Hiiristä eroon pääseminen.

manupekka

Muutimme vanhaan puutaloon syksyllä ja nyt ollaan nähty kahdesti hiiri vilahtamassa jossain nurkassa. siispä kyselen neuvoa viisaammilta. miten hiirestä (tai hiiristä, jos niitä otuksia on useampia) pääsee mahdollisimman helposti ja tehokkaasti eroon? onko nuo ultraäänilaitteet tehokkaita, mikä myrkky tehoaa parhaiten, onko ns. vangitsevista loukuista mitään apua?

minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta jääkö hiiri eloon vai ei joten kaikki ne kaupunkilaiset viherpiipertäjät joiden mielestä hiirtä ei saa vangita koska se loukkaa yksilönvapautta, voivat pitää mielipiteensä omana tietonaan.

kiitos kuitenkin kaikille asiallisten vastausten antajille jo etukäteen.

38

22463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keino olisi

      kyllä se että myytte talonne pois,haittapuolena tietysti että se vaikeuttaa asumista huomattavasti jos ei ole kotia.

    • miu mau

      Vanhaan puutaloon tulee joka syksy hiiriä ja/tai myyriä, joten saatte tottua hiirenpyyntiin, jos meinaatte siinä pidempään asua. Vaihtoehtoja:
      -perinteinen hiirenloukku sopivaan, rauhalliseen paikkaan, jossa hiiret kulkevat, esim. biojäteroskiksen lähelle. Kannattaa testata erilaisia syöttejä, juustoa/leipää/tms
      -kissa - leikkii esittelee saalistaan, voi sotkea paikkoja
      -rotanmyrkky - ongelmana piiloihinsa kuolevat hiiret, voivat ruveta haisemaan

    • puutalossa

      ei pääse eroon, mutta niiden kanssa voi oppia elämään. Laita syksyllä hiiribaarit kellariin, ullakolle ja komeroihin, niin vähenevät kummasti.

      Huvikseni tein mökillä sellaisen kiikkulautapyydyksen, että hiiri kääntösiltaa kävellessään kupsahtaa ämpäriin.

      Pikkuväki pääsee tarkistelemaan, minkälainen ötökkä se oikein on niinkuin elävältä.
      Saaliin voit listiä tai päästää jonkun muun pihalle ihmettelemään.

    • tuholaiskarkotin

      esim googlaamalla, tuholaiskarkotin, tuhoeläinkarkotin/vast löytyy eri malleja, maksaa jonkun verran, mutta karkottaa ne tappamatta, ja estää uudelleen tulon

    • myöskin

      mulla, onko noista sähköllä toimivista ultraääni hässäköistä mitään hyötyä. Meillä ei onneksi ole sisällä vielä näkynyt, mutta yläpohjassa ne pitojaan pitävät. autotallin/ varaston ovat kyllä vallanneet jo sisältäkin. Eroon noista pitäis jotenkin päästä. Ei muuten mutta rapina ottaa päähän ja mitä jos se hyppää samaan sänkyyn, EI kiitos!

      • mam187

        Asumme kuuskytluvulla rakennetussa omakotitalossa.
        Hiiret ovat joka vuosi riesana, tällä hetkelläkin ne syövät koiran ruokakiposta kuivaruokaa.
        Meillä on töpselissä kiinni tuommoinne elektroninen karkotin, jolla pitäisi saada hiiret poistumaan, mutta eipä siitä näytä olevan paljoonkaan hyötyä. Suosittelen kaikille lämpimästi hiiren loukkuja. Ne parhaat ja alkuperäiset.


      • tommosilla
        mam187 kirjoitti:

        Asumme kuuskytluvulla rakennetussa omakotitalossa.
        Hiiret ovat joka vuosi riesana, tällä hetkelläkin ne syövät koiran ruokakiposta kuivaruokaa.
        Meillä on töpselissä kiinni tuommoinne elektroninen karkotin, jolla pitäisi saada hiiret poistumaan, mutta eipä siitä näytä olevan paljoonkaan hyötyä. Suosittelen kaikille lämpimästi hiiren loukkuja. Ne parhaat ja alkuperäiset.

        halpisvehkeillä mitään tee, hanki kunnon karkotin

        http://topostop.fi/bruksanvisn/K%E4ytt%F6ohje%20E250.pdf

        tai vastaava


    • hiiri sisään

      tule. eli siihen teräsverkko pienellä silmällä. vaikka verhoilulaudan ja puun väliin nitojalla kiinni-ei luulis sisään tulevan.

      • verkot

        Vaikea , ellei mahdoton on saada niin tarkaan tilkittyä taloa etteivätkö hiiret tietään löytäisi. Aina löytyy hiiren mentävä aukko jostain.


      • tyko
        verkot kirjoitti:

        Vaikea , ellei mahdoton on saada niin tarkaan tilkittyä taloa etteivätkö hiiret tietään löytäisi. Aina löytyy hiiren mentävä aukko jostain.

        Ostin Honkkarista sellaisen elektronisen hiirenkarkoittimen viikko sitten eikä ole sen koommin hiiret rapistellut, vaikka tuli pakkaskelitkin yöllä.


    • siistein/helpoin

      ja halvin on yhä edelleen loukkumalli, osta kuitenkin sellainen harmaa muovinen malli joka kulkee nimikkeellä "giljotiini" maksaa pari euroa ja siinä on peltiseen erona se että sinne hiirulaisen on mentävä sisään siitä ainoasta reiästä eli aina sen loukkuaukon kautta. toimintavarmakin on ollut aina kun sille on ollut tarvetta niin laaki ja "vainaa" eikä tarvitse käsin koskea hiiruliaiseen kun voit jousta vapauttamalla tipauttaa tihulaisen pois.
      syöttinä on oikeasti paras paripäivää kovettunut juustopala. parhaimmillaan tuolla loukulla (2 kpl) on mökiltämme syksylla otettu kiinni vuorokaudessa toistakymmentä hiirulaista. en voi kun suositella myrkkykin on hyvä mutta huomasimme sen hiukan epä varmaksi toiminnaltaan.
      aina näyttää jostain löytävän tilaa tulla vaikka tilkitty on..

      • jahunaja

        ovat hyviä.


    • eräs talollinen

      Olen suunnitellut puolivakavissani, että sanon hyvästit hiirille seuraavalla tavalla:

      Meillä on korkeasokkelinen talo, ja olen suunnitellut vuoraavani sokkelin sinkityllä pellillä muutaman kymmenen sentin korkeudelta sokkelin yläreunasta. Pellissä ei varmaankaan hiirien kynnet pidä, joten ne mätkähtää alas joka kerta yrittäessään kiivetä seinälle. Lisäksi pitää tietysti olla tarkka, että mitään esineitä, halkopinoja tms ei saa olla talon seinän vieressä, mitä pitkin hiiret voisivat peltikatkon ohittaa.

      Ainoa ongelmakohta tässä ratkaisussa on taloon johtavat portaat, joita pitkin hiiretkin pääsevät tulemaan. Siihen olen miettinyt ratkaisuksi sellaista, että siirrän portaat talosta n. metrin päähän ja teen talon ja portaiden välille laskusillan, minkä nostan aina yöksi ylös...Hähhähhää hiiret!

      • ijfw

        Metsähiiri pystyy hyppäämään metrin korkeudelle eli saa siinä pellillä olla korkeutta ennen kuin hiiret jättävät talosi rauhaan.


    • toimiva...

      hiirenkarkotin. Lähettää jotain ultraääntä. On kuulemma toiminut muilla..

    • Konstit_on_monet

      Käykää hakemassa huoltikselta muutama litra polttoöljyä ja valuttakaa sitä sokkeliin talon ympäri ja hieman kauemmaksi sokkelista. Se ei tietenkään estä hiiriä tulemasta sisälle vaan vähentää kuitenkin huomattavasti siimahäntien innostusta sisätiloihin. Sisälle asti päässeisiin voikin käyttää vanhaa hiirenpyydystä tai kissaa. Jos kissalle on allerginen, jääkin se loukku ainoaksi konstiksi. Myrkyt ja muut vain aiheuttavat lisää hajuhaittoja, sen polttoöljyn hajun lisäksi. Toimii jopa pari vuotta kertakäsittelyllä.
      Toinen on tuo pippurijauhe, eli erittäin hienoksi jauhettua pippuria kulkureiteille, toimii myös muurahaisiin.
      Muurahaisiin toimii paremmin suolan ja pippurin sekoitus jotka liuotetaan veteen keittämällä, ja kaatamalla muurahaisten pesään ja kulkureiteille.

    • mouse network :-)

      Laitatin hiiriverkon uuteen taloomme. Ai, mikäkö se sellainen? Se on tiheäsilmäinen, näkymättömissä oleva verkko puuverhoillun talon ulkoverhouksen alareunassa. Estää jyrsijöiden pääsyn ulkoverhouksen ja tuulensuojalevyn väliseen rakoon ja näin myös niiden kiipeämisen yläpohjaan.

      Suosittelen, olipa talo missä vaan - jyrsijöitä on kaikkialla.

    • pillkates

      Minä taasen kytken talon ympäri sokkeliin paimenpojan. Pistän puolen sentin lankavälillä ja virraksi laitan 10 000 volttia. Kyllä siinä hiirulaine saa kerralla sähköshokkihoitoa ettei toistakertaa tule lähelle.

    • Vanhakonsti

      Jatkuvaan hiiren pyyntiin seuraava konsti:

      Kaiva maahan saavi tai vanha 18 L maaliastia. (seinämät pitää olla sileitä) Laita "lankku" puoleen väliin reunalle että hiiri pääsee haistelemaan alhaalta tulevan ruuan tuoksua.

      Laita syötti pohjalle. Uutta syöttiä ei tarvitse koska ensimmäinen hiiri toimii aina seuraavan syöttinä. Toimiva ja tehokas. Eikä kallis.

      Normi hiiri loukkuja pitää olla tyhjentellemässä ja niihin menee ei toivottuja pikkulintuja huonosti sijoitettuna.

    • rintsikKa54

      Meillä tuli alapohjan kautta, huomasin kun sinne viritteli ansoja, seuraavaksi aloin tutkii mistä ne pääsee sinne ja huomasin alapohjaan menevän luukun vieressä olevan pienen reijän, no pellitin ne ja loppui hiirien marssi:)

    • Seppo Sepon Seppo

      Vihtavuoren kuivamuona on tehonnut.Pirskatit ja hiiret ovat päässeet ilmavoimiin.Kiitos Iver Johnson.

      • aivo-seppo

        Harvinaisen tyhmä, jos et tajua "pirskattien" pitävän myös jyrsijäkantaa kurissa...


      • Mutzibur
        aivo-seppo kirjoitti:

        Harvinaisen tyhmä, jos et tajua "pirskattien" pitävän myös jyrsijäkantaa kurissa...

        Eipä ole pitänyt ja pitäkööt kissanomistajat pirskattinsa omilla tonteillaan.On kova peto luonnossa.Tappaa jäniksenpoikaset oravat ym.


    • Meillä on 120-vuotiaan talon lattian alla ja vintilläkin hiiriä erityisesti talvisin.
      Nopeasti kesyyntyvät, leipä ja auringonkukan siemenet tekevät kauppansa.
      Metsähiiret ovat vakiohiirtä kookkaampia ja tulevat syömään, kun viheltää.
      Kesäisin saavat ruokansa muualta ja asumuksensa virittävät tyypillisesti lehtikompostiin tai liiterin nurkkaan.
      Lapsenlapsilla on ollut hauskaa ruokkia kesyjä hiiriä.

    • Hei.

      Asun omakotitalossa ja hiiret kiusaa joka yö,
      Ne sopsutteleat pitkin lattioia.
      AUTTAKAA.

    • osta

      Näihin 2014 tulleisiin viestien kyselyihin neuvoksi.

      Hanki taloon 42 . Pistä rotat matalaksi . (lähtee myöskin hiiret ) .

      • hiirulainen123

        Hiirille ei sovi rotanmyrkky, eivät syö niin paljon yhdestä paikasta, että kuolisivat, saattavat vain saada ripulin. Eikä muutenkaan ole hauskaa jos jonnekin lattian alle jäävät kuolemaan.
        Loukku on paras. Ja kyllä yleensä löytyy talosta ne reiät, mistä hiiret tulevat sisälle, eikun etsimään ja verkottamaan tai paikkaamaan.


    • hiirestäjä

      Monenlaisia tapoja on.Myrkky kaikkein huonoin,koska raato jää haisemaan
      johonkin kapeaan rakoon.Loukku syötillä paras,jos et halua ottaa naaraskissaa
      huoleksesi.Naaras on hyvä hirestäjä.Taloa on vaikeaa tilkitä "mouse-proof"
      asunnoksi,meillä napataan hiiret jo ulkoseiniltäkin.Pienoiskiväärin "lintulatauksellakin"niitä voi metsästää,hyvin pienin haulein,on vain varottava
      ampumasta "pelarkuunia ikkunanlaudalta",heheh.

    • SeuratenPikkuhiljaa

      niistä pääsee eroon. Meillä onpi käytetty niin loukkuja, myrkkyjä sekä näitä pattereilla toimivia härpäkkeitä. Olemme vaan systemaattisesti sulkeneet pois vaihto ehtoja, eli käyttäneet teräsverkkoa tai ns. tuuletusikkuna verkkoa sekä roudarin teippiä. Koko ajan on hiiret vähentyneet landella. Totta kai talon saa tiiviiksi kun vain jaksaa tehdä töitä sen eteen. Siellä missä rako n. 0,6 cm, niin siitä menee myös hiiri tai pieni myyrä. Talo pitää siis tehdä tiiviiksi. Systerillä ei landella enää yli 10. v. yhtään hiirtä ole näkynyt eikä niitä papanoita/pissa jälkiäkään. Homma vei heiltä sen pari vuotta, mutta kannatti. Eli kaikki paikat käydään systemaattisesti läpi ja jos löytyy hiiren mentävä rako, niin se tukitaan aluksi alustavasti ja myöhemmin kunnolla. Tietty, jos tilanne niin, että heti voi rempata kunnolla, niin tehdään heti. En suostunut kuulemaan lähipiiriä siitä, että aina ne vaan tulee. Ei tule toivottavasti enää ja jos seuraavan kerran landelle mennessä on, niin taas etsin niitä kulkureittejä. JOSKUS NE ON TUKITTU. Ehkä ei tänä vuonna, mutta jo ensi vuonna. Jos mahdollista, niin hommatkaa katti. Ei niin, että jää kattipolonen hoitamatta. Tsemppiä polkujen etsintään. Meillä kävi myös kerran niin, että oli laitettu myrkkylautanen, mutta siihen ei oltu edes koskettu, muuta KUIN: viety pala hiiltä, vanha korkki ja muuta roskaa? Tuli mieleen, et viimeisen päälle hiiri/myyrä meille hattuili.

      • 2ja2

        Koirankin moni inhimillistää mutta harvemmin olen törmännyt hiirien inhimillistäjään mutta ompahan tuokin nyt nähty.


    • raksaaja

      Oli ladossa hiiriperhe yrittänyt varastaa linnunruokaa. 7kpl oli kuollut ämpäriin.
      Mutta ämpäriansa on tehokkaampi satunnaisesti kuin esim insinöörin virittämänä.

      PS. myös kivitalossa halajaa hiiret yläpohjaan ellei räystäsaluset ole verkotettu täydellisesti. Rappausta pitkin on kiva kipittää.

    • Vera30

      Minä olen polkenut kaikki hiiret , mitä olen nähnyt. On ollut hyvät kengät jalassa. Oli muutaman kerran tennarit , käytin niiitä tallomiseen. Nyt olen laittanut jalkaan Hai-saappaat. Niillä on hyvä polkea.

    • onhannoitakeinoja

      Hiiribaarit, vahasyötit mm. Klerat on hyvä ja perinteiset loukut. Loukut pitää vain ruuvata lautaan kiinni, on helpompi virittää ja pistää paikoilleen. Syötiksi loukkuun suklaakeksiä tai juustoa. On tehokas, kuten kuvasta näette!!
      http://aijaa.com/Yx3VlP

    • keinot

      Laittakaa pienistä kanistereista hiirensyöttilaatikoita ja kanisterin alaosaan pari hiiren mentävää reikää.

      Päälle aukko jonka peitätte muovikappaleella ja siitä saa tarkistaa hiiren ruokavaraston.

      Näitä ruokintalaatikoita talon ulkopuolelle 20-30 metrin välein vaikka upotat vähän maahan niin ei näy ulkopuoliselle.

      Nyt ei hiiret tule taloon koska niitä ei ole ympäristössä ja jää pois se haisevan hiiren haju talosta.

      Kun laitatte hiiren myrkkyä taloon niin koko talo haisee houkuttelevalta hiiren nenuun ja sinnehän tulee oikein ryntäys talveksi. Voitte tarkistaa nämä syöttölaatikot vuosittain ja lisätä hiiriserttiä tarvittaessa.

      • Anonyymi

        Olen asunut 40 vuotta tässä samassa talossa ja eka kertaa näin hiiren elävänä.
        Oli ihan sympaattisen näköinen. Harmaa. Mitä lie rotua, Vilisti kiireellä pakoon.

        Kiitos hyvistä vinkeistä!
        Luettuani tarinat, vaikuttaa että taitaa olla paras joku hiirihälytin.

        Tuo edellinen neuvo oli päivätty 2017, onko tullut uutta tietoa sen jälkeen?
        Voiko todella saada hiiret karkoitettua noilla hälyttimillä? Mikä on paras merkki?
        En oikein viitsisi laitella juustoviritelmiä.


    • Anonyymi

      Mielestäni paras on, että estetään kulku taloon. Joku sanoi 6 mm, mutta mielestäni 15 mm suurempien aukkojen tukkiminen riittää. Tapoja on monia, puu, pelti, vaahto tai erilaiset massat. Ulkona kannattaa myös vähentää ravinnonsaantia, komposti verkolla tiiviiksi, lintujen ruokintaa ja sen tarpeellisuutta voi miettiä talon vieressä.

      Tappaminen on melko tehotonta, toki tarpeellista jo sisälle päässeiden eläinten kohdalla.

    • Anonyymi

      Tämä toimi meillä kun oli vaakasuuntainen vuorilaudoitus:

      5mm salmiakkikuvioverkosta peltimies teki suikaleita jotka oli taivutti L-muotoon. Mittasin sitä varten sokkelin ja ulkoverhouslaudan etäisyydet. Se vähän vaihteli ja eri kokoisia jäykähköjä L-profiileja teetin sen mukaan. L:n pienempi sakara tuli tiiviisti sokkelia vasten ylöspäin ja suikale toisesta päästään kiinni vuorilaudan alapäähän. Tarkka piti olla eikä yhtään ylimääräisiä rakoja. Loppui hiirien kulku vintille siihen ja otin loukuilla jo sisään päässet pois.

    • Anonyymi

      Kissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe