AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Lantus annokset

Lantus annokset

9 Vastausta 971 Lukukertaa
Olen vähän aikaa sitten aloittanut Lantuksen piikittämisen 10 yksiköllä. Nyt on menossa jo 30 yksikköä aamuisin ja aamusokeri on vielä noin 8-9. Lähtötaso oli noin 15.
Millaisia annoksia te käytätte ja onko 30 yksikköä paljon vai vähän?

Aukuistyypin diabetes ja painoindeksi 42.

Tunnen kakkosia

Tunne 2-tyypin diabeetikoita, joilla vuorokausiannos saattaa olla jopa 150 yksikköä. Varsianista ylärajaa ei taida edes olla. Joten 30 yksikköä ei ole mielestäni paljon.

Olen ymmärtänyt, että määrää lisätään kunnen sokerit asettuvat haluttuihin arvoihin.

On kyllä minusta outoa, että pistät Lantuksen aamuisin. Olen jotenkin ymmärtänyt, että 2-tyypeillä hoito normaalisti aloitettaisiin nimenomaan iltapistoksella. Mikähän tuohon on syynä, onko se tuon Lantuksen vuoksi? Ainakin monet tuntemani Protaphanen käyttäjät ottavat sen illalla.

Ohjeet

DH antoi ohjeet että aamuisin pistetään ja niin on Lantuksen omassa ohjeissakin jotka sain mukaan.

Ilmeisesti sitten perusteltua

No juu, eipä sitten mitään.

Ja löysin kyllä tuolta "lääkärien tietokannastakin" maininnan, että nimenomaan Glargiini-insuliini (siis Lantus) voidaan pistää milloin vaan. Lainauksena lukee näin "Glargiini-insuliini voidaan pistää aamulla, ennen päivällistä tai illalla, annoksen omasäätö silti paastoverensokerin perusteella."

Ilmeisesti olet itse kokenut tuo aamuajan helpoimmaksi muistaa ja tehdä suunnilleen aina samaan aikaan.

Samoilla sivuilla sanotaan kyllä myöskin "Vertailevat tutkimukset ja meta-analyysit puoltavat iltainsuliiniyhdistelmähoidon valintaa ensisijaiseksi tyypin 2 diabeetikon insuliinihoitomuodoksi".

Ja vielä löytyy tälläinenkin tieto: "Annos vaihtelee eri henkilöillä huomattavasti (8–200 KY)".

lantus

lantus on aamuin ja illoin.mittaan lantuksen sokerit yolla kello 3.00.yritan mittarin nayttavan 5,0.lisaan ja vahennan lantusta taman yollisen mittauksen perusteella.aamula suoritetun mittauksen perusteella ei voi annostella lantusta/levemiria.amulla saattaa olla"aamun koitto ilmio" korjaan sen pika insulinilla.usein kaytan novoa 3-4 unittia..lantus on tyhja kaynti insulini.olen siis tavallaan tyhja kaynnilla kun olen lantuksen varassa.yollisen mittauksen aikana ei ruokailu ja pika insulini enaa vaikuta..tutustu aamun koitto ilmioon...

Lantuksen

mihin aikaan päivästä tahansa, kun se on niin pitkävaikutteinen. Joskus Lantus voidaan jakaa kahteen annokseen ja pistää aamuin illoin, jos halutaan kokeilla, toimisiko se paremmin. 30 yksikköä ei vielä ole ollenkaan paljon, tiedän tyyppejä, joilla annos on 200 yksikköä. Yleensä mitä enemmän on ylipainoa, sen isompia insuliiniannoksi tarvii, vaikka tässäkin on paljon yksilöllistä vaihtelua. Lantus aloitetaan pienellä annoksella, koska ei tiedetä, kuinka herkkä olet insuliinille ja olisi vaarallista aloittaa summittaisesti liian isolla annoksella, voisi tulla hypoja. Sitten annosta hilataan vähitellen ylöspäin, kunnes ollaan sinulle riittävässä annoksessa. Siksi pitääkin vaan uskaltaa nostaa ja nostaa annosta ohjeen mukaan kunnes arvot on hyvät.

lantus

korkea veren paine lisaa insulinin tarvetta .jos verenpaine laskee normaaliksi,pienenee insulini annos

Ei vieläkään muutosta

Nyt annostus on jo 50 yksikköä ja aamusokeri ei ole muuttunut miksikään, eli on aamuisin edelleen noin 9.
Saa nähdä että toimiiko Lantus olleskaan.

aamu sokeri

kuule pekka ala yrita korjata aamu sokeria lantuksella.ota lantus aamuin ja illoin. tarkasta annos 2-4 valilla yolla.jos mittari nayttaa 5-7 olet lahella oikeaa annosta...pista pika,nopeaa insulinia 5.30-6.30 valilla korjataksesi aamun nousevaa sokeria. annos on noin puolet mita kaytat aamiaisella.joutut pienentammaan aamiaisella kayttamaasi annosta ..tietat etta liikunta,tai raskas tyo vaikuttaa myos lantus annoksiin.voit kysya laakariltasi loytaako virhetta tasta neuvosta....kerro onnistuuko...

lantus

olen käyttäny lantusta monta vuotta seon hyvä olen saanu pysymään sokerin aika hyvin välillä hyppä päälle kaden kymmenen ruoka on tarkka ja pitäs kävellä .
 /   /  /  / Lantus annokset
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta