AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

DNS-palvelin

19 Vastausta 18 272 Lukukertaa
Minulla on DNA ja kaapelikaista. Osaisiko joku kertoa minulle mistä mahtaa johtua kun kone herjaa että DNS palvelimeen ei saada yhteyttä ja IP osoitekin häviää, eikä sitten meinaa enää millään päästä takaisin nettiin?

Kaapelimodeemin

pielessä, palveluntarjoaja auttaa.

ei ooo

Ei voi pitää paikkaansa. Miten ne modeemin asetukset nyt itsestään aina välillä muuttuisivat. Joskus saattaa netti toimia jopa kolme tuntia putkeen..

operaattori

hei. olen ollut elisan asentajana 7 vuotta.

DNS palvelin on operaattorin ylläpitämä palvelin jonka kautta yhteys kulkee, reitillä ovat palvelin DHCP ,muuntamot, lähettimet, vahvistimet sekä antenni pistoke. näissä jossain on vikaa.

IP osoitteen häviäminen viittaa siihen että dataa ei pääse jatkuvasti modeemiin asti eli vikaa silloin linjoissa tai yhteyden reitin laitteissa tai modeemissa, mutta modeemin toiminnan voit selvittää pingaamalla modeemia ja isännän kuuluu vastata neljästi. linja ja yhteys viat on taas operaattorin heiniä ja ainakin elisalla pätkimisen pitää kahdesta vikailmoituksesta loppua tai muuten asiakkaalla on oikeus vaatia hyvitystä jos pätkiminen jatkuu.

myös

asetuksissa saattaa olla vikaa.

Sama juttu

Sama juttu! nettiyhteys katoaa joskus tunneiksi, mutta voi taas toimia viikkoja moitteetta. Silloin kun netti kusee, menen nörttinä Live Messengerin vianmääritykseen ja siinä herjaa, että "DNS-palvelin ei näytä pystyvän määrittämään IP-osoitetta". Missä vika? Sillä toimii moitteetta viikkoja tai kuukausia, mutta sitten joskus on pois tunteja. Sitten verkkoyhteyden tilassa huomaa, että lähetettyjä paketteja ihan helvetisti, mutta vastaanotettuja aivan muutama. Hjelppiä!
"isännän kuuluu vastata neljästi."

Kyllä sen kuuluu vastata ihan niin monta kertaa kun sitä pingaa...
Hei Opetaattori.
Miten pingaan modeemia tarkistaakseni, onko se kunnossa?

Minulla 4G-nettitikku on pätkinyt useaan otteeseen kaapelitaloon muutettuani. Elisan liikkeessä sanottiin, että voi tuoda nettitikun sinne tarkistettavaksi. Entä, jos se siellä toimii moitteettomasti?

Oma koneeni sanoo, että tietokone näyttää olevan kunnossa; DNS palvelin ei vastaa.

Miten suhtaudut tähän? Vaadinko Elisalta uuden nettitikun ja takaako se jatkuvasti tällä hetkellä pätkivän yhteyden?

Tintti
mitäs ku on modeemiyhteys ja tää rakkine pelittää nii hitaasti.Sit ku tekee vianmääritryksen se sanoo et tietokone on oikein määritetty mut dns-palvelin ei vastaa..?!
DNS palvelin on palveluntarjoajallasi. Et voi tehdä asian hyväksi muuta kuin ehkä vaihtaa operaattoriasi. Tuo DNS palvelin juttu vaivasi Elisaa joskus, nyt on toiminut sen osalta.
Voi sen dns-serverin vaihtaa vaikka opendns:ään modeemin asetuksissa, ei sitä operaattorin dns:ää tartte kärsiä, heh...
Totta, unohtu. Hyvä vinkki!
Nuo ulkomailla sijaitsevat DNS-palvelimet ovat vain usein hitaampia kuin oman palveluntarjoajan. Syötettävä sivu kun usein tulee paikkatietojen läheiseltä palvelimelta. Operaattorin DNS-palvelin hakee sivun vaikka Suomesta, nuo OpenDNS ja muut läheltä missä sijaitsevat.
Itse olen huomannut ja mitannutkin, että paras on syöttää verkkokortille käyttämäni Welhon DNS-palvelimien IP-osoitteet käsin automaattisen valinnan sijaan.
Moi.
OK. Ja mistä löydän koneelta Modeemin asetukset. Olen vain koneenkäyttäjä, en erikoisasiantuntija, joten neuvothan What.
mistä voin muokata asetuksia kun kone sanoo että ei löydä yhteyttä DNS palveluun?
Kaikki muut koneet kotona toimii, mutta en tiedä mitä olen säätänyt tällä koneella joten voisiko joku auttaa?

Eli mistä voin muokata asetuksia liittyen DNS palveluun??
Miten ylipäätään voi tulla ilmoitus DNS-palvelimen ongelmista, kun yhteys on maahan kaivettu laajakaista ja operaatoori ei ole mikään puhelinoperaattori?
Vaikuttaa taas osoitteen kalastelulta. Aivan sama juttu on on hakukoneiden kanssa, joita tunkee koneelle väkisin ja sen mukana vaikka pornoa ja muuta kylkiäisiä. Varokaa Deltaa.
Kyllä siellä operaattorilla voi olla vikoja vaikka kuinka paljon, ei välttämättä kaapeleissa.
Asenna dns-osoitteet käsin, niin ei siitä ainakaan kiikasta.
maahan kaivettu kaapeli tai maan pinnalla oleva kaapeli toiminnaltaan? Ei mitenkään. Se kaapeli oli sitten missä tahansa on pelkkä siirtotie eivätkä koske mitenkään palvelimien toimintaa.
Ne on nämä tv-kaapeli-nettiyhteydet, ne ei vaan toimi. Ottakaa puhelinpiuhoja pitkin tuleva ADSL yhteys, ei tarvi minkää DNS tai muunkaan palvelimen kanssa tapella. Tampereella on nyt vuoden yritetty korjata kaapelinettiä, ei saada toimimaan kunnolla.
jaa. niissä ADSL yhteyksissä ei olekkaan nimipalvelimia missään kohdassa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta