murenevan kinkun

miten saa

Haluaisin joulukinkun olevan oikein mureneva. Millä keinolla siitä sellaisen saisi. Onko vinkkejä?Paistopussissa,ruiskuoressa vai ilman mitään. Lämpötila? Kiitos etukäteen vinkeistänne.

17

10230

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paisto-Pekka

      Murentuva joulukinkkuhan on vain merkki siitä, että kinkunpaisto on epäonnistunut, eli sitä on paistettu liian kauan.

      En voi ymmärtää, miksi joku tieten tahtoen haluaa sellaista!

      Mutta vaikeaa sellaisen aikaansaaminen ei ole: paista kinkkua tarpeeksi kauan eli "yli ajan". Kun kinkun sisälämpötila paistettaessa nousee reilusti yli 80 astetta, on se murentuva.

      • Käytä edellisen lisäksi vielä paistopussia niin murenee.


      • monia

        Minä nyt satun pitämään murenevasta kinkusta ja tunnen muitakin saman maun omaavia.
        Kai tällä palstalla saa tuoda makumieltymyksensä ilmi ilman "herran pieksuja".Jos sinä et pidä murenevasta kinkusta,niin ei se minun mielenrauhaani vie.
        Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
        Rauhallista joulua!


      • tpi

        se on merkki siitä, että paistaminen on onnistunut. "normaali", "mehukas" kinkku on todella yököttävän makuistakin, maistuu niin vahvasti sialta.
        Kunnollinen on tälläistä "lusikalla murenevaa", erittäin maukkaan makuista.
        Itse teen leivinuunissa, laitan aika kuumaan uuniin rasvapuoli ylöspäin illalla, ja otan sitten aamulla uunista pois. Tällöin kaikki rasva on sulanut pois, valunut lihan läpi kinkun alla olevaan leivinvuokaan. Nahka on tässä vaiheessa ihan kipristynyt ja kova, ja lähtee nostamalla kinkun päältä pois. Ja liha on erittäin mureaa, hajoavaa, todella, todella hyvää.


      • monia kirjoitti:

        Minä nyt satun pitämään murenevasta kinkusta ja tunnen muitakin saman maun omaavia.
        Kai tällä palstalla saa tuoda makumieltymyksensä ilmi ilman "herran pieksuja".Jos sinä et pidä murenevasta kinkusta,niin ei se minun mielenrauhaani vie.
        Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
        Rauhallista joulua!

        Itse asiassa olet kyllä siinä oikeassa, että monet pitävät tästä murenevasta kinkusta. Omat - jo aikuiset - lapseni, jotka tulevat joulunviettoon perheineen haluavat kinkkunsa ehdottomasti tällaisenä murenevana. Sen tulee kuitenkin olla vielä kostea eikä kuiva - vaikea yhtälö!

        Nahkaa ei saa poistaa ja kinkku tulee ehdottomasti kuorruttaa makean ja Dijon-sinapin sekoituksella, johon on lisätty pari munankeltuaista ja fariinisokeria. Kuorrutetaan korppujauholla, johon murennetaan paahdettua sipulia.

        Tarkat ohjeet - ja jos ei onnistu, on joulu pilalla.


      • nyt vain
        tpi kirjoitti:

        se on merkki siitä, että paistaminen on onnistunut. "normaali", "mehukas" kinkku on todella yököttävän makuistakin, maistuu niin vahvasti sialta.
        Kunnollinen on tälläistä "lusikalla murenevaa", erittäin maukkaan makuista.
        Itse teen leivinuunissa, laitan aika kuumaan uuniin rasvapuoli ylöspäin illalla, ja otan sitten aamulla uunista pois. Tällöin kaikki rasva on sulanut pois, valunut lihan läpi kinkun alla olevaan leivinvuokaan. Nahka on tässä vaiheessa ihan kipristynyt ja kova, ja lähtee nostamalla kinkun päältä pois. Ja liha on erittäin mureaa, hajoavaa, todella, todella hyvää.

        näyttää jääneen ruokamaku pikkulapsen asteelle.


      • haluan kinkun
        monia kirjoitti:

        Minä nyt satun pitämään murenevasta kinkusta ja tunnen muitakin saman maun omaavia.
        Kai tällä palstalla saa tuoda makumieltymyksensä ilmi ilman "herran pieksuja".Jos sinä et pidä murenevasta kinkusta,niin ei se minun mielenrauhaani vie.
        Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
        Rauhallista joulua!

        mureena, mutta olen sen aina ottanut pois uunista kun lämpö on n. 75-80. Pussissa paistuneena ja sitten vielä se loppusilaus sinappikuorrutuksella. Eikä leikata nahkaa pois. Paisto: uunissa lämpö keksim. 125-130 astetta ja kilo per tunti.

        Sitä iänikusta tönkkösuolattua kosteeta keitto- ja palvikinkkua saa kaupanhyllystä ympäri vuoden, niin että muree läpikypsä kinkku on hyvää.
        Hyvää joulua kinkunpaistajille toivoo äitemuori.


      • ihanaa ja sitten
        tpi kirjoitti:

        se on merkki siitä, että paistaminen on onnistunut. "normaali", "mehukas" kinkku on todella yököttävän makuistakin, maistuu niin vahvasti sialta.
        Kunnollinen on tälläistä "lusikalla murenevaa", erittäin maukkaan makuista.
        Itse teen leivinuunissa, laitan aika kuumaan uuniin rasvapuoli ylöspäin illalla, ja otan sitten aamulla uunista pois. Tällöin kaikki rasva on sulanut pois, valunut lihan läpi kinkun alla olevaan leivinvuokaan. Nahka on tässä vaiheessa ihan kipristynyt ja kova, ja lähtee nostamalla kinkun päältä pois. Ja liha on erittäin mureaa, hajoavaa, todella, todella hyvää.

        kun syö sitä oikeelle perunalimppusiivulle lastattuna kunnon sinapin kanssa, niin aah kun on hyvää.
        Sitä puolimärkää ja -raakaa muka mehevää kinkkua en syö.


    • turhuudenjumala

      vaan sen kinkun niin ylikypsäksi korkeammassa lämpötilassa kuin normaalisti. ilman pusseja tai ruiskuoria, koska niiden tarkoitus on pitää kinkku mehevänä. kokeile vaikka 150 astetta ja sisälämpö 82, niin eiköhän se kinkku murene...

    • kkkkkkkkkkkkk

      ... kinkku pussiin ja pussi kiinni, kulmaan pieni höyryreikä ja uuniin 140 astetta ja noin tunti per kilo (luuton ja luullinen paistuu eriajan).

      Tsekkaa mittaria, kun näyttää n. 90 astetta on kinkku murenevaa ja siitä ei enää valu sitä inhottavaa suolavettä tai mitä lie kudosnestettä.

      Anna "levätä" tunti pari ennen nahan poistamista ja kuorrutusta.

      • kinkku on

        kyllä jo suoranainen murha!


      • kkkkkkkkkkkkkk
        kinkku on kirjoitti:

        kyllä jo suoranainen murha!

        ... sun mielestäsi, mutta meille maistuu !!
        Voi olla että mittari vähän fuskaa, mutta en oikeestaan tiedä mikä ol iljettävämpää kuin kinkku josta leikattaessa tihkuu nestettä.

        Varsinkin se superkypsän kinkun ala-osa joka on muhinut paistoliemessä on taivaallisen ihanaa, ei se koossa hienoina siivuina pysy (ainaskaan lämpimänä) mutta hyvää on.

        Meit on niin monta mieltä kun on mietäkin JA HYVÄ niin.


    • Vaismäkelä

      Juuri lopeteltiin kinkkua (luuton, 4,8kg) Joka paistettu seuraavasti: Tunti 200 asteessa ja kaksi 170 asteessa jolloin sisälämpö 89 astetta, uuni kiinni ja annettu jäähtyä uunissa aamuun asti noin yhdeksän tuntia. Korkeimmillaan lämpö oli käynyt 94 asteessa ja aamulla oli vielä vajaa 50 astetta jolloin otettiin pois pussista. Kinkku ei todellakaan ollut kuivaa mutta erinomaisen mureaa kylläkin. Lopputulos vaativan raadin yksimielisellä päätöksellä erinomainen!
      Äärimmäinen paistotapa kyllä mutta tarkoitus oli hakea rajoja oikealle lämmölle, korkeassa lämpötilassa on paistettu kuitenkin ennenkin. Mataliakin on kokeiltu aina sadasta asteesta lähtien ja lopputulos on ollut aina vain parempi mitä korkeampi lämpötila (!!!)
      No, se miksi asian esitin niin mihin ihmeeseen perustuu yleensäkään matalan lämmön käyttö paistossa? Minä en oikein ymmärrä??

      • adrhh

        Matala lämpö -pitkä kypsytys aika takaa maukkaan lopputuloksen, niin kuin juuri kirjoitit ?


      • Anonyymi

        Taidan luottaa tähän :)
        On niin monenlaista ohjettt näköjään. Itse nostanut joka vuosi muutamalla asteella ja (liian varovaisesti) keskimäärin on tullut parempaa kokoajan. Nyt olen tajunnut myös sen, miksi jotkut ei kinkusta tykkää ja sanoo että sitä jää myös syömättä kun muut tarjottavat on suositumpia. Tässä syitä: Monelle sitä on liikaa, siis vaikka 7kg/2 aik 2lasta. Sitten toiseksi useimmiten se kun on ohjeen mukaan tehty ("mehevää" muka, siis sellaista yhtenäistä pehmeää kumia, leivänpäällis kinkkua,.. kai Alkaa tulla 40 mittariin ennen kuin onnistuu kunnolla :)

        Oisko se 90 hyvä sisälämpötila ja yöksi uuniin että vois jo aamupäivällä aloitella, hmmm ;)


    • nuoria pernoita
    • Kinkkuäkkiä

      Nyt paistettu kinkku 160 asteisessa uunissa... Oli pientä kiirettä niin piti saada paistoaikaa pois. Oli aika hyvä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe