AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / verikoe

verikoe

5 Vastausta 1 604 Lukukertaa
Miks on verikokeessa esim. P-K pitäis olla 3.3-4.9 mmol/l, mutta sit jos se poikkeaa tosta vähän nii se on kuitenki ihan tavallista?
Mulla on P-Na 136mmol/l (pitäis olla: 137-145),
E-MCV 76 fl (pitäis olla: 82-98),
E-MCH 25 pg (pitäis olla: 27-33).
Mistä noi mun poikkeavuudet voi johtua ja mitä ne tarkottaa ja mitä ne voi aiheuttaa?
Toivottavasti edes joku ymmärsi mitä yritän selittää..

syötkö

eli mitä syöt?

Punasolut

tavallista pienikokoisempia (MVC, mean cellular volyme) ja hailakampia (MCH, en muista mistä lyhenne tulee). Yleensä nuo johtuvat raudanpuutteesta. Onko sinulla ehkä runsaat kuukautiset, se on yleisin lievän raudanpuutteen syy. Hankalampi raudanpuute laskisi jo hemoglobiiniakin ja tulisi anemiaa, lievässä puutoksessa punasolut vain pienenevät. Jos väsyttää, niin ehkä kannattaisi kokeilla rautakuurin syömistä. Ellei sinulla sitten ole suvussa jotain perinnöllistä muunnosta, joka tekisi punasolut pienikokoisiksi (esim. talassemiat), sellaisia kyllä lähinnä on ihmisillä joiden sukujuuret ovat Välimeren maissa tai kauempana etelässä.

Na 136 ei haittaa ja kaliuminkin pienet viiterajan ylitykset ovat hyvin yleisiä eivätkä vaadi sen kummempia hoitoja, jos ovat lieviä poikkeamia. Jos alkaa olla luokkaa yli 6, pitää seurata. Ja olisiko ehkä yli 6,5, pitää hoitaa.

tällaista

"Toivottavasti edes joku ymmärsi mitä yritän selittää..."

Ai että miksi ne viiterajat on laitettu niin ylös, ettei niiden alittuminen tarkoita mitään? Tai että miksi kokeita yleensä otetaan, jos kumminkin sanotaan, ettei tuloksilla ei ole mitään merkitystä?

Mikä kaliumarvosi oli? Entä onko oireita? Minkälaisia?

Lukemani mukaan matalat natrium- ja kaliumarvot voivat johtua esim. nesteiden kertymisestä kehoon tai kroonisesta lisämunuaisten vajaatoiminnasta. Matalat MCV- ja MHC-arvot viittaavat raudanpuuteanemiaan. Onko rautaa ja ferritiiniä katsottu? Vaikka söisit terveellisesti, voi esim. keliakia haitata imeytymistä. Jos et, olisi hyvä käväistä vaikka ravitsemusterapeutilla.

Viitearvothan

sovittuja lukuja, joiden puitteisiin suurin osa terveiden ihmisten lukemista sijoittuu. Viitearvot määritellään niin, että 95% terveiden ihmisten tuloksista osuu viitevälille. Toisin sanoen, jos sadalta terveeltä ihmiseltä tutkitaan kaliumarvo, keskimäärin viisi heistä saa tuloksen, joka ei mene viiterajoihin. Ja samalla tavoin, jos terveeltä ihmiseltä otetaan 20 laboratoriokoetta, keskimäärin yhden kokeen tulos ei mene viitevälille, vaikka mitään sairautta ei olekaan.

...

Kaliumarvo oli 3,7 mmol/l.
On mulla ollu vähän heikko olo, en oikee tiiä mist se johtuu.
Ei oo rautaa ja ferritiiniä katottu.. Ainakaan mun tietääkseni..
Syön kyl aik ykspuolisesti..
 /   /  / verikoe
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta