AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

ESPANJAAN RAKENTAMINEN

11 Vastausta 966 Lukukertaa
Kiinostaisi rakentaa eläkepäiviksi Espanjaan ok-talo,koska kunnollisen talon hinta on jostain 200.000 e ylöspäin.Siellä kuulemani mukaan elementtitiilet ei paljoa maksa.Maatyöt edullisia, ei routaa yms.Tonttejakin saa 20.000 e 1 hehtaarin andaluciasta.Mutta minkälaista on siellä tämä lupasysteemi?

luvat

jälkikäteen jos joku vaatii.

Kyllä kai sielläkin lakeja on

Kyllä se rakentaminen täytyy lähteä lailliselta pohjalta ettei purkuhommiin tarvi alkaa.Jotkut ovat tilanneet Suomesta hirsitalonkin.Ei kuulemma saa Espanjassa niihin vakuutusta,paloherkkyyden vuoksi?

Älä

Näitä pölvästeja, jotka puhuvat miten lupaa ei tarvita jne.
Lupa tarvitaan, ja sielläkin alkaa olla melko tiukkaa, jopa tiukempaa kuin suomessa, kun on juuri ollut näitä ilman lupaa rakentavia ja muita huithapeleita.
Rakennustarvikkeiden hinta on sielläkin kovassa nousussa, ja todellinen hintahan tulee ihan muulle kuin niille tiilille.
Ulkomaalainen on aina ulkomaalainen, ja virastoissa sen huomaa, rasismi on käsin kosketeltavaa, ulkomaalaisen asioilla ei ole kiire.
Hanki ensin ainakin reidencia, joka on kela-kortin tyyppinen, sillä saat kansalaisoikeudet, vaikka et kansalaisuutta, mutta et ole pelkkä turisti.
Rakennuttamisessa kannattaa käyttää jotain paikallista firmaa, tai ainakin kokenutta rakentajaa, suomalaisiakin on paljon, nopeuttaa monia asioita, siellä kun on se mañana meininki.
Putkimiehet ja sähkömiehet maskavat paljon, sillä alueella on kova rakentaminen ja kysyntää, samoin kuin muistakin rakennusmiehistä.

Epäilyttää vaan että ei melko rannikolta tonttia tuohon hintaan saa. Käypäs kyselemässä lisää tuolta: http://espanja.org/
Siellä on espanjan-suomalaisia paljon, joilla on kokemusta kaikesta tuosta ruljanssista.

Extremaduraan

Ei ole tarkoituskaan rakentaa rannalle, vaan sivummalle ja maaseudulle.Luulisi sieltä löytyvän halpaa tonttia,työvöimaamm,sähkömiehiä,muurareita ym.

Andalucian

Rakentaminen on keskittynyt todella kovaa costa del solin alueelle, siis rannikolle, ei rantaan.
Mutta espanja.org on oikea paikka kysellä enemmän.

Senpä takia juuri

Sinne solille ei kannata lähteä rakentamaan kun extremadurassa on vielä aitoa Espanjaa ja väljempää.Tontti ja talot aivan eri hinnoissa.Sama aurinko sielläkin paistaa.Toritkaan ei ota turistilisää.

Kannattaa

Haluaako rakentaa ja olla jumissa yhdessä paikkaa.
Vai valita vaikka joka talvi eri paikka.
Espanjassa vuokrat on huomattavan halpoja kun verrataan rakentamiseen tai ostamiseen.

Paikka-asuja

Nimenomaan samassa paikassa haluan asua.Nautin puutarhasta enkä kulkemisesta.Miten nämä Espanjalaiset sitten rakentaa jos se nyt niin byrokraattista on?

Perustetaan suomalaisyhteisö

Ostetaan iso maa-aluen lohkotaan se vaikka 5000m2 tonteiksi ja rakennetaan yhdessä.Voisi olla monenlaista osaajaa,sähkömiestä,muuraria,putkimiestä,kirvesmiestä jne.Esim,Fuengirolassa joku suomalainen tuo puutavaraa,siellälöytyy suomenkielistä konsultointiapua esim,rakennusvirastoon.Kehitellään ajatusta eteenpäin.Yhdessä meissä on voimaa.

Jos rakennutaisi

Espanjassa on paljon maahanmuuttajia vailla työtä.Voisi auttaa heitä antamalla työtä ja tehdä talon itselle.

Hyvät tavat

Ostetaan iso maa-aluen lohkotaan se vaikka 5000m2 tonteiksi ja rakennetaan yhdessä.Voisi olla monenlaista osaajaa,sähkömiestä,muuraria,putkimiestä,kirvesmiestä jne.Esim,Fuengirolassa joku suomalainen tuo puutavaraa,siellälöytyy suomenkielistä konsultointiapua esim,rakennusvirastoon.Kehitellään ajatusta eteenpäin.Yhdessä meissä on voimaa.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta