AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

Norja( Tromssa)

17 Vastausta 3 186 Lukukertaa
Onko kellään tietoa minne kannattaa mennä
Tromssassa kalalle. Paikkojahan kyllä löytyy
mutta löytäisi sen " oikean ". Merelle
tottakai mutta taimenjoetkin kiinostaa.
Eli onko kokemuksia tromssasta??

Tromsan kalapaikat

Olen asunut ko. paikassa 1.5 vuotta joten joitakin paikkoja on tiedossa! Onko kyseessä rannalta vai veneestä kalastaminen? Mereltähän saa kalaa melkein mistä vain!

tromssa

Eli mahdollisuuksien mukaan myös veneestä
jos vene saatavilla. Eli ollaan paikalla
pari viikkoa

Minäkin tulen

ja on vene mukana. Missä on ne PARHAAT paikat veneelliselle? Sääolosuhteet ja vuonon syvyys, mitä kaloja saatu ja kuin isoja, onko pallasta?

Muutamia...

Siellä järjestetään kala matkoja merelle kalastus aluksella! Eli jos on isompi porukka lähdössä niin kannattaa harkita. Hyviä rannalta kalastus paikkoja on todella paljon! Esim. Straumhella, Rekvik ja Oldervik. Kaikki paikat on noin 50km säteellä Tromsasta! Pääasiassa saalis on turskaa ja seitä, mutta veneellä on mahdollista yrittää myös kissakalaa ja ruijanpallasta. Vuonot on paikoin todella syviä ja sääolosuhteet voi vaihtua nopeastikkin.

Mites....

se syönti olikaan vuonossa .? Oliko se kun vesi korkeimmillaan sielä vai?
Entäs taimenjokia? Onko niistä tietoa.
kiitoksia vain edellisistä tiedoista. On
kirjattu muisttiin

Asiaa...

Vuonoissa on paras kalastaa! Paras syönti on pari tuntia ennen nousuveden huippua ja pari tuntia sen jälkeen! Taimen jokia ei ole tiedossa, mutta yksi hyvä lohi joki on matkan varrella eli skibotnissa. Todella hieno paikka! Turistien kalastusoikeus on viisi kilometriä tiestä, sen kauemmas ei ole asiaa!

Lohta skibotnelvassa?

Tiiätkö Turska onko Skibotnjokeen lohi palannut? Entä taimenet ja meriraudut? Eikö se joki ole myrkytetty pari kertaa sen loisen takia mikä on tuhonnut Norjan jokia paljonkin etelässäpäin.

Lohi

Oli siinä lohta ainakin kesällä 2001. Tosi isoja näky muutamia... En tiedä rauduista ja taimenista. Siinä piti desifioida kaikki välineet kun lopetti kalastuksen tai jäi 300 NKR sinne!

Kerro

Kerro vielä miten siitä saalistuskasta, seistä, kissakalasta ja ruijanpallaksesta saadaan retkiolosuhteissa syötävää.
Miten se suolistetaan , fileoidaan, maustetaan ja kypsennetään.

Omat kokemukset,, tehdasuusi mora ei leikkaa tuoretta raakaa kalaa, vaan repii.

Toisille kirjoittajille vielä kerrattakoon, norjassa saa merialueella ja vuonoissa kalastaa vapaasi / maksutta.
Mutta joista, puroista ja sisäjärvistä ovat tarkkoja. Sinne on oltava viimesenpäälle luvat ja pyyntivälineet on desinfioitava, lisäksi on joku päätiestä etäisyys sääntö.
Olisko tollai, ettei 10 kilometriä päätiestä etempänä saa turistit kalastaa ollenkaan.
Kertokoon joku toinen, joka tietää.
Hei Turska

Olen epätoiveoisesti etsinyt netistä paikkoja, jossa vuorattaisiin vene ja jopa opastus merelle kalastukseen n. 4-6 t päivässä.
Onneksi löysin tämän keskustelupalstan ja sain hyvää tietoa teiltä kaikilta. Mutta sinä tunnut tietävän hyvin näitä kalastusasioita sieltä Norjasta.
Onko sinulla tietoa mistä saisimme venee ja opastuksen vuokrattua tai jos soutelemalla voi niin venekin riittää.
Olimme Arnöyassa viime kesänä kalassa mutta siellä oli jo kaikki veneet vuokrattu.
Poikani 11v on kova kalamies ja on saanut minutkin hullaanuttua tähän Jäämeren kalastukseen.
Kiitokset tietoista jo etukäteen

Kalaan Tromssaan

Kävästiin kaverin kanssa Tromssassa viime kesänä ja paikka oli tromssasta atlantille päin vuonon vartta (oikea puoli) n.30km ja vuonossa. Siellä oli leirintä-alue josta sai edulliseen hintaan vuokrata soutu veneen, leirintä alueen nimeä en muista, mutta kartalta varmasti löytyy.

Paikka oli erittäin kalaisa ja sijaitsee aikalailla vuonon suulla, mutta kuitenkin tarpeeksi suojassa. Veto-uisteltiin soutamalla ja jatkuvasti oli kiinni turskaa ja seitä. Kissakalaa löytyy myös alueelta runsaasti. Kannatta käydä kokemassa;)

että..

minne päin tromssasta? Altaan vai?

Skibotn

Skibotn on Kilpisjärveltä n. 50km Tromsaan päin. Siitä lähtee tie myös Altaan.

MORTESNES

Olemme ollet aiempina kesinä pohjoisemmassa norjassa siltä nousee aivan yli voimaiseksi kalpaikkaikaksi Mortesnes (en ole varma kirjoituksesta) mutta sijaitsee varangin vuonolla. Olemme ollet siellä 3 kertaa ja aina on on tullut seitiä ja on joka kerta aina yksi kissakalakin tullut siis rannalta!!! Paikalta on helppo kalastaa. suoraa rannasta putoaa johonkin 20 metriin syvyys , ja olemme siellä 2 ketaa valaankin nähneet. Kissakalan kalastukseen täytyy titetää oikeat menetelmät. voit kysyä tarkemmin jos kiinnostaa..

Mutta vielä tuosta tromsasta haluaisin tietää kalretkien hintaa, suuria seitejä/turskia ja ruijanpallasta olisi tarkoitus pyytää. ja tuleeko lisä maksua jos sitä kalaa sattuu saamaan olen kuullut nimmitäin sellaistakin..pitääkö paikkansa. Ja missä tälläsiä reissuja järjestettäisiin. Olisi kiva saada vastaus pian joltain asiantuntialta. Nimittäin kohta olisi lähtö

Tromsassa

kannattaa mennä kapakkaan!!

Tromssa.

Moi..Mites meni kalareissu tromssaan päin..ollaan kans lähössä elokuun alussa ja ois kiva tietää mihin parkkeerataan auto ja jäädään muutamaks päiväks heitteleen..veneen vuokraustakin vois harkita, mutta pääosin rannalta heittelyä..oisko vinkkiä...
Hei
Olen juuri hakemassa paikkaa pohjois-Norjasta, jossa voisi kalastaa ja vuokrata veneen ja vieläpä opastuksen. Onko tämä mainitsemasi paikka Tromsan leirintäalue vai toisen paikan löäheltä kaupunkia.. voisitko kertoa tarkemmin apikan. Kiitti

terveisin Tuija

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta