AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Kinkun paistoaste?

Kinkun paistoaste?

4 Vastausta 1 710 Lukukertaa
Hei kokit! Minun pitäisi paistaa kaksi kinkkua.
Äidille 6,5 kg juhlakinkku ja itselle 3,8 kg luuton kinkku. Mikä lämpötila kummallekin paras?
Pitäskö alussa laittaa korkeampi lämpö ja alentaa
myöhemmin? Antakaa ohjeita PLEASE! Kiitos.
Kaikille maukasta Joulua!

ekaks

1h 200asteessa,sitten 150asteessa/kg/h ja tunti vielä päälle niin hyvää tulee,elikkä toi 6.5kg on uunissa 7,5h

ja sitten

voimmekin nostaa n.3 kg:n painoisen (joka uuniin laitettaessa oli kinkku) kuivan ja aivan täysin ylikypsän möntin pöytään... jos tolla ohjeella paahdat kinkkuasi, niin aikas kypsäksi meneee.

kokeiles

matalalämpöä. n.100-120 astetta alusta lähtien. mitä matalampi lämpö, sitä parempi lopputulos. kypsennyshävikki pienenee aika paljon tohon 150 asteella paahtamiseen. on tietysti makuasia, haluaako kinkun hajoavan käsiin, kun sitä leikkaa, vai haluaako siitä mehukasta. itse otan kinkun pois uunista kun sisälämpö on 73-75 astetta. se nousee vielä muutaman asteen kuorruttamisen ja tekeytymisen aikana.

Kinkun pitää olla

kauttaaltaa (tuuppaa se mittari ja tarkista) ja vain siinä 120-130 astetta uunin lämpö, kun pistät kinkun uuniin.
Paistoaika n. tunti/kilo, sisälämpö mittarissa n. 75-80. Mittareissa on yleensä maininta=trikiinit kuolevat.
Kinkku kypsyy vielä uunista tulon jälkeenkin, jäähtyminen kestää aikansa.
 /   /  / Kinkun paistoaste?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta