kuntoutumisen tukeminen

läh.hoit.opiskelija

Minulla on alkamassa kuntoutumisen tukemisen työssäoppiminen sekä näyttö perään. Menen vammais puolelle.
tutkiskelin hensua ja on nyt vähän miettiväinen olo.
Paljonko olette pystyneet näyttämään "pallukoita" töissänne? tuntuu että portfolioon tulee suurin osa asioista. Esimerkiksi pallukka: "Osaa toimia moniammatillisen työryhmän jäsenenä toteuttaen siinä suunnitelmallista kuntoutumista lähihoitajan tehtävän mukaisesti". Olen vain kuullut että kyseisessä paikassa ei ole kuntoutumissuunnitelmia. Eli mitenkäs sen näytät?
Kiitos kaikille jotka viitsivät jelppiä.

11

13931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taas näitä

      kysymyksiä kun ei itse viititä yhtään miettiä tai etsiä tietoa.sinulla on käyty tunilla kaikki nämä läpi,nyt viimeistään lukemaan teoriaa jos et ole sitä näköjääään vielä tehnyt.itse en hyväksy et täältä haetaan helppoja suoria vastuksia.

      • ihme palikka

        Mitä sä siinä jeesustelet!?! anna ihmisten kysellä... ja jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin anna olla lääppimättä näppistäs...
        ihme palikka :D


      • on...

        Ei se teoriaa lukemalla paljoa kummene. Näyttösuunnitelmissa ei kysytä teoriaa vaan tekoja, mitä aikoo työpaikalla tehdä niihin suunnitelman kriteereihin liittyen. Alkuperäisen ongelma ei ollut teoriassa vaan siinä kuinka sen voi näyttää. Siinä suunnitelmassa joutuu tosi paljon miettimään kuinka minkäkin kohdan voi näyttää, varsinkin kun menee uuteen työpaikkaan. Monet pallukat on myös tosi hankalasti ja hienosti muotoiltuja.
        Nuo näytöt on kamalia. Itse opiskelin lähihoitajaksi vuoden 1995 opetussuunnitelman mukaan (nuorisopuolella, myös siellä on nykyisin näytöt). Ei ollut ainuttakaan näyttöä, vain tehtävä pari työharjoittelujaksolle. Ensimmäinen 4 viikon jakso töissä suoritettiin lähes ilman tehtäviä ja arviointia ( ei varmaan nykyisin tulisi kysymykseenkään). Lisäksi puoli vuotta lyhemmät suuntaavat opinnot. Hirveästi kiristynyt tuo koulutus ja keksitty lisää monenlaista tehtävää.Ovat myöskin entistä laajempia. Minä ainakin ymmärrän opiskelijoita, jotka on paniikissa noiden juttujen kanssa. Ne on hankalia tehdä, vaikka olisi kuinkia hyvin tunneilla mukana ja opiskellut. Eniten noissa turhauttaa se, että on aivan kohtuuton määrä kohtia (ja hyvin laajoja sellaisia) jotka näytetään muutamassa päivässä. Tosi pintapuoliseksi se kuitenkin jää, eikä niistä oikeasti paljoa voi tietää. Arviointikeskustelussakin suurin osa jää todennäköisesti kysymättä ja läpikäymättä. Vaativa, mutta toisaalta pintapuolinen juttu.


      • ihme pelleilyä

        Paitsi ettei niitä kriteereitä avata koulussa ja työpaikalla ei ehditä opiskelijalle niitä avata käytäntöön ja suurinta osaa ei välttämätää työpaikalla edes ymmärretä mitä ne tarkoittaa. Kriteeristöjä hoitoalalla pidetään joka taholla kuin valtion salaisuutta, ja opiskelija jätetään yksin. Näyttöviikolla pitää opiskelijan kuitenkin omata rautainen ammattitaito hoitoalalla, vaikka agentin ammatti olisikin tässä ehkä osuvampi ilmaisu.


      • lähäri2
        ihme pelleilyä kirjoitti:

        Paitsi ettei niitä kriteereitä avata koulussa ja työpaikalla ei ehditä opiskelijalle niitä avata käytäntöön ja suurinta osaa ei välttämätää työpaikalla edes ymmärretä mitä ne tarkoittaa. Kriteeristöjä hoitoalalla pidetään joka taholla kuin valtion salaisuutta, ja opiskelija jätetään yksin. Näyttöviikolla pitää opiskelijan kuitenkin omata rautainen ammattitaito hoitoalalla, vaikka agentin ammatti olisikin tässä ehkä osuvampi ilmaisu.

        Arviointikriteerit ovat sellaista tähtitiedettä, että ihan hävettää työharjoittelupaikassa tuoda ne esille. Moni ohjaaja on kummastellut nykypäivän lähihoitaja koulutusta.


      • Tähtitiedettä?
        lähäri2 kirjoitti:

        Arviointikriteerit ovat sellaista tähtitiedettä, että ihan hävettää työharjoittelupaikassa tuoda ne esille. Moni ohjaaja on kummastellut nykypäivän lähihoitaja koulutusta.

        Lähihoitajakoulutusko ihan tähtitiedettä? Vaikka, miksei, voihan se sitä ollakin, ellei ole opiskellut alaa tai valmistuneen osaaminen on kovin heikkoa.

        Asia on kuitenkin niin, että arviointikriteerit on tehty niihin asioihin, joita valmistavassa opiskelussa on opiskeltu - toki yleisesti ilmaistuna niin, että ne sopivat erilaisiin opiskelupaikkoihin. Oppijan tehtävänä on aukaista ne ja sillä ja ymmärryksensä tasolla osoittaa osaamisensa taso, jossa nivoo teoreettisen ja käytännöllisen osaamisensa yhteen.


    • eräs näyttö

      Minä kans painiskelin tämän asian (joka pallukan näyttämisen kanssa) kimpussa aikoinani ja tein aika radikaalin päätöksen, jota en suosittele kenellekkään. Avasin joka pallukan ja vastasin siihen omien tuntemusten, kykyjen ja saamani palautteen perusteella totuudellisesti. Pitkähän siitä tuli, näyttömestari ei ollut viitsinyt lukea loppuun, erittäin kuiva, mutta kaiken kävin aukipurkaen. Näyttökeskustelussa tuli ongelmia, mutta lopputulos oli 5

      • justTTT

        sitä että MITEN NÄYTÄN OSAAMISENI KYSEISTÄ PALLUKASTA TYÖSSÄ.ELI TEORIA KÄYTÄNTÖÖN, EI OLE SEN VAIKAMPAA.


    • jotain...

      Laitat jonkon käytännön teon joka eniten liittyy tuohon aiheeseen. Kylläkai sekin kelpaa, että laitat jonkun sellaisen teon, joka lähinnä liittyy siihen pallukkaan. Kokeile ja katso meneekö läpi.

      Itse panisin tuohon kohtaan, että "käytän kuntouttavaa työotetta hoito ja avustamistilanteissa. Selvitän asiakkaan yksilölliset lähtökohdat keskustelemalla niistä työryhmän kanssa".

      Myöhemmin tehtävään Itsearviointiin laittaisin esimerkiksi: otin selvää asioista, kuntoutuksellisia tavoitteita ei oltu määritelty. Toteutin kuntouttavaa työotetta avustamis/hoitotilanteissa saamieni ohjeiden mukaan. Keskustelin työpaikan sairaanhoitajan ja fysioterapeutin kanssa ym.

      Kyllä ne varmaan näin menee läpi. Kaikkeahan ei voi tietää, kun menee ihan uuteen paikkaan.Tee aluksi sellaiset pallukat mitä osaat. Jätä hankalat myöhemmäksi. Ehkä löydät niihin sopivat vastauset kun olet vähänaikaa työtä tehnyt ja havainnoinut asioita. Jos et sittenkään löydä niin kysy ohjaajalta "kuinka voi näyttää tämän".Jos ei voi näyttää mitenkään, niin teet kirjallisen selvityksen, onkai teille koulussa neuvottu ne vaihtoehdot.

      • Vai ei kuntoutumissuunnitelmia... HUH HUH! Otahan työpaikkaohjaajaan yhteys, ja samoin sinne koululle, siihen ryhmäohjaajaan, ja ois kyllä hyvä vähän porista koulukavereiden kanssa siis luottamuksellisesti. Mihin ne rahat oikein heitetään??? HALOO!


    • teija20

      Näihin voi "jossitella" eli jos et vois sitä työharjoittelussasi sitä näyttää, niin voit kertoa MITEN sen näyttäsit jos pystyisit eli kertoisit osaamisesi ja tietosi mitä et kuitenkaan tällä kertaa pysty näyttämään.. Kertoisit siis osaamisesi "jossitellen".
      Nyt vasta huomasit että tästä ketjusta onkin jo hetki aikaa :) Teen nyt omaa kutuani ja etsin säädöksistä tietoa. Toivottavasti näyttösi meni silloin hyvin. Hyvää alkavaa kesää kaikille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4080
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3942
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3835
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2588
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2425
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      338
      2048
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2032
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1879
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1559
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1402
    Aihe