AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Aseet + patruunat hirvenmetsästyksestä

Aseet + patruunat hirvenmetsästyksestä

5 Vastausta 2 478 Lukukertaa
Millainen lain mukaan aseen + patruunan (kaliiperi, tehot, yms) täytyy hirvenmetsästyksessä vähintään olla?

Ilmeisesti täytyy olla tietty lähtönopeus, iskuenergia yms.?

Asiasta tietävät kommentoikaa. Jos löytyy linkkiä kyseiseen lakiin, laittakaa linkki...

tätähän

vaatii; jos asetta käytetään hirven tai karhun ampumiseen, patruunan luodin painon oltava vähintään 9 grammaa ja osumaenergian 100 metrin päässä piipun suusta mitattuna vähintään 2 700 joulea (E 100 > 2 700 J) tai, milloin luodin paino on vähintään 10 grammaa, osumaenergian vastaavalla tavalla mitattuna vähintään 2 000 joulea (E 100 > 2 000 J).

Miks tommotti

Jos et tiedä, että metsästyslaista ja sen nojalla annetuista säädöksistä tämän tiedon täytyy löytyä, niin et sinä sitä tietoa mihinkään tarvitse.

Metsästyslaki tuttu

Tiedän kyllä metsästyslaista ja olen sen jopa lukenut + tiedän mistä se löytyy netistä.

Ongelma oli vaan se, etten ole löytänyt netistä paikkaa, jossa nuo "säädökset ovat" eli tarkemmat tiedot ase & patruuna yms. vaatimuksista. Jos sinulla on linkki kyseisiin säädöksiin, niin laita se tulemaan epämääräisten ja osaltaan typerien kommenttien sijaan.

Itse metsästyslaissa on vain kommentti:

"34 § (13.5.2005/314)
Pyyntivälineitä ja pyyntimenetelmiä koskevat tarkemmat säännökset
Valtioneuvoston asetuksella annetaan tarkempia säännöksiä aseiden ja muiden sallittujen pyyntivälineiden ominaisuuksista ja käytöstä sekä sallituissa pyyntimenetelmissä noudatettavista menettelytavoista.

Valtioneuvoston asetuksella voidaan rajoittaa sallittujen pyyntivälineiden ja pyyntimenetelmien käyttöä siten, että jotakin pyyntivälinettä tai pyyntimenetelmää saa käyttää vain tietyillä alueilla tai vain tiettynä aikana taikka vain tiettyjen riistaeläinten metsästyksessä."

Jahtitietoa

http://forum.eralle.net/index.php ja www.riista.fi sivujen keskustelupalstat ovat melkoisisa tietolähteitä ko. asiassa. Käyppä kattelemassa.

Löytyy

Et kerro mistä paikka netistä löysit metsästyslain. Jos se paikka oli FINLEX, niin silloin kyseisen lain viitetiedot kohdasta löytyy luettelo "Tämän lain nojalla annettuja säädöksi". Niitä on paljon metsästyslain kohdalla, mutta valitaan se, joka on lähinnä metsästyslain antopäivämäärää. Tulee esille metsästysasetus. Valitaan "ajantasainen säädös" asettuksen 16 pykälässä löytyy seuraavaa tekstiä:

4) jos asetta käytetään hirven tai karhun ampumiseen, patruunan luodin painon oltava vähintään 9 grammaa ja osumaenergian 100 metrin päässä piipun suusta mitattuna vähintään 2 700 joulea (E 100 > 2 700 J) tai, milloin luodin paino on vähintään 10 grammaa, osumaenergian vastaavalla tavalla mitattuna vähintään 2 000 joulea (E 100 > 2 000 J).

Edellä 2 momentin 3 ja 4 kohdassa mainittujen eläinten ampumiseen ei saa käyttää kokovaippaista luotia.

Käsiasetta ei saa käyttää metsästyksessä.

Itselataavaa asetta, jonka lippaaseen mahtuu enemmän kuin kaksi patruunaa, ei saa käyttää riistalintujen, metsäjäniksen, euroopanmajavan, suden, karhun, hillerin, saukon, näädän, ilveksen, itämeren norpan, kirjohylkeen, hallin eikä rauhoittamattomien lintujen ampumiseen.
 /   /  /  /  / Aseet + patruunat hirvenmetsästyksestä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta