AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / siiman kiinnitys kelaan

siiman kiinnitys kelaan

12 Vastausta 15 696 Lukukertaa
ostin uuden kelan ja punotun siiman. nyt ongelmana on siiman laittaminen kelaan, kuinka se kiinnitetään ja kuinka paljon siimaa kelataan puolalle.
onko siiman kiinnittämisessä tavallinen umpisolmu riittävä, ja mikä on riittävä määrä siimaa puolalle, ettei heittäessä siima hyppää puolan yli ja tee solmua?
kiitos etukäteen kalastusurani aloittamisen auttamisessa!

siima

Ei ole väliä mikä solmu on lopussa koska siimaa on sen verran ettei se ikinä mene kalan vetäessä loppuun asti,ja keloissa yleensä aina lukee miten paksua siimaa voi laittaa kuinkakin paljon.Punottu on parasta mutta vähän kalliimpaa.Itse olen laittanut noin 150-200m 0.30mm siimaa heitellessäni,mutta riippuu kelasta.

siimaa puolalle

olet ilmeisesti ostanut avokelan?
jos siima purkaantuu puolalta heitellessä, lyhennät vain siimaa riitävästi kunnes ongelma poistuu.

P.S. uusi monofiili siima venyy käytössä

joskus

jotkin lipat, kiertävät siiman, heitä mokomat uistimet romukoppaan.

höpö höpö

ei kai niitä sen takia pois heitetä... konstit on monet kun... taikka enemmin loppuu koiralta kusi kun meiltä konstit... löytyy kiertymisen estämiseksi konstit jos vain viitsii ja haluaa kokeilla.

äläs

hämmästele, osta leikari.

niinpä

mutta silti kehotat heittämään roskiin....????

Ei toimi

Ei ole löytänyt niin herkästi pyöriviä leikareita etteikö siima kierry, jos löytyy ratkaisu siiman kiertymiselle niin kertokaa heti. Ratkaisu avittaisi meitä monia.

tosi

on, toiset lipat, vaan kiertää niin pirusti siimaa, kai sekin joku laatukysymys on:)

Ajatus

Joskus kaljapäissämme kaverin kanssa tuli pohdittua
että miksei vieheissä kerrota kumpaan suuntaan ne
pyörivät.. vois sitten heitellä vuorotellen Leftiä
ja Rightia... ;-)

Nyrkkisääntö

Toimii mulla. 1,5mm puolan yläreunasta jätät siiman. Ei oo purkautunu. Käytän normi nylon siimaa alussiimana sekä haspelissa että hyrrässä-> ei tartte vetää firelinee rullat täyteen.

Ne lipat. Hyvä tapa estää lippojen aiheuttamaa kiertymistä on suoristaa siima esim. hetken uistelulla tai piiskata sulavalinjaista lusikkaa tasaisin väliajoin(joka lentää). Tolkku mukana.

punottua puolalle

Laitappa tavallista nailonsiimaa pohjalle vaikkapa 1/3 siimatilavuudesta normaalilla puolanakselisolmulla ja liitä siihen se punottusiima. Toinen konsti on laittaa sähköteippiä puolan pohjalle täytteeksi samalla voi liimata siimankin tukevasti, ei sitä kallista punottua kannata satoja metrejä puolalle lappaa kun vähemmälläkin tulee ongelmitta toimeen.Niin ja se siima kannattaa kääntää toisin päin kun toinen pää on jo käytössä kulunut, kelaamalla se toiselle puolalle ja taas on uutta siimaa !

tarpeeksi

pitää olla siimaa kun mulle puolattiin mittarin läpi 240 m 17 kg firelineä niin oli tarpeeksi niin luulin ja seuraavana päivänä tuli se ison nykäsy ja alle 1 min puolan pohja näky.
 /   /  /  /  / siiman kiinnitys kelaan

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta