AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Kokemuksia Mammuttihirsi -talosta

Kokemuksia Mammuttihirsi -talosta

55 Vastausta 17 386 Lukukertaa
Hei

Olemme valitsemassa talotoimittajaa (2-kerroksiseen / noin 280 m2 taloomme) ja yhtenä vaihtoehtona Jokeri, Kannus, Sami, Teri ja Vieska-talojen rinnalla on on Mammuttihirsi -talo.

Pyydän teitä hyvät lukijat kertomaan kokemuksia nimenomaan Mammuttihirren taloista. Jos te olette asuneet Mammuttihirsi -talossa pitempään, tietonne ovat hyvin arvokkaita.

Toivon, että keskustelu koskee itse tuotteen laatua, hyviä asioita, huonoja asioita. Ja miten mahdollisista ongelmista on selvitty.

Kertokaa myös, mistä ja miten taloa kiristetään?

Mikä on 27 cm paksun hirren U-arvo?

En toivo, että palvelullisia mielipiteitä käydäät tässä ketjussa läpi. Vaan pysytään tuotefaktassa.

Kiitos teille etukäteen.


Ystävällisesti
_________________
gzmi
gzmi yahoo.com
Espoo
_________________

Tutustu PolarHouseen

Tutustu ihmeessä PolarHousen lämpöhirsitaloon, tehdään suurelementtinä, kuten pakettitalotkin, saat täysin hirsitalon ulkonäön. Rakenne painumaton ja seinän U-arvo saadaan vaikka 0,17.

Hirsinurkilla tai ilman - hieman kalliimpi kuin normaali puutalo, mutta halvempi kuin lamellitalo.

Rake

Juu, kannattaa tutustua

asuintalo tulee laudasta.
Sellainen tämä Polarhousekin on.
Siis kaksi laudoitusta, sisä- ja ulkokuori.
Polyuretaania laudoitusten välissä.

Höpön pöpöjä sun juttus

PolarHousessa normaali pystyrynkoisen puutalon seinärakenne, seinissä mineraalivilla, ulko- ja sisäverhous hirsipaneelia. Me haluttiin hirsitalo, mutta ei painuvaa seinärakennetta, joka on pelkkää kylmänsiltaa lamellitalossa. Tyytyväisiä ollaan lämpöhirsitaloomme.

Polyuretaania ??? Voi vide näitä juttuja täällä....

RaKe

höpönlöpön

Jos te halusitte hirsitalon niin miten toi lautamökkinne siihen nyt sitten ollenkaan liittyy???

Niinpä:)

Minä taas haluan tässä nykyaikaisessa lämpimähkössä ilmastossa asua laadukkaasti ja hengittää laadukasta ilmaa. En siis halua asua muovipaketissa missä on villäpölyä ja muuta paskaa. Hirsitalo on kautta aikojen ollut se paras asmumismuoto ja niissä on tarettu asua silloinkin kun 50 astetta oli pakkasta ja kusi kaarelle jäätyi. Ei muuta kuin leivinuuni keskelle taloa ja puuta pesään, ni a´vot.
Itse en kuitenkaan Mammuttia suosittele, koska olen saanut paskaa palvelua ja ilmeisesti oikeustoimet odottavat Mammuttia, elleivät tee asioille jotain! Hyviä hirsitalotoimittajia on varmasti olemassa.

Niin ja eikös se mammutti

liimaamalla tehtyä keinotekoista hirttä joka on keksitty vasta vähän aikaa sitten?

jälleen

itkemistä. Eikö olis aika vaihtaa levyä

Ja tän kirjoitti Taataa nälvivä

myös jotakin osaava pojankloppi.

Juu, lämpöhirsitalo talo nimenomaan haluttiin

ei missään tapauksessa horoa kylmänseinää ja vuosien kuluessa vuotavia nurkkia meidän taloon.

Tykätään asua hirsipaneelitalossa, olis myös saatu ekovilloilla ja kosteussulut rakennuspapereilla, mutta kun meille ei tällä hevonhaileen merkitystä. Koneet hoitaa ilmastoinnit ja lämmön talteenotot, samathan pitää laittaa myös lamellitaloon.

On se niin komiaa, kun on 7 metriä korkea yläkertatalo pyöröhirsipaneelilla, jossa pyörönurkat räystäsiin asti. Jos olisi yritetty tehdä pyöröhirrestä tai lamellista, olis käytänmössä jouduttu tekemään yläkerran pinnat hienosahatusta ulkopaneelista, lamellitaloa vain alakerta. Tähän taloon kun olisi pitänyt vielä tehdä lisälämpöeristys sisäpuolelle, niin laskettiin että tuli kalliimmaksi kuin kivitalo.

Ei haluttu maksaa reilusti yli 2000 ekua huoneistoalaneliöltä, kun nyt päästiin 1700 ekuun per huoneneliö. Kukin rakentaa tyylillään ja toivottavasti omalla lompakollaan...

RaKe

älähän jätkä elvistele

vitu elvis!!...Mulla on varaa ostaa oikeeki hirsitalo. Lamelli on paras vaihtoehto.

Joo,sehän onkin

Oikein liimaamalla tehty!

kateellisen puhetta

On se lamellihirsi liimattu joo, jottei vääntyile katos. Paras ratkaisu kuitenkin hirsitaloksi juuri vääntymättömyytensä takia. Liimaon toki paras, mutta kun se vääntyilee. Ylivoimaisesti paras verrattuna esim. pullotaloon jossa villa polisee ja seinien välissä juoksee hiiret ja rotat. Hirsitalossa ei tarvitse edes iv-laiiteita, on niin hyvä ilmanlaatu.

Mittees ne perinteiset

peräti 1800 luvulla veistetyt komeat ryhdissään olevat hirsitalot? Kun ovat hyväkuntoisina edelleen pystyssä ja niissä asutaan kaiken aikaa vakituisina asuntoina.Kesät ja talvet. Nykyajan mukavuudet lisättynä sisälle. Siis keittriöt uudistettu,sisä weskit asennettu, lämmityslaitteet uudistettu.
Ovat kauniisti veistetty kunnon hirsistä. Eiväti ole sellaista sarjatuotantokamaa kuin liimaamalla palikoista tehdyt lamellitalot,.

voi pölistä

esim. mammutin paketissa on väliseiniin äänieristeeksi lasivillaa ilman suojakuori!!.
itse laitoin sen vuoksi paperit laikkiem väliseinien ympärille ettei lasivilla pölise. Ja kyllä siellä riittää myös jyrsijöille onkaloita. esim. katon ja eristeen välissä..myös väliseinät hirsitalossa on irti katosta , joten onkaloita riittää.

Lamellia pakkokin

kun mettät on hakattu kopioolle, pientä hoikkaa on enää pystys.

hei ihan oikeasti!

On oikeasti ostanut tälläisen "hirsitalon" oikeana hirsitalona? Onko tosiaan niin hyväuskoisia ihmisiä että luulee näiden edes jollain tavalla liittyvän hirteen?
Kyllä pitää lääkehoito tarkistaa jos näin on...

markkin.päällikkö??

Voi vide näitä juttuja täällä.... "joka on pelkkää kylmänsiltaa lamellitalossa". Niinpä...kuten jo mainitsit ja mainitsin niin voi vide näitä juttuja täällä.....

Seon hyvä

Polarhaus on hyvä meille vaan sattui ihan pöllö pystyttäjä joka ilmeiseti ei omistanut vatupassia se on samanlainen kuin Järvenpäässä oleva malli väin korkeampi taka joka on pitkä ja korkea jä 5senttiä kallelleen. Meille tuli säältäsuojaan ja tein ite loput. Huomasin sen vata kun olin tehnyt lattian ja välikaton niin ja piipun ja aloin tehdä väliseiniä. Kyllä kirosin mutta itehän olin tyhmä kun en tarkistanut ennenkuin hyväksyn paketin sitä ei silmällä huomaa mutta kun minä tiiän sen.

Ei kaksinen

Pullistelee ja palvelu ei pelaa. Ota joku muu hirsitalo. Ne u-arvot selviää kun luet ko. firman sivuilta. Ei kai tätä mistään kiristetä. Painoa sen verran muutenkin.
Paljon on reklamoitavaa, sen sanon. Ja eniten siinä ottaa päähän se, että kun laksut on maksettu, niin eivät ota kantaa.
Uskon kuitenkin, että tämä eläminen rauhoittuu vielä joskus.
Hieman stressaavaa olla mammutin asiakas, jos suoraan sanon. Ulkoisestihan tämä on hieno talo ja sisältäkin. Tuskin mikään talo täydellinen on.
Uskovaisena saat varmaan parempaa pelvelua.

mikä oli

Juuri ollaan harkitsemassa mammutti toimitusta,
Mikä sulla on reklamaation aiheena ? Olen käsittänyt, että laskut tulee sen jälkeen kun tavara on vastaanotettu ja hyväksytty? Vai eikö näin ole ?

reklamaatio

joo tuleehan ne tavarat, mutta täytyy olla tosi
nopea jos kerkiät naputteleen tavarat paikoilleen ,ja joka paketin avaamaan
ennen laskun maksua, ja sitten kun oot laskun maksanut, niin älä edes toivo että saat puuttuvat
tavarat. osta vaan ne itse niin ei tarvitse kuunnella talon myyjän vittuilua ja huutoa puhelimessa !

Tai sitten tulee...

Kyllä meille tuli laskuja esim. villoista ennen asennusta ja kauheat uhkailut perään kun ei maksettu ennen villojen todellista tuloa.

EN MISSÄÄN NIMESSÄ VOI SUOSITELLA MAMMUTTIA ! ! !

älä missään nimessä osta

Moro!
Ollaan rakentamassa mammutti taloa 270 mm hirrestä, nyt on kulunut 1/2 vuottta asennuksen alkamisesta ja mammutti ewi ole vieläkään saaneet taloa siihen kuntoon että voisi villoja panna kattoon.

Asennus porukka oli lahden toiselta puoilelta ja ne osasi vain kunnolla venäjää.

Meillä on ns. City nurkka todellisuudessa niissä on 20mm rako ulkopuolella ja mummutin mielestä se on normaalia... myöskin sisäpuolen erkkeri kulmissa on erikokoiset raot.

Panelin ja hirren välistä tulee vesi läpi kun tuulee, nop mammuti kommentti talohan ei ole vielä maalattu ja eristetty.

Heti kun laskut oli maksettu niin silloin palvelu loppui..

Asennus porkulla ei ollut omia työkaluja vaan käytti mun työkjaluja ja tarvikkeita..

löytyy vaikka kuinka paljon lisää sanomista siitä firmasta älä vaan ota mammuttitaloa.

Kun myyjä sanoo 6 viikkoa asennusta se tarkoittaa 14 viikkoa ennekuin ollaan siinä kunnossa että voisi ajatella luovutusta

Huijausta

Kuulostaa tutulta! Ollaan vuosi asuttu ja vieläki kyrsii mammutin laatu ja palvelu. Meillä petetyillä pitäis lyödä voimat yhteen ja vaatia porukalla korvauksia!

Kattoskun Mammutinkin

maksaa tukkurille, nii ei ne kauaa jaksa odotella koska hidas asiakas on taloon kokoon saanu......
Kyllä ne uhkailla osaa.
Keskittyisivät laadun ja palvelun parantamiseen yhtä tarmokkaasti, niin vähän parempaa tietäisi firman tulevaisuudelle...

et pysty

niin luulis...Mutta et voi millään tarkistaa kaikkia tavaroita ennenkä maksat, varsinkin kun ne on paketissa ja niitä tarvitaan pikkuhiljaa rakentamisen aikana.
Eli tavaraa voi puuttua ja puuttuu. Niistä yleensä sovitaan kyllä ja tavara tulee jälkikäteen. meidän toimituksesta puuttui kokonainen hirsi, onneksi oli yli, että sai pystytyksen valmiiksi. Kannattaa ottaa käyttöullako, tulee samaan hintaan ja on kätevä.

Mamutti

erikoinen ajatus että päädyt hirsitaloon etkä kilpailuta tehtaita? tuskin kukaan niin ylitse muiden?

Kilpailuttamalla

halvimpaan tarjoukseen ja tietenkin halvin on paras.

täällä paras

http://www.laavuvaara.fi/index.html#tarjoukset

uskomattomia tarjouksia, se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa?

Siinähän se, paras valinta

Vihdoinkin. Kaikki myönteistä. Maanantai-aamusta alkaen on takuulla ostajia pitkä jono talomyyjän oven takana.
Ei tarvitse olla rahaakaan kun talon saa tontilleen.

Kyllä nyt, kun kaikki "äkkää" tämän näin edullisen mökin ostopaikan, kaikki ostaa sieltä, sillä "on se niin tyhmää maksaa liikaa".

Maailman suurimmat ja kauneimmatkin saavat tämän jälkeen flaskata pellit kiinni. Lopettaa tehtailunsa toivottomana yrityksenä, sillä eihän tälle kukaan pärjää!

rakenteilla

Meillä on rakenteilla mammuttitalo, paksusta lamellihirrestä. Hirren laatu ja puutavaran laatu yleensäkkin on parempaa kuin monilla muilla toimittajilla, kirvesmiehet kehuneet kovasti. Tavaraa saa aika helpolla lisää jos puuttuu. Meillä ainakin ison leivinuunin/hellan avulla talo pysyy lämpimänä, pinta-alaa yhdessä kerroksessa 113 m2.

Missäpäin

Teidän talo on ? Missä vaiheessa rakentaminen.
Ollaan juuri harkitsemassa Mammuttia..Onko ollut mitäöän ongelmia ? Oliko vaihtoehtona kontio tms ? ja oliko tiukka hinta vääntö?

Oli aikamoinen

Mutta Mammutti veti pisimmän korren. Tuli eniten vastaan hinnassa. Halvimman tarjouksen sain sieltä. Paikka on satakunnassa.

Mammutti rakenteilla

Mammutti ja Kontio meilläkin oli loppusuoralla ja vaikka hintaero oli minimaalinen niin ratkaisu tuli sisällössä ja erityisesti rakenteessa, Mammutin pahvi vs kontion muovi jne.

Keskisuomessa rakennellaan ja tekemistä riittää vielä pitkään.

- Sebastian

Hirsitalosta on luovuttu

Hei

Olemme perheessä luopuneet hirsitalosta yhtenä vaihtoehtona nyt viikonlopun aikana.

Painumisasia - muodostuu ongelmaksi, kun talomme seinien ei haluta näyttävän sisältä hirsiseiniltä, vaan ne levytettäisiin. Eli ei ole halua odotella pariakaan vuotta ennen kuin suurin eläminen on tapahtunut.

Myös ikkunat halutaan heti tiivistetyiksi.

Ei haluta ottaa selkeästi lukemani perusteella suurempaa riskiä hirsien asennukseksen epäonnistumisesta

Ei kiitos näitä riskejä, kun kyseessä on 280 m2 (sisältää yhdysrakenteisen 30 m2 autotallin) kokoinen ensimmäinen omakotitalomme, ja kokonaisbudjetti on yli 400 keur.

Vaikka ongelmiin löytyy ratkaisuja, mikään ei korvaa sitä jos hirsien asennus epäonnistuu. Sitä ei muutamalla tuhannella eurolla korjata.

Rakennusalan PRO-ammattilaisilla kaikilla ei ole hirsitalon rakentamisen osaamista.

Voi niitä virheitä tulla muidenkin tuotteissa ja työtehtävissä, nyt kun perseemme ei kestä oikeasti olemassa olevaa hirsitaloriskiä -> ei oteta. Ei vaan uskalla leikkiä sillä asialla.

Meillä on perheessä 70-luvun alun pyöröhirsimökki saaressa Keski-Pohjanmaan rannikolla. On hyvä muttei talviasuttava, vaikka on takkasydän, uudet ikkunat ja mantereelta sähköt.

Rakennushankkeeseemme voi tutustua osoitteessa http://koti.mbnet.fi/kartano/

Kiitos mielipiteillenne.

Ystävällisesti
gzmi
Espoo

Perusteellista

Onneksi olkoon. Kunpa kaikki rakentajat malttaisivat perehtyä rakentamiseensa etukäteen noin perusteellisesti.
Itselläni ei ole kokemusta kyselemistäsi talotehtaista, mutta kannattaa varmasti tutustua siihen, mitä ja minkä laatuista kukin toimittaa. Ellet osta ovia ja ikkunoita itse, on syytä katsoa mitä tulee talopaketin mukana. Onko talopaketissa halvinta mahdollista vai laadukasta tavaraa. Sama pätee tietysti muihinkin komponentteihin kuin ikkunoihin ja oviin, mutta ne ehkä selkeimpänä ja helpoiten todettavina.

En vaihtaisi...

... juuri valmistunutta massiivihirsitaloamme mihinkään muuhun. Enkä varsinkaan tämän palstan "experttien" perusteella.

Muutimme Joulukuun alussa pyöröhirsiseen 255 m2 massiivihirsitaloon, jossa kyllä kaikki väliseinät ovat laattaa tai paneelia. Ainoastaan ulkoseinät ovat hirttä, sisältä ne on valkolakattu hirsisuojalla, joka ei jätä kalvoa pintaan. Höyrysulku on tehty ilman muovia (ilmansulkupaperi)ja yläpohjassa selluvilla.

Painumisvarat on huomioitu ja toimittajalta varmistettiin, että pystytysporukka on todella kokenut (mm. pystyttävät heidän asuntomessutalonsa).Rakenne sisältää yhdysrakenteisen varasto/tekninen tila/autokatos siiven.

Hirsi on kuivattu tehtaalla emmekä ole odotelleet painumista tai ikkunoiden laittoa.

Oletteko miettineet mikä on mökkinne hirsivahvuus ja kuka sen on pystyttänyt? Meilläkin oli pyöröhirsimökki 170 mm hirttä, eikä se ollut varsinaisesti talviasuttava vaikka ei vetänytkään mistään suunnasta.

Ymmärrän elementtitalon ostajaa tietysti, en kuitenkaan ole vakuuttunut siitä, että rakenne on samanlainen 30 vuoden päästä. Kun katson järeätä hirsiseinää tiedän,että se ei lähde siitä 100 v. aikana.

Toivottavasti ette kysyneet elementtitalojen myyntimiesten mielipiteitä hirsitalosta ja odottaneet saavanne kovin objektiivista vastausta...

Hirsitalollinen

Käsinveistetty kelo

Katos linkki missä suomalaiset asentajat, tekevät Mammuttihirsi taloa, veistämällä käsin kelosta .PALJON HYVIÄ VALOKUVIA ASENNUKSESTA. Keskustelusta käy asentajienkin yhteystiedot ilmi.
Kuvat on täältä kuuluisalta WWW.URAKKAMESTARI.FI foorumilta. Tässä linkki: http://www.urakkamestari.fi/forums/forums/3/topics/34?p age=1

Finnlamelli-hirsitalo

Pohjat valmiina ja odotamme Finnlamellin lamellihirsiä. Pystytys alkaa vkolla 12. Vertailimme hintoja ja toimitussisältöä niin päädyimme tähän. Kontio ihan sika kallis, Mammutilla aivan uskomaton "palvelu", Kastelli myös tosi tyyris, Finnlamelli sisältöineen, palveluineen ym. on vetänyt kyllä kaikista pisimmän korren. Kaikki on pelannut tosi hyvin. Suosittelen vilpittömästi. PS. Koko rakennuksen U-arvot tulevat jo tarjousvaiheessa kun vain kysyy. Rakennusiloa kaikille siihen ryhtyville.

Mammutti halvempi?

Olisiko mammutti kuitenkin ollut halvempi ? saitko heti tiukan hinnan vai pitikö lypsää"" ?

Hinta

Ei tarvinnut lypsää eikä muutenkaan juuri neuvotella. Se on duossa sanottiin ja sillä selvä. Palvelu oli kauhiaa.

Joo voin vahvistaa asian sillä

miehet on meidän vanhoja höyläriä. Tosi hyviä höyläreitä ovatkin. Höyläsivät kaikki meiltä lähtevät höylälaudat ja listat. Kun jäimme eläkkehelle rupesivat höyläähän omiin nimiinsä höylähirsiä ja niistä taloja pykäähän....

Mammuttitalon laatua

Tässäkommenttia rakentajalta jonka talo ei ole vielä valmis, parasta aikaa teemme eristystöitä. Talo on rakennettu 90% omin voimin ja taidoin eikä kokemusta rakentamisesta ennalta ole.

Otimme täyspaketin 200 neliön/1½ kerrosta olevaan 204 vahvuiseen itse suunniteltuun malliin. Kasasimme rungon itse, samoin muutkin rakenteet lukuunottamatta katon sisäjiirin rakennetta.
Laatu kaikissa osissa on ollut mielestäni sitä luokkaa kuin voisi olettaa, siis hyvää ja kallista :-)

Asennusohjeet ja piirrustukset ovat ylimalkaisia ja tarkoitettu ammattirakentajalle, tämä haittaa omatoimista, rakennuttajaa ei niinkään.
Myös kuljetuspalvelussa oli sanomista, paketit eivät kovin hellää käsittelyä saaneet mutta selittivät tämän olevan kiireajan hätäapukuskin syytä. Onneksi mitään tärkeää ei runnottu, pahiten murjottu hirsi sattui olemaan varahirsi.
Puutoimituksessa on ollut pientä sanomista, muutamaa laatua on ollut liian vähän ja osa on ollut kosteaa tavaraa (ei hirret) mutta reklamaatioihin on suhtauduttu erittäin asiallisesti ja se on mielestäni erittäin hyvä asia.

Talon tiiveydestä ei pääse vielä sanomaan mutta kaikki istuvat tiiviisti ja asiallisesti, osat sopivat toisiinsa suunnitellusti, nurkat eristimme vielä erikseen hankittavilla Combriband-eristeillä.

Voin suositella, ainakin tähän mennessä.

- Sebastian

Suomea patistetaan

enemmän vähäenergisiin taloihin, jota pelkkä massiivihirsi ei ole, paksuus pitäisi olla jotain 500mm luokkaa joten siitä tietää miten hirsitaloteollisuuden käy jos eivät keksi tai siirry enemmälti lämpöhirsiratkaisuihin. Samaten hengittävyys ja tiiveys keskustelu menee pahasti sekaisin. En rakentaisi kyllä toista hirsitaloa enäääääää.,

En usko ongelmiin

Vaasan messuille tekivät,ota selville kuka teetätti.Hyvä näytti olevan.

ikävää

keskustelut menenvät aina, tällaseksi toistensa sättimiseksi, jospa jostakin löytyisi asiallisiakin vastauksia.

Älä ainakaan Mammuttia laita

ei oo toiminut ainakaan mulla...siis talo on nyt hyvä, mutta töitä se teetti ja rahaa paloi, kun firma on mikä on juutalaislafka!

Ovatko he juutalaisia

olisi vaan hyvä asia!

Ei se

Kyllä ne ihan kotimaiperäisiä lahkoja edustaa ja voimakkaasti.

ei Mammuttia

Naapuri osti Mammutti-talon, toimituksessa oli yllättävän paljon virheitä.
Olin itse mukana auttamassa rakennustöissä ja välillä oli tavaroiden kanssa aika tuskaista.
Vuokrattu autonosturikin piti lähettää välillä pois, kun tehtaalta piti tilata uusia hirsiä.
Asiakaspalvelu oli todella kitsasta, naapuri kertoi, että hänelle tuli jotenkin tunne sinne soittaessa, että häntä pidettiin epäuskottavana tai valehtelijana kun hän kertoi talossa olevista puutteista.
Omasta mielestäni viimeistelyn osalta, mm. vuorilaudat ei pärjää paremmille taloille.
Mammutilla on hyvin paljon toimitus- ja laatuongelmia, eivätkä välitä siitä, saako asiakas vastinetta rahalle. Reklamaatioiden hoito täysin retuperällä ! Heillä ohjeistetaan tekemään osatoimitusten tilaukset puhelimella, mikä on sitten viiveiden ilmaannuttua ongelmallista, kun ei jää dokumenttia tilausajankohdasta. Muutoinkin, sopimukset ovat sellaisia, että asiakkaalta he voivat veloittaa erilaisista asioista, mutta heidän puolelta ei vastaavissa tapauksissa asiakas saa yhtään mitään. Jonkin sortin ammattiylpeyttä ja vastuullisuutta myymästään kokonaisuudesta pitäisi nykypäivänä löytyä. Toivottavasti asiakkaat sinnikkäästi muistavat perätä oikeuksiaan käydessään kauppaa heidän kanssaan, jotteivät pääse luistelemaan ulos vastuistaan. Itse yhden talon kokemuksella, en valitsisi Mammuttia.
Olipa ilkeästi sanottu nimim. asian suoraan sanova. Mitä lie päässäsi mennyt syttyyn, kun juutalaislafkaksi sanoit. Olisiko se jotenkin huono juttu? Noin kansallisesti ajateltuna, luulen ns. supisuomalaisten olevan myös aika ikäviä kauppiaita. Ei taida olla kansallisuus kysymys siis. Me asumme kymmenettä kuukautta Finnlamellin talossa, ja hermoja kiukuttaa nurkkien kylmyys. Siksi etsin tästäkin sivulta kommentteja, mutta näyttää olevan niin, että kaikenlaiset mölisijät täyttävät nämä palstat ja saa harppoa niiden yli etsimään asiallisia juttuja. Miksikähän he eivät malta olla mölisemätta ja lukea muiden asiallisia tietoja kysyjille vastauksina?
Harmillista että hermoja kiukuttaa. Nyt pakkasilla on oikea aika kiertää eri valmistajien taloesittelyissä ja todeta nurkkien lämpötila itse.

Oletteko unohtaneet maailman

ja kauneimman valmistajan, elikkä Honkarakenteen?
Sehän tekee maailman nykyaikaisimmalla ja nopeimmalla koneistuksella hirsitaloja kovalla paineella. Tavaraa tulee tuutin täydeltä kaiken aikaa niinku "suelta paskaa" Alajärveläisellä murteella sanottuna.
 /   /  /  / Kokemuksia Mammuttihirsi -talosta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta