AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / toissijaisen perillisen asema

toissijaisen perillisen asema

4 Vastausta 1 781 Lukukertaa
hei kaikille ! Joa aiemmin kuolleen puolison lakiosaperillinen ei ole moittinut lesken esittämää testamenttia, voiko toissijainen perillinen lesken kuoltua vaatia osaansa perinnöstä ?

mikä toissijainen perillinen?

Mistä toissijaisesta perillisestä puhut? Lakiosaperillinen ei ole toissijainen perillinen (ks. PK 3 luku).

Jos testamentti oli tehty leskelle omistusoikeudella toissijaissaajaakaan määräämättä, ja jos lakiosaperillinen ei ollut määräajassa (6 kk testamentin tiedoksiannosta) esittänyt leskelle lakiosavaatimusta, lesken perintö menee ainoastaan lesken oikeudenomistajille (joihin ensiksi kuolleen puolison lakiosaperillinen ei ilman lesken testamenttia kuulu).

toissijainen perillinen

nix-nax vastasi,minuakin kiinnostaa jos lakiosaperillinen(rintaperillinen ja myöhemmin selviää että hän ei oikeasti olekaan ensiksi kuolleen rintaperillinen)hyväksyy testamentin lesken omistusoikeudella voivatko aiemmin kuolleen puolison ns. toissijaisperilliset vielä lesken kuoltua vaatia mitään(jos kyseessä on lapseton pariskunta).

Kiintoisaa ja sekavaa

Jos avioparilla ei ole lapsia (rintaperillistä)ja toinen kuolee, puhutaan hänen perillisistään toisijaiset perilliset. Kun leskikin kuolee, niin perinnön saajia ovat kummankin sisarukset (isä, äiti)sillä ehdolla, ettei testamenttia ole. Ja ellei lähisukusa ole perimässä, niin perintö menee valtiolle. Testamentilla voi aina määrätä perinnöstä molempien eläessä, mutta ei lekenä toisijaisten perinnöstä muutoin kun pitää olla ollut testamnetti puolisolle.
Jos ensiksi kuolleella oli rintaperillinen, niin hänen tulee esittää leskelle lakiosailmoitus lakiosasta ja näin voi odotella, että kun leskikin kuolee, niin perintö tulee. Leskihän jää useimmiten asumaan yhteistä kotia ja perillinen jää odottamaan perintöosaansa - ellei toisin sovita puolin ja toisin.
Päättele nyt "kahden vaiheilla" itse kysymäsi.
Ed. oleva oli perintöoikeutta näin puolen yön aikaan, kun pitäisi jo olla nukkumassa.

Vain perillinen päättää

Jos oikea perillinen ei ole moittinut määräajassa. Ei jälkeen/sijaan tulevallakaan ole mitään moitittavaa enää jäljellä.
 /   /  /  / toissijaisen perillisen asema

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta