saa vuoron perua? Meillä töissä, ja kysymyksessä on restelin paikka, niin saatetaan sään takia perua 2tuntia aiemmin työvuoro ym muutenkin samana päivänä! tiedän että säät vaikuttavat tiettyihin ravintoloihin ja aukioloaikoihin ym ym mutta tää kesä on kyllä ollut ihan älytön.. Ja kysessä on siis sellainen soppari paikan kanssa että moni on tietenkin tuntityöläisenä, eikä tietenkään ole tuntisopparia.. Viimeinen kerta kun tälläin olen jossain töissä.. On se sit kiva nitkutella kun työtunteja kertyy niin älyttömän vähän, eikä muita työkeikkoja saa koska vuorot perutaan niin myöhään. Hienoa restel!

7

4405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei voi perua

      Jos työvuorosi on merkitty työvuorolistaan (oltava esillä viikkoa ennen listan alkua) ei työnantaja voi ilman suostumustasi kieltää sinulta työtä. Näin on ainakin meillä, en tiedä millainen lännen laki muualla vallitsee..

      • Viinuri

        Restel tekee mitä Restel haluaa.
        Samoin kuin Hokelanto ja Fatseramika.
        Siinä ei pamilla tai laeilla ole mitään arvoa.


    • ************

      Jos olet vakkari, ja sopimuksessa lukee tietty tuntimäärä, on yrityksen pidettävä huoli siitä että tunnit riittää tai sitten maksavat siitä että istut kotona.

      Mutta jos olet niitä restellin omia extroja, ja liikut henkilöstöpankin kirjoilla, olet extra, jolle annetaan tunteja silloin kun niitä on.
      Sehän tässä alassa onkin niin paskaa että extroja pyöritellään ja oikeuksia ei ole.

      terkuin entinen restellin vakituinen työtekijä, joka ei enää restellin paskaa niele.

    • 171121

      Mikäli kuulut, ota yhteyttä talosi luottamusmieheen.

      • vakkari

        multa peruttiin työvuoro sähkökatkon vuoksi puoli tuntia ennen vuoron alkua... En purematta niele. Valmiina töihin lähtöön piti kuitenkin olla, jos/kun sähköt tulee/tuli takaisin...


    • vakkari myös

      Sinulle "vakkari": Kyllä tuollaisessa tilanteessa pitäisi mun mielestä työntekijältäkin löytyä enemmän ymmärrystä. Onhan se ihan järkeenkäypää, ettei ravintolaa voi pitää auki eikä töitä voi tehdä jos sähköt katkeaa, joten se oli ihan ystävällistä ilmoittaa sulle ettei tarvitse mennä turhaan paikalle, kun ei kuitenkaan voi tehdä töitä. Sähkökatko on syy jolle ei yrittäjä voi mitään, joten mielestäni olisi väärin jos työnantajan olisi pakko ottaa sut sinne seisomaan ja maksaa sulle palkkaa, kun hän joutuu itsestään riippumattomista syistä pitämään ravintolan kiinni (tai ei ainakaan voi ottaa uusia asiakkaita). Ja olen siis itsekin työntekijä, en yrittäjä. En tiedä kenen puolella laki on, mutta jotenkin tuli sun kommentista sellainen olo että tuijotat liikaa omaa napaasi, eikä tajua ettei se sähkökatko vaikuta vain sinun kukkaroosi vaan koko ravintola tekee tappiota sen vuoksi.

      • ex-kokki

        No huh! Näitä viestejä lueskellessa muistuu taas mieleen miksi vaihdoin toiseen alaan. Työvuoron peruminen on AINA kiellettyä. Ihan sama onko sähkökatkos tai vesisade.
        "Vakkari myös", tiedoksi sinullekin solmiessasi työsuhteen sinulle syntyy velvoitteita työnantajaa kohtaan, kuten työnantajalla myös sinua kohtaan. Kyse ei ole ymmärryksestä työnantajaa kohtaa tai jos olisi niin silloinhan kannattaisi myös kysäistä kuka maksaa asuntolainanlyhennyksesi!!!
        Ilmeisesti ravintola-alan työntekijät ovat jo niin aivopestyjä työnantajien toimessta etteivät edes itse tajua. Ja mitä PAM:n tulee, niin siellä sitä ei osata barrikaadeille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe