AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / kaupanvahvistajan vastuu?

kaupanvahvistajan vastuu?

4 Vastausta 258 Lukukertaa
Mikä on kaupanvahvistajan vastuu tässä tapauksessa kun kunta ostaa kunnan osakeyhtiön ja kaupanvahvistaja vahvistaa kaupan, allekirjoittajana on yhtiön puolelta väärä henkilö. Kaupan allekirjoittaa kunnanjohtaja ja yhtiön nykyinen hallituksen puheenjohtaja. Kaupparekisterissä on vanhat tiedot, eli hallituksen puheenjohtajana on aivan eri henkilö ja muutkin hallituksen jäsenet ovat yli kaksikymmentä vuotta sitten olleet hallituksessa. Kaupparekisteritietojen mukaan kaupan allekirjoittaja on aivan eri henkilö kun kauppakirjassa mainittu. Onko kauppa sitova?

Pöhkö

Siis, kunta ostaa mitä? Kaupanvahvistajaa tarvitaan vain kiinteistönkaupoissa, ei yhtiökaupoissa.

Kaupan sitovuuteen ei vanhat, päivittämättömät kaupparekkaritiedot vaikuta, kunhan kaupan tekemiseen on nykyisen hallituksen suostumus. Toki pitäisi sitten yhtiökokouksen päätöksestä tms. aina tarkistaa, kuka NYT edustaa yhtiötä.

kuka vastaa konkurssissa?

Kunta osti koko yhtiön osakekannan. Yhtiöllä on kiinteistöjä. Ai tähän ei tarvitse ollenkaan kaupanvahvistajaa? Kauppakirjassa on kylläkin kaupanvahvistajan nimi.

Entäpä jos yhtiö olisi haettu vaikka konkurssiin, kai silloin on merkitystä kuka kaupparekisterin mukaan ns. edustaa yhtiötä?

Sama

konkurssissakin, jos löytyy pöytäkirjat uusien vastuuhenkilöitten valinnasta. Tietysti pesänhoitajalle teettää lisää töitä.

Tjahah.

Pitääks kauppa nyt purkaa? Vai onko joku peräti kuollut?

Kunnanjohtaja? Miksi kysyt tätä täällä, tee kunnallisvalitus, kommunalöverklagande eller vad den än heter på Åland.
 /   /  /  / kaupanvahvistajan vastuu?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta