AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Ruokatorven laajentuma

Ruokatorven laajentuma

3 Vastausta 3 113 Lukukertaa
Onko kellään kokemusta ruokatorven laajentumasta koiranpennulla? Voiko hoitaa - mennä iän myötä ohi? Jos hoitaa, miten? Missä? Onko kellään koira parantunut ko. sairaudesta? Jos niin minkä ikäisenä?

ruokatorven laajentuma

Saksanpaimenkoirallani oli se, mutta ikää oli 12 v. ei saatu hoitoa ja ainakun koira meni maate tuli ruoat ulos samoin vesi. Joten hän tavallaan kuoli nälkään. Jouduimme lopettamaan. Myöhemmin toinen e-lääkäri sanoi siihen olevan hoitoakin??? Harmittaa jälkeenpäin lääkärien asenne. Olisimme maksaneet mitä vaan, jos Romppe olisi voinut paremmin. Mutta ikä oli haaste. Pennulla ei luulisi olevan.

ruokatorven laajentuma

Ruokatorven laajentuma koiranpennuilla johtuu useimmiten siitä, että ennen mahaa on joku ahdas paikka. Pennuilla kyse yleensä synnynnäisestä viasta. Tyypillisiä ahtaumapaikkoja ovat: rintakehän sisällä jäänyt sikiöaikainen verisuoni (Botalli), pallean kohdalla aukko ahdas (harvinaista), mahaportin ahtauma (yleisin). Kun ruokaa pakkautuu ruokatorveen, se alkaa vähitellen venyä. Niin kauan kuin pentu imee maitoa, se menee vielä läpi mutta kiinteä ruoka ei alkaa venyttää ruokatorvea. Näihin aikoihin pentu on usein uudessa kodissa ja kasvattaja on mielestään myynyt terveen pennun. Mahaportin laajennus ei ole mikään kauhean vaikea leikkaus, hyvin varustellulla eläinklinikalla onnistuu hyvin. Rintakehän sisään ei eläinklinikoilla yleensä mennä, vaatii nukutukselta erikoisvalmiuksia. Muuten Botallin leikkaaminen ei olisi mikään teknisesti vaikea juttu.

ruokatorven lajentuma

jatkoa edelliseen vastaukseen, huomasin vasta, että kyse olikin vanhemmasta koirasta. Näillä ahtautuma on tietysti mahan puolella eikä ole synnynnäinen. Mahdollisia syitä ovat kasvaimet jossain mahan lähellä, jotka estävät mekaanisesti mahan motoriikan toimintaa, mahahaavan jälkeen syntynyt arpeutuma, joka haittaa motoriikkaa tai joku suolitosairaus. Helpoimmillaan kauheasti matoja. Ahtauman seurauksena ruoka ei pääse eteenpäin. Röntgenvarjoainekuvaus voisi selvittää asiaa. Tietysti on mahdollista, että ruokatorveen on jäänyt jotain jumiin mutta se on äkillinen vaiva ja olisit huomannut sen.
 /   /  / Ruokatorven laajentuma

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta