Merisuola?

Minkä verran?

Ostin tavaratalosta Meiran hienokiteistä merisuolaa.

Laitan sitä jokaiseen vesilasilliseen jonka juon.

Ongelmanani on, että en ole varma minkä verran minun tulisi sitä laittaa lasilliseen vettä.

Muutama pikku kide, vaiko enemmänkin? Raekoko on siis normaalin ruokasuolan kokoluokkaa. Jossakin sanotaan "hyppysellinen", minkä verran on hyppysellinen.. jotain tarkempaa.

Tähän mennessä olen pitäytynyt erittäin varovaisissa määrissä. Kiteiden määrät varmaan suunnilleen 15-30 kidettä. Riippuen hieman kidekoosta.

Kai toi Meiran merisuola on terveellistä, vai tulisiko mun ostaa jotain muuta? Jossain puhuttiin hienontamattomasta merisuolasta, mutta päädyin hienonnettuun, kun muuten sitä olisi tosi vaikea annostella.

85

27918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lopeta jo

      Riippuu vähän mitä yrität. Onko tarkoitus saada munuaiset tohjoksi natriumilla vai riittääkö vain että saat itsesi turvotettua keräämällä nestettä elimistöön?

      • Minkä verran?

        Yhtään mitään luontaistuotteista, niin ihan hyvä, jos menisit muualle provoon.


      • jokutoinen..
        Minkä verran? kirjoitti:

        Yhtään mitään luontaistuotteista, niin ihan hyvä, jos menisit muualle provoon.

        Oli luontaistuote tai ei, suola on aina suolaa, merisuolakin, eikä sitä kerta kaikkiaan ole hyvä laittaa jokaiseen vesilasilliseen. Luuletko, että munuaiset ja kroppa tykkäävät siitä, että juot pelkkää suolavettä? Siitä ihan oikeasti tulee turvotuksia, se rasittaa munuaisia ja usein nostaa verenpainettakin. Ei ihmisen ole tarkoitus juoda suolavettä, ihmiset ovat kautta aikojen juoneet makeaa vettä eikä suolaista merivettä.


      • Aritta
        jokutoinen.. kirjoitti:

        Oli luontaistuote tai ei, suola on aina suolaa, merisuolakin, eikä sitä kerta kaikkiaan ole hyvä laittaa jokaiseen vesilasilliseen. Luuletko, että munuaiset ja kroppa tykkäävät siitä, että juot pelkkää suolavettä? Siitä ihan oikeasti tulee turvotuksia, se rasittaa munuaisia ja usein nostaa verenpainettakin. Ei ihmisen ole tarkoitus juoda suolavettä, ihmiset ovat kautta aikojen juoneet makeaa vettä eikä suolaista merivettä.

        ole niin vaarallista mitä on luultu.


      • viisauksia
        Aritta kirjoitti:

        ole niin vaarallista mitä on luultu.

        >Ei suola ole niin vaarallista mitä on luultu

        Ei viinaan kuole.
        Ei sieltä mitään junaa tule.
        Antakaas kun setä näyttää kuinka mopolla ajetaan.
        Onkohan tämä ladattu?


      • Aritta
        viisauksia kirjoitti:

        >Ei suola ole niin vaarallista mitä on luultu

        Ei viinaan kuole.
        Ei sieltä mitään junaa tule.
        Antakaas kun setä näyttää kuinka mopolla ajetaan.
        Onkohan tämä ladattu?

        sen jostain. Tavallinen suola ei ole terveellistä, mutta merisuolaa ja himalayasuolaa voi käyttää aika paljon.

        Kyllä vettäkin voi juoda niin paljon että siihen kuolee.


      • ihan posketonta
        Aritta kirjoitti:

        sen jostain. Tavallinen suola ei ole terveellistä, mutta merisuolaa ja himalayasuolaa voi käyttää aika paljon.

        Kyllä vettäkin voi juoda niin paljon että siihen kuolee.

        Voi herrajumala mikä lähdekritiikki. Kannnattaisiko lukea vielä jostain, miten munuaiset käsittelevät natriumia ja mitä siitä seuraa verenpaineelle.

        Ruokasuola, merisuola ja himalajasuola ovat kaikki natriumkloridia ja elimistön kannlata vaikutus on sama.


      • selvää,-.-.,-,-,.,.
        ihan posketonta kirjoitti:

        Voi herrajumala mikä lähdekritiikki. Kannnattaisiko lukea vielä jostain, miten munuaiset käsittelevät natriumia ja mitä siitä seuraa verenpaineelle.

        Ruokasuola, merisuola ja himalajasuola ovat kaikki natriumkloridia ja elimistön kannlata vaikutus on sama.

        "Voi herrajumala mikä lähdekritiikki. Kannnattaisiko lukea vielä jostain, miten munuaiset käsittelevät natriumia ja mitä siitä seuraa verenpaineelle.

        Ruokasuola, merisuola ja himalajasuola ovat kaikki natriumkloridia ja elimistön kannlata vaikutus on sama."


      • Aritta
        ihan posketonta kirjoitti:

        Voi herrajumala mikä lähdekritiikki. Kannnattaisiko lukea vielä jostain, miten munuaiset käsittelevät natriumia ja mitä siitä seuraa verenpaineelle.

        Ruokasuola, merisuola ja himalajasuola ovat kaikki natriumkloridia ja elimistön kannlata vaikutus on sama.

        Jos olisin tiennyt että pitää säästää kaikki mitä lukee niin olisin sen tehnyt, mutta en nyt voi sanoa mistä sen luin. Ei tarvitse hikeentyä.


      • proudtobehuuhaahörhö
        Aritta kirjoitti:

        Jos olisin tiennyt että pitää säästää kaikki mitä lukee niin olisin sen tehnyt, mutta en nyt voi sanoa mistä sen luin. Ei tarvitse hikeentyä.

        Eikä meillä ole mitään velvollisuutta todistaa joka ikistä tiedon jyvää kaikille skeptikoille erikseen -varsinkaan niille jotka eivät jaksa itse ottaa asioista selvää, vaan tulevat huutelemaan asioista joista eivät tiedä muuta kuin ns. "virallisen totuuden" jos sitäkään.

        Olen itse pilannut päiväni about joka kerta kun olen alkanut skeptikon kanssa väittelemään ja olen tehnyt sitä yli 20v.

        Olen aina ajatellut itse omilla aivoillani ja hakenut tietoa lukemalla kirjoja joista olen kiinnostunut, tullen siinä samalla tiettyjen alojen asiantuntijaksi.

        Skeptikot ja peruspulliaiset jotka kyseisiin asioihin eivät ole perehtyneet ovat lähes poikkeuksetta muutosvastarintaisia "näin on asiat aina ennenkin tehty ja tullaan tekemään jatkossakin" -tyyppiä. Heillä on vankkumaton mielipide jo valmiiksi - mikä EI horju.
        He eivät vaivaudu lukemaan uraa uurtavia artikkeleita tai kehityksen aallon harjalla olevia tutkimuksia. Heidän perusluonteensa ei ole uteliaan tutkiva vaan ennemminkin paikoilleen tuttuun ja turvalliseen jämähtänyt.

        He kokevat kaikki luontaistuotteista, vaihtoehtohoidoista, yliluonnollisista asioista, UFO:ista jne. puhuvat mielenvikaisina huuhaahörhöinä (kuten minut) ja täytyy sanoa että inho on molemminpuolista.

        Facebookissa on muuten ryhmä nimeltä "I fucking hate skeptics". Suosittelen lämpimästi kaikkia avarakatseisia ihmisiä liittymään.

        Fight the power! Taistellaan umpimielisten skeptikoiden ylivaltaa vastaan!


      • Anonyymi
        ihan posketonta kirjoitti:

        Voi herrajumala mikä lähdekritiikki. Kannnattaisiko lukea vielä jostain, miten munuaiset käsittelevät natriumia ja mitä siitä seuraa verenpaineelle.

        Ruokasuola, merisuola ja himalajasuola ovat kaikki natriumkloridia ja elimistön kannlata vaikutus on sama.

        Olet täydellisen tietämätön idiootti, jonka ei kannata kommentoida asioita, joista ei tiedä yhtään mitään.
        Sinulla on vain ns. MUTU-tuntuma eli MINÄ LUULEN!
        Opiskele ja ota asioista selvää, ennen kuin kommentoit mitään!


      • Anonyymi
        jokutoinen.. kirjoitti:

        Oli luontaistuote tai ei, suola on aina suolaa, merisuolakin, eikä sitä kerta kaikkiaan ole hyvä laittaa jokaiseen vesilasilliseen. Luuletko, että munuaiset ja kroppa tykkäävät siitä, että juot pelkkää suolavettä? Siitä ihan oikeasti tulee turvotuksia, se rasittaa munuaisia ja usein nostaa verenpainettakin. Ei ihmisen ole tarkoitus juoda suolavettä, ihmiset ovat kautta aikojen juoneet makeaa vettä eikä suolaista merivettä.

        Totta mutta toisilla suomalaisilla menee toiseen äärimmäiseen päähän ja jätetään suola kokonaan pois.?? .... ja sekin on vaarallista sillä elimistömme tarvii myös suoloja. Usein kuulee miten kaikki eläinpeinen rasva on haitaksi? Meillä syödään eläin peräisin rasvoja ja suolaa käytetään kohtuudella .rasvattomia tuotteita ei meillä näy ja lapset ovat pysyneet terveenä ja ei coronaa saatu.... ja ei paljon sairastettu....lapsillamme ei myöskään ole ollut yhtään reikää.... hampaissa.....10 ja 16 vuotiaat
        Syömme aina kotona valmistettua ruokaa, ja voit ja jogurtti teen itse. Ottakaa järkikäteen . Syökää monipuolisesti ja terveellisesti


      • Anonyymi
        Aritta kirjoitti:

        sen jostain. Tavallinen suola ei ole terveellistä, mutta merisuolaa ja himalayasuolaa voi käyttää aika paljon.

        Kyllä vettäkin voi juoda niin paljon että siihen kuolee.

        Kuulepas nyt oli se suola mukamas himalayn suolaa tai merisuolaa tai ruokasuolaa on niiden terveellisyys,tai haitta , ihan samat. Markkinointi on näköjään toiminut sinun kohdallasi. Katsoppa seuraavan kerran kaupassa niiden purkkien sisältö niin samasta suolasta on puhe..... voi suo ressukkaa


      • Anonyymi
        selvää,-.-.,-,-,.,. kirjoitti:

        "Voi herrajumala mikä lähdekritiikki. Kannnattaisiko lukea vielä jostain, miten munuaiset käsittelevät natriumia ja mitä siitä seuraa verenpaineelle.

        Ruokasuola, merisuola ja himalajasuola ovat kaikki natriumkloridia ja elimistön kannlata vaikutus on sama."

        Ihanaa kun täällä on joku jolla on tietoa
        Suola on suola ja sen vaikutus on sama oli nimi mikä vain


    • hmg

      Ensinnäkin. Sinun tulisi käyttää puhdistamatonta merisuolaa. Meiran hienokiteinen sisältää ongelmallista paakkuuntumisenestoainetta, joten kyseessä on puhdistettua merisuolaa. Käytä ennemmin sitä Meiran karkeaa. Siinä ei paak.estoainetta. Paras puhdistamaton merisuola on ranskalainen atlanninmerisuola, koska siinä on eniten magnesiumia. Näinollen se ei vaikuta nestekeräymää kun sitä käyttää. Se voi myös korjata verenpaineongelmia kuntoon.

      Jos käyttää merisuolaa vedessä niin usein suositeltu määrä on n. puoli teelusikallista litraa kohden. Jotkut tykkäävät ottaa ns. aamusuola annoksen siten että ensimmäisenä kun heräävät juovat tyhjään vatsaan lasillisen tai pari merisuolavettä, n. puoli tlk suolaa 2-4 dl vettä kohden.

      • Osaisitko kuvailla

        Ok, kiitos vastauksesta. Osaisitko kuvailla millainen tuo atlantin merisuola -pussi on, tai osaisitko antaa netistä kuvaa siitä? Olisi helpompi alkaa metsästämään kaupoista :-) Onko sen suolan nimi ihan oikeasti "Atlantin merisuola" tai "Ranskalainen Atlantin merisuola", vai myydäänkö sitä muillakin kauppanimikkeillä?

        Toi Atlantin merisuola on ilmeisesti myös isorakeista, miten sen kanssa tulee toimia, että sitä on helppo annostella?


      • syösuolaasäästäen

        Se on natriumkloridia Meirankin suola. Munuaisia ei paljon lohduta, onko suolalla hieno nimi ja suuri kide.


      • Amalia
        syösuolaasäästäen kirjoitti:

        Se on natriumkloridia Meirankin suola. Munuaisia ei paljon lohduta, onko suolalla hieno nimi ja suuri kide.

        Kertokaa minullekin miksi suolavettä pitää juoda?
        Onko sillä mitä vaikutuksia? Entä rajoituksia milloin ei saa juoda?

        Kävin viime viikolla luontaistuotekaupassa hakemassa luomu omanaviinietikkaa. Samalla myyjätär kauppasi minulle Himalajan suola purkin. Sanoi että on ruuanvalmistuksessa parempi kuin tavallinen suola.

        Luin kirjaa Nivelreuma-lääkkeetön hoito(Margaert Hills). Kirjassa neuvottiin kolmesti päivässä juoman lasillinen lämmintä omanaviinietikka hunajavettä . Lasilliseen vettä kumpaakin teelusikallinen. En ole vielä aloittanut kuuria.

        Mutta kertoisitteko suolaveden juonnista.


      • -----
        Amalia kirjoitti:

        Kertokaa minullekin miksi suolavettä pitää juoda?
        Onko sillä mitä vaikutuksia? Entä rajoituksia milloin ei saa juoda?

        Kävin viime viikolla luontaistuotekaupassa hakemassa luomu omanaviinietikkaa. Samalla myyjätär kauppasi minulle Himalajan suola purkin. Sanoi että on ruuanvalmistuksessa parempi kuin tavallinen suola.

        Luin kirjaa Nivelreuma-lääkkeetön hoito(Margaert Hills). Kirjassa neuvottiin kolmesti päivässä juoman lasillinen lämmintä omanaviinietikka hunajavettä . Lasilliseen vettä kumpaakin teelusikallinen. En ole vielä aloittanut kuuria.

        Mutta kertoisitteko suolaveden juonnista.

        "Kertokaa minullekin miksi suolavettä pitää juoda?"

        Koska myyjä kertoo, että suolan nimessä on Himalaja. Kaikkihan tietävät että Himalaja on jotenkin mystistä ja heti tulee Dalai Lama ja ikuinen viisaus mieleen.

        Oikeasti liiallinen suolan käyttö on elimistölle tuhoisaa.


      • vaan
        ----- kirjoitti:

        "Kertokaa minullekin miksi suolavettä pitää juoda?"

        Koska myyjä kertoo, että suolan nimessä on Himalaja. Kaikkihan tietävät että Himalaja on jotenkin mystistä ja heti tulee Dalai Lama ja ikuinen viisaus mieleen.

        Oikeasti liiallinen suolan käyttö on elimistölle tuhoisaa.

        Mikä sitten on liiallista suolan käyttöä?


      • vastataan
        vaan kirjoitti:

        Mikä sitten on liiallista suolan käyttöä?

        Tarve on alle gramman päivässä. Yli sen ei ole syytä mennä. Suomalaisilla miehillä kulutus on 10g ja naisilla 7g. Suositus on, että yli viittä grammaa ei kulutettaisi. Liikakäyttö johtaa verenpaineen nousuun, sepelvaltimotautiin ja aivohalvauksiin sekä lisää mahasyövän riskiä. Mitä enemmän sen isommat riskit.


      • hmg
        Osaisitko kuvailla kirjoitti:

        Ok, kiitos vastauksesta. Osaisitko kuvailla millainen tuo atlantin merisuola -pussi on, tai osaisitko antaa netistä kuvaa siitä? Olisi helpompi alkaa metsästämään kaupoista :-) Onko sen suolan nimi ihan oikeasti "Atlantin merisuola" tai "Ranskalainen Atlantin merisuola", vai myydäänkö sitä muillakin kauppanimikkeillä?

        Toi Atlantin merisuola on ilmeisesti myös isorakeista, miten sen kanssa tulee toimia, että sitä on helppo annostella?

        Itse ostan kyseistä suolaa luontaistuotekaupasta, missä myyvät sitä kilon pusseissa. Sitä on sekä karkeakiteisenä että hienoksijauhettuna. Hinta on ollut n. 3 euroa. Ostamani suola on Urtekram:in, joka on tanskalainen firma joka on erikoistunut luomutuotteisiin. Mutta pussista ilmenee että suola on peräisin Ranskasta. Muistaakseni pussissa lukee jotenkin niin että "Ranskalaista Atlantinmerisuolaa". Taitaa lukea myös että "puhdistamatonta". Käsittääkseni tällä nimellä sitä myydään Suomessa useimmiten. Mutta käsittääkseni sitä tunnetaan myös Gueranden merisuolana. Jos tästä suolasta haluaa tietoa niin helpoimmiten löytää kun Googlettaa esim. "Celtic Sea Salt". Tämä on kyseisen suolan tunnetuin nimeke. Suomessa siitä ei käytetä vissin tätä nimeä. Urtekram:in lisäksi löytyy Suomesta myös Le Paludier nimistä ranskalaista atlantinmerisuolaa. Le Paludier:in suola on nimenomaan Guerandesta, joka on tunnetuin suolakaupunki Bretagnessa. Uskon että myös Urtekramin ranskalainen atlantinmerisuola on Bretagnesta, ehkä samasta kaupungista. Mutta pussissa ei määritellä sen tarkemmin, ainoastaan että Ranskasta.

        Ranskalaista atlantinmerisuolaa tunnistaa siitä että karkeakiteisenä se on harmahtavan värinen, ja siinä on hieman kosteutta mukana. Runsas Mg pitoisuus vaikuttaa että suola sitoo hieman merivettä. Hienonnettu sama on hieman vaaleampaa väriltään, mutta sekin kosteahko. Usein esiintyy paakkuuntumista koska kyseessä on puhdistamaton/käsittelemätön merisuola ja täten ei sisällä paakkuuntumisenestoainetta.

        Itse käytän karkeakiteistä atlanninmerisuolaa juomavedessä, ja hienonnettua käytän ruoanlaitossa. Jos käytät karkeakiteistä juomaveteesi niin ei sitä ole vaikeaa annostella. Itse teen aina niin että 8 desin lasipurkkiin (esim. suolakurkkupurkki) laitan hanasta kylmää vettä, täyteen. Siihen lisään kolmasosa teelusikallista tai puoli teelusikallista tätä karkeakiteistä suolaa. Annan seistä n. vuorokauden ennen kuin juon. Seisotettua vettä kutsutaan myös hapetetuksi vedeksi. Jos et näin halua tehdä vaan haluat aina laittaa suolaa juomalasiin niin kuitenkin annostussuositus on noin puoli tlk (eli 1.5 - 2 grammaa) per litra vettä. Yhtä 2 desin vesilasia kohden sopiva määrä voisi olla joku 2-3 keskikokoista kidettä. Tri. Batmanghelidj suosittelee kirjoissaan 3 grammaa karkeaa merisuolaa per 2 litraa vettä.

        On hyvä tietää miksi on paikallaan lisätä käsittelemätöntä merisuolaa juomaveteen. Pääsyy on se että ilman Natriumia vesi (H2O) ei kykene kunnolla ja tehokkaasti tekemään työtään ihmisen kehossa. Na mahdollistaa sen että vesi pystyy tunkeutumaan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin kehossa mihin sitä tarvitaan. Hienosti sanottuna Na tehostaa hydraatiota kehossa. Jos on vajetta Natriumista niin hydraatio kärsii, vaikka joisit kuinka paljon vettä.


      • että,,.-.,-,.
        vastataan kirjoitti:

        Tarve on alle gramman päivässä. Yli sen ei ole syytä mennä. Suomalaisilla miehillä kulutus on 10g ja naisilla 7g. Suositus on, että yli viittä grammaa ei kulutettaisi. Liikakäyttö johtaa verenpaineen nousuun, sepelvaltimotautiin ja aivohalvauksiin sekä lisää mahasyövän riskiä. Mitä enemmän sen isommat riskit.

        Merisuola laskee verenpainetta ja nostaa alhaista verenpainetta, poistaa hiivasienen ym.ym.ym.
        Kun urheilija pökrähtää maratonille hänelle pistetään suoneen mitä? -Suolaliuosta, koska elimistössä ei ole suolaa niin vesikään ei imeydy. Sama homma vanhuksille tai nuoremmillekkin, kun kuumuus vie tajun= suolaa suoneen. Tosin sen pitää olla luonnonsuolaa eikä puhdistettua sillä puhdistettu suola on myrkkyä.


      • että,,.-.,-,. kirjoitti:

        Merisuola laskee verenpainetta ja nostaa alhaista verenpainetta, poistaa hiivasienen ym.ym.ym.
        Kun urheilija pökrähtää maratonille hänelle pistetään suoneen mitä? -Suolaliuosta, koska elimistössä ei ole suolaa niin vesikään ei imeydy. Sama homma vanhuksille tai nuoremmillekkin, kun kuumuus vie tajun= suolaa suoneen. Tosin sen pitää olla luonnonsuolaa eikä puhdistettua sillä puhdistettu suola on myrkkyä.

        Ne lähdeviitteet olisivat yhä kivoja: uskomattomat väitteet vaativat uskomattomia todisteita. Etenkin, kun tutkimustietoa natriumin liikakäytöstä ja sen haitoista on läjittäin.

        Sanohan: mitä ne "puhdistamattoman suolan" seassa olevat epäpuhtaudet ja mineraalit sitten tekevät? Pystyvätkö ne jotenkin neutralisoimaan natriumin vaikutuksen? Jos juon arsenikin seassa hiekkaa ja lattiapölyä, enkö kuolekaan?

        Todisteita, todisteita...


      • ------
        että,,.-.,-,. kirjoitti:

        Merisuola laskee verenpainetta ja nostaa alhaista verenpainetta, poistaa hiivasienen ym.ym.ym.
        Kun urheilija pökrähtää maratonille hänelle pistetään suoneen mitä? -Suolaliuosta, koska elimistössä ei ole suolaa niin vesikään ei imeydy. Sama homma vanhuksille tai nuoremmillekkin, kun kuumuus vie tajun= suolaa suoneen. Tosin sen pitää olla luonnonsuolaa eikä puhdistettua sillä puhdistettu suola on myrkkyä.

        Nesteen injektointi suoneen ensiapuna usean tunnin maksimaalisen urheilusuorituksen tai lämpöhalvauksen jälkeen on hieman eri asia kuin nyt ehdotettu natriumin käytön päivittäinen rutiininomainen lisääminen. Myös poikkeuksellisissa lämpöhalvaustapauksissa nautittavissa sokerisuolaliuksissa suolan määrä on aina alle promille koko nesteestä.

        Natrium liikaa käytettynä on myrkkyä munuaisille ja saa aikaan verenpaineen nousun, vaikka sen olisi ostanut luontaistuotekaupan hörhöiltä.


      • suolaa
        ------ kirjoitti:

        Nesteen injektointi suoneen ensiapuna usean tunnin maksimaalisen urheilusuorituksen tai lämpöhalvauksen jälkeen on hieman eri asia kuin nyt ehdotettu natriumin käytön päivittäinen rutiininomainen lisääminen. Myös poikkeuksellisissa lämpöhalvaustapauksissa nautittavissa sokerisuolaliuksissa suolan määrä on aina alle promille koko nesteestä.

        Natrium liikaa käytettynä on myrkkyä munuaisille ja saa aikaan verenpaineen nousun, vaikka sen olisi ostanut luontaistuotekaupan hörhöiltä.

        Suola

        Merisuolassa on 84 alkuainetta, kivennäis- ja hivenaineet juuri oikeassa suhteessa ihmiskeholle. Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium. Koska pelkän natriumin on todettu aiheuttavan ongelmia, siihen lisättiin takaisin jo poistettuja aineita (kloridia, jodia), mutta lopputulos on silti elolliselle olennolle haitallinen. Natrium janottaa ja turvottaa, koska se on yksinään ja suurina pitoisuuksina myrkkyä elimistölle. Elimistö puolustautuu haitallista ainetta vastaan laimentamalla sitä nesteeseen. Siksi tavallinen pöytäsuola eli natrium(kloridi) janottaa ja turvottaa. Kaikki se natrium mitä elimistö ei saa laimennettua, kiteytyy luihin ja lihaksiin.

        Natriumia kannattaa siis välttää, mutta meri- tai vuorisuolan saanti kannatta turvata käyttämällä sitä ruoanlaitossa tai laittamalla muutaman rakeen jauhamatonta suolaa suuhun sulamaan. Ns. aurinkosuola on auringossa kuivattua merisuolaa, jota myydään maatalouskaupoissa heinäsuolana. Kivennäisten puute aiheuttaa mm. häiriöitä verenpaineessa ja aivotoiminnassa sekä altistaa krampeille. Jos syöt verenpainelääkkeitä ja korjaat kivennäisten saantisi lisäämällä meri- tai vuorisuolan ravintoosi, kannattaa varustautua pienentämään lääkeannosta ettei verenpaine laske liikaa. Jos lääkärisi ei tunne meri- tai vuorisuolan eroa natriumista, vaihda lääkäriä. Magnesium luonnollisessa muodossa ehkäisee myös kramppeja ja suonenvetoa. Meri- tai vuorisuola myös lisää kehon emäksisyyttä.

        Suola kannattaa myös käyttää joko jauhamattomana tai jauhaa juuri ennen käyttöä. Ainakin osa siitä suolasta, jonka käytät. Aurinkosuolan kuorikerroksessa sijaitsevat Boori, bromi ja kristallijodi. Bromi on aivolisäkkeelle välttämätön, jotta se voisi tuottaa oksitosiinia ja prolaktia. Illalla bromi kulkeutuu käpylisäkkeeseen, joka tuottaa puolestaan melatoniinia ja serotoniinia. Natrium myös maistuu erilaiselta kuin merisuola. Kun siirryt käyttämään merisuolaa, huomaat natriumin maun ruoasta. Meri- tai vuorisuolat ovat huomattavasti maukkaampia. Esim. Ranskassa kulinaristit käyttävät eri alueiden suoloja eri ruokien kanssa, koska niissä on erilainen aromi. Yleensä kulinaristien makunautinnot ja terveellisyys kulkevat käsi kädessä. Jalostettu ruoka on mautonta eikä rasvankaan välttämiseen ole mitään tutkimukseen pohjaavia perusteita.


      • suomennos,.-,
        suolaa kirjoitti:

        Suola

        Merisuolassa on 84 alkuainetta, kivennäis- ja hivenaineet juuri oikeassa suhteessa ihmiskeholle. Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium. Koska pelkän natriumin on todettu aiheuttavan ongelmia, siihen lisättiin takaisin jo poistettuja aineita (kloridia, jodia), mutta lopputulos on silti elolliselle olennolle haitallinen. Natrium janottaa ja turvottaa, koska se on yksinään ja suurina pitoisuuksina myrkkyä elimistölle. Elimistö puolustautuu haitallista ainetta vastaan laimentamalla sitä nesteeseen. Siksi tavallinen pöytäsuola eli natrium(kloridi) janottaa ja turvottaa. Kaikki se natrium mitä elimistö ei saa laimennettua, kiteytyy luihin ja lihaksiin.

        Natriumia kannattaa siis välttää, mutta meri- tai vuorisuolan saanti kannatta turvata käyttämällä sitä ruoanlaitossa tai laittamalla muutaman rakeen jauhamatonta suolaa suuhun sulamaan. Ns. aurinkosuola on auringossa kuivattua merisuolaa, jota myydään maatalouskaupoissa heinäsuolana. Kivennäisten puute aiheuttaa mm. häiriöitä verenpaineessa ja aivotoiminnassa sekä altistaa krampeille. Jos syöt verenpainelääkkeitä ja korjaat kivennäisten saantisi lisäämällä meri- tai vuorisuolan ravintoosi, kannattaa varustautua pienentämään lääkeannosta ettei verenpaine laske liikaa. Jos lääkärisi ei tunne meri- tai vuorisuolan eroa natriumista, vaihda lääkäriä. Magnesium luonnollisessa muodossa ehkäisee myös kramppeja ja suonenvetoa. Meri- tai vuorisuola myös lisää kehon emäksisyyttä.

        Suola kannattaa myös käyttää joko jauhamattomana tai jauhaa juuri ennen käyttöä. Ainakin osa siitä suolasta, jonka käytät. Aurinkosuolan kuorikerroksessa sijaitsevat Boori, bromi ja kristallijodi. Bromi on aivolisäkkeelle välttämätön, jotta se voisi tuottaa oksitosiinia ja prolaktia. Illalla bromi kulkeutuu käpylisäkkeeseen, joka tuottaa puolestaan melatoniinia ja serotoniinia. Natrium myös maistuu erilaiselta kuin merisuola. Kun siirryt käyttämään merisuolaa, huomaat natriumin maun ruoasta. Meri- tai vuorisuolat ovat huomattavasti maukkaampia. Esim. Ranskassa kulinaristit käyttävät eri alueiden suoloja eri ruokien kanssa, koska niissä on erilainen aromi. Yleensä kulinaristien makunautinnot ja terveellisyys kulkevat käsi kädessä. Jalostettu ruoka on mautonta eikä rasvankaan välttämiseen ole mitään tutkimukseen pohjaavia perusteita.

        Tässä käänsin joitakin mielenkiintoisia ja/tai tärkeitä pointteja Barronin artikkelista. Ensin Eng. kielinen teksti, sitten suomennos. Korjatkoon joku jos huomaa virheitä käännöksessä tms.
        ...

        "Worth its weight in gold" is an expression that served well for salt in ancient times. The history of salt is sprinkled with piracy, war, economics, religion, and health. In fact, the next time you contemplate your current salary, consider that the very word "salary" is derived from the Latin word sal because Romans often received their pay in salt. If this is hard to accept, consider that during the Age of Discovery, Africans and European explorers traded an ounce of salt for an ounce of gold -- even-steven. Around 110 BC, salt trade was so valued that salt piracy was punishable by death.

        "Painonsa arvoinen kullassa" on sanonta joka soveltui hyvin suolaan ennenvanhaan. Suolan historia on merirosvouden, sodan, talouden, uskonnon, ja terveyden leimaama. Tosiaan, seuraavan kerran kun ajattelet tämänhetkistä palkkaasi (Eng. "salary"), pidä mielessä että itse sana "salary" juontaa Latinan sanasta sal koska Roomalaiset usein vastaanottivat palkkansa suolana (Eng. "salt"). Jos tämä on vaikeaa hyväksyä niin huomioi että Löytöjen Aikakaudella Afrikkalaiset ja Eurooppalaiset tutkimusmatkailijat vaihtoivat yhden unssin suolaa yhteen unssiin kultaa -- yksi yhteen. Noin 110 e.Kr. kaupankäynti suolalla oli niin arvossa että suola-rosvoilu (kirj. -merirosvoilu) rankaistiin kuolemalla.
        ....

        As a main component of the body's extra-cellular fluids, salt helps carry nutrients into the cells. It also helps regulate other body functions, such as blood pressure and fluid volume, and works on the lining of blood vessels to keep the pressure balance normal. The concentration of sodium ions in the blood is directly related to the regulation of safe body-fluid levels.

        Kehon extracelluläärisen nesteen pääasiallisena ainesosana suola auttaa kuljettamaan ravintoaineita soluihin. Se myös auttaa säätelemään muita kehon toimintoja kuten verenpainetta ja nesteen määrää, ja vaikuttaa verisuonten seinämiin pitämään paineen tasapainoa normaalina. Natriumi-ionien konsentraatio veressä on välittömässä yhteydessä turvallisten keho-nesteiden tasojen säätelemiseen.
        ......

        Unrefined salt (sea salt) is 84% sodium chloride and 16% other minerals. Refined salt is 97.5% sodium chloride and approximately 2.5% chemical additives.

        Raffinoimaton suola (merisuola) on 84% natriumkloridia ja 16% muita mineraaleja. Raffinoitu suola on 97.5% natriumkloriidia ja noin 2.5% kemiallisia lisäaineita.
        ..........

        Unrefined salt is at heart sea salt, but can come from two sources: either freshly dried from the sea, as in Celtic Sea Salt, or mined from ancient inland ocean beds as in Himalayan Salt. In either case, the salt is a naturally occurring complex of sodium chloride, major minerals such as calcium and magnesium, and a complete complement of essential trace minerals. This is the form of salt the body recognizes and is designed to use.

        Raffinoimaton suola on luonnostaan meren suolaa, mutta voi tulla kahdesta lähteestä: joko tuoreeltaan kuivattuna merestä, kuten Celtic Sea Salt, tai louhittuna muinaisista sisämaan merenpohjista kuten Himalajan Suola. Kummassakin tapauksessa suola on luonnollisesti esiintyvä yhdistelmä natriumkloriidia, makromineraaleja kuten kalsium ja magnesium, sekä täydellinen lisä elintärkeitä hivenaineita. Tämä on se suolan muoto jota elimistö tunnistaa ja on suunniteltu käyttämään.
        ...........

        Refined salt, on the other hand, is a manmade creation of the last century that contains anti-caking chemicals (with very important health consequences as we shall see in a minute) and added iodine. Iodine was added for people who lived inland and at one time did not benefit from natural iodine found in seafood. Truth be told, all refined table salt is actually sea salt at heart, either refined from the sea (brine sourced) or found in salt mines created by ancient seabed deposits known as halite. Refined salt is processed at high temperatures altering the molecular structure of the salt (not good) and removing the beneficial trace minerals. The human body doesn't like it.

        Refined and unrefined salt act and react differently in our bodies.

        Raffinoitu suola, toisinaan, on ihmisen keksimä luomus viime vuosisadalta, joka sisältää paakkuuntumista estäviä kemikaaleja (joilla hyvin ratkaisevia terveydellisiä seurauksia kuten näemme tuossa tuokiossa) sekä lisättyä jodia. Jodia lisättiin sisämaassa asuvia ihmisiä varten ketkä kerran eivät kyenneet hyötyä luonnollisesta jodista jota merenelävistä saadaan. Totta puhuen, kaikki raffinoitu pöytäsuola on alkujaan meren suolaa, joko raffinoitu merestä (suolavedestä) tai otettu talteen suolakaivoksista, muinaisen merenpohjan kerrostumien, haliittina tunnettujen, luomia. Raffinoitu suola prosessoidaan korkeissa lämpötiloissa, missä suolan molekyläärinen rakenne muutetaan (ei hyvä) ja hyödylliset hivenaineet poistetaan. Ihmisen keho ei pidä siitä.

        Raffinoitu ja raffinoimaton suola vaikuttavat ja reagoivat eri tavoin kehoissamme.
        ....

        Natural salt is a prime condiment that stimulates salivation and helps to balance and replenish all of the body's electrolytes.

        Luonnollinen suola on erinomainen lisuke joka stimuloi syljen eritystä ja auttaa tasapainottamaan ja lisäämään kaikkia kehon elektrolyyttejä.
        ....

        Unrefined sea salt supplies all 92 vital trace minerals, thereby promoting optimum biological function and cellular maintenance

        Raffinoimaton merisuola varustaa kaikilla 92 elintärkeillä hivenaineilla, näinmuodoin edistäen optimaalista biologista toimintaa ja solutoiminnan ylläpitoa


      • sertygsa
        suomennos,.-, kirjoitti:

        Tässä käänsin joitakin mielenkiintoisia ja/tai tärkeitä pointteja Barronin artikkelista. Ensin Eng. kielinen teksti, sitten suomennos. Korjatkoon joku jos huomaa virheitä käännöksessä tms.
        ...

        "Worth its weight in gold" is an expression that served well for salt in ancient times. The history of salt is sprinkled with piracy, war, economics, religion, and health. In fact, the next time you contemplate your current salary, consider that the very word "salary" is derived from the Latin word sal because Romans often received their pay in salt. If this is hard to accept, consider that during the Age of Discovery, Africans and European explorers traded an ounce of salt for an ounce of gold -- even-steven. Around 110 BC, salt trade was so valued that salt piracy was punishable by death.

        "Painonsa arvoinen kullassa" on sanonta joka soveltui hyvin suolaan ennenvanhaan. Suolan historia on merirosvouden, sodan, talouden, uskonnon, ja terveyden leimaama. Tosiaan, seuraavan kerran kun ajattelet tämänhetkistä palkkaasi (Eng. "salary"), pidä mielessä että itse sana "salary" juontaa Latinan sanasta sal koska Roomalaiset usein vastaanottivat palkkansa suolana (Eng. "salt"). Jos tämä on vaikeaa hyväksyä niin huomioi että Löytöjen Aikakaudella Afrikkalaiset ja Eurooppalaiset tutkimusmatkailijat vaihtoivat yhden unssin suolaa yhteen unssiin kultaa -- yksi yhteen. Noin 110 e.Kr. kaupankäynti suolalla oli niin arvossa että suola-rosvoilu (kirj. -merirosvoilu) rankaistiin kuolemalla.
        ....

        As a main component of the body's extra-cellular fluids, salt helps carry nutrients into the cells. It also helps regulate other body functions, such as blood pressure and fluid volume, and works on the lining of blood vessels to keep the pressure balance normal. The concentration of sodium ions in the blood is directly related to the regulation of safe body-fluid levels.

        Kehon extracelluläärisen nesteen pääasiallisena ainesosana suola auttaa kuljettamaan ravintoaineita soluihin. Se myös auttaa säätelemään muita kehon toimintoja kuten verenpainetta ja nesteen määrää, ja vaikuttaa verisuonten seinämiin pitämään paineen tasapainoa normaalina. Natriumi-ionien konsentraatio veressä on välittömässä yhteydessä turvallisten keho-nesteiden tasojen säätelemiseen.
        ......

        Unrefined salt (sea salt) is 84% sodium chloride and 16% other minerals. Refined salt is 97.5% sodium chloride and approximately 2.5% chemical additives.

        Raffinoimaton suola (merisuola) on 84% natriumkloridia ja 16% muita mineraaleja. Raffinoitu suola on 97.5% natriumkloriidia ja noin 2.5% kemiallisia lisäaineita.
        ..........

        Unrefined salt is at heart sea salt, but can come from two sources: either freshly dried from the sea, as in Celtic Sea Salt, or mined from ancient inland ocean beds as in Himalayan Salt. In either case, the salt is a naturally occurring complex of sodium chloride, major minerals such as calcium and magnesium, and a complete complement of essential trace minerals. This is the form of salt the body recognizes and is designed to use.

        Raffinoimaton suola on luonnostaan meren suolaa, mutta voi tulla kahdesta lähteestä: joko tuoreeltaan kuivattuna merestä, kuten Celtic Sea Salt, tai louhittuna muinaisista sisämaan merenpohjista kuten Himalajan Suola. Kummassakin tapauksessa suola on luonnollisesti esiintyvä yhdistelmä natriumkloriidia, makromineraaleja kuten kalsium ja magnesium, sekä täydellinen lisä elintärkeitä hivenaineita. Tämä on se suolan muoto jota elimistö tunnistaa ja on suunniteltu käyttämään.
        ...........

        Refined salt, on the other hand, is a manmade creation of the last century that contains anti-caking chemicals (with very important health consequences as we shall see in a minute) and added iodine. Iodine was added for people who lived inland and at one time did not benefit from natural iodine found in seafood. Truth be told, all refined table salt is actually sea salt at heart, either refined from the sea (brine sourced) or found in salt mines created by ancient seabed deposits known as halite. Refined salt is processed at high temperatures altering the molecular structure of the salt (not good) and removing the beneficial trace minerals. The human body doesn't like it.

        Refined and unrefined salt act and react differently in our bodies.

        Raffinoitu suola, toisinaan, on ihmisen keksimä luomus viime vuosisadalta, joka sisältää paakkuuntumista estäviä kemikaaleja (joilla hyvin ratkaisevia terveydellisiä seurauksia kuten näemme tuossa tuokiossa) sekä lisättyä jodia. Jodia lisättiin sisämaassa asuvia ihmisiä varten ketkä kerran eivät kyenneet hyötyä luonnollisesta jodista jota merenelävistä saadaan. Totta puhuen, kaikki raffinoitu pöytäsuola on alkujaan meren suolaa, joko raffinoitu merestä (suolavedestä) tai otettu talteen suolakaivoksista, muinaisen merenpohjan kerrostumien, haliittina tunnettujen, luomia. Raffinoitu suola prosessoidaan korkeissa lämpötiloissa, missä suolan molekyläärinen rakenne muutetaan (ei hyvä) ja hyödylliset hivenaineet poistetaan. Ihmisen keho ei pidä siitä.

        Raffinoitu ja raffinoimaton suola vaikuttavat ja reagoivat eri tavoin kehoissamme.
        ....

        Natural salt is a prime condiment that stimulates salivation and helps to balance and replenish all of the body's electrolytes.

        Luonnollinen suola on erinomainen lisuke joka stimuloi syljen eritystä ja auttaa tasapainottamaan ja lisäämään kaikkia kehon elektrolyyttejä.
        ....

        Unrefined sea salt supplies all 92 vital trace minerals, thereby promoting optimum biological function and cellular maintenance

        Raffinoimaton merisuola varustaa kaikilla 92 elintärkeillä hivenaineilla, näinmuodoin edistäen optimaalista biologista toimintaa ja solutoiminnan ylläpitoa

        http://www.agrimarket.fi/main.cfm?iA=252974

        Merisuola 25 kg

        HMOY:n hinta 7.30 € / 25 kg säkki

        Käytetään pääasiallisesti heinäsuolana varmistamaan kuivaheinän säilöntää ja suolalähteenä lehmän ravitsemuksessa. Merisuola on aina elintarvikelaatua. Se ei sisällä paakkuuntumisenestoainetta.
        Merisuolaa saatavana myös 40 kg säkeissä

        Sitte vaan kaupasta suolamylly niin saa hienoa suolaa eikä tartte kantaa luontaistuotekauppiaille rahaa.


      • vähä lisätietoa,.,.-
        sertygsa kirjoitti:

        http://www.agrimarket.fi/main.cfm?iA=252974

        Merisuola 25 kg

        HMOY:n hinta 7.30 € / 25 kg säkki

        Käytetään pääasiallisesti heinäsuolana varmistamaan kuivaheinän säilöntää ja suolalähteenä lehmän ravitsemuksessa. Merisuola on aina elintarvikelaatua. Se ei sisällä paakkuuntumisenestoainetta.
        Merisuolaa saatavana myös 40 kg säkeissä

        Sitte vaan kaupasta suolamylly niin saa hienoa suolaa eikä tartte kantaa luontaistuotekauppiaille rahaa.

        http://www.selkasivut.fi/suola/Suolasta.htm


      • Bretagnesta
        hmg kirjoitti:

        Itse ostan kyseistä suolaa luontaistuotekaupasta, missä myyvät sitä kilon pusseissa. Sitä on sekä karkeakiteisenä että hienoksijauhettuna. Hinta on ollut n. 3 euroa. Ostamani suola on Urtekram:in, joka on tanskalainen firma joka on erikoistunut luomutuotteisiin. Mutta pussista ilmenee että suola on peräisin Ranskasta. Muistaakseni pussissa lukee jotenkin niin että "Ranskalaista Atlantinmerisuolaa". Taitaa lukea myös että "puhdistamatonta". Käsittääkseni tällä nimellä sitä myydään Suomessa useimmiten. Mutta käsittääkseni sitä tunnetaan myös Gueranden merisuolana. Jos tästä suolasta haluaa tietoa niin helpoimmiten löytää kun Googlettaa esim. "Celtic Sea Salt". Tämä on kyseisen suolan tunnetuin nimeke. Suomessa siitä ei käytetä vissin tätä nimeä. Urtekram:in lisäksi löytyy Suomesta myös Le Paludier nimistä ranskalaista atlantinmerisuolaa. Le Paludier:in suola on nimenomaan Guerandesta, joka on tunnetuin suolakaupunki Bretagnessa. Uskon että myös Urtekramin ranskalainen atlantinmerisuola on Bretagnesta, ehkä samasta kaupungista. Mutta pussissa ei määritellä sen tarkemmin, ainoastaan että Ranskasta.

        Ranskalaista atlantinmerisuolaa tunnistaa siitä että karkeakiteisenä se on harmahtavan värinen, ja siinä on hieman kosteutta mukana. Runsas Mg pitoisuus vaikuttaa että suola sitoo hieman merivettä. Hienonnettu sama on hieman vaaleampaa väriltään, mutta sekin kosteahko. Usein esiintyy paakkuuntumista koska kyseessä on puhdistamaton/käsittelemätön merisuola ja täten ei sisällä paakkuuntumisenestoainetta.

        Itse käytän karkeakiteistä atlanninmerisuolaa juomavedessä, ja hienonnettua käytän ruoanlaitossa. Jos käytät karkeakiteistä juomaveteesi niin ei sitä ole vaikeaa annostella. Itse teen aina niin että 8 desin lasipurkkiin (esim. suolakurkkupurkki) laitan hanasta kylmää vettä, täyteen. Siihen lisään kolmasosa teelusikallista tai puoli teelusikallista tätä karkeakiteistä suolaa. Annan seistä n. vuorokauden ennen kuin juon. Seisotettua vettä kutsutaan myös hapetetuksi vedeksi. Jos et näin halua tehdä vaan haluat aina laittaa suolaa juomalasiin niin kuitenkin annostussuositus on noin puoli tlk (eli 1.5 - 2 grammaa) per litra vettä. Yhtä 2 desin vesilasia kohden sopiva määrä voisi olla joku 2-3 keskikokoista kidettä. Tri. Batmanghelidj suosittelee kirjoissaan 3 grammaa karkeaa merisuolaa per 2 litraa vettä.

        On hyvä tietää miksi on paikallaan lisätä käsittelemätöntä merisuolaa juomaveteen. Pääsyy on se että ilman Natriumia vesi (H2O) ei kykene kunnolla ja tehokkaasti tekemään työtään ihmisen kehossa. Na mahdollistaa sen että vesi pystyy tunkeutumaan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin kehossa mihin sitä tarvitaan. Hienosti sanottuna Na tehostaa hydraatiota kehossa. Jos on vajetta Natriumista niin hydraatio kärsii, vaikka joisit kuinka paljon vettä.

        Värivirhe johtuu siitä öljytankkerionnettomuudesta Bretagnen rannikolla taannoin.

        "Suola sitoo merivettä"??? Mitähän tuollakin sanonnalla ajetaan takaa? Merivesihän on vettä, jossa on suolaa. Jos merisuolassa on merivettä, on merisuolassa siten lisää suolaa ja ihan tavallista vettä (jota suola imee itseensä ilman kosteudestakin). Ketähän nämä käärmeöljykauppiaat kuvittelevat huijaavansa noilla kielikukkasillaan? Näköjään ainakin muutamaa yksinkertaisempaa, jotka eivät pysähdy miettimään mitä tuli luettua.

        Hapetettua vettä??? Ja seisottamalla hapettuu??? Oikeasti veteen sekoittuu happea enemmän kun vesi likkuu, esim. aallokon vaikutuksesta. Kun vesi pysähtyy, poistuu siihen liuennut happi gradientin suuntaan. Eli jos haluat hapettaa sitä vettä, niin ravistele, älä seisota. Tosin silläkään ei ole mitään käytännön merkitystä, mutta saatpahan liikuntaa.

        Natrium on elintärkeä aine ihmiselle. Sen oikea pitoisuus on tärkeää monille elintoiminnoille. Myös natriumin liikamäärä (hypernatremia) on haitallista. Yksi tapa hankkia itselleen hypernatremia on nauttia liikaa suolaa. Suomalaisen keskimääräinen ruoka on jo itsessään turhan suolaista. Syötävissä ruoka-aineissa on riittävästi natriumia päivittäiseen tarpeeseen. Suolan lisääminen terveen ihmisen normaaliin ruokavalioon "terveysmielessä" on täysin idioottimaista hommaa.

        http://www.therapiafennica.fi/wiki/index.php?title=Natriumaineenvaihdunnan_häiriöt


      • Naurettavaa

      • onpi
        Naurettavaa kirjoitti:

        Tuon jutun koostajahan ei tiedä edes mitä eroa on kaliumilla ja kalsiumilla...

        kirotusvirhe


      • sä et mitään
        Naurettavaa kirjoitti:

        Tuon jutun koostajahan ei tiedä edes mitä eroa on kaliumilla ja kalsiumilla...

        tiedä. Tässä ei ole kyse kalsiumista.


      • silakka,.-,

      • Paljonkin
        sä et mitään kirjoitti:

        tiedä. Tässä ei ole kyse kalsiumista.

        Kyseinen henkilö häröilee ympäri nettiä. Tuo kalium-kalsiumsoppa tapahtui Tiede-lehden foorumilla.


      • Jodisuola
        Paljonkin kirjoitti:

        Kyseinen henkilö häröilee ympäri nettiä. Tuo kalium-kalsiumsoppa tapahtui Tiede-lehden foorumilla.

        Eikös sitä pitäisi kertoa kokemuksista ja sen kautta tulleesta avusta, eikä lyödä luettavaksi
        linkkejä linkin perään.
        Mitä keskustelua se tämmöinen on?


      • Aritta
        Jodisuola kirjoitti:

        Eikös sitä pitäisi kertoa kokemuksista ja sen kautta tulleesta avusta, eikä lyödä luettavaksi
        linkkejä linkin perään.
        Mitä keskustelua se tämmöinen on?

        pyydetään todisteita jokaikiseen mielipiteeseen.


      • Turhaan
        Aritta kirjoitti:

        pyydetään todisteita jokaikiseen mielipiteeseen.

        Eipä tule mitään sinne päinkään. Parhaimmillaan "Olen lukenut joskus jostakin". Aika kevyt argumentti kymmeniä eri tiedelehdissä julkaistuja peer review -tyyppisiä artikkeleita vastaan...


      • Aloittaja
        hmg kirjoitti:

        Itse ostan kyseistä suolaa luontaistuotekaupasta, missä myyvät sitä kilon pusseissa. Sitä on sekä karkeakiteisenä että hienoksijauhettuna. Hinta on ollut n. 3 euroa. Ostamani suola on Urtekram:in, joka on tanskalainen firma joka on erikoistunut luomutuotteisiin. Mutta pussista ilmenee että suola on peräisin Ranskasta. Muistaakseni pussissa lukee jotenkin niin että "Ranskalaista Atlantinmerisuolaa". Taitaa lukea myös että "puhdistamatonta". Käsittääkseni tällä nimellä sitä myydään Suomessa useimmiten. Mutta käsittääkseni sitä tunnetaan myös Gueranden merisuolana. Jos tästä suolasta haluaa tietoa niin helpoimmiten löytää kun Googlettaa esim. "Celtic Sea Salt". Tämä on kyseisen suolan tunnetuin nimeke. Suomessa siitä ei käytetä vissin tätä nimeä. Urtekram:in lisäksi löytyy Suomesta myös Le Paludier nimistä ranskalaista atlantinmerisuolaa. Le Paludier:in suola on nimenomaan Guerandesta, joka on tunnetuin suolakaupunki Bretagnessa. Uskon että myös Urtekramin ranskalainen atlantinmerisuola on Bretagnesta, ehkä samasta kaupungista. Mutta pussissa ei määritellä sen tarkemmin, ainoastaan että Ranskasta.

        Ranskalaista atlantinmerisuolaa tunnistaa siitä että karkeakiteisenä se on harmahtavan värinen, ja siinä on hieman kosteutta mukana. Runsas Mg pitoisuus vaikuttaa että suola sitoo hieman merivettä. Hienonnettu sama on hieman vaaleampaa väriltään, mutta sekin kosteahko. Usein esiintyy paakkuuntumista koska kyseessä on puhdistamaton/käsittelemätön merisuola ja täten ei sisällä paakkuuntumisenestoainetta.

        Itse käytän karkeakiteistä atlanninmerisuolaa juomavedessä, ja hienonnettua käytän ruoanlaitossa. Jos käytät karkeakiteistä juomaveteesi niin ei sitä ole vaikeaa annostella. Itse teen aina niin että 8 desin lasipurkkiin (esim. suolakurkkupurkki) laitan hanasta kylmää vettä, täyteen. Siihen lisään kolmasosa teelusikallista tai puoli teelusikallista tätä karkeakiteistä suolaa. Annan seistä n. vuorokauden ennen kuin juon. Seisotettua vettä kutsutaan myös hapetetuksi vedeksi. Jos et näin halua tehdä vaan haluat aina laittaa suolaa juomalasiin niin kuitenkin annostussuositus on noin puoli tlk (eli 1.5 - 2 grammaa) per litra vettä. Yhtä 2 desin vesilasia kohden sopiva määrä voisi olla joku 2-3 keskikokoista kidettä. Tri. Batmanghelidj suosittelee kirjoissaan 3 grammaa karkeaa merisuolaa per 2 litraa vettä.

        On hyvä tietää miksi on paikallaan lisätä käsittelemätöntä merisuolaa juomaveteen. Pääsyy on se että ilman Natriumia vesi (H2O) ei kykene kunnolla ja tehokkaasti tekemään työtään ihmisen kehossa. Na mahdollistaa sen että vesi pystyy tunkeutumaan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin kehossa mihin sitä tarvitaan. Hienosti sanottuna Na tehostaa hydraatiota kehossa. Jos on vajetta Natriumista niin hydraatio kärsii, vaikka joisit kuinka paljon vettä.

        Ah, kiitos! Tässä tuli enemmän infoa kuin olin hakemassakaan :-) Yritän metsästää jostain tuota suolaa :-)


      • Aritta
        Aritta kirjoitti:

        pyydetään todisteita jokaikiseen mielipiteeseen.

        että annan todisteita. Niitä on vähän hankala antaa kun en ole ymmärtänyt säästää mitään. Niin kuin kirjoitin aikaisemmin jossain niin jos olisin tiennyt silloin kun luin näitä juttuja että tarvitsen todistusaineistoa niin olisin kyllä säästänyt.

        No rasvan käytöstä on sivu: http://www.gunnarlindgren.com/

        Ei tunnu kelpaavan.


      • eivät kelpaa, jos
        Aritta kirjoitti:

        pyydetään todisteita jokaikiseen mielipiteeseen.

        ennakkoasenne on jo valmiiksi vastainen. Brittiparantaja Matthew Manningiltä vierähti kohtuuttomasti aikaa todistella eri tiedepiireille hoitotuloksistaan, kun epäilijät halusivat omin silmin nähdä kokeet. Sittemmin Manning oivalsi, että tärkeämpää kuin hyöriä ympäriinsä vakuuttelemassa eri ryhmiä, on tehdä työtä niiden ihmisten hyväksi, jotka tarjotun avun ottavat ilolla vastaan.

        Huolesi on monelle varsin tuttu.


      • Aritta
        Aritta kirjoitti:

        pyydetään todisteita jokaikiseen mielipiteeseen.

        olen huomannut. :-(


      • Elämän suola
        vastataan kirjoitti:

        Tarve on alle gramman päivässä. Yli sen ei ole syytä mennä. Suomalaisilla miehillä kulutus on 10g ja naisilla 7g. Suositus on, että yli viittä grammaa ei kulutettaisi. Liikakäyttö johtaa verenpaineen nousuun, sepelvaltimotautiin ja aivohalvauksiin sekä lisää mahasyövän riskiä. Mitä enemmän sen isommat riskit.

        Tämä on jo vanha juttu mutta aina ajankohtainen. Eli: oletko joskus punninnut suolaa? Itse katsoin juuri digivaakalla paljonko on 5 grammaa ja voin kertoa että oli meinaan melkoinen läjä. En usko että kukaan oikeasti pystyy päivittäin kymmentä grammaa syömään 5 grammakin on joa lähes mahdotonta. Itse syön puhdistamatonta atlantin merisuolaa ravintolisänä muutaman kiteen päivässä. Punnitsin annoksen, vaaka ei kyennyt niin pientä määrää havaitsemaan, eli paino on alle 0.1g.

        Mitä terveellisyyteen tulee, tavallinen pöytäsuola ja puhdistamaton merisuola on aivan eri asia. Kannattaisi ottaa asioista selvää ennen kuin ryhtyy melttoamaan.

        Tuolla juttua suolan tarpeellisuudesta elimistölle:

        http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=9289873

        Itselläni tapahtui monissa kroonisissa vaivoissani dramaattinen käänne parempaan kun ryhdyin käyttämään puhdistamatonta atlantin merisuolaa ravintolisänä. Älkää ihmiset uskoko näitä pseudoskeptikkoja jotka vastustavat kaikkea paitsi länsimaista lääketiedettä ja josta siitäkään eivät tiedä mitään.

        Kokeilkaa itse ja ennen kaikkea ottakaa asioista selvää, netti on tietoa pullollaan.


      • Anonyymi

        Mitäköhän olet tuon opin oppinut. Oletko ihan järjissäsi..... se merisuola ei ole sen turvallisempi kuin muutkaan suolat ja neuvosi juoda suolavettä on aivan järjetön teko..... mutta mietin mikäs neropatti oikein olet? Älkää ihmeessä ihmiset mitään suolavettä aamuisin juoko tyhjään vatsaan.
        Järki hoi älähän jätä.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäköhän olet tuon opin oppinut. Oletko ihan järjissäsi..... se merisuola ei ole sen turvallisempi kuin muutkaan suolat ja neuvosi juoda suolavettä on aivan järjetön teko..... mutta mietin mikäs neropatti oikein olet? Älkää ihmeessä ihmiset mitään suolavettä aamuisin juoko tyhjään vatsaan.
        Järki hoi älähän jätä.....

        Oletpas kärkäs kommentoimaan. Olen juonut merisuolattua vettä 20 vuotta. Paras asia elämäni aikana. Kun suolatasapaino kehossa ok merisuolavesi alkaa maistumaan makelta. Atlannin merisuolaa käytän lisään suolaan vielä metolevää jodin saannin varmistamiseksi. Olen miettinyt että onko himalajan vaaleanpunaisessa suolassa ollenkaan jodia netistäkään en ole löytänyt tietoa. Aiemmin oli taulukot kaikista suoloista mitä sisältää sittemmin kadonneet onkohan liian vaarallista tietoa. Merisuolan 10 mahtavaa ominaisuutta Askel terveyteen löytyy vielä siinä kertotaan hyvää asiaa joka on totta 20 v käyttökokemuksella.


      • Anonyymi
        Aritta kirjoitti:

        pyydetään todisteita jokaikiseen mielipiteeseen.

        Miksi jonkun pitäs hankkia sinulle todisteita näistä suola ja jodisasioista. Hanki vaan itte tiedot ja todisteet oman käytännön kokemuksen perusteella. Jokainen vastaa omasta elämästään ja terveydestään. Ihmettelen näitä vastaväittelijöitä jotka odottaa kielipitkällä todisteita ja tietteellisesti todistisaineistoa johon minä olen menettänyt luotettavuuden jo kauan sitten. Enemmän luotan siihen mitä henkilö oman kokemuksen kautta kertoo ja siinäkin on otettava huomioon että me ihmiset olemme erilaisia ja koemme asiat erilailla.


    • myrkkyä?

      Jeesus että täällä on sairasta porukkaa.

      Ehdoin tahdoin lappaavat suolaa sisuksiisa. Pöljäkin tietää sen myrkyks, ymmärtäisin jos sillä korvattaisiin tavallinen suola ravinnosta, ja siihen se lieneekin tarkoiteetu, eikä vedessä erikseen lisänä juotavan?

      • kukahan mahtaa olla sairas

        Ehdoin tahdoin porukka lappaa suolaa sisuksiinsa, kun ei ruokateollisuuden porukat tai päättäjät sitä kunnon suolaa (meri-, kristalli/vuorisuola) nähtävästi ymmärrä laittaa eineksiin/valmisruokiinsa, eipä ihme että useimmilla ihmisillä on puutetta erilaisista kunnon suolan sisältämistä mineraaleista (vaikka monilla onkin korkea verenpaine joko liiallisen natriumin tai muiden mineraalien puutteesta, joka edelleenkin korjaantuisi sillä merisuolalla) joita sattumoisin on ihmisenkin kehossa aivan helvetisti - ja jota elimistö tarvitsee toimiakseen _normaalisti_

        Vaikka eipä mua enää jaksa kiinnostaa lääkäreiden ym lääketeollisuuden aivopesemät ihmiset - kärsikää vaivoistanne jotka multa on ainakin lähes täysin kadonnut merisuolan aktiivisen käytön seurauksena (päänsäryt, kurkkukivut, flunssat, yms)


      • Salt
        kukahan mahtaa olla sairas kirjoitti:

        Ehdoin tahdoin porukka lappaa suolaa sisuksiinsa, kun ei ruokateollisuuden porukat tai päättäjät sitä kunnon suolaa (meri-, kristalli/vuorisuola) nähtävästi ymmärrä laittaa eineksiin/valmisruokiinsa, eipä ihme että useimmilla ihmisillä on puutetta erilaisista kunnon suolan sisältämistä mineraaleista (vaikka monilla onkin korkea verenpaine joko liiallisen natriumin tai muiden mineraalien puutteesta, joka edelleenkin korjaantuisi sillä merisuolalla) joita sattumoisin on ihmisenkin kehossa aivan helvetisti - ja jota elimistö tarvitsee toimiakseen _normaalisti_

        Vaikka eipä mua enää jaksa kiinnostaa lääkäreiden ym lääketeollisuuden aivopesemät ihmiset - kärsikää vaivoistanne jotka multa on ainakin lähes täysin kadonnut merisuolan aktiivisen käytön seurauksena (päänsäryt, kurkkukivut, flunssat, yms)

        Ei voi kuin ihmetellä. Viime tietojen mukaan valmisruokien menekki on huimassa kasvussa ja tuskinpa niissä terveellistä Himalajan kristallisuolaa tai merisuolaa on käytetty.

        Suolaan liittyvä valistustyö on jäänyt pienen luontaistuoteryhmittymän kontolle.


      • ......
        Salt kirjoitti:

        Ei voi kuin ihmetellä. Viime tietojen mukaan valmisruokien menekki on huimassa kasvussa ja tuskinpa niissä terveellistä Himalajan kristallisuolaa tai merisuolaa on käytetty.

        Suolaan liittyvä valistustyö on jäänyt pienen luontaistuoteryhmittymän kontolle.

        "Suolaan liittyvä valistustyö on jäänyt pienen luontaistuoteryhmittymän kontolle."

        Hämmästyttävää kyllä osa heistä vaatii natriumkloridin käytön lisäämistä.


      • ketju lukematta
        ...... kirjoitti:

        "Suolaan liittyvä valistustyö on jäänyt pienen luontaistuoteryhmittymän kontolle."

        Hämmästyttävää kyllä osa heistä vaatii natriumkloridin käytön lisäämistä.

        sinulta, vai ihan huviksesko näyttelet tietämätöntä?

        Tiedoksi vielä kerran, että suolalla ja natriumkloridimössöllä on vissi ero.


      • suolaa enemmän suolaa
        ketju lukematta kirjoitti:

        sinulta, vai ihan huviksesko näyttelet tietämätöntä?

        Tiedoksi vielä kerran, että suolalla ja natriumkloridimössöllä on vissi ero.

        Suola on natriumkloridia. Jos new age-hörhöjen vaihtoehtoisessa atlantin-, tiibetin- tai intiaanisuolassa on lisäksi jotain epäpuhtauksia, niin se ei tee natriumista yhtään turvallisempaa.


      • Salt
        suolaa enemmän suolaa kirjoitti:

        Suola on natriumkloridia. Jos new age-hörhöjen vaihtoehtoisessa atlantin-, tiibetin- tai intiaanisuolassa on lisäksi jotain epäpuhtauksia, niin se ei tee natriumista yhtään turvallisempaa.

        Suolamantrasi lasten klovniohjelmista. Siellä voi käyttää tavallista pöytäsuolaa, ilmaan huiskutettuna ei hirveän haitallista. Muita suoloja ei tältä tasolta tutkita!


      • jeejee
        Salt kirjoitti:

        Suolamantrasi lasten klovniohjelmista. Siellä voi käyttää tavallista pöytäsuolaa, ilmaan huiskutettuna ei hirveän haitallista. Muita suoloja ei tältä tasolta tutkita!

        http://kansanparantaja.blogspot.com/2007/05/yksi-suurimmista-sairastelun-syist-on.html

        Minulla ainakin merisuolan juonti aamulla auttaa heräämään paremmin. ja miettikää nyt luonnossakin, kun ei ollut pakastimia/jääkaappeja liha suolattiin hyvin, ettei bakteerit ym. hiivat,sienet pääse pilamaan sitä kyllä se suola ihmisestäkin ne bakteerit tappaa, mutta rajoissa pitää tämäkin tuohu pitää


      • niin viisastutte...

    • suolamuikku

      Omakohtaisista kokemuksista merisuolan (Urtekram) käytöstä voin kertoa seuraavaa:

      jalkojani turvottaa yleensä kesäkuumalla, lentomatkoilla (muutaman tunnin pituisillakin) ja muutenkin reissatessa ja pitempään istuma-asennossa ollessa. Viimeisen parin kesän aikana tilanne on vain pahentunut ja jalkojen turvotus on mennyt siihen, että nilkkojen ympärysmitta on saanut kolmanneksen lisää. Näin myös etelänreissuilla. Kipu ja turvotus on melkoista ulkonäköhaitasta puhumattakaan. Keinot on kokeiltu tukisukista nesteenpoistajiin, mistään ei ole ollut apua nimeksikään.

      Viime loppukesän aikana asiaan kyllästyneenä googlettelin kaikkea mahdollista ja sattuipa sitten silmiin muutama sivusto:

      http://hypnologia.com/lehdet/0801/terveytta081.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=600&width=800

      http://www.elisanet.fi/faro/suola/suolasta.htm

      Eivät ne sivustot hääveiltä näytä, mutta jotain oli koitettava, joten ostin Urtekramin puhdistamatonta atlantin merisuolaa. No, muutaman päivän ajan nautin teelusikallisen merisuolaa päivässä ja mitä tapahtuikaan: turvotus häipyi jaloista ja muualtakin kehosta. Lentomatkustaminen ja muukin pitempään istuminen on muuttunut miellyttäväksi, koska enää jalkoja ei turvota. Talven Thaimaan matka sujui upeasti, sillä nyt ensimmäistä kertaa matkalla tropiikkiin jalat eivät olleet turvoksissa. Tulevaa kesää odotan innolla, sillä kerrankin voin nauttia sutjakoista sääristä upeissa kengissä myös Suomen kesässä.

      Eipä ole enää myöskään esiintynyt jalkakramppeja kovan urheilun jälkeen. Merisuolaa käytän nyt kesäisin ja matkoilla sekä myös kovien urheilusuoritusten aikaan lähes päivittäin, maksimissaan sen teelusikallisen. Omalta kohdaltani voin vain todeta, että merisuola on toiminut. Ruokavalioni on ollut aina monipuolinen ja terveellinen. Nyt merisuolan ansiosta monet kesän ja matkustamisen vähemmän mukavat asiat ovat saaneet kyytiä. Kannattaa kokeilla ennen kuin teilaa asioita uskomusten, asenteiden ja tunteiden perusteella.

      • Anonyymi

        Pitää muistaa mainita puhdistamaton merisuolaa,jotta nuo pölvästit ymmärtää ...


    • Ei härskiinnytä

      Kerran Kanarian Saarilla sormeni tulehtui palloksi, en tiedä mistä olin pöpön saanut, mutta menin paikalliselle kylälääkärille ja hän sanoi, "aqua caliente con sal" ,että keitä vettä, lisää siihen reilusti merisuolaa ja dippaa sormea siinä, mahdollisimman kuumassa merisuolavedessä kymmeniä kertoja, muutamia kertoja päivässä ja jo aika pahalta näyttänyt sormitulehdus alkoi paranemaan tosi nopeasti. Vanha konsti tepsi.

      Kyllähän sitä merisuolan terveysvaikutuksia on tiedetty aina olevan ja sitä on käytetty, joten luotan siihen ja aamulla tosiaan pirtsaantuu nopsasti, kun nappaa pari merisuolaraetta huiviin herätessä. Ei liene pahin uhka munuaisille, tai millekään.

      Arvatenkin toimii sisäisesti samoin, kuin ulkoisesti. Eihän kalakaan pilaannu, kun siihen laittaa merisuolaa, että graavataan vaan itsemme, jos siltä tuntuu. Kohtuus kaikessa tietty, mut pelottelijat eivät tiedä, mistä jäävät paitsi.

    • jattasdiary

      Itse käytän Danival raffinoimatonta merisuolaa päivittäin ruuan maustamiseen, sekä ihoni pesemiseen! On ihan parasta :)

      • jattasdiary

      • Päivä käynnistyy.

      • jattasdiary
        Päivä käynnistyy. kirjoitti:

        Itse juon aamuisin merisuoladrinkin 100gr merisuolaa liotettuna 0,5 litraan vettä.

        Hyvä tapa onkin aitoa raffinoimatonta suolaa käyttää myös sisäisesti, sillä siinähän on kaikki kivennäiset mitä ihmiskeho tarvitsee! :)
        http://jattasdiary.blogspot.fi/2014/03/merisuola-ihonhoidossa.html


    • hennap66

      Olipas hauska lukea osittain ihan asiallinen keskustelu :) Itse päädyin kokeilemaan myös raffinoimatonta atlantin merisuolaa korkean verenpaineeni takia, johon minulla on mitä ilmeisemmin riittämätön lääkitys. Alkupaineeni kuukausi sitten oli 199/ 106, tänään mittari näyttää 143/87. . . mitään muuta en ole muuttanut tavoissani kuin suolan vaihdon. . . .

      • jattasdiary

        Hienoa ja onnittelut! Niin se vain tuppaa olemaan, että luonnon omat apurit ovat moninverroin parempia/tehokkampia kuin vieraat kemikaalit, niin sisäisesti kuin ulkoisestikkin :) Toivottavasti yhä useampi vain heräisi tajuamaan tuon!


      • Ysvaan

        Verenpaineen tason saa kunnolla selville vasta, kun otetaan vuorokausimittaus (usein tosin useampi päivä putkeen). Kuljet siis koko ajan mittarin kanssa, lääkärillä kiinnitetään ja otetaan pois. Liväksi tuona aikana kirjataan ylös tarkkaan kaikki urheilu (ml. pieni portaiden nousukin) kellonaikoineen, syödyt ruoat jne. Samalla saadaan varmistettu leposyke ja unen aikaiset arvot, eli nähdään varmasti 'perustaso', jolloin on helpompi arvioida, onko varmasti koholla vai ei.

        Verenpaine kun voi päivän mittaan vaihdella paljon. Jopa perättäiset mittaukset voivat heittää 20 yksikköä (nähty on), vaikka laite olisi kunnossa. Stressi yksin voi nostaa, lääkkeet, kaikki syömäsi ja liikunta vaikuttaa, kofeiini jne.

        Kahta yksittäistä arvoa ei voi verrata noin yksioikoisesti.


    • Merisuola on hyvää

      Meri ja vuorisuolaa käytetään. Joskus pyörälenkillä heitän sormisuolaa monttuun ja vettä päälle. Piristää kummasti. Suosittelen muillekin.

      puhdistettua päytäsuolaa vältän vaikka isot firmat ei nyt sitten musta hirveästi tykkää

    • Apusuolasta

      Ihmeellistä keskustelua täälläkin käyty.... minulla on kovia turvotusongelmia, jotka saattavat kestää päivätolkulla. Veden juontia on käsketty lisäämään, ja olen juonutkin sitä reippaasti, tuloksetta. Kuitenkin, vasta, kun luin solujen toiminnasta, tajusin alkaa lisäämään veteen vuorisuolaa, ja sehän ne hanat vihdoin avasi jolloin turvotukset vähenivät merkittävästi.

      Kokeilkaa ennen tuomitsemista ihmiset hyvät.

    • Anonyymi

      Veroparatiisi-lääketiede- ja apteekkibisnes, vihaavat merisuolaa, joka on se välttämätön ja paras itsehoito-lääke, mitä ihmiskunnalle luonto on antanut.

      Matala verenpaine, tulehdukset, väsymysoireet, ja ilmeisesti myös diabetkot, hyötyvät riittävästä merisuolan saannista.

      Esim. matala verenpaine aiheuttaa huimausta, heikkoa oloa, jaksamattomuutta, siihen kun lisätään tulehdussairaus, johon liittyy väsymysoireyhtymä, niin löytyy jo monta hyvää syytä, käyttää puhdasta luonnon merisuolaa, kohtuullisuus riittänee enemmistölle, jokainen tuntee kyllä itse, minkä verran voi nauttia, elämälle välttämätöntä merisuolaa.

      Hirvittää lukea geriatreina esiintyvien henkilöiden, munuais-ym saarnoja merisuolasta, heillä itsellään ei ilmeisesti ole matalaa verenpainetta, tulehdussairauksia ja väsymysoireyhtymää, joihin suurta helpotusta tuo juurikin luomumerisuola.

      On varmasti ankea vanhuus monella vanhuksella "hoivakodeissa", kun heiltä viedään se elämän pituuden tuonut luonnonlääke, merisuola. Sairastuvat heti ja taas on lääkebisnes myrkkyineen paikalla. Ihmisiä huiputetaan rajusti, väitetään suolakauppiaiden ansaksi merisuolan terveyshyötyjen kertomisen - noh, geriatria ja muu veroparatiisi-terveys- ja lääkebisnes, sehän ei ole vaarallista, vai ?

    • Anonyymi

      Tietenkin vanhukset, jotka nauttivat luomu-merisuolaa, voidakseen paremmin, juovat sen kanssa myös paljon raikaista, kylmää vettä, että ne munuaiset tulevat kunnolla huuhdelluiksi, ja sehän se vasta onkin veroparatiisi-vanhustenhoidolle kauhistus, paljon raikasta, puhdasta vettä juova vanhus, sehän pissii paljon !!!

      Eli suurta laiskuutta, rahastusta, vähällä pääsemistä, on nykyinen veroparatiisi-vanhustenhoito ja siitä pitäisi jo voida puhua 2020.

      Olisi korkein aika, laittaa ihmiset etusijalle, se miten he itse voivat parhaiten ja haluavat elää vanhoinakin. Väkivalta vanhuksia kohtaan, "hoivan" verukkeella, on loputtava. Veropakolais-terveys- ja lääkebisnes tulee laittaa verotukseen ja aitoon yhteiskuntavastuuseen kertalinttuulla.

    • Anonyymi

      Sairastan astmaa ja käytän merisuolaa löylyveteen sekoitettuna.
      Toimii:
      "Lisäksi käytän samaa ainetta myös suolihuuhteluun"
      Samaa ainetta 2 ruokalusikkaa sekoitettuna haaleaan veteen ja noin
      kaksituntia siitä ja suolesi tyhjenee.

      http://oulunsuolahoitola.fi/suolahoito.htm

    • Anonyymi

      Puhdistamaton rakeinen merisuola on parasta, sillä se sisältää ne mineraalit ja hivenaineet sekä sen atomisen värähtelytason, joka on parantava,
      Ei sinun tarvitse sitä jokaiseen vesilasilliseen laittaa!
      Riittää, kun juot aamulla ja illalla tämä suolatun vesilasillisen, joka parantaa terveyttä ja aineenvaihduntaa.
      Itse otan aina aamulla ja illalla lasillisen lähdevettä, johon laitan noin puoli teelusikallista puhdistamatonta (luomua) merisuolaa ja se riittää.
      Ruoanlaitossa käytän samaa suolaa, mutta hyvin vähän.
      Suosittelen myös muille.
      ILMAN SUOLAA IHMINEN KUOLEE!!!!!!
      Ihminen tarvitsee suolaa, mutta sen tulisi ehdottomasti olla hyvälaatuista!!!
      Himalajan vuorisuola on hyvin suositeltavaa, mutta on huomattavasti kalliimpaa.

      T. suolanrakastaja
      P.S. Syö suolaa , niin elät kauemmin terveenä!

    • Anonyymi

      Syökää suolaa - välttäkää ruokasuolaa!


      Potilaat kertovat:

      ”Kesäkuumalla tuttava vietiin uupuneena sairaalaan. Siellä hän sai suolaliuostipan suoneensa ja kehotuksen syödä suolaa.” - Linkki

      ”Iäkäs mies oli menossa haimasyöpäleikkaukseen. Nukutuslääkäri sanoi, ettei miestä voi operoida, ennen kuin elimistön suolan puute saadaan korjatuksi.” - Linkki

      ”Tuttavani oli tuntenut olonsa heikoksi pidemmän aikaa ja sydämessä oli semmoisia muljautuksia ja lisälyöntejä. Hän oli vähentänyt suolan käytön olemattomiin. Oli sitten mennyt lääkäriin, siellä oli todettu, että riittämätön suolan saanti altisti heikotukselle ja rytmihäiriöille.” - Linkki

      ”Myös suolan puute (mikä on yllättävän yleistä nuorilla naisilla) voi aiheuttaa rajuja oireita. Yhden tutun sisar joutui sairaalaan tiputukseen, kun ei pysynyt enää tolpillaan, ja ainoa "sairaus", mikä hänestä löydettiin, oli suolan puute.” - Linkki

      ”Uskoakseni täällä vaivaa pieni suolan puute tavallista kovemman rinkan alla hikoilun ja muuten melko vähäsuolaisen ruokavalion vuoksi.” - Linkki

      ”Keväällä kun olin ollut suolattomalla vasta muutaman kuukauden, alkoi minulla tulla erilaisia kramppeja ja turvotuksia raajoihin. Kävely oli hankalaa, pohkeet ja reidet aivan jumissa, samoin käsivarret. Kävin erikoislääkärillä ja otettiin verikokeita: magnesium- ja kaliumpitoisuudet, jotta voidaan sulkea pois niiden puutos. Tulokset normaaleja, mutta lääkäri ehdotti, että kokeilisin hieman suurempaa suolamäärää…” - Linkki

      ”Minullakin oli rytmihäiriöitä…, samoin huimasi ja heikotti usein... Olen lisännyt suolaa ja rytmihäiriöt sekä heikotus ovat hävinneet.” - Linkki

      • Anonyymi

        "Anonyymi
        16.03.2020 00:36"

        kerroit tiputuksista sairaalassa. Ei niissä kyllä ole koskaan kyse tavallisesta suolasta.
        Itsekin ja puoliso olemme ollut natriumkloridi < tiputuksessa usean kerran. Syynä lääkkeen vaihto ja lääkkeen vaikutus.
        Meillä nesteenpoistolääkkeet ja epilepsialääkkeet aiheutti noin 6-8 vuoden käytön jälkeen epätasapainen. Myös omat diureetit voi aiheuttaa vuosia lievää epätasapainoa ja joskus se sitten muuttuu vakavaksi kun munuaiset heikkenee. Munuaiset ei valita kuin vasta sitten kun ne on täysin pilalla. Ainakin näin 79v ikään pääsee 2-3 g suolalla ja suolaa olen vältellyt jo alta viisikymppisestä. Ulkona ja vieraissa syödessä on aina pari päivää "krapulassa" ,


    • Anonyymi

      Mikä vikana, olen 58v. Ja himoitsen karkeata suolaa ?

    • Anonyymi

      Mihin pyrit. Onko sulla alhainen verenpaine ja nostat sitä.

      Minä taas olen tehnyt itse leivät leipäkoneella, jotta saan suolatonta leipää. paistan itse lihat, enkä ole laittanut 20 vuoteen yhtään suolaa. Säilyvät hyvin ainakin 4-5 vrk , koska koskaan kukaan ei ole saanut vatsavaivoja.

      Paineeni on aina alle 100 ja useimmiten alle 90/60/50. Se on aivan normaalia ja ihanne. Kaikki yli 100 on liikaa ja rasittaa hiljaa koko kehoa ja sisäelimiä.
      Verenpainelääkitystä saa vasta jos on 140-150 koska lääkärit välttelee siitä seuraavaa jatkoseurantaa.
      1942.

    • Anonyymi

      miksi ikkunat eivät kirkastu,kysyy nimimerkki hans von lybeck.vanhankansan konsti on kuulma laittaa merisuolaa ikkunoiden väliin niin ikkunat ei huurru.ei toimi.minkälaista suolan pitää olla.ostamassa suolassani on lisäaineena paakkuuntumisen esto ainetta.eikö suola nyt pysty imemään kosteutta.kahdessa vuorokaudessa ei ole tapahtunut mitään.kerrostalo on 4 kuukautta vanha.jäänkö odottelemaan kevät auringon sulattelua.mikä neuvoksi.vinkkaa.please.moi

    • Anonyymi

      Olen huomannut että vähän älykkäämmät ihmiset tajuavat tämän suola asian. Osalle ihmisistä on liian vaikea asia. Kun käyttää puhdistamatonta suolaa keho saa samalla melkein 100 eri mineraalia. Kun suolan mukana saa nämä tärkeät mineraalit kehon verenpaine pysyy kohillaan. Näin yksinkertainen asia. Aiemmin kirjoitin tuolla tuli virhe tarkoitin lisään merilevää jodin vuoksi

      • Anonyymi

        " Kun käyttää puhdistamatonta suolaa keho saa samalla melkein 100 eri mineraalia."


        HahHaa. Keho saa useista ruoka-aineista satoja eri aineita, mutta niitä ei luetella kun ovat niin pieniä määriä että eivät vaikuta yhtään mitään.
        Mutta suolanmyyjät ovat saaneet mukavat tulot kun mainostavat kuinka paljon aineita suolassa on. Jos nuo suolan aineet vaikuttaisivat, pitäisi suolaa syödä 100 g ja enemmän päivässä.

        Itse vältän suolan käyttöä kun jo 79v todettiin pientä heikkenemistä munuaisissa. kotioloissa syön suolaa aina alle 4 g useimmiten alle 3 g. Siis natriumia pyrin syömään max 2 g

        Jo työssä ollessani 67-68v vähensin suolaa, niin sain verenpaineet alas. Ne on tälläkin hetkellä alle 110/65/55. Ainoastaan suurien juhlien ja joulun tienoolla menee paine 120/ lukemaan.

        PS: en katso että olisin älykäs, mutta 19 vuosi on kun olen eläkkeellä ja tilille tulee jotain 4230 e eläkettä kuukausittain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Kun käyttää puhdistamatonta suolaa keho saa samalla melkein 100 eri mineraalia."


        HahHaa. Keho saa useista ruoka-aineista satoja eri aineita, mutta niitä ei luetella kun ovat niin pieniä määriä että eivät vaikuta yhtään mitään.
        Mutta suolanmyyjät ovat saaneet mukavat tulot kun mainostavat kuinka paljon aineita suolassa on. Jos nuo suolan aineet vaikuttaisivat, pitäisi suolaa syödä 100 g ja enemmän päivässä.

        Itse vältän suolan käyttöä kun jo 79v todettiin pientä heikkenemistä munuaisissa. kotioloissa syön suolaa aina alle 4 g useimmiten alle 3 g. Siis natriumia pyrin syömään max 2 g

        Jo työssä ollessani 67-68v vähensin suolaa, niin sain verenpaineet alas. Ne on tälläkin hetkellä alle 110/65/55. Ainoastaan suurien juhlien ja joulun tienoolla menee paine 120/ lukemaan.

        PS: en katso että olisin älykäs, mutta 19 vuosi on kun olen eläkkeellä ja tilille tulee jotain 4230 e eläkettä kuukausittain.

        Teki mieli vielä lisätä.
        Toivon että saan ajokortin 90-v tarkastuksessa, vaikka en aijo ajaa kuin yhden kerran koska haluan että voin sanoa lopettaessani, kolareita nolla ja auton ympäriajoja katon kautta kahdesti vain 1 .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teki mieli vielä lisätä.
        Toivon että saan ajokortin 90-v tarkastuksessa, vaikka en aijo ajaa kuin yhden kerran koska haluan että voin sanoa lopettaessani, kolareita nolla ja auton ympäriajoja katon kautta kahdesti vain 1 .

        Käyppäs lukasemassa googlesta mm suolahappo vatsantoiminta lisämunuaiset jos avais hieman tätä suola asiaa. Saathan sinä väittää vastaan jos sinusta siltä tuntuu. Ei se ole minulta mitään pois. Mistä johtuu nykyiset vatsaongelmat jo nuorilla havaittu. Mielelestäni suolahapon puutteesta ja mikähän siihen vaikuttaa mietippä sitä.
        Kauan sitten käsittelemätön suola oli kultaa kalliimpaa ja ihmiset terveempiä. Kun suolasta erotettiin mineraalit siitähän tämä ongelma alkoi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käyppäs lukasemassa googlesta mm suolahappo vatsantoiminta lisämunuaiset jos avais hieman tätä suola asiaa. Saathan sinä väittää vastaan jos sinusta siltä tuntuu. Ei se ole minulta mitään pois. Mistä johtuu nykyiset vatsaongelmat jo nuorilla havaittu. Mielelestäni suolahapon puutteesta ja mikähän siihen vaikuttaa mietippä sitä.
        Kauan sitten käsittelemätön suola oli kultaa kalliimpaa ja ihmiset terveempiä. Kun suolasta erotettiin mineraalit siitähän tämä ongelma alkoi.

        Tähän vielä merisuolan puolestapuhuja ja merisuolaveden juoja verenpaine 120/60


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käyppäs lukasemassa googlesta mm suolahappo vatsantoiminta lisämunuaiset jos avais hieman tätä suola asiaa. Saathan sinä väittää vastaan jos sinusta siltä tuntuu. Ei se ole minulta mitään pois. Mistä johtuu nykyiset vatsaongelmat jo nuorilla havaittu. Mielelestäni suolahapon puutteesta ja mikähän siihen vaikuttaa mietippä sitä.
        Kauan sitten käsittelemätön suola oli kultaa kalliimpaa ja ihmiset terveempiä. Kun suolasta erotettiin mineraalit siitähän tämä ongelma alkoi.

        Nykyään suomalainen saa suolaa liikaa vaikka ei käyttäisi sitä yhtään pelkkänä suolana. Ainakin minä syön leipää sen verran että 5 g tulee täyteen.


    • Anonyymi

      Celtic Salt tai Hymalaja suola ..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe