Törkeä pahoinpitely

Katuva

Elikä törkeästä pahoinpitelystä tuli syyte. Kaverin kanssa tuli vähän riitaa humalassa ja tuli lyötyä kaljapullolla päähän. En ennen ole ollut koskaan väkivaltainen kenellekään ja hieman ihmetyttää miksi nyt näin kävi. Kaverin kanssa ollaan selvitetty välit ja hän ei haluaisi viedä sitä käräjille, mutta käsittääkseni tälläiset asiat menee aina sinne. Minkähänlaista tuomiota tuolta voisi odottaa ensikertalaiselle, jolla ei ole rikosrekisteriä?

48

26090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomalainen74

      Jos asiassa ei ole sellaista, mitä et omassa kirjoituksessasi maininnut, niin voi olla että tuomio tulee "vain" pahoinpitelystä (ehkä 60 päiväsakkoa). Jos pullo meni lyönnin voimasta rikki ja kaveri sai haavan päähänsä, niin todennäköisesti törkeä pahoinpitely (vajaa vuosi ehdollista vankeutta.)

      • Katuva

        Eli pullo meni rikki ja kaverille haavoja päähän. Ei kovin pahoja tosin, mutta törkeästä pahoinpitelystä syyte kuitenkin. Hieman harmittaa kyllä tälläinen, ihan kaverinkin puolesta.


      • vajaa vuosi

        Häh, vajaa vuosi ehdollista vankeutta?
        Miten siitä voidaan tuomita vajaa vuosi, kun minimi on tasan vuosi ja maksimi kymmenen vuotta.

        Eli vähintäin vuosi, edellyttäen, että tekijä on 18 vuotta täyttänyt, jos syyte menee läpi.

        Rikoslaki

        21 Luku

        6 § (13.7.2001/654)
        Törkeä pahoinpitely

        .........

        ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi


      • tilastoja
        vajaa vuosi kirjoitti:

        Häh, vajaa vuosi ehdollista vankeutta?
        Miten siitä voidaan tuomita vajaa vuosi, kun minimi on tasan vuosi ja maksimi kymmenen vuotta.

        Eli vähintäin vuosi, edellyttäen, että tekijä on 18 vuotta täyttänyt, jos syyte menee läpi.

        Rikoslaki

        21 Luku

        6 § (13.7.2001/654)
        Törkeä pahoinpitely

        .........

        ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi

        http://personal.inet.fi/yritys/lakimaki/rangaiskaytantoa.htm


      • todellista
        tilastoja kirjoitti:

        http://personal.inet.fi/yritys/lakimaki/rangaiskaytantoa.htm

        jumalansanaa....


      • tietoa!

      • linkkiä...
        tietoa! kirjoitti:

        Tilasto on vanhaa tietoa, laadittu vuonna 2002. Törkeän pahoinpitelyn osalta rangaistusasteikkoa on ankaroitettu, asteikko on 1 vuosi - 10 vuotta.

        ...että missä välissä tuota lakia on muutettu tai missä välissä sitä edes on noudatettu. Kyllä törkeästä pahoinpitelystä aika helpolla pääsee Suomessa.


      • C.E.
        linkkiä... kirjoitti:

        ...että missä välissä tuota lakia on muutettu tai missä välissä sitä edes on noudatettu. Kyllä törkeästä pahoinpitelystä aika helpolla pääsee Suomessa.

        ..on muutettu vuonna 2001:
        " 6 § (13.7.2001/654)
        Törkeä pahoinpitely

        Jos pahoinpitelyssä

        1) aiheutetaan toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila,

        2) rikos tehdään erityisen raa"alla tai julmalla tavalla tai

        3) käytetään ampuma- tai teräasetta taikka muuta niihin rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä

        ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

        Yritys on rangaistava"
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

        Toisin sanoen mikäli kyse ei ole nuoresta henkilöstä tai alentuneesti syyntakeisesta, niin aina tulee vähintään vuosi. Optulan mukaan keskipituudet ovat törkeässä pahoinpitelyssä jos tuomiona on ehdollista, hieman yli vuosi (13 kk). Ja tuomiona on ehdotonta, keskimäärin puolitoista vuotta (18 kk).


    • A.A.V.T

      Fakta on se, että jos ihan sama kuka tai ihan sama missä täällä suomen lain ulottuvissa tuomitaan törkeästä pahoinpitelystä niin saa vähintää 1v tuomiota se voi olla ehdollista jos ei aiempia tuomioita tai rikollista taustaa ole tai se voi olla ehdotonta, mutta suomen laki sanoo ja on sanonu niin kauan ku minä muista että törk.pitelystä vähintää vuosi vankeutta. Tietysti kuulustelut/syyte/haaste on aina pahemman mukaan epä selvissä tapauksissa.

      • lapiosählääjä

        löin puolituttua rautalapiolla päähän ja kaveri sai pysyvän aivovamman.
        poliisi luokitteli sen törkeäksi pahoinpitelyksi, olin silloin ala-ikäinen,paljonkohan siitä saattaisi saada kakkua?


    • Merkintä jää kyllä

      Ensikertalaiselle pahoinpitely jupakoista tuskin mitää suurta tulee. Kaveri hakkasi miehen sairaalakuntoon ja rekisteriä oli, niin tuli 600 euroa maksettavaa.

      Voisin veikata, että pieni ehdonalainen jos ollenkaan ja korvaukset. Vaikka ystäväsi ei haluaisi oikeusjuttua, niin syyttäjä voi sen hänen puolestaan tehdä, vaikka hän olisi sitä vastaan. (Tiedän puukotus tapauksen, jossa syyttäjä vei asian eteenpäin vaikka uhri sanoi, että hän ei halua sitä)

      Vankeutta harvakseltaan saa pahoinpitelyistä, ellet omaa väkivalta taustaa jo rekisterin puolesta. Muuten menee aina pelkästään maksuhommiksi.

      • T. Uutti

        "(Tiedän puukotus tapauksen, jossa syyttäjä vei asian eteenpäin vaikka uhri sanoi, että hän ei halua sitä)"

        Tiedän tapauksen jossa väitetty uhri kertoi ettei häntä ole pahoinpidelty eikä hän ollut käynyt lääkärissä eikä häneltä löytynyt mitään jälkiä pahoinpitelystä ei edes mustelmaa. Eli mistään pahoinpitelystä ei ollut yhtään mitään todisteita, mutta eräs kaveri välien rikkoutumisen jälkeen väitti yli vuoden jälkeen että vastaaja olisi pahoinpidellyt "uhrin".

        Vastaaja kiisti teon, asianomistaja kiisti pahoinpitelyn, paikkalla olleet todistajat todistivat ettei mitään pahoinpitelyä ole tapahtunut ja SILTI vastaaja tuomitiin pahoinpitelystä!?!

        Täysin käsittämätöntä toimintaa oikeuslaitokselta, varsinkin kun tällä syyttäjän todistajalla oli erittäin vihamielinen asenne niin vastaajaa kuin asianomistajaakin kohtaan ja hänellä oli omat syynsä valehdella tapahtumista. (Hän itse oli puolivuotta myöhemmin pahoinpidellyt vastaajan ja saanut siitä tuomion).


      • Mistä näitä ääliöitä

        Taas kommentoi joku, joka ei edes tiedä eroa ehdollisen ja ehdonalaisen välillä. Ihan aikuisten oikeasti, jos noin on perustiedot hukassa, ei kannattaisi tulla tiedoillaan elvistelemään.


      • Lklskfblkbfsglvkbsfg
        Mistä näitä ääliöitä kirjoitti:

        Taas kommentoi joku, joka ei edes tiedä eroa ehdollisen ja ehdonalaisen välillä. Ihan aikuisten oikeasti, jos noin on perustiedot hukassa, ei kannattaisi tulla tiedoillaan elvistelemään.

        No kerrohan mitä eroa on ehdollisen ja ehdonalaisen välillä. Selitä vielä mitä on sitten ehdoton jos edellä mainituilla on isokin ero.


    • tulipahan hölmöiltyä

      tälläinen kysymys teille viisaammille: tuli pideltyä veistä tuttavan kaulalla ihan huumori mielessä tuttava nauteskeli koko tapahtuman ajan eikä kokenut tilannetta uhkaavaksi, mutta sai pienen naarmun kaulaansa sivullinen henkilö näki tapahtuman ja teki ilmoituksen poliisille. molemmat meistä haluavat sovitella tapahtuman. esi tutkinnassa nimike on törkeä pahoinpitely mikä on todennäköisyys että minut tuomitaan törkeästä pahoinpitelystä ? ja millainen tuomio tuosta todennäköisesti tulisi

      • 10

        Joo
        Ehkä tuo törkeä pahoinpiely muuttuu syyttäjän pöydällä törkeän pahoinpitelyn yritykseksi. Ratkaisevaa on tietysti todistajan antama lausunto. Sopimuksesta/sovittelusta huolimatta syyttäjä voi nostaa syytteen. Hän tietysti tarkistaa ennen päätöstään löytyykö sieltä menneisyydestä pahoja tekoja.


    • pah.pih.

      Syyte lievenee rosiksessa pelkkään pahoinpitelyyn...!

    • apuaaa

      Mitäköhän mahtaa tulla kun menee "puolustamaan" pikkuveljeään tappelussa (joka kylläkin aloitti riidan) ja tämä uhri joutui tajuttomana sairaalaan. Hammas irtoi ja tikkejä kolmessa kohdassa. Hampaat aika huonossa kunnossa ja silmä mustana. Taustalla kaksi vuotta sitten tapahtunut pahoinpitely tuomio!!

      • Jouko1987

        No mitä tuli?


    • Katuva.

      1 v 11 kk ehdotonta, valitin hoviin ja on kohta siellä käsittelyssä

    • loudspeaker

      Löin tyhjällä viinipullolla kaveria päähän jotain kymmenen vuotta sitten. Hän kimpaatui ja löi minua tyhjällä kaljapullolla päähän. Tuli poliisi ja ambulanssi. Poliisi sanoi lanssille että viekää se se (minut) tikattavaksi ei häntä tännekään voi jättää, hehän tappavat toisensa. Tuomio: Edes esitutkintaa ei aloitettu.

      • Anonyymi

        Minkälaisen tuomion saa, jos potkii kuoliaaksi suomalaisen nuoren miehen? Koska meitä oli viisi ja tapettava oli viellä hieman humalassa. Jos törkeästä pahoinpitelystä saa noin 1-2 vuotta ehdollista, niin jaetaanko tuomio viiden tappajan kesken esim siten, että jokainen saa 2-4 kuukautta ehdollista? Koska kyseessä on ensikertalaiset potkijat, sillä kukaan ei ole meitä aiemmin syyttänyt, saammeko hyvitystä eli ensikertalais vähennystä. Saammeko ehdollisen aikana normaalit päivärahat, asumistuet ja harkinnanvaraiset? Koska poliisikin oli paikalla, eikä meitä mitenkään estellyt, niin luokitellaanko teko vain poikain nahisteluksi? Meidän Suomi-äiti on poliittinen johtaja ja on opettanut, että meillä on suojaväri, vähän niinkuin ministereillä.


    • Pahoinpideltykaveri

      Minua lyötiin jokunen aika sitten kaljapullolla päähän niin lujaa, että pullo meni iskun voimasta rikki ja sain 3 vertavuotavaa, tikkausta vaativaa haavaa eripuolille päätä. Tekijä tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon ja minä sain huikeat 500e korvauksia. Tekijä vain naureskeli ja ilkkui koko tapaukselle ja minulle oikeudessa. Hieno maa tämä Suomi.

      • 1448

        Sait 500 euroa korvauksia ? Yleensähän oikeudessa vain määrätään korvaamaan. Se on ihan toinen juttu, maksaako tuomittu niitä koskaan..


    • toope4

      Oiskohan alkoholi syynä? 100 Varmana on.

    • paskaaa

      Itelleni tuli ehdonalasta 30 päivää,korvauksia ei tullut koska asianomistaja ei halunnut vaatia mitään. paitsi oikeudenkäynti kuluja jonkun verran, tarkkaa summaa en muista. koeaikaa 2014 joulukuuhun 2 lyönnistä, jotka aiheutttivat mustan silmän ja huulen aukeamisen ja kun kaveri kaatui lyönneistä potkaisin nopeasti päähän mutta onnekseni isku osui otsaan, joten aiheutti vain ison kuhmun. Ensikertalainen olin siis ja tekohetkellä 17-vuotias. Kaduttaa tietenkin kun kännissä sillai meni flippaamaan kun joku tuntematon mies tulee tönimään, mutta ei sitä tekemättömäksikään saa. Eli voit hyvin saada ehdonalaista, mutta en usko että linnaa ensikertalaisena kuitenkaan yhdestä pulloniskusta ellei mitään vakavampaa käynyt.

      • 10+19

        Suomessa ei ole sellaista rangaistusta, kuin ehdonalainen. Jos tekijä ei joudu vankilaan, niin hän saa silloin ehdollisen vankeusrangaistuksen, ei ehdonalaista.
        Nykyisin ehdoton vankeuskin yleensä suoritetaan yhdyskuntapalveluna, jos tekijä on alle 18-vuotias.


      • Anonyymi
        10+19 kirjoitti:

        Suomessa ei ole sellaista rangaistusta, kuin ehdonalainen. Jos tekijä ei joudu vankilaan, niin hän saa silloin ehdollisen vankeusrangaistuksen, ei ehdonalaista.
        Nykyisin ehdoton vankeuskin yleensä suoritetaan yhdyskuntapalveluna, jos tekijä on alle 18-vuotias.

        Käsittääkseni ehdonalaiseen vapauteen vankilasta vapauteen kun ehdoton on istuttu.


    • paskaaa

      Ehdollinen vankeusrangaistus siis, sori termit menevät vähän sekaisin :D

    • jokuvaeaeae

      onko hienoo.. noin 5 v. tekemättä mitään pahaa ja kaupunkiin meno ja törkee pahoinpitely yksi lyönti ja yksi potku krokseilla... 1,2 vuotta vankeutta törkeestä pahoinpitelystä..?

    • siri1

      Mies löi paksummalla poranteräll päähäni, pienen lapsemme edessä, Ihan extempree sanllisen vittelymme pätteeksi. Tikattavaksi jouduin. Lyönyt erikerroilla molempiin kykiuihin; luita ei ennyt, mutta rustoja oletettavasti, kun ovat kuuitenkin olleet kipet yli kuukauden. Silmäkulma huitaistu kerran auki. Nenä auki, verta pitkin lattioita. Yrittänyt taittaa sormiani nurinpäin. Kuristanut toisella käsivarrella kaulasta, toisen käden kämmenellä yritti tukahduttaa. Reinyt vaatteista lattioita pitkin, jopa vanhemman lapen edessä alasti, korvaan osuma ja verta vouotaut. Liian monissa näissä ollut pieni lapsemme läsnä, todella reagoiden. Mies myös töninyt minua lapsen ollessa vauva. Henkinen väkivalta, vähättely ja haukkuminen on sitenn vielä tähän luku sisänsä. Laittaa kaiken tämän syyksei, koska olen kärkevä suustani ja hän hyvä provosoimaan, jos en ole hyvällä tuulella ja miellytä häntä.
      Mitä tällaisesta voi mies saada? Käräjät lähenee. Päähänlyönnin on nostanut itse poliisi.

      • 12+2

        No ensinnäkin miks helkutissa olet tuollaisen miehen kanssa? Kyseessä on pahoinpitely; sakkoja - 2v vankeutta, tai törkeä pahoinpitely, 1v - 10v vankeutta mahdolliset korvaukset.


    • Anonyymi

      No mitäs nyt on käynyt olitko ehdonalaisessa kauan

    • Anonyymi

      Ryöstimme kaverini kanssa pojalta takin ja hupparin päältä ja löin häntä pari kertaa pähän ja hän lähti juoksien pakoon ilman vaatteitansa mitä voisin saada tästä olimme molemmat 17vuotiaita tekohetkellä on niin suuret paineet että tää juttu pilas mun koko elämän:(

    • Anonyymi

      Onneksi kaikki pahoinpiterlyt myös lievät ei ole enään asianomistaja riikoksia sillä ennen voitiin uhri peloitella hiljaiseksi. Nyt kaikki menee syyteharkintaan vastusti uhri sitä tai ei.

    • Anonyymi

      morjens, kaveri veti baaris äijää lasipullol päähän (pari tikkii), sit löi pari kertaa naamaan ja sit hyppäs sen jalan päälle ja se murtu. 18v tekohetkel minkälaista tuomioo ois tulossa? ei rekisterii. meni törkeänä pahoinpitelynä.

      • Anonyymi

        Itekki tässä just melkeen samanlaisesta tilanteesta oottamassa tuomiota kattoo nyt mitä tulee toivottavasti ei ainakaa linnaa joudu istuu törkeänä katottiin ja aikasemmin ei oo ku jtn alaikäisenä tehtyjä kähinöitä jotka käytii kaikki sovittelussa läpi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itekki tässä just melkeen samanlaisesta tilanteesta oottamassa tuomiota kattoo nyt mitä tulee toivottavasti ei ainakaa linnaa joudu istuu törkeänä katottiin ja aikasemmin ei oo ku jtn alaikäisenä tehtyjä kähinöitä jotka käytii kaikki sovittelussa läpi!

        Meikäläiselle kans kävi aikasamanlainen tapaus, tuli oltua tuhannen kännissä ja tuopilla tuttavaa päähän yms, sit laitoin poliisille viel vastaan, syyte törkee pahoinpitely ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Oon 21v jätkä aiempaa rekisterii ei oo, vissii melko varmasti tulee istumista? Ei voi muuta sanoo kun et vituttaa ja kaduttaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meikäläiselle kans kävi aikasamanlainen tapaus, tuli oltua tuhannen kännissä ja tuopilla tuttavaa päähän yms, sit laitoin poliisille viel vastaan, syyte törkee pahoinpitely ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Oon 21v jätkä aiempaa rekisterii ei oo, vissii melko varmasti tulee istumista? Ei voi muuta sanoo kun et vituttaa ja kaduttaa...

        Saattaa toisaalta vielä pitkällä ehdollisella ja oheisseuraamuksilla selvitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itekki tässä just melkeen samanlaisesta tilanteesta oottamassa tuomiota kattoo nyt mitä tulee toivottavasti ei ainakaa linnaa joudu istuu törkeänä katottiin ja aikasemmin ei oo ku jtn alaikäisenä tehtyjä kähinöitä jotka käytii kaikki sovittelussa läpi!

        Onko kuulunut mitään tuomiosta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kuulunut mitään tuomiosta?

        Ei oo kuulunut vielä mitään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saattaa toisaalta vielä pitkällä ehdollisella ja oheisseuraamuksilla selvitä.

        1 v 9 kk ehdotonta tuli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meikäläiselle kans kävi aikasamanlainen tapaus, tuli oltua tuhannen kännissä ja tuopilla tuttavaa päähän yms, sit laitoin poliisille viel vastaan, syyte törkee pahoinpitely ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Oon 21v jätkä aiempaa rekisterii ei oo, vissii melko varmasti tulee istumista? Ei voi muuta sanoo kun et vituttaa ja kaduttaa...

        Millasta tuomiota tuli?


    • Anonyymi

      Kaivohuoneen edustalla iso lauma ulkomaalaistaustaisia pahoinpiteli paria suomalaispoikaa, joista toinen kuoli seuraavana yönä. ketään ei syytetty, muuta kuin pahoinpitelystä. Tuomiot ovat suomessa hyvin erilaisia ja sisäministeriön erityissuojelussa olevat saavat rikoksia tehdä lähes luvan kanssa.

    • Anonyymi

      Mulla kävi niin että kännissä viiltänyt kaverin kädestä 5-6cm haavan törkeä pahoinpitely oli kyseessä ainakin kuulusteluissa mitähän tuomioo odottaa?

      • Anonyymi

        Samankaltaisesta keissistä tuli tuli itelle 2 v ehdotonta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samankaltaisesta keissistä tuli tuli itelle 2 v ehdotonta

        Tosin soitin itte apua sillon ja kaveri ei vaadi korvauksia taikka rangaistusta mutta kattoo ny mitä sieltä tulee. Ja kaikki muut rikokset on jo vanhentuneita että eioo ees alla mitään. Eli o odotettavissa ehdotonta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosin soitin itte apua sillon ja kaveri ei vaadi korvauksia taikka rangaistusta mutta kattoo ny mitä sieltä tulee. Ja kaikki muut rikokset on jo vanhentuneita että eioo ees alla mitään. Eli o odotettavissa ehdotonta?

        Joo no itellä oli sama juttu et kaveri halus vaan unohtaa asian, ja itellä oli kans ehdollisia tuomioita aiemmin mutta niistäkin jokunen vuosi aikaa. Silti sieltä vaan ehdotonta tuli että kannattaa olla varuillaan. Aiempi rikollisuus saattaa vaikuttaa vaikkei olis esim koeajalla. Kannattaa vaan oottaa rauhassa mitä tulee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe