Onko pomeranian aina trimmattava?

................

Itselläni on harkinnassa tuo ihastuttavan näköinen pieni karvapallo..mutta, luin jostain, että on trimmattava rotu. Onko se välttämätöntä, vai onko vain näyttelyitä varten? Jos ei trimmata, millainen karva sitten on? Entä muuten, onko haukkuherkkä? Terve rotu? Kaikki kokemus ja tieto on tervetullutta..

12

4501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elisama

      Ei ole kyseessä trimmattava rotu

      • ..............

        Kävin kattomassa pomeranianin rotuesittelyä, otin googlesta. Siinä minun mielestä luki, että on trimmattava rotu.


      • oikeassa silti
        .............. kirjoitti:

        Kävin kattomassa pomeranianin rotuesittelyä, otin googlesta. Siinä minun mielestä luki, että on trimmattava rotu.

        rotua on ruvettu jonkinverran trimmailemaan tai pareminkin muotoilemaan näyttelyyn. ei kuiteskaan trimmata niinkuin jotain terrieriä. ei siis varsinaisesti trimmata ja moni ei trimmaa. ei ees näyttelyihin ja silti pärjää. joillain yksilöillä on karvanlaatu huonompi eikä ole niin pallomainen ja silloin leikellään hieman (trimmataan) vaan ei mitään samaa kuin esim. snautsereilla tai kettareilla joka on oikeaa trimmausta


    • Elisama

      Unohdin mainita että on yleensä aika haukkuherkkä

    • _ _ _ _

      Haukkuherkkä todellakin. En ole yhdenyhtäkään nähnyt joka ei räksyttäisi.

      • tarvitsee kunnon

        koulutuksen ja rajat. itselläni on kääpiömäykky (oikea sydäntenmurskaaja), joka ei juurikaan hauku. olen kuullut monilta ventovierailtakin ihmettelyä haukkumattomasta mäyräkoirasta. systemaattinen haukunnasta kieltäminen heti pennusta asti tuottaa tulosta.


      • eikaikkiole

        Tulepa meille. Minulla on 1,5 vuotias pomernaian, joka ei ymmärrä mitä haukkuminen tarkoittaa. Kotiinkin kun tulen, se makaa eteisessä ja odottaa ihan hiljaa. Kaikki koirat on yksilöitä ja koulutettavissa olevia. Minun pommi ei kuitenkaan koskaan ole tarvinnutkaan haukkukoulutusta hiljaisen luonteensa vuoksi.


    • Pomeranian

      Itseasiassa trimmausta voisi kutsua siistimiseksi. Eihän se tietenkään pakollista ole, mutta suosittelen kyllä. Koira näyttää huomattavasti miellyttävämmältä, kun turkki on huolellisesti siistitty, se kun ei vaadi loppujenlopuksi kovinkaan isoa työtä, jos vain jaksaa perehtyä siistimiseen alusta alkaen, ja hankkii oikeanlaiset "välineet".

      Haukkuherkkyys on pommien ominaispiirre, onhan kyseessä myös pystykorvainen rotu. On toki niitä, jotka haukkuvat vähemmän kuin toiset, mutta yleensä on todella harvinaista, jos tapaa sellaiseen pommiin, joka ei haukkuisi.

    • maikki

      mulla on melkein 3-v pommi, ja opetin siihen pienestä pitäen, ettei haukuta , etenkään turhaan. Joten ei nekään hauku, jos kouluttaa ne siihen. Mikä onkaan ihanampaa, kun maailman suloisin hauveli joka ei ärsytä millään tapaa :)

    • pommi2

      Voiko pomeranian trimmatta kesäksi kaikki pois, paitsi jättää häntään ja päänympärille ? kuinka nopeasti turkki kasvaa takaisin?

    • tsädääm

      Koiralle on itselleenkin mukavampaa, kun turkkia on trimmattu edes vähän. Ei tietenkään ole pakko muotoon trimmata, mitä näyttelyitä harrastavat tekevät, mutta esimerkiksi takapuolta kannattaa vähän lyhentää, ettei kakat jää karvoihin kiinni, varsinkin, jos tulee vähän löysemmän oloista. Ja kesäisin voi lyhentää vähän mahan alusta ja muualta, jolloin koiralla on helpompi olla. Ei ole kuitenkaan kesäksi pakko kokonaan turkkia pois ajaa, koira pärjää ihan hyvin, kunhan muistaa huolehtia muuten sen viilentämisestä ja veden saamisesta.

      Lisäksi jos turkkia trimmaa edes vähän, on sitä myös helpompi harjata ja muutoin hoitaa. Harjaamistahan kannattaa harrastaa melko usein. On melko takkuuntuvaa sorttia tuo karva. Itse väittäisin ainakin, että jos hyvää huolta haluaa pommista pitää, vaatii turkki aika paljon hoitamista, joten siihen kannattaa varautua koiraa ottaessa.

      Haukkumisesta sen verran, että jokainen koira on yksilö. Ei voida silleen yleistää. Toki monet pienet koirarodut haukkuvat osittain herkemmin, sillä niillä on vahtiviettiä. Mutta samoin kuten iso, niin myös pieni koira on aina koulutettavissa. En näkisi, että jotain haukkumista kannattaa ottaa niin isona asiana pientä rotua harkittaessa.

      Pommilla on vähän lonkkavikoja, mutta kannattaakin olla selvillä pennun ja sen vanhempien terveydestä sitä ottaessa. Lisäksi pommit on yleisesti melko pitkäikäisiä. Minun edellinen pommi eli 15-vuotiaaksi.

    • Anonyymi

      Meillä 11 kk vanha pommi ei hauku herkästi paitsi ulkona. Trimmata pitäis kuulemma 3-4 kk välein. Meillä trimmausväli on noin 6 kk. Karva kasvaa aika pitkäksi ja paksuksi.
      Muuten kiva rotu leimautuu ihmiseen aika vahvasti, ei tykkää olla yksin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe