Tarinani alkoholista..

miimikko

Aluksi; Olen 21-vuotias tyttö joka kärsii paniikkihäiriöstä, syvästä masennuksesta ja pakkoneuroosihäiriöstä. Ja tämä on vain LAINAUS BLOGISTANI..

Olen ollut idiootti. Aloitin ryyppäämisen 14-vuotiaana. Keikkoja, festareita.. 16-vuotiaana tutustuin Hellcultiin ja aloin juoda kiljua, ainakin loppuaikana sitä teki useamman päivän viikossa. Samalla lihoin parin vuoden aikana 10kg. Jos hypätään ajassa useampi vuosi eteenpäin päästään Kuopioon, siellä alkoi pahin juominen, koko viime kevään ryyppäsimme Kumpparin kanssa, lähes joka päivä, päivästä toiseen. Ainaista ahdistusta krapulasta, oksentelua, sammumista, outoja sekoiluja milloin kenenkäkin kanssa. Ja toiset 10kg lisää. Meni niinsanotusti liian lujaa. Kesällä muutin Lempäälään ja aloin käydä uusien tuttavuuksien kanssa Koskenrannassa juomassa. Noin kuukauden se jatkui, sitten tavattuani poJan vähensin yhteen kertaan viikossa. Kännit paheni vähentämisen myötä, en muistanut enää mitään illoista, baarireissuista jne. Aina minut sai taluttaa kotiin, yksin en olisi pärjännyt. Nyt se saa jäädä historiaan. Juominen ei ole pitkään aikaan ollut enää kivaa, ahdistus on valtava humalan jälkeen eikä rahanmenoltakaan säästy. Myönnän, että juominen on minulle ongelma. Sillä vaikka juon vain sen yhden kerran viikossa, sillä kerralla vedän viinaa kuin sieni enkä osaa lopettaa ajoissa. Se on jo Ongelma, isolla O:lla. Elämäntapojen muutos pätee nyt myös tähän, juominen saa jäädä. Sallittakoon ne pari siideriä Schattenissa ensi kuussa, sitä ennen en aio koskea viinaan. Pakko löytää jotain muuta aktiviteettia tähän elämään, yrittää nauttia muusta. Esimerkiksi siitä että sain toisen mahdollisuuden ja saan viettää aikaa tärkeän ihmisen kanssa, edes ne viikonloput. Päätin säästää viinarahat bussikortteihin, joilla pääseen kaupunkiin ja liikkumaan kaupungin sisällä, voin kulkea poJan luona hänen ensimmäisessä omassa asunnossaan Lentävänniemessä ja pääsen uimaankin, kunhan vain viitsii ostaa ensin uimapuvun ja pulittaa sen seitsemisen (!!) euroa kerrasta :/ Olen myös tutkinut Kansalaisopistojen kurssitarjontaa ja ottanut yhteyttä jopa Lempäälän seurakuntaan, heillä kun on toimintaa nuorille aikuisille, etenkin sellaisille tapauksille kuin minä, sairaille ja syrjäytyneille.. Tarvitsen todellakin uusia naamoja ympärilleni ja tekemistä! Lenkkeily ja jumppaaminen on tällä hetkellä ne ensimmäiset aktiviteetit joita harrastan, onneksi. 5kg tiputus toi huomattavasti paremman olon fyysisesti, eikä terveellinen ruoka tee niin paljoa hallaa mielellekkään kuin rasvainen paska.

Jos kaikkeen pystyy, jos vain haluaa, minunkin on onnistuttava!

5

539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuivasuu

      toivon elämääsi, puhun kokemuksesta, sillä alkoholi on ollut itse perkele mulle, mutta taistellaan vastaan.

    • suosittelen

      Pitäisikö, vaikka vaikutatkin lujatahtoiselta ja raitistumisen alku näyttää sujuvan hienosti, kuitenkin hankkia ammattiapua juomiseesi? Kunnallinen A-klinikka esim. ja siihen yhdistettynä mahd. psykoterapia, joilla noita solmuja saisit avattua niihin erikoistuneiden ihmisten kanssa.

      Vuosia jatkunut putki on mahdollista katkaista myös omin voimin, mutta se on huomattavasti helpompaa, jos ympärillä on läheisten ihmisten lisäksi myös ammattiapua.

      Olet oikealla tiellä, toivon sydämestäni sinulle voimia jatkoon.

    • *Sad Soul*

      Olen sinua pari vuotta vanhempi nuori nainen, mullakin saattaa olla alkoholiongelma(tai tulossa jos en osaa vähentää), tosin juomisen aloitin vasta 18v.
      Kärsin lievästä masennuksesta ja ahdistuksesta. Nuoruuteni ollut täynnä paskaa, rankkoja kokemuksia, epäonnistuneita ja väkivaltaisia parisuhteita, rahallista ja henkistä hyväksikäyttöä.
      Pakko juoda kun on henkisesti niin helveltin paha olo.. Viime vuonna suurin osa rahoistani meni viinaan. Ennen biletin baareissa kavereiden kanssa. Nykyään juon yksin ja himassa.. En kestä nähdä ystäviäni onnellisina poikaystävien kanssa. He eivät tajua masennuksesta mitään. Mua miehet ovat aina vain loukanneet..Mikä mussa on vikana tulee mietittyä.

      • kuivasuu

        nurjapuoli onkin, kun liika alkoholin käyttö vain pahentaa entisestään huonoa henkistä tilaa. Väittäisin, että monikin ihminen voisi henkisesti paremmin, kun ei käyttäisi alkoholia liikaa. Nämä on niitä ratkaisuja joihin on vaikea puuttua sivullisen ja jokaisen on itse mielessään ratkaistava ja tehtävä omat valinnat miten elämäänsä haluaa elää tai parhaalta tuntuu.


    • Jos haluat vielä kunnolla päästä eteenpäin ota yhteyttä KAN-kotiin. http://www.kan.fi/toimintayksikot/kan-kodit/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe