AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Liian kireä peräaukko

Liian kireä peräaukko

4 Vastausta 1 232 Lukukertaa
Onko muilla vastaavaa ongelmaa? Uloste ei mahdu kunnolla ulos peräaukosta. Vaivbana ei ole ummetus, sillä uloste on pehmeää, mutta tulee ulos vain ohuena nauhana. Lopulta sitten iskee kamala vesiripuli pari kertaa viikossa, jolloin suolisto tyhjenee.

Lääkärin mukaan peräaukkoa voidaan laajentaa katkaisemalla sulkijalihasta hieman, mutta saattaa aiheuttaa ilman (ja joskus mutta harvemmin ulosteen) pidätyskyvyttömyyttä. Onpa sitten hienoa piereskellä missä tahansa yhtäkkiä hallitsemattomasti. ongelma on ihan hirveä ja ajaa kohta totaalierakkouteen, kun sosiaalinen elämä kärsii.

itselläni...

oireilua..eli uloste on pehmeää, mutta silti täysin ohutta nauhamaista ihan niin kuin suolessa olisi joku tukkona joka ei päästä massaa normaali paksuisena...oli jotenkin sellaista sittaista niin kuin ei kunnolla edes kulkisi suolistossa...välillä olin itsekkin ripulilla tätä kaikkea kesti toista kuukautta ennen kuin hakeuduin lääkäriin..todettiin laktoosi-intoleranssi...vaihdoin maitotuotteet laktoosittomaan ja nyt ulostemassa on ollut normaalia eli ei enää nauhamaisuutta eikä ripulia (paitsi jos erehdyn syömään runsaasti maitopitoista!)

Onko sinusta otettu laktoosi tai keliakia verikokeita missään vaiheessa?

Kuulehan, mulle

sulkijalihaksen osittainen katkaisu. Kipuongelmat peräpäässä on hävinneet ja ulostusvaivaa ei ole, kun pidän Visiblin-jauheella mahan sopivan löysänä.
Voin suositella leikkausta, en yhtään pelkää pidätyskyvyn laskua. sellaisesta ei ole tietookaan, pelkkää pelottelua...

Kertoisitko lisää

En käytä ollenkaan maitotuotteita, joten siinä mielessä tuskin on laktoosi-intoleranssia.

Miten palauduit tuosta leikkauksesta? Olitko kipeä pitkään? Eikö ole tullut mitään ilman pidätysongelmaa? Huomaatko vessassa käydessä, että peräaukko olisi löysempi? Oletko muuten mies vai nainen? Itse olen nainen ja lääkärin mukan naisen sulkijalihas on anatomisesti lyhyempi eli pidätysongelmat on naisilla todennäköisempiä jos tuollainen leikkaus tehdään.

Kannattaa tutkia tarkemmin

Minulle tehtiin ko. sulkijalihaksen pieni leikkaus kymmenen vuotta sitten. Oireet samoja. Luulenpa, että syy löytyy itse suolesta. Minulla todettiin Crohnin tauti, kun oireet jatkuivat. Suosittelen tarkempaa tutkimusta. Kuituvalmisteiden syönti voi tuottaa jopa lisää oireita.
 /   /  /  /  / Liian kireä peräaukko
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta