AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / KVTES Lomapalkka, lomaraha jne

KVTES Lomapalkka, lomaraha jne

6 Vastausta 7 668 Lukukertaa
Eli tilanne on tämä: Olen osa-aikasena työntekijänä kunnalla, ja työssäni pätee KVTES. Lopetan vuodenvaihteessa, kun määräaikainen työsuhteeni päättyy. Jolloinka olen ollut 5 täyttä kalenterikuukautta töissä. Kuinka paljon tulee lomapäiviä, 2 per kuukausi vai vähemmän? (kvtes sopimuskirjassa on niin vaikeasti selitetty)

Ja mitä muita etuuksia maksetaan kun määräaikainen työsuhteeni päättyy? Siis tuleeko lomapalkan ja lomarahan lisäksi jotakin?

Ja jos palkka on esim. 1000 €, niin paljonko nuita etuja siis tulee euroina?

Vastaus

Lomaa kertyy viidestä kuukaudesta 9pv. Kun työsi päättyy, saat lomarahan, joka lasketaan: kk-palkka x 5 (työssäolo kuukaudet), ja tästä summasta saat 4%. Muita etuuksia ei makseta, paitsi lomakorvausta, jos et pidäkään kertyneitä lomia pois vuosilomana. Vuosilomalla ollessasi saat normaalia palkkaa, eli samaa palkkaa kun olisit työssä ollessasikin saanut. Toivottavasti selkis.

Entäs kun

Miulla lukee palkkatodistuksissa aina että "rahapalkka sisältää lomarahan ja lomakorvauksen". Eli saanko edes noita mainitsemiasi lomarahaa ja lomakorvausta?

...

Lomanrahan saat ainakin. Mutta jos pidät kaikki 9 lomapäivää pois, eli pidät vuosilomaa, et saa lomakorvausta. Mutta jos pidät vaikka 7pv lomaa, ja 2pv jää pitämättä, saat 2pv lomakorvausta.

Ok.

Tiedätkö mitä tuo "rahapalkka sisältää lomarahan jne..." kommentti palkkatodistuksen alalaidassa tarkoittaa?
En pidä lomia... :)

Se...

...tarkoittaa sitä, että siinä todistuksella ilmoittettuun summaan sisältyy lomaraha ja lomakorvaukset, eli esim. jos sinulle on maksettu varsinaista palkkaa 1000 euroa, sitten maksetaan lomarahaa 400 euroa, on rahapalkkasi yhteensä 1400 euroa, joka siis sisältää lomarahan ja lomakorvauksen (jos lomakorvausta on maksettu). Lomaraha ja mahdollinen lomakorvaus tulee myös palkkatodistukselle eriteltynä. Se on informatiivista tietoa sille henkilölle, kenelle sen palkkatodistuksen toimitat.

Kiitos valaisevasta

Kiitos tuosta valaisevasta viestistäsi.. Eiköhän näillä tiedoilla jo eteenpäin pääse :)
 /   /  /  / KVTES Lomapalkka, lomaraha jne

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta