Raa'an lihan syönti

qw-e

Olen koko pienen ikäni tykännyt raa'asta tai hyvin kevyesti paistetusta lihasta, mutta minua mietityttää sen terveysvaikutukset. Suomalaisen lihan pitäisi olla säteilytyksen takia aika puhdasta enkä koskaan ole (tiettävästi) sairastunut mihinkään tautiin syötyäni raakaa lihaa. Tarkoitan nyt tässä lähinnä naudan ja porsaan lihaa, kanaa en viitsi kokeilla salmonellan pelossa.

Olen kuullut ja lukenut, että raa'asta punaisesta lihasta voi saada trikiinin, EHEC:n tai muita tauteja, mutta toisaalta raa'assa lihassahan on monia arvokkaita hivenaineita. Jos vaakakuppiin asettaa toiselle puolelle terveyttä edistävät ainekset ja toiselle todennäköisyyden saada jokin loinen tai bekteeri, kummalle puolelle teidän mielestä vaakakuppi kallistuu?

35

12902

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raakalainen

      Älä nyt ihan raakaa syö, vaikka siitä saa enemmän vitamiineja ja muuta sontaa. Paista, vaikka lihasi puolikypsäksi tai laita pariksi minuutiksi mikroaaltouuniin niin bakteerit kuolevat.

      • Sushi1

        👎🏻


    • ex-teu

      Itse tykkään, että pihvi on medium tai medium minus. Mutta tämä pätee siis vain naudan/härän lihaan. Porsaan otan mieluummin suht kypsänä. En tiedä, onko tossa possun lihassa mitään sen ihmeellisempää kuin naudassa, mutta jostain olen ymmärtäny, että se pitäis kypsentää paremmin kuin nauta.
      Naudanlihapihvissä saa mun mielestä tulla punertavat lihanesteet ulos, kun se tarjoillaan. Silloin se liha Maistuu.

      • Minäkin*

        Olen melko lailla samaa mieltä kanssasi. Nauta ehdottomasti medium miinuksena! Mutta voin laajentaa siten, että myös lampaan/karitsan lihaan pätee aivan sama - kunhan se on sellaisesta ruhonosasta, että on muuten suht koht mureata. Myös esim. ankanlihaan pätee tämä medium hyvin.

        Possu sitten lähes kypsäksi, samoin broileri, tai ainakin, että ovat vielä mehukkaita, ei ylikypsiä tai kuivia.

        Ihaninta on täysin raaka naudan tartarpihvi!


      • Anonyymi
        Minäkin* kirjoitti:

        Olen melko lailla samaa mieltä kanssasi. Nauta ehdottomasti medium miinuksena! Mutta voin laajentaa siten, että myös lampaan/karitsan lihaan pätee aivan sama - kunhan se on sellaisesta ruhonosasta, että on muuten suht koht mureata. Myös esim. ankanlihaan pätee tämä medium hyvin.

        Possu sitten lähes kypsäksi, samoin broileri, tai ainakin, että ovat vielä mehukkaita, ei ylikypsiä tai kuivia.

        Ihaninta on täysin raaka naudan tartarpihvi!

        Kyllä riimihärkäkin hyvää on


      • Anonyymi
        Minäkin* kirjoitti:

        Olen melko lailla samaa mieltä kanssasi. Nauta ehdottomasti medium miinuksena! Mutta voin laajentaa siten, että myös lampaan/karitsan lihaan pätee aivan sama - kunhan se on sellaisesta ruhonosasta, että on muuten suht koht mureata. Myös esim. ankanlihaan pätee tämä medium hyvin.

        Possu sitten lähes kypsäksi, samoin broileri, tai ainakin, että ovat vielä mehukkaita, ei ylikypsiä tai kuivia.

        Ihaninta on täysin raaka naudan tartarpihvi!

        Tartar on sairasta "huumoria". Kuka voi syödä RAAKAA jauhelihaa ???


    • selvisivät

      pari miljoonaa vuotta syömällä raakaa lihaa. Me tuskin selviämme yhtä kauan,ainakaan syömällä kuivaksi korvennettua lihaa.

      • vanha kokki

        Hieman mukaeltu tartarpihvi, jota syön varsin usein, kun lihan himo yllättää.
        Teen sen "vääräuskoisesti", naudan sisä-tai ulkopaistista, vieläpä kutterilla hienontaen, mutta silti hyvää tulee. Valitsen tuoreen, tarkoitukseen sopivan palan n.200-300 gr. paistia, josta poistan mahdolliset kalvot ja jänteet tarkoin. Leikkaan lihan pieniksi n. 2x2 sm:n kuutioiksi ja laitan ne kutteriin samalla lisäten vääräoppisesti mausteet joukkoon. Käytän hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Kone saa pyöriä, kunnes seos on täysin tasaista ja hienoa.
        Voitelen voilla pari Pietarin limpun viipaletta ja muotoilen lihasta niiden päälle paksuhkon pihvin.
        Pihvin päälle lisään vielä hitusen mustapippurirouhetta ja pari kananmunan keltuaista. Lautaselle asettelen leivän viereen sipulisilppua kuutioitua etikkapunajuurta ja kuutioitua suola-tai herkkukurkkua, sekä pari rkl. caprismarjoja. Kyytipojaksi valitsen aina huurteinen lasillinen Stolishnaya votkaa ja kylmää olutta.
        Tämä on minun syntinen herkkuni ja on ollut vuosikymmenet, kuten myös tulee olemaan edelleen.
        Muussa muodossa en täysin raakaa lihaa syö.


      • kuullostaa
        vanha kokki kirjoitti:

        Hieman mukaeltu tartarpihvi, jota syön varsin usein, kun lihan himo yllättää.
        Teen sen "vääräuskoisesti", naudan sisä-tai ulkopaistista, vieläpä kutterilla hienontaen, mutta silti hyvää tulee. Valitsen tuoreen, tarkoitukseen sopivan palan n.200-300 gr. paistia, josta poistan mahdolliset kalvot ja jänteet tarkoin. Leikkaan lihan pieniksi n. 2x2 sm:n kuutioiksi ja laitan ne kutteriin samalla lisäten vääräoppisesti mausteet joukkoon. Käytän hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Kone saa pyöriä, kunnes seos on täysin tasaista ja hienoa.
        Voitelen voilla pari Pietarin limpun viipaletta ja muotoilen lihasta niiden päälle paksuhkon pihvin.
        Pihvin päälle lisään vielä hitusen mustapippurirouhetta ja pari kananmunan keltuaista. Lautaselle asettelen leivän viereen sipulisilppua kuutioitua etikkapunajuurta ja kuutioitua suola-tai herkkukurkkua, sekä pari rkl. caprismarjoja. Kyytipojaksi valitsen aina huurteinen lasillinen Stolishnaya votkaa ja kylmää olutta.
        Tämä on minun syntinen herkkuni ja on ollut vuosikymmenet, kuten myös tulee olemaan edelleen.
        Muussa muodossa en täysin raakaa lihaa syö.

        ja varmasti hyvää onkin jos tuon 300gr pihvin pistelet yksin poskeesi leivän kera.Hyvät ovat kyytipoikasikin.Tuppaa vesi tulemaan kielelle.


      • simppelisalmonella

        Kuka selvisi ja kuka ei!

        Mikään loinen tai tauti ei koskaan ole koitunut koko populaation tuhoksi, mutta silti kannattaisi pitää mielessä elintarvikehygienia - raa'assa aineksessa piilee aina myös riski sairastua bakteerien tai alkueläinten aiheuttamiin tauteihin, jotka voivat koitua joko terminaalisiksi tai vammauttaviksi.

        Viime vuosisadan alussa noin neljännes Suomen väestöstä kärsi suolistoloisten aiheuttamista vakavistakin puutosoireista huonon hygienian, raa'an tai huonosti valmistetun ruoan takia.

        Ja silti unohdetun historian myötä nykyajan tseffit suosittelevat mahdollisimman raakaa safkaa kuvitellun maun vuoksi - kyllä sitrus-happo pöpöt tappaa - ja just joo, syöppä lahna-ceviche ja ulosta lattanamatoa seuraavat kuukaudet niin tunnet olevasi IN ja hyvin laiha.

        Jotenkin nykymaailmaa vaivaa yletön "urheilu" ruoan kanssa - tsikkenin pitää olla roosaa tai se on sitten kuivaa. Yli 45 asteen kypsennyslämmön mennessä ruoka on muka auttamatta pilalla ja vitut.

        Nää tseffit vaan "urheilee" siitä kuka uskaltaa kukata raainta safkaa mausta ja varsinkaan elintarvikehygieniasta välittämättä.

        Oikeastaan kaikki tseffien ohjeet ovat järjen ja hygienian vastaisia.


      • snobismivaivaa
        simppelisalmonella kirjoitti:

        Kuka selvisi ja kuka ei!

        Mikään loinen tai tauti ei koskaan ole koitunut koko populaation tuhoksi, mutta silti kannattaisi pitää mielessä elintarvikehygienia - raa'assa aineksessa piilee aina myös riski sairastua bakteerien tai alkueläinten aiheuttamiin tauteihin, jotka voivat koitua joko terminaalisiksi tai vammauttaviksi.

        Viime vuosisadan alussa noin neljännes Suomen väestöstä kärsi suolistoloisten aiheuttamista vakavistakin puutosoireista huonon hygienian, raa'an tai huonosti valmistetun ruoan takia.

        Ja silti unohdetun historian myötä nykyajan tseffit suosittelevat mahdollisimman raakaa safkaa kuvitellun maun vuoksi - kyllä sitrus-happo pöpöt tappaa - ja just joo, syöppä lahna-ceviche ja ulosta lattanamatoa seuraavat kuukaudet niin tunnet olevasi IN ja hyvin laiha.

        Jotenkin nykymaailmaa vaivaa yletön "urheilu" ruoan kanssa - tsikkenin pitää olla roosaa tai se on sitten kuivaa. Yli 45 asteen kypsennyslämmön mennessä ruoka on muka auttamatta pilalla ja vitut.

        Nää tseffit vaan "urheilee" siitä kuka uskaltaa kukata raainta safkaa mausta ja varsinkaan elintarvikehygieniasta välittämättä.

        Oikeastaan kaikki tseffien ohjeet ovat järjen ja hygienian vastaisia.

        Hestonin raflahan oli kiinni muutaman viikon ruokamyrkytysten takia ja sama taisi kohdata myös Nomaa. Suomessahan pikku varpusparvista ei noin yleisesti ole ollut tapana huutaa julkisesti, mutta eiköhän björkinkin asiakkailta silloin tälloin pääse kiinteää löysempää ulos.

        Nomasta vielä, tv-ohjelmassa pohjoismaiden ainoasta kolmen mitseliini-ukon raflasta kertovassa dokkarissa asiakas palautti annoksen keittiöön valittaen lihan sitkeyttä. Paljastui, että flesu oli leikattu syiden suuntaisesti eikä syitä vasten. Kustannuksia karsiakseen Nomon omistaja oli ilmeisesti ottanut työkkärin työvelvoitetun ilmaiseksi keittiöön ja siinä "huippuraflan" laatu kohtasi arjen. Huvittavinta oli ettei eliitti-asiakas edes tunnistanut lihan laatua ja että maisteri edes päästi annoksen asiakkaalle. Se siitä garmee-laadusta.


      • Jacop
        simppelisalmonella kirjoitti:

        Kuka selvisi ja kuka ei!

        Mikään loinen tai tauti ei koskaan ole koitunut koko populaation tuhoksi, mutta silti kannattaisi pitää mielessä elintarvikehygienia - raa'assa aineksessa piilee aina myös riski sairastua bakteerien tai alkueläinten aiheuttamiin tauteihin, jotka voivat koitua joko terminaalisiksi tai vammauttaviksi.

        Viime vuosisadan alussa noin neljännes Suomen väestöstä kärsi suolistoloisten aiheuttamista vakavistakin puutosoireista huonon hygienian, raa'an tai huonosti valmistetun ruoan takia.

        Ja silti unohdetun historian myötä nykyajan tseffit suosittelevat mahdollisimman raakaa safkaa kuvitellun maun vuoksi - kyllä sitrus-happo pöpöt tappaa - ja just joo, syöppä lahna-ceviche ja ulosta lattanamatoa seuraavat kuukaudet niin tunnet olevasi IN ja hyvin laiha.

        Jotenkin nykymaailmaa vaivaa yletön "urheilu" ruoan kanssa - tsikkenin pitää olla roosaa tai se on sitten kuivaa. Yli 45 asteen kypsennyslämmön mennessä ruoka on muka auttamatta pilalla ja vitut.

        Nää tseffit vaan "urheilee" siitä kuka uskaltaa kukata raainta safkaa mausta ja varsinkaan elintarvikehygieniasta välittämättä.

        Oikeastaan kaikki tseffien ohjeet ovat järjen ja hygienian vastaisia.

        Mutta eikö esm voimakas jauhelihan suolaus hävitä siitä lois eläjät. Syödäänhän Suomessa suolakalaa graavi lohta suolattua lohta itse suolattua kalaa. Ötökät kai kuolevat suolassa. Nauta jauheliha on suolattuna ja sipulilla höystettynä ja raakana hyvää leivän päällä. Syödäänhän verisiä pihvejäkin. Jehova uskoiset ei syö paistettunakkan, mitään jossa on edes veren aines osia.


      • raaka_Reetta
        vanha kokki kirjoitti:

        Hieman mukaeltu tartarpihvi, jota syön varsin usein, kun lihan himo yllättää.
        Teen sen "vääräuskoisesti", naudan sisä-tai ulkopaistista, vieläpä kutterilla hienontaen, mutta silti hyvää tulee. Valitsen tuoreen, tarkoitukseen sopivan palan n.200-300 gr. paistia, josta poistan mahdolliset kalvot ja jänteet tarkoin. Leikkaan lihan pieniksi n. 2x2 sm:n kuutioiksi ja laitan ne kutteriin samalla lisäten vääräoppisesti mausteet joukkoon. Käytän hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Kone saa pyöriä, kunnes seos on täysin tasaista ja hienoa.
        Voitelen voilla pari Pietarin limpun viipaletta ja muotoilen lihasta niiden päälle paksuhkon pihvin.
        Pihvin päälle lisään vielä hitusen mustapippurirouhetta ja pari kananmunan keltuaista. Lautaselle asettelen leivän viereen sipulisilppua kuutioitua etikkapunajuurta ja kuutioitua suola-tai herkkukurkkua, sekä pari rkl. caprismarjoja. Kyytipojaksi valitsen aina huurteinen lasillinen Stolishnaya votkaa ja kylmää olutta.
        Tämä on minun syntinen herkkuni ja on ollut vuosikymmenet, kuten myös tulee olemaan edelleen.
        Muussa muodossa en täysin raakaa lihaa syö.

        Raavaan lihapullataikina vaivataan kulhossa niin, että rasvat jää kulhon reunaan.
        Sen jälkeen kökkö hapankorpulle , päälle vielä paahdettua sipulia nurustettuna ja nauttimaan. Parasta ikinä lihanhimoiselle.


      • näinseiskee
        Jacop kirjoitti:

        Mutta eikö esm voimakas jauhelihan suolaus hävitä siitä lois eläjät. Syödäänhän Suomessa suolakalaa graavi lohta suolattua lohta itse suolattua kalaa. Ötökät kai kuolevat suolassa. Nauta jauheliha on suolattuna ja sipulilla höystettynä ja raakana hyvää leivän päällä. Syödäänhän verisiä pihvejäkin. Jehova uskoiset ei syö paistettunakkan, mitään jossa on edes veren aines osia.

        Evira suosittelee pakastamaan fisut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta 1-2 vuorokautta ennen valmistusta ja nauttimista, jotta loiset delaisivat - koskee myös Itämeren lohta graavasipa tai ei.

        Raakaa sikaa ja kanaa en ainakaan söisi - se on jo leikkimistä terveydellä.

        Raaka naudanlihakin on arveluttavaa, sillä navettakissat levittävät toksoplasmoosia, joka taas välittyy ihmiseen nautojen välityksellä aiheuttaen kaikenlaista.

        Suosittelen käyntiä Eviran zoonoosi-sivustolla, josta saa paljon tietoa ihmiseen eläimistä taudeista ja loisista.

        Luotan enemmän Eviran tietoon kuin jonkun innokkaan tseffin taitoihin.


      • Anonyymi
        simppelisalmonella kirjoitti:

        Kuka selvisi ja kuka ei!

        Mikään loinen tai tauti ei koskaan ole koitunut koko populaation tuhoksi, mutta silti kannattaisi pitää mielessä elintarvikehygienia - raa'assa aineksessa piilee aina myös riski sairastua bakteerien tai alkueläinten aiheuttamiin tauteihin, jotka voivat koitua joko terminaalisiksi tai vammauttaviksi.

        Viime vuosisadan alussa noin neljännes Suomen väestöstä kärsi suolistoloisten aiheuttamista vakavistakin puutosoireista huonon hygienian, raa'an tai huonosti valmistetun ruoan takia.

        Ja silti unohdetun historian myötä nykyajan tseffit suosittelevat mahdollisimman raakaa safkaa kuvitellun maun vuoksi - kyllä sitrus-happo pöpöt tappaa - ja just joo, syöppä lahna-ceviche ja ulosta lattanamatoa seuraavat kuukaudet niin tunnet olevasi IN ja hyvin laiha.

        Jotenkin nykymaailmaa vaivaa yletön "urheilu" ruoan kanssa - tsikkenin pitää olla roosaa tai se on sitten kuivaa. Yli 45 asteen kypsennyslämmön mennessä ruoka on muka auttamatta pilalla ja vitut.

        Nää tseffit vaan "urheilee" siitä kuka uskaltaa kukata raainta safkaa mausta ja varsinkaan elintarvikehygieniasta välittämättä.

        Oikeastaan kaikki tseffien ohjeet ovat järjen ja hygienian vastaisia.

        Lapamato on hyvä sellaiselle jonko vaivana on lihavuus. Minullakin oli sellaista lättämatoa 60-luvulla useampia metrejä. En ollut lihava, vaiva hävisi tableteilla.


      • Anonyymi
        Jacop kirjoitti:

        Mutta eikö esm voimakas jauhelihan suolaus hävitä siitä lois eläjät. Syödäänhän Suomessa suolakalaa graavi lohta suolattua lohta itse suolattua kalaa. Ötökät kai kuolevat suolassa. Nauta jauheliha on suolattuna ja sipulilla höystettynä ja raakana hyvää leivän päällä. Syödäänhän verisiä pihvejäkin. Jehova uskoiset ei syö paistettunakkan, mitään jossa on edes veren aines osia.

        Lohesta ei saa lapamatoa.


    • tuleekin

      vain lihaa syövistä eläimistä.Villisika,karhu ja ihme kyllä hevosissakin voi olla,vaikka en ole lihaa syövistä hevosista kuullutkaan.Näitten eläinten tarkastamatonta lihaa on aihetta välttää.Villisian lihaa olen useita kertoja lähettänyt tarkastukseen.Koskaan ei kyllä ole mitään löytynyt.

      • makepakeasad

        Sikahan on kypsennettävä läpikypsäksi trikiinin ja salmonellan takia. Toki kaupassa myytävä sika on tarkastettu trikiinin varalta.


    • mac3

      nautaa minakin syon raakana mutta ala hemmetissa syo possua raakana ja kanan liha myoskin. se on jo venalaista rulettia jos niita syot.

    • uusavuttomuutta

      syöpi vaan raakana kaikkea lihaa niin voi aina syyttäämuita kuin itseäsi,,ota sillon yhteys eviraan se kyl auttaa ja ryhtyy toimeen ku kuluttaja syö ostamansa lihan raakana,,,,,,tämä oli sarkasmia...hullu saa olla mut ei tyhmä

    • Iloveraakajauheliha

      Moikka,
      Mä olen syönyt pienestä asti raakaa jauhelihaa ja oon siihen ihan koukussa! Aina kun jääkaapissa on jauhelihaa tulee hirvee himo saada sitä ja joskus saattaa mennä kepeesti puoli pakkausta. En ole koskaan kuitenkaan saanut siitä mitään tautia.

    • T ur k

      Raaka jauheliha suolalla ja pippuriseoksella on hyvää. Samoin naudanliha on parempaa raakana kuin paistettuna.

      • lihansyöjätär

        Samis! :D Juuri itse äsken sekoittelin raakaa jauhelihaa, punajuurta, suolaa ja sipulia kerman kanssa kulhossa (teen punajuuripihvejä) ja ai että on hyvää ^^ se ei ole enää niin makoisaa kun sen kohta uunissa kypsennän..


    • !!!!!!!!!!!

      Nam! Raaka liha on parasta

    • raaka_läski

      Sian lihaa ei kannata syödä raakana. Eikä antaa myöskään kissoille. Siinä, ei tosin kaikissa, voi elää loinen , joka ihmisen elimistöön päästyään koteloituu , eikä lääkehoito tepsi. Tämä oli jossain musujen sivustolla sekä kissojen ruokintaoppaissa, joten ilmeisesti kysymyksessä on toksoplasmoosi.

      • Terveellinenravinto

        Toksoplasmoosin tiedän, mutta tuollaisesta koteloituvasta loisesta en ole kuullut.


    • Mööööööö

      Olen myös syönyt raakaa sika-nauta&nauta-sika jauhelihaa, ihan naudanjauhelihaa, naudan lihaa ja vaikka mitä raakana. Tykkään tosi paljon. Ainoa että mahani ei sulata noita, vaan maha menee aina sekaisin ja ulosteen mukana huomaa sulamattomat palat...

    • raaka_Raimo
    • Nuudelimies

      Jokainen joka on syönyt raakaa lihaa on kuollut tai tulee myöhemmin kuolemaan, se on fakta joka kannattaa aina muistaa.

      • Lihanainen

        Jokainen joka on syönyt nuudeleita on kuollut tai tulee myöhemmin kuolemaan, se on fakta joka kannattaa aina muistaa.


    • Tohtori50

      Miten voi ihmiset olla nykypäivänä näin ulalla. Eiköhän se ole selvää, että nautaeläimiä voi syödä vaikka sitten raakana, mutta sikaa ei milloinkaan tulisi syödä raakana. Itse asiassa sika on vaarallisempaa kuin kana kypsentämättömänä. Jos tähän asti ei ole mitään tullut, niin hyvä tuuri on käynyt, mutta seuraavalla kerralla saatatkin jo saada trikiinimyrkytyksen. Kannattaa googlata, mitä se aiheuttaa. Raa'assa lihassa on lisäksi erittäin paljon muitakin ihmiselle haitallisia bakteereja, jotka kuolevat ainoastaan kypsennyksessä. Ihminen ei ole lihansyöjä!

    • AinaSilloinTällöin

      Ruislimpun päälle vähän voita, raakaa naudan paistijauhelihaa, suolaa, rouhittua mustapippuria ja paljon sipulisilppua. Hyvää ja alkukantaista. Kyytipojaksi hyvää saksalaista olutta. Nam, nam.

    • maailmasekaisin

      En minä raakaa lihaa söisi, tulee liikaa mieleen että vedän elävän possun paistia ja possu vikisee vielä jossain, että saan taatusti tuoretta huomennakin.
      Tiedetään että lihan mustaksi krillaaminen aiheuttaa syöpää, mutta nykyään nämä itsensä läpeensä tatuoineet kuvatukset pistävä krilliin kaiken, salaateista lähtien. Kamalaa katsella kun lautasille mätetään hiiltyneitä kiinankaalin ja paprikan rippeitä, outoa jopa ihan hullua.

      • pigmentti

        Tatuoinnitkin voivat aiheuttaa jopa syöpää tatuointivärin kertyessä imusuonistoon, joten jätän tseffien osaamisen sikseen ja noudatan omia tapoja ruoan valmistuksessa.


    • Anonyymi

      raakjjaa lihaaa kuu,.luu miehen sYUÖddä perkele

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe