AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Twinrix

2 Vastausta 1 562 Lukukertaa
Hei,

otin joskus keväällä ensimmäisen ja toisen Twinrix-rokotteeni, mutta nyt tuon kolmannen ottaminen on jäänyt vähän "roikkumaan". Ensimmäisestä saamastani rokotteesta on jo jonkin verran yli kuusi kuukautta. Pitääkö koko rokottaminen aloittaa alusta vai voinko vielä hakea tuon viimeisen erän, ja käydä terveyskeskuksella pistättämässä sen itseeni vai onko jo liian myöhäistä?

Ei haittaa,

sen viimeisen, kehon puolustussolut muistaa kyllä aiemmat rokotteet ja sarjaa ei tarvitse aloittaa alusta.

Vieläkin ehdit

Pieni viive ei haittaa.
Mutta tilanne on aina yksilöllinen. Eli jos olet epävarma asiasta, olet mahdollisesti altistunut tartunnalle tms. kannattaa ottaa yhteys oman alueen lääkäriin tai terveydenhoitajan. Joissain tapauksissa voidaan tarvita neljäs tehoste. (Esim. joissain tilanteissa lapsilla jne.) Alusta ei tarvitse todennäköisesti aloittaa.

Rokote antaa A-hepatiitti vastaan 10 vuoden suojan ja B-hepatiittia vastaan 20 vuoden suojan. Joten muista hakea A:ta vastaan tehoste tulevaisuudessa.

Suoja ei siis ole elinikäinen, eli tehosteita tarvitaan jatkossakin. Lisää tietoa saat rokotuksista sivuilta http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/rokottaminen/rokottajan_kasikirja/

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta