Kaipaisin vinkkejä näyttelijäksi pyrkivälle...

.....

Toivottavasti olen oikealla foorumilla...

Haluisin tässä vaiheessa sanoa, että jos sulla ei ole kokemuksia näyttelemisestä, niin älä lue tästä eteenpäin(toki silloin jos haluut seurata viestejä). Mutta asiaan...


Olen 17v(kk. päästä 18v) ulkomaalainen poika ja näytteleminen on alkanut kiinnostaa mua jo sen verran, että olen valmis menemään koulutuksiin/kursseihin ja kaikkeen sellaiseen missä näyttelemiseen harjoitellaan ja opiskellaan yms. ja sen jälkeen haku sarjoihin ja/tai elokuviin. Osaan näytellä, kaveripiireissä se on ilmenny monesti.

En oikein viitsi tai näe järkeä siinä, että menisin koittamaan onneani kaiken maailman koekuvaksiin ilman minkäänlaista pohjakoulutusta/-kurssia, vaikka tosin olen ollut monissa koulun järjestämissä musikaaleissa, mutta soittajana ja sivuhenkilönä. Mutta en usko että nuo kokemukset riittää, jos meinaa tosissaan jonkinlaista näyttelijänuraa kehittää. Ja kun olen jotenkin ujo niin noissa kurseissa kai on hyötyä siinäkin asiassa, että pääsee kuorestaan ulos ja uskaltaa tehdä asioita jne..

Olen vasta viimepäivinä tajunnut sen missä näen itseni 10 vuoden kuluttua ja se mikä kiinnostaa kaikkein eniten, jota ei todellakaan ole helppoa päättää kun tiedän olevani monipuolinen ja mulla on jonkinlainen lahja(kuulostaa tyhmältä kun itse sanon), että olen keskivertaa ylempänä monissa asioissa(jalkapalloakin potkittiin 10 vuotta) sekä urheilun puolella että koulun penkeilläkin.
Moni on varmaan törmännyt samaan tilanteeseen, joten en varmaan puhu pelkästään omasta puolesta, vaan otin asian esille... vähän laajemmassa mittakaavassa vaan.

Ongelmana mulla on se, joka on varmaan monilla muillakin opiskelijoilla, VAPAA-AIKA. Sitä on todella vähän kun opisekelen vielä lukiossakin. Jos ajattelee tarkemmin niin siitä 24 tunnista neljäsosa menee koulunpenkeillä opiskelemiseen ja muutamia tunteja päälle läksyjen yms. tekemiseen. Vielä kaiken lisäksi, jotta olisi jonkinlaista leipää syötäväksi niin töihinkin pitäisi mennä, joka vie sen vähäisenkin ajan mitä oli, mutta pappa betala(ainakin toistaiseksi).

Siksi tulinkin tänne hakemaan neuvoja ja apuja, mieluiten niiltä joilla on kokemuksia, että miten tommoiseen, sanonko harrastukseen(?), pitäisi lähestyä. En haluu heittää hukkaan kallista aikaa. Tietenkin tulee uusia kokemuksia ja oma luonnekkin muokkautuu jotenkin, ujoutta ajatellen jne.. Mutta lähinnä tarkoitan sitä että monista muista ammateista ja harrastuksista olen valinnut näyttelemisen, niin tarkotuksena olisi viedä se niin pitkälle kuin suinkin. Sillä jos se menee puihin(tietenkin itsestäni kyse), niin se vie elämänaikaa eikä jätä enään mahdollisuutta aloittaa toisenlaista harrastusta... tuntuu vaan että vuodet menee ihan sormen näpäytyksellä nykyään.

Huumoria, aktiivisuutta ja oma-aloitteellisuutta
löytyy.

Eli näihin hakisin informaatiota:

- Minkälaisiin koulutuksiin/kursseihin pitäisi/kannattaisi mennä? (eteläsuomessa)
Ja haluisin tietää mitä siellä tehdään.

- Mitä hintaluokkaa ne yleenä on?
- Onko lukio ja näyttelemisen harrastus mahdottomuus, kun miettii että molemmat vie aikaa.

- Mitä kaikkea näytteleminen ylipäätään vaatii?




Pahoitteluni vielä pienestä elämänkerrastani, tais tulla turhan pitkä, mutta pääsin avautumaan ja luulen etten vaan omasta puolesta vaan monista muistakin näyttelemisestä kiinnostuneista.

Toivottavasti tähän sit vastaillaan..
Kiitos vaivannäöstä jo etukäteen!

Sähköpostiin saa myös lähettää kaikenlaista näyttelemiseen liittyvää.

4

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuleva näyttelijä
      • Tuleva näyttelijä xD

        Tiedän, et tää on jo vanha keskustelu mut vastaampa silti jos joku asiasta kiinnostunut eksyisi tätä lukemaan. Eli lukio ja näytteleminen ei ole mahdoton tai vaikeakaan yhdistelmä, ainakaan minun mielestä. Itse käyn lukiota ja harrastan näyttelemistä harrastajateatterissa ja reenit on kerran viikossa. Ensi-illan lähestyessä reenejä on useammin, mutta kaiken olen aina onnistunut sumplimaan. Eli kannattaa pyrkiä harrastajateatteriin jos vain mahdollista. Myös kouluissa on yleensä ilmasutaidon kursseja jota kannattaa käydä. Kokemusta saa myös elokuva- tai tv-avustajana olemisesta, ja ainakin ylen ja mtv:n kotimaisiin sarjoihin on mahdollista päästä avustamaan.


    • Atte

      Mene myyntityöhön. Siirry aina vaikeammin myytävään tuotteeseen. Kun saat ihmisen uskomaan liirum laarumisi kasvotusten pystyt varmasti esittämään isommallekkin yleisölle vaikka mitä.

      siitä saa vielä palkkaakin. Ja jos myynti ei suju. Niin todennäköisesti näytteleminen ei ole sinun juttusi.

    • Anonyymi

      On tosi tosi vanha keskustelu, mutta kaikille kiinnostuneille. Jos kerta näyttelemisestä on kiinnostunut niin kannattaa hakea vaikka harrastajateattereihin tai jos haluaa kevyempää niin sitten vaikka kansalaisopistoihin jne... Näyttelemiseen tarvii mm: kiinnostusta esiintymiseen ja teatteriin, kuuluva ääni ja kuuntelutaito, sekä empatiataito. Suosittelen teatteria kaikille, itse harrastanut nyt reilu puol vuotta ja suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3391
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      169
      1431
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1218
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1102
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      784
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      729
    Aihe