Kissa oksentaa

Mettänpeikko

Minulla on hoidettavana tuttavan kissa, jota minun oli tarkoitus käydä ruokkimassa kissan kotona, mutta päädyimme kuitenkin hakemaan kissan meille, jotta voimme tarkkailla kissaa paremmin. Tuttavani lähti matkalle tänään aamulla. Kissa on oksentanut n. viikon ajan joka päivä, oksennus on kuulemma ollut keltaista vaahtoa. Kissa syö niukasti, ainakaan tämän päivän aikana hiekkalaatikkoon ei ole ilmestynyt kuin yksi pissa. Kissa oli kotona koko päivän, haimme sen meille vasta illalla, joten niukka ruokailu ja hiekkalaatikon täyttymättömyys ei selity vieraalla paikalla. Kissa on madotettu oksentelun vuoksi neljä päivää sitten, mutta en oikein usko matoinfektioon, koska karva kiiltää.

Minulla on itselläni vankka kissakokemus, mutta vastaavaa ei ole koskaan sattunut omille kissoilleni. Jos kysymyksessä olisi oma kissani, veisin sen eläinlääkäriin, mutta tuttavani mielestä se ei ole vielä aiheellista.

Toivoisin villejä arvauksia ja kommentteja siitä, mikä kissaa voi vaivata. Itse pelkään jotakin suolistoperäistä juttua, mutta en toki ole varma.

15

12302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisuystävä

      Voisiko kyseessä olla se että kissalla on karvoja kurkussa ja se yrittää oksennella niitä pois?

      • LaLa

        ja sitä vaivaa helpottaisi varmasti jos kissa pääsisi syömään ruohoa.


      • Mettänpeikko
        LaLa kirjoitti:

        ja sitä vaivaa helpottaisi varmasti jos kissa pääsisi syömään ruohoa.

        Kissa on keväästä lähtien ulkoillut säännöllisesti noin kerran- kaksi viikossa valjaissa ja syönyt aina ulkoillessaan ruohoa. Yleensä kuulemma seuraavana päivänä yökkäillyt "karvapalluroita" eli siis oksennus ollut silloin erilaista kuin nyt.

        No, jos kissa oksentaa tai sitä kakkaa ei kuulu, otan yhteyttä eläinlääkäriin, sanoi omistaja mitä tahansa. Kiitos kuitenkin kaikille.


    • tortietude

      aika pitkän aikaa on oksennellut. Veisin lääkärille. Kannattaa keskustella lääkärin kanssa asiasta. :)

    • maiju

      eläinlääkäriltä, onko aihetta käyttää lääkärissä.

    • Speedy

      Viepäs kisu eläinlääkäriin! Kaverisi toki on valmis maksamaan kulut takaisin, olettaisin. Aina kun epäilee eläimen olevan sairas, ensimmäiseksi tulisi ottaa yhteyttä eläinlääkäriin...

      Meillä yksi kissa oksenteli samalla tavalla keltaista vaahtoa useita kertoja päivässä. Kun se jatkui kaksi päivää, vietiin lääkäriin, joka diagnosoi gastritiksen, mahahapon liikaerityksen, todennäköisesti johtui stressistä (oltiin juuri muutettu). Mutta painotan siis, että täällä internetin kautta, kun emme voi kissaa nähdä emmekä tutkia, enkä minä ainakaan ole eläinlääkäri, niin voimme vain arvailla. Mitään varmaa tietoa et saa, ellet vie kisua tutkittavaksi, kannattaa tehdä se ennemmin kuin myöhemmin, sillä tuo oksentelu voi toki johtua jostain muustakin, monestakin syystä, jo(t)ka kannattaa mieluummin selvittää kuin odottaa liian pitkään.

      • Speedy

        Tiesitkö, että jos kissalla on pitkään ummetus, uloste pakkautuu suoleen, jonka seinämien läpi alkaa tihkua myrkyllisä eritteitä kissan elimistöön. Pahimmassa tapauksessa tämä myrkytystila johtaa kuolemaan, joten jos et jo ole vienyt kisua lääkäriin, tee se nyt.


    • Kissanainen

      Nämä on vain arvauksia,,,
      Omalla kissallani on ollut ongelmia vatsan kanssa, mm "mahaportin sulkijalihasten löystyminen", minkä vuoksi oksennusta tuli vähän väliä, ja kun vatsa on tyhjä tulee niin sanotusti sappinesteet ulos = keltaista vaahtoa. Toinen vaihtoehto voi olla, että jonkin näkönen haava nielussa tai syvemmällä aiheuttaa vaivan. Yhtä hyvin syynä voi olla jonkin näköinen tukos, ruoto tai luunpalanen jossakin nielun ja vatsalaukun välillä. Ehdottaisin että veisit miisun lääkärille, jotta syy moiseen oireiluun löytyisi.Toivottavasti se ei ole mitään vakavampaa.

    • tipu

      ..MATOJA!hae matokuuri.

    • LUE TÄMÄ ^..^

      Eli pyhä birma (2 v kolli) alkoi oksentaa pari vuorokautta sitten.Oksennus oli pelkkää nestettä ja kissa kakoi valtavasti saadakseen oksennuksen tulemaan.
      palattuani eilen kotiin(olin yhden yön poissa) kissa oli todella heikossa kunnossa.Se on vähän arka luonteeltaan mutta nyt vaikka toin ystäväni mukanani se ei yrittänykään nousta ja perääntyä ,se oli täysin väsähtänyt ja turta.. ja sen kuono oli aivan kuiva,samoin niskanahka jäykkä joka on siis selvä viittaus liika kuivumiseen.

      Mieheltäni kyselin oliko kissa milloin viimeksi hänen nähden syönyt tai kakkinut...no,sitä olikin yllättävän hankala mennä arvaamaan kun kissoja on kaksi..mutta päädyimme siihen että on saattanut kulua jopa viikon verran aikaa..:(

      Soitin eläinlääkäriin ja hän otti kissan puolen tunnin kuluttua vastaan..kisu parka joutui suoraan tiputukseen ja oli erittäin huonona.Siinä itku silmässä mietittiin eri vaihtoehtoja tuon kaiken aiheuttajalle..eläinlääkäri veikkasi auringonpistosta(huono vointisuus,heikkous,ruokahaluttomuus,kuivuus),kyseessä on kuitenkin sisäkissa joten itse olin sitä mieltä että kyseessä on suolitukos.Birma nuolee usein karvaa sisäänsä ja vaikka se syö kauraa ja saa öljyistä ruokaa,silti se oksentelee välillä pitkiä karvapötköjä.

      Anyway,kissaan pumpattin nestettä vajaa desi,enempää se ei antanut laittaa(meitä todella oli 3 pitelemässä vauhkoa ja pelokasta kisuparkaa).. ja se sai kipulääkettä ja rauhoittavaa.Kolmeen tyttöön pitelimme kisua kun lääkäri antoi..YRITTI antaa parafiiniöljyä..ja saikin melkein ruutallisen menemään sen suun kautta sisuksiin.kuumetta mitattiin takapuolesta ja sitä oli 39.2 joka on kuulemma ihan normaali.

      Lääkkeitä saimme kotiin tuomisiksi,

      puoli tablettia aamuin illoin,nestemäistä litkua ruutattavaksi tunti tabletin jlkn ja sitten useita kertoja päivässä parafiiniöljyä.lisäksi vielä kissatahnaa,josta mirri saisi vitamiineja,kun sille ei ruoka tuntunut menevän vieläkään.
      Sitten 50€ köyhempänä kotiin odottelemaan että parafiinia alkaisi tulla peräpäästä ulos.

      Vaan eipä alkanut.. :(

      viime yönä kello soi tunnin välein kun vuorotellen mieheni kanssa ruuttasimme kissaan vettä ja lääkkeitä...itkujen yö...(ja aamulla tietysti töihin..)

      aamulla soitin eläinlääkäriin ja sovin röntgenajan.Todennäköisesti suoli on todella pahasti tukkeessa ja tulehtunut,minulle sanottiin. JEeSUS kuinka surullinen perhe oli meidän birmalla tänä aamuna..
      leikkaus edessä mahdollisesti..:`(


      mutta ... :)))))

      kun tulin päivällä käymään kesken työpäivän katsomaan pientä potilastamme, se nuoli kauhuissaan peräpäätään josta valui öljyä!!!
      :D

      voi sitä onnen hetkeä...

      peruin kuvausajan ja kissan vointi on kohentunut iltaa kohden huomattavasti..se jopa leikki äsken ragdoll-kaverinsa kanssa.

      Lääkitystä jatkamme vielä muutaman päivän ja nestettä on myös ruutattava kun kisu ei kovin ahkerasti muista juoda vettä.
      Ruuaksi annamme kaikenlaisia kastikeruokia,(ei kuivia raksuja) ja tahnaa se saa muutaman päivän ajan vielä syödä (onneksi se tuntuu pitävän siitä)

      mitäpä tästä opimme...

      tästä eteenpäin sotketaan öljyä reilusti ruuan sekaan ja annetaan harjan laulaa... ;)

      mitäpä ei omien rakkaitten lemmikkiensä eteen tekisi..

      tuossa tuo nyt katselee minua suurilla sinisillä silmillään..ehkä se ymmärtää joku päivä että kaikki pyyhkeisiin kietomiset ja leukojen väkisin aukaisut oli sen parasta ajatellen..ehkä ei...rakastan noita molempia yli kaiken.

      ja neuvoni sinulle,ystäväsi lemmikin hoitaja...vie kiireesti se kisu lääkärin ettei käy niin hullusti kuin meille...

      helle ja kaikki..kissa kuivuu helposti.

      kaikkea hyvää ^..^

      • Eskoas

        Todella koskettava tarina, näin 7 vuoden jälkeenkin. Meidän kisulla taitaa vain olla lopettaminen edessä huomenna :'(


    • kissat on joskus..

      on, että kissa on syönyt jotain myrkyllistä kasvia tms.

      Todennäköisempää on, että kissa on syönyt esim. kuumuuden tai stressin takia huonommin ja sen vatsa reagoi.

      Itselläni on aivan terve, mutta alipainoinen kissa, joka reagoi aivan kaikkeen kuun asennosta lähtien syömättömyydellä. Sitten kun vatsa on tarpeeksi tyhjä, oksentaa keltaiset vaahdot (aka sappinesteet). Jos mättää kovasti ruokaa tyhjään vatsaan, oksentaa sitten ruuat. Tuon syömisiä pitää koko ajan tarkkailla, ja jos tiedän, että vatsa on päässyt tyhjäksi asti, annan sille eläinlääkärin määräämää Primperania (pahoinvointilääke). Oksentelua estää tasainen ruokailu, eli juuri sitä sapuskaa, mitä katti milloinkin tahtoo, pitäisi olla saatavilla hieman..

    • Koira ja Kissa Fani

      Minulla ja miehelläni on useampia kissoja,vanhin täytti 17v ja oksentaa n.kahden viikon välein keltaista vaahtoa muutamia kertoja päivässä,madotettu 2pv sitten ja syö kuin hevonen ja kun käy juomassa niin laatikolle,missä voisi olla vika?Ei kiinnostaisi puolta autoa purkaa että saa kissan ulos autosta kun murtautuu kuljetus häkistä.Hampaitakaan kyllä ei ole enää suussa kun ylä torat ja 2 poskihammasta.Sen seurauksena saa vellimäistä/puuromaista ruokaa jota ei tarvitse pureksia.Muuten virkeä ikäisekseen,ainut vaan että ei liho,vaan pikemminkin kuihtuu.Joko olisi aika luovuttaa ja päästää paremmille metsästys maille? :(

    • Maatiainen

      Voisit käyttää kisun verikokeissa ja tarkistaa munuaisarvot, iäkäs kissa ei välttämättä kestä nukutusta.
      Meidän 16-vuotias kisu sai rauhoitteesta myrkytyksen ja lopulta kuoli. Sitä en tiedä mitä rauhoitetta käytettiin hammaskivien poistossa mutta kissa ei tullut enää takaisin omana itsenään vaan oli kuin olisi siellä raiskattu, pää painuksissa ja jökötti lopulta ei enää tassut eikä käpälät kantaneet. 15-vuorokautta hammaskivien poistosta tuli pakko viedä eutanasiaan samaiselle tappajatohtorille Haminan Animagiin.
      Kissamme oli muuten terve mutta oksensi ja otetuista verikokeista ei löydetty mitään terve poika oli. Hautasimme kysymysmerkin kun lääkäri ei mitään tiennyt.

      • Anonyymi

        Vanha teksti mutta meillä kävi myös niin että hammaskivenpoisto joka tehtiin sedaatiossa. Kissalta otettiin verikokeet ennen tätä ja oli munuaisarvo hiukan koholla. Kalsium koholla ja suuri rakko. No kotona kyllä suht nopsaa toipui mutta alkoi juomaan enempi ja alle 4 viikkoa meni kun yks kaks alko oksentaan valtavia lätäköitä. Lopetti syömisen, mutta joi. Pissasi alleen ja oli uninen sai yhden kohtauksen. Söi vielä yhtenä päivänä hiukan mutta aamulla okseni noin puoli litraa pahan hajuista keltaista nestettä. Vatsa toimi aiemmin mutta sekin vain kun toimitti. Oli pakko tehdä päätös jos ja kun kissa ei syönyt, vatsa ei tominut ja joi vain, lopulta ei enää pissannut niin en halunnut tilannetta jossa kissa vain nukkuu ja kärsii pois. Teki pahaa tehdä päätös. Olin ruokkinut pipetillä sun muulla mutta kissa suorastaan vihasi tätä. Kissa vain ei syönyt joi senkin edestä. Oli myös semmosissa asennoissa missä kissa on ennen kuolemaa. Lisäksi omissa oloissaan. Ikää oli jo. Tunnen kyllä edelleen syyllisyyttä siitä olisiko pitänyt vaan jatkaa ns pakko syöttöä. Olisiko voinut asiat vielä kääntyä parempaan. Oli kuitenkin taustalla sairauksia. Siinä kohtaa kun päätöksen tein tein sen sen pohjalta että tuntui pahalta katsoa sitä tilannetta kun toisella oli huono olla eikä voinut auttaa. Munuaisjutut on hankalia. En iki maailmassa ois halunnut luopua mut siinä kohtaa näin sen ainoana mahdollisuutena päästää toinen pois. Silti kaduttaa oisinko voinut tehdä enemmän.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe