AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Räkä keuhkoissa ja

Räkä keuhkoissa ja

15 Vastausta 10 038 Lukukertaa
Nyt oon pari viikkoa yskiä paukuttanu. Ja oikea kylki on kovin kipeä. Siihen koskee kun vedän ilmaa keuhkoihin yskiäkseni. Ja tuota limaa ei tule kuin vähän ja se on vähän kellertävää ja aivan kuin siinä olisi semmosia limapalloja siis limakuplia. Ja selälläni en voi nukkua ollekaan ja kun kumarrun esim. otan lattilat jotain niin sillonki kosekke kylkeen ja aivan kuin siellä joku painais. Miten tää liman sais köhittyä pois, mutta kun ei kärsi yskiä kun sattuu. ja muutenki hengitys rohahtelee. oon ottanu Buranaa, muttei se tunnu auttavan ja monet pullot kitannu yskänlääkettä ja nyt on jotain yskäntabletteja jotka liotetaan veteen, muttei auta, ei tuu räkä ulos keuhkoista.

Saman

Limakuplat on keuhkorakkuloista irronnutta limaa,
kylkikipu johtuu siitä sun yskimisestä, siellä on kylkiluiden välistä rustoa revähtänyt.
Ei muuta kuin lääkäriltä kunnon kipulääkkeet siihen kylkikipuun ja tehokkaampaa yskänlääkettä.

Yskänlääke ei aina ole se paras

Terv. nimimerkki "Kymmeniä pullollisia kitannut - suotta!"

Täältä tulee neuvoja!

Mucomyst-tabletteja apteekista. Niitä liuotetaan veteen ja otetaan 3 kertaa päivässä: tekee liman juoksevammaksi.
Ja sitten meidän astmaatikkojen "ensiapu" kun on kova limaisuus: laita iso 1,5 litran pullo vähän yli puoliväliin vettä. Osta muovikaupasta (tai jos sulla on jo!) n. 25 cm pala peukalonvahvuista muovilehkua. Puhaltele sitten siihen pulloon hyvin pitkään ja rauhallisesti suun kautta (tietysti!) 10 kerran sarja.Vesi kuplii ja lima nousee silloin sieltä syvältä hyvin ylös ja pystyt hönkäisyllä yskimään sen ulos!
Tärkeintä on rauhalliset, pitkät puhallukset. Voit pitää tauon ja uusia tuon 10 kerran sarjan.

Eiköhän räät lähde...Tsemppiä.
P.S. Tottakai kyljet tukee kipeeksi kovasta yskimisestä! Ja ilmeisesti sitä limaa on, koska rohiseekin.

Jatkuva limaniirrotus-

-lääkkeiden nauttiminen saattaa alkaa vaikuttaa päinvastoin eli limaisuusongelma vain lisääntyy. Hyvä limanirrotuskonsti on tuo vasta-painepuhallus, jota tuolla jku alempana neuvoikin. Vettä ja letku pulloon ja lima irtoaa.

Tarkennusta

Löysin vain litran pullon ja puutarhaletkusta katkaisin pätkän ja nyt olen hengitellyt tähän pulloon neljä kertaa 10 kerran sarjan. Vettä pullo on puolillaan. Kysyisin tästä, että pitääkö sen letkun olla tiiviisti siinä pullon kaulassa ? Siis teipata vaikka se siihen ? Vai saako se letku olla väljä siihen. ?

No öh

on aika iso läpimitaltaan, miteshän se vaikuttaa siihen puhallusten tehoon, mene ja tiedä. Ne letkut joita mie olen nähäny on olleet pikkusormen vahvuisia ja sen verran pitkästi sitä letkua et tulee vähä kierteelle sinne pullon pohjalle. Ei tartte tiivistää sitä pullon suuta.Ja muista pestä sitä pulloa välillä ja vaihtaa siihen se vesi.

Vaihdoinkin letkua

Ei tää puutarhaletku mitenkään paksu ollut. Hyvin sopi pulloon, mitä nyt vähä jäykkä oli. Löysinkin huushollistani paremman letkun. Mehumaijasta.

No joo

Sitten vaan harjoittelemaan puhallusta.

Tämmösen löysin

jostain tuolta....Vastapainehengitys (PEP)

09.06.2004

Potilasohje

Vastapainehengitystä eli PEP-tekniikkaa (positive expiratory pressure) käytetään eräissä keuhkosairauksissa liman tyhjentämiseksi keuhkojen pienistä ilmatiehyistä. Tällaisia sairauksia ovat keuhkoahtaumatauti, astma, bronkiektasiatauti ja trakeobronkomalasia. Vastapainehengitystä voidaan käyttää myös leikkaus- ja vuodepotilailla ehkäisemään keuhkoalueiden muuttumista ilmattomiksi eli atelektaasien kehittymistä.

PEP-tekniikan idea on se, että ulospäin vastusta vasten puhallettaessa keuhkojen sisäiset paineolosuhteet muuttuvat. Tällöin pienten keuhkoputkien välillä kulkevat ilmatiehyet aukeavat ja hengitysilma pääsee kiertämään niiden kautta liman tukkimien keuhkoputkien ohi keuhkojen kauimmaisiin osiin. Sieltä ilma puskee limaa kohti suurempia hengitysteitä puhalluksen jatkuessa. Suuremmista hengitysteistä lima on helpompi yskiä tai hönkäistä pois.

Tekniikka

Vastapainehengitys onnistuu kotona puhaltamalla pulloon. Puhalluspulloksi sopii litran vetoinen pullo, jonka pohjalla on noin 10 cm vettä. Lisäksi tarvitaan letku. Se asetetaan ulottumaan pullon pohjaan asti. Tarkoituksena on puhaltaa niin, että vesi saadaan kuplimaan. Vesimäärä on hyvä, jos aikuinen pystyy puhaltamaan hengästymättä 10 kertaa.

10 puhalluksen sarja suoritetaan yhteensä 3-4 kertaa ja sarjojen välillä pidetään sen verran taukoa, että ylöspäin noussut lima saadaan yskäistyä tai hönkäistyä ulos. Nämä puhallussarjat voi toistaa 1-2 kertaa päivän aikana. Pullo ja letku kannattaa puhdistaa joka päivä.

Alussa ehdottamani

Mucomys on koosteeltaan sellainen, että se tekee liman helpommin irtoavaan muotoon joten se nousee ylös myös helpommin. Sitä suositellaan käytettäväksi 3 kertaa päivässä veteen liotettuna (poretabletti) n. 3 viikon ajan ja tauko.

Kiittäääää

Nyt olen hengitellyt sillä pullo tekniikalla ja vähän on limaa irronnut, ja kylkikipu on hellittänyt jonkin verran. Olen käyttänyt yskänlääkkeenä biosolvon tabletteja. Nekin sekoitetaan veteen ja otetaan 3 kertaa päivässä. Ja myös Buranaa olen ottanut.
kiitos kaikille noista pullohengitus ohjeista. Eiköhän tämä tästä parane....

niin ja keuhkoahtauma alkaa

ja se ei ole iästä kiinni,kun tulee.Tupakki pois ja ihme jos ei yskät helpota:=)7 kk jo ilman itse.

itse sain

Kävin tänään lääkärissä taas kaksi kuukautta räkäistä flunssaa takana, nyt irtos nenätippoja ja kortisoni-inhalaattori ikävään yskään...parempi ehkä näin kuin taas antibioottikuuri...

kylkikipu

Heippa.
Epäilempä näin maallikkona, että sinulla on bronkomalasia tai sen alku. Sairaus on harvinainen mutta elämänikäinen jonka kanssa on opittava elämään. Voisit kokeilla reseptilääkettä Symbicort se on ainakin minulla lopettanut yskän mutta keuhkoissa olevaa limaa se ei saa pois.
Ei ole astmaa,mutta ruokatorvi ei kunnolla vedä,joten öisin nousee sylkeä ja limaa ja menee keuhkoputkiin. siinä ei astma avaavat piiput auta,mut jos saa jotenkin väkisin köhittyä liman pois niin hengitys helpottuu.ei millään meinaa nousta se räkä ylös. on kokeiltu pulloon puhalluata ja höyryhengitystä. on niin raskasta tehdä mitään kun ahdistaa henkeä ja ainoa syy on se lima. millä -
ihmeen konstilla sen saa helposti pois.limaa irroittavat vaan tekevät liman vielä löysemmäksi ja sit se valuu vain syvemmälle keuhkoputkiin. kova kortisooni kuuri on tullut otettua monesti vuodessa ja luuntiheyskin on heikentynyt.. omn se kumma,että keuhkolääkäreillä ei ole mitään muuta ,kuin astma. astmapiippua käyttäessä hengästyy vielä helpommin. koittakaa nyt jotain keksiä.eikölääketiede tossa asiassa kehity lainkaan.jos puhallat spirometriin ja otat laajentavaa niin arvot eivät nouse,mut kun saa liman yskittyä,niin heti heilahtaa viisari.Ei enää halua kortisoonia.,kun selkäkin on leikattu. Voisiko joku auttaa.Välillä ei jaksa tehdä mitään.Pitäis olla joku laite,mikä auttaisi liman nousuun pois keuhkoista.
 /   /  /  / Räkä keuhkoissa ja
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta